SUKC - ide prodaja?
ADPL - Valjda ce se i oni oporaviti ubrzo, vidim da se prodaja automobila pokrenula.
PTKM - Dugorocno mi se cini dobra kupovina.
SUKC - ide prodaja?
ADPL - Valjda ce se i oni oporaviti ubrzo, vidim da se prodaja automobila pokrenula.
PTKM - Dugorocno mi se cini dobra kupovina.
jel ima neko neki best buy a da nije jednom nogom u stečaju?.....ponestalo mi je ideja za kupnju.....
PS
sva sreča da mi je ponestalo ideja a ne keša.....
Meni je best buy Adris i kontinuirano podebljavam poziciju .
Riba im ide ko halva , osiguranje nije puno stradalo jer nije bio običaj ugovarati dodatno osiguranje nekretnina od potresa koji se posljednji put dogodio prije 150 godina , a gubitke u turizmu zbog korone anulirati će izvanredni prihod od nagodbe s BNY Mellon.
Sve pet , dionica trenutno bagatela.
http://prntscr.com/uah7iy ako je po fundamentima to bi bila ova
http://prntscr.com/uah7iy ako je po fundamentima to bi bila ova
Slazem se, VLEN je i moj trenutni bb...
1. Jer ga imam u portfelju😀😀😀
2. Jer je fundamentalno podcijenjen po svim pokazateljima
3. Jer je realno ocekivati bolji q3 od proslogodisnjeg kad je ostvaren gubitak cca. 7 mil kn pa ce i fundamenti (ttm) nakon q3 bit jos bolji (npr. ako q3 bude na 0, P/E na ovu cijenu je oko 2,7). Kolega snupy je pratio i naveo da su odradili 12 remonta u q3.
4. Jer nemaju neto financijskog duga (novac na racunu je veci od ukupnih obveza prema fin. institucijama)
5. Jer zbog niske zaduzenosti (0,29) i jake kes pozicije na racunu mogu isplatit dividendu
6. Jer uvijek moze "uletit" USA NAVY posao koji je najprofitabilniji
7. Jer je drustvo majka potpisalo ugovor o suradnji s globalnom cruiser kompanijom i realno je ocekivat da na remont dodje i koja cruiser mrcina
8. Jer postoji sansa grcko-turskog sukoba u kojem bi glavni konkurent (Turska) bio jedno vrijeme "van pogona"
9. Jer trenutno vrhunske rezultate ostvaruju u ne bas dobrim vremenima za brodare koji su im glavni kupci...sto ce bit ako i kada brodari zazelene?
Dodao bi kod nesto od sljedeće godine počinje raditi LNG pa se otvara mogućnost offshore projekata za koje Lenac ima sve vazece certifikate i u proslostii ih je radio
Da i vrlo bitno od svih mediteranskih država izuzev Turske koja nije u EU i cije posade brodova po povratku u EU moraju u 14 dnevnu karantenu Lenac ima najjeftiniju radnu snagu tj RH je najjeftinija država članica u EU
Informanka.
- ovaj tjedan i više nego odličan, ali što će mi sve to kada dolazi recesija a ja u dionicama, koliko čitam na ovom forumu vidim da su svi dugoročni tjedni investitori u kešu.
- u ovom tjednu plus mi je preko +2%, tako da sam u ovoj godini konačno skratila minus na ispod 10% ili točno sam na -9.65%.
- za smanjenje minusa najzaslužniji mi je VLEN.
- znam da je većini vas koji ste dnevni trejderi ili dugoročni tjedni investitori jako čudno čitati ovo što ja pišem, ali to kod mene je jedan malo čudan tip investiranja isti onaj kad se čudite kako naši mirovinci investiraju.
Turizam.
- s mojim turizmom je gotovo za ovu godinu.
- promet (ne zarada) je ove godine u odnosu na prošlu godinu bio točno 7.5%.
- preživjeti ću, nemam kredita.
- evo vam za inf. od jedne moje prijateljice koja radi u jednoj turističkoj firmi čije su dionice na burzi.
- njima je promet pao 50%.
- relativno dobro su u turizmu prošli oni koji imaju bazene ili su u neposrednoj blizini mora (znači: kupanje i sunčanje) ostalo je pretežno katastrofa.
- kod mene dok god ne krenu kontinentalne avio linije neće biti nekog turizma.
- tako da se ni dogodine ne nadam prometu većem od 50% uobičajenog ako i bude toliko.
- ovim tipom turizma kojim se ja bavim se dosta zaradi, ali ova korona je to totalno uništila.
- ovih dana sam računala zarade, turizmom se bavim 6g. računajući i ovu godinu.
- za tih 6 godina sam zaradila 50% investiranog, ali sada ta investicija više vrijedi (tržišna cijena).
- za nekih 12 godina ću imati potpuni povrat investicije, i sada promislite isplati li se ili se ne isplati investirati u beton ???
Potpisujem peticiju da se nastavi informanka subotom, jer mi je to uz vijesti iz kulture omiljeno štivo.
Također potpisujem da se vrati Nea na ovaj forum, jer bi nam on već nekako unaprijed javio da se
sprema ovakva kataklizma na ZSE...
ovi što uzimaju više od iznosa koji su dali kao mito za zapošljavanje su best buy in CD (Croatia Drumovi)
Meni je trenutno bb Lkri, ovo mi izgleda obečavajuće.
Meni je naj. BB svakako Optima!
Tu mislim da se izrazim u zargonu jedne kolegice zaraditi barem novoga ficu!
Steta sto ovu cijenu za dokup propustam, sve je kriva carapica koja je suplja bila pa je trenutno prazna!
Ne postoji u nas klasični best buy. Trenutno.
Možda jest OPTE ko će to znat. Možda KODT, ali da još potone cijena.
Miris truleži se širi nezaustavljivo iz USA, ja se kladim da ćemo imat još šokova prije kraja 2020. To je moj best buy.
Dugo traje, ali je poučno
Čini se da je Best Buy dugoročno još uvijek zlato. Dobra stara staromodna unca
A što ćemo s TPNG?
A što ćemo s TPNG?
TPNG će rasti ako ponovno budemo imali contango efekt na nafti.
znači, pratite naftu.
https://www.marketwatch.com/investing/future/cl.1
ista stvar Vam je i s Virom i cijenama šećera
https://www.marketwatch.com/investing/future/sugar
po TA i jedna i druga su zrela za lansiranje, al očito se na futuresima treba dogoditi jači pomak (nafta dolje, a šećer gore).
dugoročno da (MMT i hiperinflacija, jer će burze i penzioni fondovi kolabirati, pa će ga naštancati da kupe socijalni mir, odbacivanje dolara kao rezervne svjetske valute i vezivanje nove, koja god bude, uz zlato)
al prvo će ići korekcija prema dolje (nadam se da ćemo svi stići kupiti )
Steven Van Metre: QE Bombs And Gold Price Crashing
po ovome šta ovaj lik navodi (a marko ekonomski itekako ima smisla) prvi best buy je dolar kad krene rasti (treba ga samo prodati prije nego ga svijet odbaci).
a nakon toga "žuti" metal.
Display MoreA što ćemo s TPNG?
TPNG će rasti ako ponovno budemo imali contango efekt na nafti.
znači, pratite naftu.
po TA i jedna i druga su zrela za lansiranje, al očito se na futuresima treba dogoditi jači pomak (nafta dolje, a šećer gore).
A nije li to proporcionalno? Ako padne nafta, pasti ce i cijena secera?
Ja inace ne ocekujem vise pad cijena nafte. Osim u slucaju lockdowna, a to ne ocekujem.
P.S. Sto se tice Vira, ne znam koliko TA vrijedi za firmu u blokadi😅
Display MoreDisplay MoreTPNG će rasti ako ponovno budemo imali contango efekt na nafti.
znači, pratite naftu.
A nije li to proporcionalno? Ako padne nafta, pasti ce i cijena secera?
Ja inace ne ocekujem vise pad cijena nafte. Osim u slucaju lockdowna, a to ne ocekujem.
P.S. Sto se tice Vira, ne znam koliko TA vrijedi za firmu u blokadi😅
Na normalnoj burzi bi i TA pokazala smjer dolje, jer bi se racionalni ulagaci tako i ponasali. Ali na zse nista nije normalno, pa ne moze biti na TA
Best Buy za ulaganje, ili za trgovanje, dvije kategorije.
Sve ovisi o proračunu i o vremenskom horizontu
Kako god okreneš, best buy je izgleda Opte, mada smo predmet podsmijeha na Forumu
Biti će prodana kad-tad, i neće za ovu cijenu. Nekako je ona brojka od 6 kn , kada se uključivao dežurni redar simbolična, pa računam da neće ići ispod 6 kn
Od sadašnjih 4,70 to 6 kn je puno kuna
6 kn je dakle safety net.
Držim da će cijena po kojoj ćemo svi izaći , jednom i nekada biti bolja od tih 6 kn. To je samo Safety net.
Moram priznati da se nigdje drugdje, u konkurenciji brzorastućih papira i penny stocksa ne bih usudila staviti toliko novaca na stol.
Čudna vremena na burzi. Recesija koja to je i nije, pretjerane valuacije / vani /, helikopterski novac..........., kažu da vrč ide na vodu dok se ne razbije