Moj barik ti si expert 🥇čuvaj novce, ode ovo u bezdan.. Nemaju tu cijene dionice vise veze, kljuc svega je faktor x, koji svakim danom povecava potenciju i ne misli jos stat.. Dok je to tako, ovo sve ne treba dirat ni stapom..vise manje uz faktor x to vam ne vrijedi nista. Znaci uz ovakve postavke valamar vrijedi 0,a to sto vam na 19 izgleda jeftino samo je posljedica sto ste ga godinama gledali iznad 30 sve ovo nije bilo zamislivo.. cak ni meni, no ovo je klasični black swan iz totalno vedrpg neba.. Ne likujem, zao mi je, nadam se da ce biti bolje..
Best buy
-
-
-
Upravo sam poslušao virologinju Anu Gligić na N1. Nakon inkubacije i zaraze svaki novi ciklus zaraženih je lakši za bolesnike, žena je stručnjak kaže da je tako kod svih virusa. Zato su Kinezi rješili najveću krizu već sada. U Hrvatskoj ne bi trebalo biti više od 10.000 oboljelih. Sve se vrti oko virusa. Dao Bog da nestane čim prije. Kristalno mi je jasno da hoteli auti i tehnologija neće nestati. Imamo baš gadan zastoj, ali nakon ovoga će se više cijeniti kvaliteta života i svega, pa tako i dionica i investicija.
-
Nažalost nemamo temu Best sell al ja se ne slazem s nekim gore iznesenim prijedlozima. Ja mislim da treba prodavati banke. I to one sa očitijim potrebama za kapitalom. Banke već jesu pale, no mišljenja sam da sto će dulje kriza trajati, to bi se taj pad mogao dodatno produbiti.
-
Banke uvani su u puno većim problemima, nego u Hrvatskoj. Država će se zaduživati i to im je siguran i povoljan klijent. Osim toga profiti u HR su enormno veliki, osjetit će naravno zastoj svakako kao i svaka branša. Najpovlaštenija branša u RH. Imao sam dionice banaka i zasad prodao. Banke su kapitalizirane odlično i dugoročno isplative, bit će oscilacija cijene sigurno.
-
Ne znam na koje banke mislite, ali banke slične veličine banaka odnosno znacaja na susjednim regionalnim tržištima tipa Komercni, Pekao ili NLB su vrlo slične Zabi ili PBZ-u, a takav im je i pad cijene (Komercni). Govorimo dakle o najvećim lokalnim bankama. Bas gledam, cijena Pekao i NLB je mnogo vise pala od Zabe i PBZ.
Pekao: https://www.teletrader.com/pekao/stocks/details/tts-3747817
NLB: https://www.teletrader.com/nlb/stocks/details/tts-153782634
Komercni: https://www.teletrader.com/komercni-banka…ils/tts-4062216
Otuda cijenim da će nase banke nastaviti padati.Ipak, te banke moraju preživjeti. Sve ostalo je za akademsku raspravu. ŠbbKbb
-
Mislio sam na najveće talijanske banke. Ako bi loše stajale smatram da bi zabu i pbz kupili Nijemci tako da opet dobro za njih.
-
moje mišljenje da je Ericson Nikola Tesla ovih dana BB dionica.
radi optimalnog balansa rizika, značajno snižene cijene i perspektiva 5G u bliskoj budućnosti.
-
radi optimalnog balansa rizika, značajno snižene cijene i perspektiva 5G u bliskoj budućnosti.
Ne bi rekao da je BB, prvo su rezerve novca poprilicno potrosili da bi bili pripremljeni za krizu drugo imaju ogroman trosak placa od 213 mil kvartalno pa im s time hladni pogon kosta jako puno ukoliko dodje do nekakvih zastoja u poslovanju, daleko od toga da je dobra firma koja ima buducnosti poglavito radi 5G, ali ne bi rekao da je BB u ovom trenutku na ovoj cijeni sve je pitanje zastoja koji se ne moze procijenit
-
Cijena je mrvicu rasla zadnja 2 dana, ali po 1.050,00 kn je sniženje od velikih 30% u odnosu na prijašnjih 1.500 kn. Zapravo i nema valjanog razloga zašto je toliko pala ? Znate li vi ? Korona njima ne smeta, jedino je momak bio zaražen koji tamo radi kao prvi hrvatski pacijent.
-
- u ovoj sada situaciji (kraj ekonomskog ciklusa i kriza) best buy su preuzimanja
- nakon toga slijede dividendne dionice (u pravilu bankarski, energetski, farmaceutski i telekom sektor)
- od bankarskog sektora ove godine nema dividende, koliko vidim farmaceuti (MDKA) neće isplaćivati dividendu, tako da preostaje jedino energetski sektor i telekom sektor (primjerice, HT isplaćuje dividendu i radi stock buy back da osigura povjerenje investitora, INA isto isplaćuje dividendu, za ERNT i JNAF još ne znamo)
- a u konačnici imamo i aktualno preuzimanje baš u telekom sektoru (OPTE)
- stoga u aktualnoj situaciji best buy ispada OPTE, nakon njega HT, možda ERNT i JNAF (ukoliko odluče isplatiti dividendu), te INA (isplaćuju dividendu i potencijalno preuzimanje)
-
-
- stoga u aktualnoj situaciji best buy ispada OPTE, nakon njega HT, možda ERNT i JNAF (ukoliko odluče isplatiti dividendu), te INA (isplaćuju dividendu i potencijalno preuzimanje)
slažem se osim što bih u svakom slučaju izbacio INU.
