Šteta što je J.Rimac trenutno nedostupna,ona se čini okretna i sposobna za direktorsku poziciju.
Aktualno (vijesti)
-
-
-
Šteta što je J.Rimac trenutno nedostupna,ona se čini okretna i sposobna za direktorsku poziciju.
ona je trebala preuzeti burzu, bilo bi poruka, radosti i lipote
-
Dobra je ta Udba kad je omogućila xy broj jednodnevnih vojnika sa većom penzijom od matere mi i oca, a gdje su i lažni invalidi eee...
Eh, koliko jos godina ,ili mozda stoljeca , će se ponavljati ove laži. Dobro vam he moller rekao , ako sve to znaš ,prijavi
Sve je po zakonu i pozitivnim propisima . Idemo dalje.
-
Počinje upis u vojnu evidenciju: "Obvezno se odazvati u zakazanom terminu"Započinje redovan upis u vojnu evidenciju u 2024. godini. Riječ je o redovnoj aktivnosti koja se provodi svake godine sukladno odredbama Zakona o obrani, a…dnevnik.hr
Jel se i anemični moraju prijaviti ili samo ovi novi klinci ?
-
Malić: Tri najsretnije žene u Hrvatskoj – narod.hr
Katarina Peović
Naravno, neupućenom oku ova gospođa teško da ostavlja dojam sreće i zadovoljstva: uglavnom je smrknuta, svoje političke ideje samo s mukom može objasniti uskom krugu istomišljenika koji se onda odluče stvoriti svoju vlastitu frakciju, a o postocima podrške birača nećemo ni govoriti.
Kata Peović je Rosa Luksemburg koja svaki dan očekuje streljanje, dok istodobno zna da joj nikad neće zafaliti vlas s pomno nepočešljane glave.
Tajna Katine sreće je jednostavna – ona može do mile volje živjeti u iskrenom uvjerenju da je progonjena revolucionarka, kojoj je smrt pred streljačkim vodom svakodnevna prijetnja, premda istodobno zna da joj nitko nikad neće koliko ni žvaku staviti u kosu.
Kata Peović u punom smislu riječi živi u virtualnoj stvarnosti. To ne znači međutim da ona živi u cyberprostoru, nego samo da je njezin odnos sa stvarnošću kakva jest potpuno jednosmjeran: posljedice onoga što ona učini u svom virtualnom svijetu komunističkih ideja iz doba Kraljevine SHS, nikad ne dodiruju stvarnost Hrvatske 21. stoljeća.
Njezin upliv u stvarnost i, povratno, upliv stvarnosti u njezin osobni svijet toliko su mizerni, da ona u stvarnosti stanuje gotovo jednako malo koliko stvarnost stanuje u njoj. S obzirom na građanski situiranu poziciju u kakvoj se nalazi, ona sasvim dobro može dočekati penziju dižući revoluciju koja se nikad neće dogoditi.
Sandra Benčić
Sandra svoju sreću plaća nervozom koja je toliko očigledna da joj, kad drži govor, čovjek može gatati budućnost iz žila na vratu, a ako je se ne gleda uživo svakako je preporučljivo isključiti ton: kada govori u Saboru, ova žena ostavlja utisak kao bočica nitroglicerina u veš mašini s centrifugom na 1000.
Outfit sretne žene Sandra Benčić ponosno nosi unatoč tome što joj je dva broja premalen. Otud nervoza. Jer kako participira u vjerojatno najnesposobnijoj političkoj opciji u Hrvata od Krapinskog pračovjeka na ovamo, stvarnost joj svakodnevno i neumoljivo kuca na vrata.
Ona je jednako uvjerena u svoju apsolutnu ispravnost kao i Kata Peović i Maja Sever, ali je zbog vlastite političke pozicije toliko izložena stvarnosti da mora uložiti svaki atom energije da je drži podalje od sebe.
Jadna Sandra, za razliku od konkurentica, svaki dan iznova stvarnosti mora reći: “Non Pasaran!”
Sandra Benčić sreću, dakle, nalazi u otporu stvarnosti. Dok Kata i Maja stvarnost ignoriraju, Sandra to niti može niti hoće. Naravno, ona svoj osobni otpor formulira kao “otpor svih nas” HDZ-u. Lani ga je, nešto manje precizno, formulirala kao otpor mržnji. Dogodine će to biti nešto treće.
