Intercapital preporučuje ulaganje u Turističke firme na ZSE, a znamo da su oni glavni analitičar za Valamar
Imate kakav link za ovo?
Intercapital preporučuje ulaganje u Turističke firme na ZSE, a znamo da su oni glavni analitičar za Valamar
Imate kakav link za ovo?
Mene je iskustvo na burzi podučilo, da kada god analitičari daju preporuku za nešto u pitanju je distribucija.
Treba malo animirati publiku da proguta i štap. Tako je na svim burzama svijeta, zašto bi naša bila iznimka ?
Best Buy
-HT ? Skup, P/E 30, dividenda mizerna, dobit sve manja iz godine u godinu, stiže i UG na mala vrata. Al' siguran je. Sigurnost košta
- Pevec, kada ga opet izlistaju. Zbog dividende i rasta cijene.
-Tankerska, zbog očekivanog rasta vozarina. Na svijetu je jedino promjena trajna. Trenutno je pri dnu
-Medika, zbog stabilnog poslovanja, izdašne dividende i jer je trenutno jeftina. P/E 8
- Opte na cijeni 3,5 kn ili niže. Rizik je gubitak 2 kn po papiru, i dobitak 3 kn po papiru. Sve sam više sklona povjerovati da to neće biti gotovo do kraja godine, ako i tada. Sile nečiste.
-Adpl. Dok je svijeta i vijeka dječaci će se voziti
Ima tko boljih ideja ? Za ulaganje, ne za trejdanje
Ne znam kako tko definira dugorocno ulaganje. Meni je 6 mjeseci dugorocno ulaganje😂😆
Inace, smatram da za stvarno dugorocno ulaganje nije niti jedna dionica koja ne isplacuje dividendu. Te dionice su za trejd.
Display MoreMene je iskustvo na burzi podučilo, da kada god analitičari daju preporuku za nešto u pitanju je distribucija.
Treba malo animirati publiku da proguta i štap. Tako je na svim burzama svijeta, zašto bi naša bila iznimka ?
Best Buy
-HT ? Skup, P/E 30, dividenda mizerna, dobit sve manja iz godine u godinu, stiže i UG na mala vrata. Al' siguran je. Sigurnost košta
-Tankerska, zbog očekivanog rasta vozarina. Na svijetu je jedino promjena trajna. Trenutno je pri dnu
-Medika, zbog stabilnog poslovanja, izdašne dividende i jer je trenutno jeftina. P/E 8
- Opte na cijeni 3,5 kn ili niže. Rizik je gubitak 2 kn po papiru, i dobitak 3 kn po papiru. Sve sam više sklona povjerovati da to neće biti gotovo do kraja godine, ako i tada. Sile nečiste.
Ernt?.....ne nužno sutra ali kad bude prilika na nekom sniženju......turisti, Rivp ili Adrs ili Arnt ili sve pomalo ali baš kako kažete kad završi distribucija i "dođu pameti" i kad se bude moglo vidjeti kako će završiti sezona i čekati na ulaz do doljnjega dok priče s koronom ne dobije svoj kraj ili bude pri kraju.......sad mi ne izgledaju baš atraktivno i nekako mi izgleda prerano i jako rizično za njih ali imati na oku kad bude prilika i cijena pogodna za dugoročni ulaz......
Imate kakav link za ovo?
Evo što su napisali:
"Hrvatski turizam u prvom polugodištu 2021:
U prvom polugodištu dolasci turista porasli su za 54,9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši 2,6 milijuna. U međuvremenu, turistička noćenja zabilježila su porast od 53,2% na godišnjoj razini, na 11,9 milijuna. Lipanj je bio vrlo dobar mjesec za ugostiteljstvo jer je zabilježen porast dolazaka turista za 63,7%, na 1,52 milijuna. Strani turisti počeli su se vraćati na hrvatsko tržište i ostvarili su 83,3% svih noćenja. Dakle, turistička noćenja u lipnju dosegla su 7,94 milijuna (+61,56% u odnosu na isto razdoblje prošle godine), dok je prosječni boravak po turistu iznosio 5,2 noćenja. Kako bi dolasci turista u sljedeća tri mjeseca dosegli razinu od 70% dolazaka u 9. mjeseci 2019., dolasci u 3. tromjesečju 2021 bi trebali ostvariti rast od 85% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i doseći 10,6 milijuna dolazaka. Ako želite ulagati u hrvatske turističke kompanije, slobodno nas kontaktirajte na brokeri@intercapital.hr."