Fokusiran sam na ERNT gdje sam dosta kupovao i ušao više od plana, dividendu očekujem i nadam se da će biti ne samo zbog tradicije nego i vlasničke strukture. ERNT ću još nešto kupovati, jer mi izgleda odlično po ovoj cijeni i ne vidim problema i krizu za njih. Mislim da je dionica za 5 tj. 5G. U svakoj dionici koju imam važno mi je kakvi su rezultati i reputacija uprave, ovdje sve štima.
Nadam se da će biti dobra ponuda za OPTM.
-
Ne bi rekao da je BB, prvo su rezerve novca poprilicno potrosili da bi bili pripremljeni za krizu drugo imaju ogroman trosak placa od 213 mil kvartalno pa im s time hladni pogon kosta jako puno
Ključan trošak plaća su razvojni inženjeri programeri i njihove se plaće vrlo pristojne za hrvatske prilike, ali značajno niže u okviru
grupe Ericson, tako da smatram da je trošak plaća zapravo nužan i neophodan kao esencija firme i prihoda, ali istovremeno
vrlo prihvatljiv u usporedbi sa konkurencijom. Trošak plaća je + kompanije, a ne minus prema tome kako ja na to gledam.
Isto tako danas (i u svakom trenutku) kada je sve praktički stalo, inženjeri Ericsona Nikole Tesle praktički sve mogu raditi od kuće što također smatram velikom prednošću branše obzirom na novonastale izazove.
-
nije Rivp
-
nije Rivp
Iako se poredak može i promjeniti trenutno stavljam ERNT ispred, smatram da će brže rasti i da je kod kod njih manje više svejedno do kada će korona kriza trajati i da su pali bez razloga čak i radi zaposlenika-nultog pacijenta. Za razliku od ERNT, RIVP ovisi o otvaranju smještaja, ali ima jake osigurače i danas javljaju odlične poteze uprave, očekivao sam veće troškove za njih. čitajte na temi RIVP.
-
nije Rivp
neki dan je u očekivanju divke kupio ERNT i sad je to best buy. ako divke slučajno ne bude, onda će biti best sell. ako kupi ATGR ili KODT onda će oni biti najbolji i tako već godinama.
ali i mene je začudilo kako RIVP nije na prvom mjestu!
-
neki dan je u očekivanju divke kupio ERNT i sad je to best buy. ako divke slučajno ne bude, onda će biti best sell. ako kupi ATGR ili KODT onda će oni biti najbolji i tako već godinama.
ali i mene je začudilo kako RIVP nije na prvom mjestu!
Ja sam nebitan. Ove dvije su velike dionice i moje pisanje tu ne znači ništa. Nakrcao sam se zadnjih dana ERNT i objavio to. Ne vjerujem da ću više moći kupovati po tim cijenama. svatko treba paziti u što ulaže dionicama rado pada/skače cijena. RIVP i .ERNT su različite. Jedno od pravila ulaganja je da ne držite sva jaja u istoj košari. Vidjet ćemo kako će se odvijati te 2 priče. RIVP je trenutno rizičniji po mom mišljenju iako ova cijena od 20 kn znatno amortizira taj evidentni rizik. Izgleda da su mali i manji uglavnom prodali RIVP.
Dividenda nije presudna po meni i mislim da će nešto biti.
Tollway kakvo je Vaše cijenjeno mišljenje o ERNT ?
-
Tajac oko Ernt.
Što mislite o ADPL kao bb. Nisam uspio kupiti prije tu dionicu po sličnom ključu....prije sam razmatrao cijena otišla u nebo i u ovom apokaliptičnom padu sam odigrao va bank i kupio na račun Podravke koju sam prodao. Mislim je da veći rizik od ERNT a potencijal rasta tu negdje. Ne vjerujem u propast europskih divova autoindustrije. Vjerujem u oporavak.
-
ERNT nijr još ni blizu potegnuo stara cijena 1.500 kn, Ad plastik 200 kn bio ali ne moze se to očekivat ali normalizacija oko 150 da. Valamar teško je reći, izgleda da država stoji iza i mirovinski fondovi što u sinergiji sa onim najvažnijim a to je profi uprava može dovesti i do akcizicija jer neki turisti mozda neće biti likvidni. Valamar na dan 31.12.2019. ima 550 milijuna kn casha prema javno objavljenim podatcima. Izdvojio bih te 3 dionice i optimu za najhrabrije.
-
a kaj treba reći o ernt? odlična dosadna dugoročna dividendna dionica koje ove g mislim neće biti.
-
31.12.2019. ima 550 milijuna kn casha prema javno objavljenim podatcima. Izdvojio bih te 3 dionice i optimu za najhrabrije.
Nevjerojatno da se ovo dopušta. Dno dna. Valamar prema javno objavljenim podatcima ima 2.195, 000 000 duga!!!!
cash na računu nije dosta ni za četvrtinu duga.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso