svatko razmišlja na svoj način. osobno ove godine očekujem eksploziju na zse! predvodnici fin i turistički sektor! brodari priča za sebe.
Best buy
-
-
-
podravka i vlen
Pitam se zašto je PODR bolja kupnja od ATGR kad je kod ATGR niži P/E a i bolja je kontrola troškova?
Smatram da je i ATGR dobra kupnja. Jedna i druga dionica ce odlicno poslovati u 2022g ali PODR je u fokusu, na meti je preuzimanja. Drzava ce je po planu prodati do 2024g,a u međuvremenu treba dignuti cijenu.
1Q VLEN ce bit brutalan, mozda najbolji do sad, a za dalje cemo vidjeti. Mislim da ce i 2Q biti dobar, jer dosta brodova mora bit spreman za sezonu.
-
svatko razmišlja na svoj način. osobno ove godine očekujem eksploziju na zse! predvodnici fin i turistički sektor! brodari priča za sebe.
Već dugo nije nikakva afera izašla na zse, gospodarstvo čini se da raste neviđenim stopama, polako će se budit optimizam u društvu koji bi se trebao preliti na burzu.
Pitanje je i koliko će još dugo trajat bedastoće na kripto sceni s obzirom da FED diže kamatu i covid doznake klincima bez posla presušuju. Polkadot, stellar, shiba inu, omg network, tron, dash, holo, hedera ili tezos možda ustupe mjesto adpl, atgr, ernt, mdka, ht, zaba... Ako nas ne udari meteor ili kuga ili kakba megaafera trebalo bi idućih nekoliko godina biti lukrativno na zse.
-
na tom tragu razmišljanja sam i sam. kamo god da se okreneneš, iskače masa dobrih ili odličnih ek podataka. rast bdp, izvoz, rejting, odlična poslovanja tvrtki, stigle pare iz EU.....inflacija pogoduje burzama.... ako se i corona stiša....i nikako ne treba zaboraviti niti uvođenje eura!!!
ali ne vjerujem baš da će milenijci značajnije na zse. pametni telefoni i crypto su donekle već njihov stil života.
a ako dođe neka kataklizma.... onda nam ionako svejedno.
-
na tom tragu razmišljanja sam i sam. kamo god da se okreneneš, iskače masa dobrih ili odličnih ek podataka. rast bdp, izvoz, rejting, odlična poslovanja tvrtki, stigle pare iz EU.....inflacija pogoduje burzama.... ako se i corona stiša....i nikako ne treba zaboraviti niti uvođenje eura!!!
ali ne vjerujem baš da će milenijci značajnije na zse. pametni telefoni i crypto su donekle već njihov stil života.
a ako dođe neka kataklizma.... onda nam ionako svejedno.
Zapravo najveća opasnost na ZSE je povlačenje izdanja sa burze...
-
U jednom trenutku će se početi kupovati skoro sve na ZSE. Samo da još malo porastemo.
Skidati će se s aska po abecedi.
Što će imati najbolji prinos teško je reći, ali silna lova koja čami na računima će se sigurno uključiti dijelom i na ZSE.
-
U jednom trenutku će se početi kupovati skoro sve na ZSE. Samo da još malo porastemo.
Što će imati najbolji prinos teško je reći, ali silna lova koja čami na računima će se sigurno uključiti dijelom i na ZSE.
inače ovih 300 milijardi kuna sto u vidu depozita leže u bankama zadnjih 12 mjeseci su izgubili 10% svoje realne vridnosti, iako nominalno iznosi su isti...sada zamislite... spaljeno 30 milijardi kuna, a nitko nije ni trepnija radi toga haha
Što je najbolje da samo 1% tog kapitala uđe u dionice ZSE-a redovnim nalozima , cijene svih izlistanih izdanja na burzi bi eksplodirale...
-
Moglo bi ali tek kad se i zadnji komadić šire okolice većih gradova izbetonira u oblik stambene kašete i proda po suludoj cijeni...
-
največi problem zse i dalje ostaje nelikvidnost.........u "birtiju" gdje nitko ne ide teško je nekoga privući, dok u punu "birtiju", ljude nemoraš ni privlačiti več sami dolaze i dalje.....sumnjam da će se na zse sliti ikakav ozbiljan novac bilo sa crypto marketa ili sa štednih računa......zapravo ne sumnjam, več sam gotovo siguran u to........
-
največi problem zse i dalje ostaje nelikvidnost.......
Tu krivnju snose crne rupe( aka fondovi), koji usisaju sve dionice koje se ponude na prodaji i sa tim dionicama se više nikad ne trguje, već ih oni među sobom razmjenjuJU, nešto poput sličica nogometaša koje smo kao dica minjali...