Link je:
ja ne kužim kako bi 70% ostvarenja u odnosu na 2019 moglo biti poticaj za veliki rast turista ako za pretpostavku uzmeno da su po cijenama prije korone bili više manje realno vrednovani......i to sve pod očekivanjem da bi tih 70% bio neki maksimum ili realno ostvarivi cilj dok nad glavom svaki dan visi relativno velika mogučnost da završimo na crvenoj listi i sve ode kud več ode da ne kažem gdje.......ta neka "strong buy" preporuka imala bi smisla na recimo 23 kn dok sad ima smisla samo ako u zadradi stoji: kupite i imajte prst na okidaču.....
ja ne kužim kako bi 70% ostvarenja u odnosu na 2019 moglo biti poticaj za veliki rast turista ako za pretpostavku uzmeno da su po cijenama prije korone bili više manje realno vrednovani......i to sve pod očekivanjem da bi tih 70% bio neki maksimum ili realno ostvarivi cilj dok nad glavom svaki dan visi relativno velika mogučnost da završimo na crvenoj listi i sve ode kud več ode da ne kažem gdje.......ta neka "strong buy" preporuka imala bi smisla na recimo 23 kn dok sad ima smisla samo ako u zadradi stoji: kupite i imajte prst na okidaču.....
Većina turista je napucana jako od MAIS, PLAG, TUHO, SUKC, RIVP, LRHC, LRH, HTPK druga godina loših rezultata ovakve cijene ne opravdava ni blizu,tu prostora za rast više nema, imamo eventualno par dionica koje su još povoljne i sa ne pretjeranim dugom ARNT, JDRN, HIMR te naravno ADRS.
Većina turista je napucana jako od MAIS, PLAG, TUHO, SUKC, RIVP, LRHC, LRH, HTPK druga godina loših rezultata ovakve cijene ne opravdava ni blizu,tu prostora za rast više nema, imamo eventualno par dionica koje su još povoljne i sa ne pretjeranim dugom ARNT, JDRN, HIMR te naravno ADRS.
Sto ne znaci da nece bit i skuplji😉😉😉
Plitko smo trziste i nema se izbora...ako se sezona ne prekine idu turisti bar jos 10%-20% gore...neselektivno...
Vecinu sam prodao prosli tjedan jer su me stresirali svakodnevni clanci o n-tom soju...dobro se zaradilo ove godine i nemam potrebe kockat se...a ide i vruce, mrtvo ljeto...
Ali bi bilo super, za sve, da sezona odradi kako treba...
Nitko ne ukazuje da bi slijedeća loša turistička godina mogla doći glave one sa luksuznom ponudom, s obzirom na adaptacije interijera koje se trebaju raditi svakih 6 do 7 godina da se sačuva kategorizacija smještaja.
Nitko ne ukazuje da bi slijedeća loša turistička godina mogla doći glave one sa luksuznom ponudom, s obzirom na adaptacije interijera koje se trebaju raditi svakih 6 do 7 godina da se sačuva kategorizacija smještaja.
Ne bih se baš složio, evo meni otac naplaćuje 1560kn/dan i to min 7 dana i sve mu je rezervirano do 9 miseca, kao i lani..jedino što ga može sjebat je ponovno zaključavanje usred ljeta.
upravo suprotno!! ti sa luxusnom ponudom će biti puni i pobrati će svoje kao i svake godine. ja se više bojim za hotele masovnog turizma manje kategorizacije.
Display MoreDisplay MoreMene je iskustvo na burzi podučilo, da kada god analitičari daju preporuku za nešto u pitanju je distribucija.
Best Buy
Ernt?.....ne nužno sutra ali kad bude prilika na nekom sniženju......turisti, Rivp ili Adrs ili Arnt ili sve pomalo ali baš kako kažete kad završi distribucija i "dođu pameti" i kad se bude moglo vidjeti kako će završiti sezona i čekati na ulaz do doljnjega dok priče s koronom ne dobije svoj kraj ili bude pri kraju.......sad mi ne izgledaju baš atraktivno i nekako mi izgleda prerano i jako rizično za njih ali imati na oku kad bude prilika i cijena pogodna za dugoročni ulaz......
mislim da je kod ERNT moguć velik pritisak na cijenu rada, u odnosu na Q1 2020 im je rasla 5%..
pitanje da li će to moć jednostavno preliti na kupce?
upravo suprotno!! ti sa luxusnom ponudom će biti puni i pobrati će svoje kao i svake godine. ja se više bojim za hotele masovnog turizma manje kategorizacije.
Najvjerojatnije ste u pravu, evo moj prijatelj, renta kucu sa bazenom, prosle godine bio u plusu 32 000 eura , kaze da je zadovoljan sa bukingom za ovu i da vec ima goste , tj zaradjuje
Najvjerojatnije ste u pravu, evo moj prijatelj, renta kucu sa bazenom, prosle godine bio u plusu 32 000 eura , kaze da je zadovoljan sa bukingom za ovu i da vec ima goste , tj zaradjuje
Reci prijatelju da ne izmišlja, toliko je mogao zaradit 2019...lani smo bili otključani od 1.7 do 15.8. Matematički je nemoguće da je toliko uprihodija profita lani.
Pogotovo jer ti je kod luksuznih kuća popunjenost u sezoni u najbolje slučaju nekih 80%, jer ti treba bar 2-3 dana(između gostiju) da cijeli objekat središ tip top, ako želiš zadržat status superhosta, nisu to apartmani da skupiš smeće, namjestiš krevet i staviš novi ručnik.
Reci prijatelju da ne izmišlja, toliko je mogao zaradit 2019...lani smo bili otključani od 1.7 do 15.8. Matematički je nemoguće da je toliko uprihodija profita lani.
Pogotovo jer ti je kod luksuznih kuća popunjenost u sezoni u najbolje slučaju nekih 80%, jer ti treba bar 2-3 dana(između gostiju) da cijeli objekat središ tip top, ako želiš zadržat status superhosta, nisu to apartmani da skupiš smeće, namjestiš krevet i staviš novi ručnik.
da, vise vjerujem Vama nego nekom koga znam 15 godina i bio kod njega, nije to kucica za 2 covjeka , nego malo veca i cijena nije 1000 eura tjedno nego puno vise .
A sezona mu nije trajala 45 dana nego vise .
a zar nasi ljudi nemaju novaca ako nema stranaca ?
https://www.oliverstravels.com/search?pricefo…set%5D=0&page=1
U redu, vjeujte što želite. Bio sam u dovoljno kuća za odmor(kućerina) , namjenski građene za tu svrhu, prvi pred do mora, sa vlastitim privatnim mulovima za glisere i svojim plažama pa znam koliko se može zaradit, te lako prepoznam lovačke priče o zaradi u corona godini. Uoće neću spominjati da kad takvih velikih objekata ulaziš u sustav PDV-a, te da oglašivači uzimaju masnu proviziju.
Ovo što vi spomijete u liknu su mini hoteli sa po 3 do 5 apartmana u sebi, a i vidim da nema baš interesa, rezervacije gotovo nepostojeće.
Otvara se lagano prostor za rast na Mdka, Kodt, Ht-u... Očekujem uskoro i na Atgr i Zabi. Hvatanje zaleta za 1H.
Ogledalce, ogledalce moje, najbolje na Burzi što je
Ajmo svi prijedloge.
Čakovečki mlinovi, očekujem rast cijene dionice nakon splita. Konzervativno ulaganje
Predstojeći IPO ? SPAN
Tankerska, jer je cijena na dnu, a očekuje se rast vozarina ?
Medika, zbog vrednovanja po niskoj multipli, malog free floata, stabilne strukture dioničara i dividende od 5-6- 7%
Ajmo svi, što i zašto
OPTE- RA , crni humor😁😂😁
A i nije.
Kome je dovoljno 7% prinosa u očekivanom roku šest-sedam mjeseci, uz uvjet relativne sigurnosti, isto nice
Da sam bogato kako nisam ne bih tu mogućnost odbacila