a zašto nitko ne spominje dlkv
Zato što je većina unutra i ne izlazi do 21:00
a zašto nitko ne spominje dlkv
Zato što je većina unutra i ne izlazi do 21:00
Jer su prodavali ove dane? 😂
Informanka.
- prošli tjedan, portfelj zanemarivi plus od +0.2%, ali ovaj tjedan plus od +1.8%, tako se ovogodišnji minus spustio na podnošljivih -3.9%.
- kako je krenulo možda ovu godinu završim i u plusu.
Best buy - DLKV.
Informanka.
- zanimljiv tjedan, početkom tjedna mi portfelj krene u lijepi minus, a u četvrtak sam već u solidnom plusu, da bi tjedan završila na nuli (ili točnosti radi +60kn), tako da ovogodišnji minus ostaje isti -3.9%.
- od trgovanja, kod pada nisam micala naloge pa ste mi uvalili ZABU, je najniža cijena, ali je to skupo, bar meni.
- evo dobila sam izvješće od mog mirovinskog fonda, u zadnje dvije godine minus od -1.71%, u ovoj godini -2.07%.
- možete i sami bez pomoći tih mirovinaca ostvarivati minuse na burzi.
- e sada kada gledam koliko su rasle strane burze, koliko je raslo zlato, i kada vidim kako je njihova glavna investicija 70% državne obveznice kojima će idućih godina prinosi biti sve manji, jednostavno ne vidim neke velike dobiti, možda malo na korekciji cijena dionica, zarada ili prinos na obveznicama neće im u sljedećim godinama pokrivati trošak poslovanja.
- ovo je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno.
Trenutno nista do daljnjega.
Display MoreInformanka.
- zanimljiv tjedan, početkom tjedna mi portfelj krene u lijepi minus, a u četvrtak sam već u solidnom plusu, da bi tjedan završila na nuli (ili točnosti radi +60kn), tako da ovogodišnji minus ostaje isti -3.9%.
- od trgovanja, kod pada nisam micala naloge pa ste mi uvalili ZABU, je najniža cijena, ali je to skupo, bar meni.
- evo dobila sam izvješće od mog mirovinskog fonda, u zadnje dvije godine minus od -1.71%, u ovoj godini -2.07%.
- možete i sami bez pomoći tih mirovinaca ostvarivati minuse na burzi.
- e sada kada gledam koliko su rasle strane burze, koliko je raslo zlato, i kada vidim kako je njihova glavna investicija 70% državne obveznice kojima će idućih godina prinosi biti sve manji, jednostavno ne vidim neke velike dobiti, možda malo na korekciji cijena dionica, zarada ili prinos na obveznicama neće im u sljedećim godinama pokrivati trošak poslovanja.
- ovo je samo moje mišljenje koje ne mora biti točno.
istina, a to znaci da ce prebaciti dio love u dionice tako da..
ajmo razmotriti u sta bi mogli prvo uloziti.. iako mislim da je ocito ali ajmo naglas
Informanka.
- u ovom tjednu sitan plus od +0.2% što je godišnji minus smanjilo na -3.7%.
- MDKA mi je najveća investicija, a ta MDKA je i najviše rasla, imam dojam da mi je velika većina dionica u portfelju (a imam dosta toga) u laganom padu.
- do kraja godine imamo još dva skraćena tjedna za trgovanje, e sada hoće li fondovska industrija dizati cijene dionica da bolje izgledaju njihovi prinosi, ili će ostaviti ovu godinu u gubitcima a s sljedećom krenuti u pozitivu, sve će moto vidjeti jako brzo.
- mene još čeka lijepa div. na ERNT, ali ta div. i neki manji plus ne vjerujem da će mi omogućiti završiti ovu godinu u plusu.
- nema veze, i manji minus je dio života, u idućim godinama će biti bolje.
Best buy - DLKV.
čini se da si dobro promašio?
Best buy - DLKV.
čini se da si dobro promašio?