Zapravo jedini generator likvidnosti zadnje vrijeme je CERP.
-
-
Svi ste tako jako bullish.
Bravo !
To stvara momentum.
Nije teško u stvari to trgovanje
Buy Low, Sell High
Samo , što je High ?
Dokle ćete ? Fly Me To the Moon ..........
Al' stvarno, ako ne ode u beton morati će u papir, negdje treba gurnuti novac da donese novac. Zvijer je puštena sa lanca, inflacija
-
Moglo bi ali tek kad se i zadnji komadić šire okolice većih gradova izbetonira u oblik stambene kašete i proda po suludoj cijeni...
slažem se!
nismo još dosta devastirali i betonirali obalu, pa obnoviti treba i fond zgrada po Zg i Sisak-Petrinja-Glina nakon potresa
koliko ima godina već da je na blogu eclectica.hr autor govorio da će se depoziti sliti u fondove i dionice? bar dvajst i više
dobro je krenulo 2000-tih i onda ih je kriza dobro zakucala
nakon toga se velika većina nikad nije vratila u papire, samo u ciglu i mort
uostalom, naš ZSE je strogo kontrolirano tržište za mirovince i šačicu fondova
-
Svi ste tako jako bullish.
Bravo !
To stvara momentum.
Nije teško u stvari to trgovanje
Buy Low, Sell High
Samo , što je High ?
Dokle ćete ? Fly Me To the Moon ..........
Al' stvarno, ako ne ode u beton morati će u papir, negdje treba gurnuti novac da donese novac. Zvijer je puštena sa lanca, inflacija
znaš kako je.......na papiru su svi bull a kad papire treba izvadit iz novčanika onda to ide malo teže .......meni se ovaj prvi mjesec, prema osječaju za feeling, više pari na falling........
-
Kolege forumaši ajde da čujem malo vaša mišljenja (to je valjda svrha foruma).
Planiram ući u ADRS2 na trenutnim razinama sa nekih 5000 eura. Ne mislim da je ADRS2 best buy na zse ali mislim da je jedan od best buy pickova za diverzifikaciju portfelja. Da napomenem, profil portfelja je dugoročno držanje relativno sigurnih papira. Pa hajde da čujem vaše stavove, pozitivne i negativne strane Adrisa.
-
Kolege forumaši ajde da čujem malo vaša mišljenja (to je valjda svrha foruma).
Planiram ući u ADRS2 na trenutnim razinama sa nekih 5000 eura. Ne mislim da je ADRS2 best buy na zse ali mislim da je jedan od best buy pickova za diverzifikaciju portfelja. Da napomenem, profil portfelja je dugoročno držanje relativno sigurnih papira. Pa hajde da čujem vaše stavove, pozitivne i negativne strane Adrisa.
Pozitivne strane stabilnost i održivost, kontinuirani rast, makar neto profitna marža nije prevelika.
Loše strane - sumnjiva transparentnost, otkup dionica koje se daruju menadžerima umjesto da se poništavaju, jako loše upravljanje novcem, rizik troška hotela Marjan.
-
Nadam se da ce turizam vratiti na stare staze.
Stigle fantastične vijesti, turistički sektor oprezan: ‘Booking za glavnu sezonu bolji od rekordne 2019., ali...‘‘Zabrinuti smo zbog nove karte Europe, svi znamo što će biti ukoliko ostanemo crveni te ukoliko njemačka Vlada izda preporuku da se ne putuje u Hrvatsku‘www.jutarnji.hr -
Ja se sav tresem prije objave financijskih izvješća za ATPL.
Što su bolji rezultati to više zaranja nakon objave.
Najbolja stvar za nekog tko ulaže dugoročno. 👍🏻
Kao i sve drugo u životu, sve što vrijedi dođe na cijenu kad-tad. 😊
Slažem se trenutno ne vidim ni jednu drugu dionicu na ZSE u kojoj bi radije bio.
-
Najbolja stvar za nekog tko ulaže dugoročno. 👍🏻
Kao i sve drugo u životu, sve što vrijedi dođe na cijenu kad-tad. 😊
Slažem se trenutno ne vidim ni jednu drugu dionicu na ZSE u kojoj bi radije bio.
hpb?
-
hpb?
Mislim da nema taj potencijal rasta kao ATPL...
-
Što je po vama u ovome trenu pametnija kupnja ZABA ili ERNT? Za ZABU nam je poznata divka (možda bude i još), a ERNT standardno ubija, trebala bi i tu biti divka na razini.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner