Ne znam šta je tu zanimljivo?! Otvorim portal jutarnjeg!!?
Best buy
-
-
-
Stranica je uklonjena - ne otvara vijest koja je jučer bila na tom mjestu. Možda zakašnjela prvoaprilska. Svakako je izgledala vrlo čudno.
-
Joj kad vidim kod ljudi koji pokusavaju davati dojam da znaju nesto vise od drugih odmah mi dode zao sto sam kupio donat.
Idem slušati gobca i tražit pinokije u ručkama i šalicama.
U najluđem propagandom-predizbornom uratku danas, neki ugledom ispunjeni domaći portali objavili su kako je Hrvatska postala broj #1 destinacija na svijetu za investiranje.
Hrvatska, broj #1 destinacija na svijetu za investiranje. Od svih destinacija na svijetu za investiranje, Hrvatska je broj #1. Kad nam je već Mbappe oteo zlato u Rusiji, barem smo ih uzeli u paprici.
Tu stručnu ocjenu, javljaju nam, dao je vrlo ugledni portal London Post. Za slučaj da ste imali prilike u Hrvatskoj, ne znam, pokušati izvaditi osobnu ili prometnu, ova vijest možda vam je djelovala odviše optimistično, ako ne i čudno.
Dakle:
- ugledni London Post ustvari ne postoji. riječ je o lažnom agregatoru PR objava i web taloga, s izmišljenim novinarima, groznim engleskim, ukradenim slikama i nepostojećim čitateljima
- iza Posta stoji naklada "2Trom News Group Company", koja također ne postoji, već u svom portfelju drži nekoliko takvih fake portala koji se međusobno linkaju i promiču
- tipovi su uhvaćeni kako promoviraju nepostojeću humanitarnu zakladu, o kojoj su pisala jedino njihova izdanja, i pokušavaju orobiti ljude za donacije
- po impressumu se nazire da je riječ o primitivnoj fake news operaciji iz Rusije (powered by Moscow Media Group, koja također ne postoji)
- vijest o Hrvatskoj zapravo je objavljena prije nekoliko tjedana, no tadašnja afera Rimac u tu se priču nije najbolje uklapala, pa su je domaći agitatori danas izvadili s prašnjavih polica
Pitanje dana: koliko će puta u narednim sučeljavanjima premijer spomenuti da smo, eto, objektivno najbolji? 🤓 -
Ha,ha toliko o vjerodostojnosti informacija na portalima. "Vijest" je - poznajući stanje u RH stvarno bizarno izgledala pa mi se učinilo zanimljivo da je i vi ovdje vidite i procjenite koliko je realna. A realna je kao i obećanja sadašnjih kandidata za novu vladu. Znači li to da bi onda i te vijesti isto tako trebalo ukloniti s portala jer su čista muljaža i laž koju već desetljećima slušamo. Sve za fotelju - fotelju nizašto.
Inače - što se mene osobno tiče Best Buy je kupiti neku parcelu izvan urbane zone i onda lagano off grid.
-
Informanka.
- tjedni minus se ponavlja iz tjedna u tjedan.
- u ovom tjednu -0.8%, a u ovoj godini -12.3%.
- dionice kojih imam malo više sve redom padaju jer se dionice sada prodaju da se uskoči u vlakiće gospon Nea.
- ti padovi nisu toliko zabrinjavajući jer te dionice sada postaju prilike.
- ali hoće li biti prilike ili neprilike vidjeti ćemo u idućim tjednima.
- imam i ja zabave radi cca 50 dionica Igića i cca 15.000 dionica DLKV, ali ne znam kako mi to može pomoći da dođem u pozitivu.
- ovaj tjedan sam najviše kupovala OPTE, doslovno je bio na rasprodaji, je li to pametno nemam pojma.
- kada kupujem te gluposti gledam investirati i u nešto pametno malo ERNT samo 5 dionica po 1.200 i malo sam uspjela kupiti HT prije nego se digla ova cijena, po trenutnoj cijeni mi nije zanimljiv.
- keš se bliži kraju, od turizma neće biti ništa, sada mijenjati eure, prodati onu siću zlata ili ne pratiti ovu burzu, a možda nešto i prodam.
