Što vam je trenutno bb?
Gotovina ..... još uvijek najvećim dijelom
Opte......za malo adrelina i razbijanje dosade
Što vam je trenutno bb?
Gotovina ..... još uvijek najvećim dijelom
Opte......za malo adrelina i razbijanje dosade
ATPL,vozarine krecu up, Kinezi rade punom parom cijene goriva rekordno niske...
Što vam je trenutno bb?
ERNT
Nisam gledao Otvoreno sinoć pa čitam sada. Ipak bi RIVP mogao biti best by ako se ostvari ovo što su rekli doktori Capak i Markotić da će biti sezona obzirom na broj zaraženih. Najmanju smrtnost ima Japan u svijetu, Hrvatska druga. Oboljelih u HR kao i Singapur. Capak kaže da je dobro za turizam. dr. Lauc je govorio prije 10 dana da ce hr obala biti trazena ovo ljeto. Tko će ga znati? To su upućeni ljudi sa info! Prekjučer kupila Ivana potpredsjednica Valamara dionice, prije nje i predsj. uprave Željko. Oni su vrh firme imaju informacije friške i ne bi se blamirali ljudski i profesionalno. To su odgovorni ljudi, mladi, stručni, vrijedni, pametni.
Obicno ti zivot, tj. Karma vrati sve sa kamatama.... da se jedan dan zamislis sta ce mi sav novac svijeta, to je samo $$$... jedan segment zivota bez kojeg ne mozes, ali sto si inteligentiji i stariji, vidis da ti ni ne treba puno da istinski uzivas u zivotu
Upravo tako. Možda ćemo sada biti malo ponizniji i skromniji nakon svega.
starije generacije definitivno, a ovi oholi bahati uobraženi mladci.... teško, jako teško. tako dugo dok ne osjete na vlastitoj koži.
Informanka.
- po malo se moj portfelj popravlja, prošli tjedan plus od 4% a ovaj skoro pa +5%.
- tako da mi je ovogodišni gubitak ispod 20% ili točnije -19.65%.
Kod mene katastrofa ovaj tjedan, prinos blizu 0% uz propust odbijanaca na svemu. Posebno se ističe užasno poskupljenje nafte.
Kod mene katastrofa ovaj tjedan, prinos blizu 0% uz propust odbijanaca na svemu. Posebno se ističe užasno poskupljenje nafte.
- čitajući ovaj forum dolazim do zaključka kako većina investitora sve proda u petak (zbog mirnog spavanja preko vikenda), te ponovni ulazak u pozicije (ponedjeljkom ili utorkom).
- sljedeći petak ponovno ulazite u keš i zbrajate zaradu.
- to se vidi i po prometima, naročito petkom kada velika većina investitora s ovoga foruma prelazi u keš poziciju.
- ja očito krivo radim pa imam toliki gubitak, ne rasprodajem portfelj u petak.
Display MoreInformanka.
- po malo se moj portfelj popravlja, prošli tjedan plus od 4% a ovaj skoro pa +5%.
- tako da mi je ovogodišni gubitak ispod 20% ili točnije -19.65%.
Kolegice Ivana,
pretpostavljam da ste Opte dionice prodali prije Korona krize, jer znam da ste u njima bili poprilično dugo, a i rast portfelja bi bio kud i kamo veći za ovaj tjedan da ste ostali u poziciji.Zaradilo se za fina nova kola😁
Neke sam dionice kratio (Sapn i Adpl kojeg mozda nisam trebao jos) i sad se polagano pozicioniram ili sam negdje vec pozicioniran u sljedece dionice:
1.Hpb (odradio kupovinu po 390, 400, 412)
2. Atpl (tehnicki dno dna..kupio dio na 152, 155 i kad probije 170kn jos kupnje)
3. Tpng (38, 39, 40) vozarine ce tek rasturati
4. Dlkv (3.3 i jos kupujem)
5. Igh nesto sitno.cekam nekog panicara
6. Adrs2 (nekako mi prejeftino)
7. KODT2 (ipak je ovo blue chip)
Razmisljam jos i o Ingri i Ulpl, ne zato jer me impresioniraju vec tu vidim isto jaci rast.
Cash mi i dalje visokih 44%.
Prvo ste mi rekli da ovu dionicu prije 700 ne diram, a sad mi kažete da ste je vi kupili ovaj tjedan po cca 1000kn.
Kako to? Kako to?
Prvo ste mi rekli da ovu dionicu prije 700 ne diram, a sad mi kažete da ste je vi kupili ovaj tjedan po cca 1000kn.
Kako to? Kako to?
Možda Vam kolega proda po 700....solidarnost na djelu.....
Kako to? Kako to?
Tako kad je kupis vrijedi vise dok je ne kupis vrijedi manje to je igra.
- što znači rast na velikom prometu ???
Display MoreNeke sam dionice kratio (Sapn i Adpl kojeg mozda nisam trebao jos) i sad se polagano pozicioniram ili sam negdje vec pozicioniran u sljedece dionice:
1.Hpb (odradio kupovinu po 390, 400, 412)
2. Atpl (tehnicki dno dna..kupio dio na 152, 155 i kad probije 170kn jos kupnje)
3. Tpng (38, 39, 40) vozarine ce tek rasturati
4. Dlkv (3.3 i jos kupujem)
5. Igh nesto sitno.cekam nekog panicara
6. Adrs2 (nekako mi prejeftino)
Razmisljam jos i o Ingri i Ulpl, ne zato jer me impresioniraju vec tu vidim isto jaci rast.
Cash mi i dalje visokih 44%.
Ja bih dodao još ERNT ovdje
Pod točkom 2., ako je cijena trenutno na 177kn, jel to znači da je uvijet ispunjen za dodatnu kupnju ili
- što znači rast na velikom prometu ???
Po staroj školi to znači da su dijonicu počele kupovati kumice sa placa i čistači cipela. Obrnuto, rast na malim prometima znači da su dijonicu počeli kupovati vrhunski stručnjaci, uglavnom etablirane velične sa foruma Poslovnog
Prognoziram solidno u zadnje vrijeme, zar ne
ERIC. Nikola Tesla definitivni best buy,
ali KODT kao "mala dionica" sa još većim potencijalom za rast ustvari boom. Da slažem listu bb
1.KODT
2. ERNT
3. RIVP
portfolio:
KODT 75%
ERNT 25%, prodao Adris i AD plastik
Danas ZSE u zelenom +5.06%.
Njemački DAX u plusu 5.77%
Američki DowJI trenutno 6.02%
Uzmimo u obzir početnr cijene prije korone, strane burze su bile na vrhuncu ikada, a ZSE korak od dna.
Danas ZSE u zelenom +5.06%.
Njemački DAX u plusu 5.77%
Američki DowJI trenutno 6.02%
Uzmimo u obzir početnr cijene prije korone, strane burze su bile na vrhuncu ikada, a ZSE korak od dna.
Možda crobex napravi korak naprijed.....
PS
bravo na adpl....
Mislim da su turisti best buy!
Nadam se da me nećete baš svi "popljuvati", ali treba biti i strpljen, ne može sve odmah za dan dva!