Pa mozda i je, pitanje je samo u cijeni
Priblizavamo se kraju ove blago receno neobicne godine. Što je bilo, bilo je.
Što očekivati u 2021.? Šta ima izgleda biti best buy? Sto je trenutno potcijenjeno?
Optima, ce sigurno biti interesantna u prvoj polovici godine HTovo upravljanje prestaje u 7. mjesecu i do tada bi prodaja trebala bit ifinalizirana.
Sapn ce vjerojatno imati nabolje rezultate u zadnjih 10+ godina, a cijena prema ocekivanim fundamentima jos nije previsoka.
Nesto drugo, neki drugi događaji? VLEN?
Bazen dionica je jako mali, a izgledano je i da ce se smanjiti u 2021. Burza umire iz godine u godinu..
Informanka.
- u ovom tjednu, u par trgovinskih dana i moj portfelj padne za dodatnih -0.6%, to bi bilo u ovoj godini -4.3% i još sam u računicu uzela i lijepu dividendu od ERNT.
- najveći uzrok ovog pada su, nećete vjerovati, dva narodna heroja VLEN i KODT, na žalost ovaj tjedan su oba pala.
- još par trgovinskih dana u idućem tjednu i zaključiti ćemo ovu stvarno lošu godinu, ne ponovilo se.
- srećom iduću godinu moj obračun kreće od nule.
- stvarno ne vidim ni jednu jedinu lošu dionicu u portfelju.
- svima želim sretan Božić.
Ajde mašti na volju.
Imam 20 tisuća eura koji mi neće trebati barem 20 dodina.
Gdje bi ih uložili ?
Uvjet je sigurnost koliko je išta sigurno, prinos 4-5% od redovnih dividendi, i rast cijene tijekom godina na temelju dobrog stabilnog rastućeg poslovanja, ili po inerciji tržišta
Ajde
KAd bi imao 20 k koji me nece trebat ulozio bi sve u suprugu.
To je investicija koja se uvjek isplati.
Kad je zena sretna prinosi nisu bitni.. djaba ti prinos 10% ak ti zena zvoca sastrane daj vise pusti tu tipkovnicu...
ulozis 20k u nju i onda u miru mozes lupkat po tipkovnici
Ajde mašti na volju.
Gdje bi ih uložili ?
Uvjet je sigurnost koliko je išta sigurno, prinos 4-5% od redovnih dividendi, i rast cijene tijekom godina na temelju dobrog stabilnog rastućeg poslovanja, ili po inerciji tržišta
Ajde
telekomi i duhan na USA marketu.
ima finih podcijenjenih multinacionalki sa odličnom dividendom.
kod nas, HT i Optima
neka prođu siječanj i veljača, pa ćemo biti pametniji
Ja kolege kupio AT&T za 1500 USD. Preko 5% dividenda nakon poreza
Ajde mašti na volju.
Gdje bi ih uložili ?
Ajde
Upravo mi se to dogadja...imam viska 20tis EUR i odlucio sam ih investirat u dodatni stan u ZG...posto imam stan ne zuri mi se s kupnjom pa cu ih, dok gledam stanove, ulozit u HT i KODT...
Medjutim sigurno cu pricekat s kupnjom dionica dok ne vidim kako ce krenuti sljedeca godina...svi ocekuju (sto je realno) pad ali bas zato bi moglo krenut zestoko gore...
Mislim da ce sve klase imovine samo rasti jer se toliko para nastancalo da druge opcije nema...zato i kupujem stan i ulazem u dionice...stedise ce bit oderani, a duznici nagradjeni...
Neku sam priču pročitala ovih dana o AT .. moram ići tražiti. Da vidimo da li je relevantno
Izgleda da sutra vani otvaraju zestoko u zeleno...BTC +18% u 2021...luda kuca
Best buy kupiti najbitnije potrebštine i odvesti stradalim ljudima...
Posebno oni koji su prošlu godinu završili u++++++++++++++++ !!!!