Sandra je također ničeanka – ona oko sebe hoće demone, jer je odvažna. Problem je samo što u demonološke kategorije ulazi svatko tko ne misli kao ona. Još veći je problem što nižepotpisani ima jak utisak da ona uopće ne misli. Dakle, nitko ne misli kao ona.
Stoga Sandra je Benčić, ovisno o tome koliko je politički uspješna, uvijek na rubu otkliznuća u nesreću. Ona svakako stoga mora ozbiljno poraditi na tome da ni pod koju cijenu ne ispuni svoju ambiciju i postane premijerka Republike Hrvatske.
-
Migranti se izboli kod Glavnog kolodvora u ZagrebuKOD GLAVNOG željezničkog kolodvora u Zagrebu došlo je do fizičkog obračuna.www.index.hr
ovi "doktori" treniraju sklapelima i dok cekaju vlak i autobus...dobor je dok treniraju na svojima...
zasto si ga ubo ostrim predmetom ....pa treniram za specijalizaciju u njemackoj.
-
na zalost, mislim da je gotovo sa hrvatskom kakvu znamo.
kolko god imamo mi budala na slobodi, kultura nam je drugacija, i mi se jednostavno ne bodemo nozevima, dok oni svi imaju noz pod jaknom.
uskoro se gradom navecer neces moci mirno setati kao i prije, a pogotovo ne zene
mislim zamisli doci u drugu drzavu, dobiti smjestaj, i hranu, a ti jedino sto radis je bodes druge ljude
meni je taj sklop uopce tesko procesiurat logicki...i naravno, umjesto da se ove pokupi i deportira, mi cemo ih i dalje nastavit hranit i placat smjestaj
steta...imali smo tu sigurnost kao nitko u europi. -
kolko god imamo mi budala na slobodi, kultura nam je drugacija, i mi se jednostavno ne bodemo nozevima, dok oni svi imaju noz pod jaknom.
uskoro se gradom navecer neces moci mirno setati kao i prije, a pogotovo ne zene
mislim zamisli doci u drugu drzavu, dobiti smjestaj, i hranu, a ti jedino sto radis je bodes druge ljude
meni je taj sklop uopce tesko procesiurat logicki...i naravno, umjesto da se ove pokupi i deportira, mi cemo ih i dalje nastavit hranit i placat smjestaj
steta...imali smo tu sigurnost kao nitko u europi.Što vam kolega nije jasno??? Grebemo sa dna kace, po pitanju imigranata, pa dobiješ imigrante sa dna kace...čast poštenih i radišnim imigrantima.
-
steta...imali smo tu sigurnost kao nitko u europi.pričekaj dok nekom novom ministru obrane ne padne na pamet da im da i državljanstvo, a kasnije i amnestiju u zamjenu za vojnu službu, ako odaziv domaćih u vojsku bude epic fail (a po svemu sudeći hoće).
možemo samo moliti Boga da u pitanju ne bude neki naš ministar obrane već neki gore sjeverniji, pa da sami pokupe prnje i odu ća 🤷
-
Što vam kolega nije jasno??? Grebemo sa dna kace, po pitanju imigranata, pa dobiješ imigrante sa dna kace...čast poštenih i radišnim imigrantima.
mi smo država u kojoj je 200.000 ljudi blokirano i, samim time, isključeno sa legalnog tržišta rada i u kojoj još nekoliko stotina tisuća radno sposobnih plaćamo socijalnu pomoć (pa i ti rade na crno).
a sve zato da bi u konačnici uvozili strance da nam rade, jer, eto "nema" radnika.
i tu već imamo 3 fail-a:
1. nerazumno trošenje novaca poreznih obveznika i plaćanje nekome za nerad
2. izostanak plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno od nekih barem 300.000 ljudi, ako ne i više
3. ne vraćanje još više novca nazad u domaću ekonomiju
ostalo neću niti nabrajat, ali sasvim je jasno koliko kupovina glasova čini ekonomske štete.
i, što je najgore od svega, NITI JEDNA politička stranka u svemu ovome ne vidi problem, već samo gleda kome uzeti i kome "preraspodijeliti".
