Meni su u najcijeloj priči najluđi najmodavci koji im iznajmljuju sobe / stanove. Gotovo nitko ne solemnizira ugovore o najmu, a poslije ako ih hoćeš izbaciti legalno ima barem pet godina posla (parnica + ovrha radi iseljenja), živo me zanima u kojem stanju bi našli stan nakon svega toga...
iznajmljuju sobe poslodavcima, a ne nepalcima direktno, tako da nemaju problema sa ugovorima i neplacanjem
sada ako to promjene, e onda ce pocet problem, jer nitko normalan nece iznajmit nepalcu stan, koji nemaj nikakav posao niti primanja, a upravo to kao sto si rekao, ako ne plati nemozes ga izbacit.
znaci doci ce , i onda ce trazit stan i posao. mozes mislit na sto ce to licit, na ista geta kao sto postoje u svakoj drugoj europskoj drzavi koja ima isti princip
Sve u redu, a što ako Nepalac da / dobije otkaz, ali ne želi van iz stana? Tko će ga izbaciti? Dodatno, sada oni moraju imati poslodavca kad dolaze, ali promjena ide upravo u tom dijelu pa me zanima gdje će se ti ljudi smjestiti dok ne nađu posao, hoće li biti spavanja po klupicama, geto ili pak neposredno iznajmljivanje stana / hosteli?