-
Trenutno ne postoji best buy jer slijedi brza korekcija, na nasu srecu kratkog daha i poslije toga indeks ce se snazno oporaviti u potpunosti.
Dakle sad ocekujem propad indeksa. Pad ce stati u rasponu 1440-1520.
Ovo nije nagovor na nista vec samo moje misljenje. Nesto se i korona pita.
-
Po meni neke posebne korekcije nema. Sto se tice korone, samo ce se strozije mjere uvidit prema drzavama gdje se ponovno pojavila, te u nekim zdravstvenim ustanovama. Nema vise zatvaranja granica, ogranicenja,...
Zivot nastavlja dalje.
Građevinski sektor i brodari su trenutno u up poziciji.
-
Uvijek postoji mogucnost da situacija izmakne kontroli i da se odjednom nadjemo u situaciji a velikim brojem oboljelih. U tom slucaju opet cemo imati drastične mjere.
Složio bi se. Nije vrijeme za turiste, Ad plastik i slične.
Graditelji su jedina iznimka uz sektor prehrane. A isti se vec oporavio.
-
Bolest ce se sigurno vratiti, ali zatvaranja ekonomije vise nece biti jer nema novaca za to. Uvjerena sam da ce se onda uvidjeti da to nije tako opasna bolest, odnosno nista sto se ionako stalno ne dogadja u sezoni gripe.
Ali ja na jesen zimu ocekujem ekonomsku krizu. Turisti i autoindustrija su najveci gubitnici svake ekonomske krize jer ljudi u krizi ovdje najvise stede.
Prehrambena industrija, telekomi i farmacija su sigurna ulaganja.
Slazem se da su gradjevina i brodari trenutno up.
A sto se tice naseg ATPLa, trenutno je to kraljica za trejdere, ali ja mislim da je upitno hoce li oni i prezivjeti nadolazecu krizu. Trenutno ne znamo ni koliko imaju brodova ni koji im je stvarni dug. Prvi dio godine vozarine su bile ispod pozitivnog poslovanja, u drugom djelu bi one trebale biti 20k dolara da ATPL zavrsi godinu sa 0. Ni sa ovim povecanjem se ne posluje pozitivno. Ovdje je kljucno znati izaci.
-
očekivati ekonomsku krizu, i razmišljati i govoriti da su neki sektori sigurna ulaganja je čisti promašaj. u tom slučaju, sve će padati. ako je par postotaka +/- nekome sigurno... onda ok. vidi posljednji propad sredinom ožujka.
-
-
Kriza vec traje. Prihodi svih biznisa su manji nego prije, turizma blizu nule, a budzet u dugovima i deficitu. Tako da se zapravo samo ceka formiranje nove vlasti koja ce morati ozbiljno krenuti s potezima da se stvari dovedu u red. Bez toga nece biti novca od kreditora. Novac iz EU nece biti dosta.
-
Krenule su prognoze za rast brodara u slijedećih 12 mjeseci.
GLBS + 52,201,26%
https://money.cnn.com/quote/forecast/forecast.html?symb=GLBS
-
Dlkv je u zadnjih mjesec dana napravio preko 40%, a Igh tek 10%.
-
tu je najmanji problem da se to uravnoteži, bitno je da su i jedna i druga na dobroj temi, mislim da će mnogi turisti (hotelska grupacija) , a pogotovo avanturisti (tipa Opte) navratiti malo u prave proizvodne tvrtke, da se malo podsjete starih teških purana
-
Dalekovod nema Marusicu, ali niti u IGH-u neće ona dovijeka trajati.
-
Dalekovod nema Marusicu, ali niti u IGH-u neće ona dovijeka trajati.
Nema, on ima fondove😂
-
best buy Mdka i po ovim cijenama Vlen
-
Luka Rijela Lkri?
-
trenutno ništa, samo gledanje....."atmosfera" sa coronom u hrv. i svijetu i njenim utjecajem na gospodarstvo izgleda mi zrela za drugi val pada koji će doći i prije drugog vala corone.......
-
Luka Rijela Lkri?
Trenutno je padajuci noz pa ne hvala.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-