a apetiti samo rastu 🤷
-
-
meni je najgluplje što ovi u dostavi hrane pedaliraju i rade kao nekakav važan posao, dok uglavnom snabdijevaju one, koji kao fol od posla ne stignu normalno otići na objed, tako da samo bespotrebno stvaraju gužvu i smetaju u prometu,
a onda se još i okupe pa prosvjeduju jer su nezadovoljni uvjetima rada, samo što po tom njihovom ustroju nemaju pojma ni protiv koga ni zašto,
još kada vidim gdje borave i koliko njih, ma lud sam naručiti jelo iz njegove torbe
-
meni je najgluplje što ovi u dostavi hrane pedaliraju i rade kao nekakav važan posao, dok uglavnom snabdijevaju one, koji kao fol od posla ne stignu normalno otići na objed, tako da samo bespotrebno stvaraju gužvu i smetaju u prometu,
a onda se još i okupe pa prosvjeduju jer su nezadovoljni uvjetima rada, samo što po tom njihovom ustroju nemaju pojma ni protiv koga ni zašto,
još kada vidim gdje borave i koliko njih, ma lud sam naručiti jelo iz njegove torbe
to ti se, dragi moj kolega, zove definicija ekonomije za budale i fukare.
a i to će ići sve dok ima netko tko sve to plaća, tj. sve dok se dopušta gomilanje dugova.
o posljedicama i implikacijama takvog ekonomskog modela malo tko i piše, a većinu je još manje briga.
glavno da se neka para vrti, a o posljedicama ćemo razmišljati kad nas realnost udari u glavu 🤷
-
joj majko božija o čemu vi raspravljate...
ajde realno, tko bi radio na baušteli da nema nepalaca? u Mlinaru da nema singapuraca? po kafićima, hotelskim sobama, da dostavu hrane ne spominjem
država im je odobrila privremeni smještaj i radnu dozvolu jer ih naša, kakva-takva ekonomija, treba
evo vrlo jednostavno ćete riješiti problem: nemojte kupovati nove stanove, ni jesti u Mlinaru ili iz dostave nego kuhajte doma, i nemojte sjediti po kavama već si nosite termosicu
problem imigranata riješen! 🤷
-
u Mlinaru da nema singapuraca?
😂
Iz Singapura mogu dobiti jedino radnike ovog tipa
-
Što vam kolega nije jasno??? Grebemo sa dna kace, po pitanju imigranata, pa dobiješ imigrante sa dna kace...čast poštenih i radišnim imigrantima.
mi smo država u kojoj je 200.000 ljudi blokirano i, samim time, isključeno sa legalnog tržišta rada i u kojoj još nekoliko stotina tisuća radno sposobnih plaćamo socijalnu pomoć (pa i ti rade na crno).
a sve zato da bi u konačnici uvozili strance da nam rade, jer, eto "nema" radnika.
i tu već imamo 3 fail-a:
1. nerazumno trošenje novaca poreznih obveznika i plaćanje nekome za nerad
2. izostanak plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno od nekih barem 300.000 ljudi, ako ne i više
3. ne vraćanje još više novca nazad u domaću ekonomiju
ostalo neću niti nabrajat, ali sasvim je jasno koliko kupovina glasova čini ekonomske štete.
i, što je najgore od svega, NITI JEDNA politička stranka u svemu ovome ne vidi problem, već samo gleda kome uzeti i kome "preraspodijeliti".
a apetiti samo rastu 🤷
Još da netko tim ljudima javi da plaća može ići i na digitalne banke - npr. Revolut na kojem Fina ne provodi prisilnu naplatu. Dio plaće na zaštićeni račun, dio tamo i ne može im nitko ništa...
-
država im je odobrila privremeni smještaj i radnu dozvolu jer ih naša, kakva-takva ekonomija, treba
problem imigranata riješen! 🤷
kao prvo, naša je država malo anemična, te je teško utvrditi iz kojih se raazloga naših 350-400 000 stanovnika u najproduktivnijim godinama iselilo iz svoje države, da bi mi sada jednako tako i više morali plaćati ljude s kojima ne možeš u svojoj državi razgovarati na hrvatskom jeziku ili moraš igrati pantomime s njime,
dobro je rekao kolega st.brajo, ekonomija za budale i fukare,
dok je svinjskih polovica i kiselog kupusa, nema krize (prema jednom uvaženom ekonomistu, jedino što nije 19 stoljeće)
a švaba opet ispao budala, pa pokupio naše radnike s određenim znanjima, sposobnostima i radnim navikama,
nadam se samo da taj projekat "države" nije već unaprijed dogovoren na briselskim hodnicima, da se smanji priliv tih poželjnih u njihove države, nego da ostanu na granicama, gdje su graničari stari već odavno naviknuti zaustavljati takve za sitne ustupke bogatijeg zapada,
moramo onda biti zahvalni toj državi, što nam je omogućila da nam znalci Nepalci sazidaju kuće i stanove i malci Nepalci donesu da nešto pojedemo, da na kraju ne završimo svi s dijagnozom anemije, a na dobrome smo putu, jer se hranimo otpacima i ostacima te iste države dembelije i to nam je očito dovoljno,
Odlaze cijele obitelji: Iz Jugoslavije se iselilo 350.000 Hrvata, a iz Hrvatske 400.000U potrazi za poslom sada odlaze cijele obiteljiwww.vecernji.hr"Baš kao i 1968., naime, i 2018. je novi val emigracije - simptom neuspjeha. Novim valom iseljavanja Republika Hrvatska priznaje da vlastite ljude nije kadra zaposliti i prehraniti."Oni koji danas odlaze, čine to zato što od RH ne očekuju više ništa i ne nadaju se ničem.
"Ostavljaju zemlju sa sličnom gorčinom u želucu s kojom su na SFRJ gledali iseljenici ranih 70-ih. Ostavljaju “uhljebistan” (Index.hr), “zemlju za ortake” (Dubioza kolektiv), državu u kojoj prosperiraju nećakinje, oni sa stranačkom knjižicom i oni koje preporuči Crkva. Kao što su 70-ih gastarbajteri ostavljali zemlju u kojoj su - iz njihove perspektive - mogli uspjeti samo oni koji su ušli u ideološko kolo, tako i nova iseljena Hrvatska u 21. stoljeću napušta zemlju u kojoj se zapošljava preko barba Luke, stranačke iskaznice i župnog dvora, u kojoj isprepletena zemljačko-ideološka oligarhija kontrolira sve od televizije do bolnica te u svakoj od tih institucija perpetuira vlastite nasljednike, ideološki poželjne “Mini-Me”-je."
-
Još da netko tim ljudima javi da plaća može ići i na digitalne banke - npr. Revolut na kojem Fina ne provodi prisilnu naplatu. Dio plaće na zaštićeni račun, dio tamo i ne može im nitko ništa...
poanta priče je da je kod nas upravljanjem ljudskim kapitalom OČAJNO.
i umjesto da konačno počnemo svoje ljude doživljavati kao KAPITAL, a ne kao TROŠAK, mi se krpamo sa uvozom nekih ljudi kojima je naša kultura strana, jer "tako je to u EU, pa ćemo tako i mi".
isto kao što se sad planira povećanje upisnih kvota za gimnazijalce, jer "tako je to u EU", a ni tamo ne mogu raditi, čak ni sa nekim fakultetima, jer to nikome ne treba.
mislim, sad se kuka da fali doktora, a prije 10 god. nisi mogao dobiti specijalizaciju ako nisi "dite od doktora".
priča je krajnje jednostavna.
ljudi su KAPITAL, a svakim kapitalom, pa i onim ljudskim, se treba znati UPRAVLJATI.
barem danas kad se sve može pratiti i digitalizirati, to ne bi trebao biti toliki problem.
ali, prvo bi trebalo porješavati parazite koji i dalje potiču MISALOKACIJU ljudskih resursa (obrazovni sustav), pa tek onda uvoziti neke druge ljude, kad je naš ljudski kapital savršeno OPTIMIZIRAN, ali nam negdje, unatoč tome, i dalje fali ljudi.
di ima volje, ima načina, a ja sam uvijek za PREVENCIJU, a ne za neku vječnu terapiju koja nema kraja 🤷
-
akter u više dionica na tržištu kapitala
USKOK upao u PPDPOLICIJA je jutros o nalogu USKOK-a započela pretragu u sjedištu tvrtke Prvo plinarsko društvo u Vukovaru.www.index.hr -
akter u više dionica na tržištu kapitala
bome pravovremeni upad, mogli su nadopuniti dokumentaciju da bude čitljivija i da je teže odnit,
to kao kad se djeca utrkuju, pa onaj veći kaže onom malom bucmastom, ajde dat ću ti 100m' fore, pošteno prema Pavlu
-
Pa šta je sad ovo... nije valjao Ivica, ne valja ni Pavo
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-