1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Best buy

• gta1
  • February 15, 2020 at 10:05 PM
  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 16, 2021 at 1:13 AM
    Quote from Neo

Best buy? Mozda svasta, a opet mozda nista.

Eto ja cu isprobati novi tip businessa, preprodaja automobila. Racunam to raditi po principu spusti cijenu sto nize kod kupnje i prodaj sto vise dok su cijene bezrazlozno visoke.

Eto krecem ovih dana pa javim kako ide posao. Moj cilj je ubiti 2 prosjecne place svako 2mj. Dobra stvar, na dobit se ne placa porez, tj. placate porez samo 5% kod kupovine.

Bolje 5% nego 12% pa jos prirez. Ove godine sam masno dao drzavi.

Da ne bi netko krivo pomislio ovo nije lagan posao, pronaci kvaltetno auto ispod cijene. Srecom dobar sam trgovac pa ce se valjda trud isplatiti kod prodaje.

Kriza je i to treba iskoristiti. Nekima je hitno potrebna lova, a nekima dobar auto.

U svakom slucaju to je posao od kuce, doduse imate i 2x po par sati terena.

Display More

Tu se moze zaraditi samo na jedan nacin, uvesti slupani autoi onda ga popraviti i s skinutom km prodati nekome.pogledajte cijene u Njemackoj i u RH skoro slicne.Kad uzmete put itd...Nadalje kriza je kupuju se jeftini auti čitaj krame.

• Neo
    Guest
    • April 16, 2021 at 6:43 AM

Meni je cilj isprobati nesto novo 😉. Burza je postala predosadna. Dionice, bar dio, je jako podcijenjen. Vani padaju rekordi, a ovdje ne znam sto je cilj..sve nas otjerati??

Od dionica imam Hpb, Tpng i Ernt.

Pricekam 9mj. pa cu biti pametniji za dalje. Zasad sam stao s kupovinom iako je pozamasan cash spreman (tko zna, mozda ga broker okrece).

S autima se tesko moze pogrijesiti ako se trguje s autima 3 do 4g starosti i ako je rijec o srednjoj klasi. Ogranicim se na auta s tvornickom garancijom i vrebanjem prilika.

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • April 16, 2021 at 7:31 AM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Neo

Best buy? Mozda svasta, a opet mozda nista.

Eto ja cu isprobati novi tip businessa, preprodaja automobila. Racunam to raditi po principu spusti cijenu sto nize kod kupnje i prodaj sto vise dok su cijene bezrazlozno visoke.

Eto krecem ovih dana pa javim kako ide posao. Moj cilj je ubiti 2 prosjecne place svako 2mj. Dobra stvar, na dobit se ne placa porez, tj. placate porez samo 5% kod kupovine.

Bolje 5% nego 12% pa jos prirez. Ove godine sam masno dao drzavi.

Da ne bi netko krivo pomislio ovo nije lagan posao, pronaci kvaltetno auto ispod cijene. Srecom dobar sam trgovac pa ce se valjda trud isplatiti kod prodaje.

Kriza je i to treba iskoristiti. Nekima je hitno potrebna lova, a nekima dobar auto.

U svakom slucaju to je posao od kuce, doduse imate i 2x po par sati terena.

Display More

Tu se moze zaraditi samo na jedan nacin, uvesti slupani autoi onda ga popraviti i s skinutom km prodati nekome.pogledajte cijene u Njemackoj i u RH skoro slicne.Kad uzmete put itd...Nadalje kriza je kupuju se jeftini auti čitaj krame.

Display More

U zadnjih par godina prodaja rabljenih ide ko luda,svi uvoze rabljene pa ćak i ove velike auto kuće,najviše se prodaju ovi između 15-20 tisuća €.

• klinjor
    Student
    Reakcija primljeno
    167
    • April 16, 2021 at 7:35 AM
    Quote from Neo

Meni je cilj isprobati nesto novo 😉. Burza je postala predosadna. Dionice, bar dio, je jako podcijenjen. Vani padaju rekordi, a ovdje ne znam sto je cilj..sve nas otjerati??

Pricekam 9mj. pa cu biti pametniji za dalje. Zasad sam stao s kupovinom iako je pozamasan cash spreman (tko zna, mozda ga broker okrece).

S autima se tesko moze pogrijesiti ako se trguje s autima 3 do 4g starosti i ako je rijec o srednjoj klasi. Ogranicim se na auta s tvornickom garancijom i vrebanjem prilika.

Kolega Neo jedna preporuka za Vas.

Držite se vi onoga u čemu plivate uspješno, a ne pokušavajte negdje gdje nemate iskustva.

Mislite da kod susjeda raste trava zelenija?...., e pa nije baš tome tako.

Kupit ćete automobile koje ćete jaaaako teško više unovčiti. Tamo vam svi nude nekakve zamjene i slicno, a nigdje casha.

To vam je otprilike kao da kupite nekakvu "potcijenjenu " nelikvidušu i bez obzira na njenu fundamentalnu ili kakvu drugu vrijednost nemate više nikoga tko bi kupio od vas.

Poslušali Vi mene ili ne, neka ovo bude zabilježeno, pa se sa rezultatima i iskustvima iz auto biznisa očitujte kroz recimo godinu dana.

lp

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • April 16, 2021 at 7:50 AM

Meni iskreno zvuči kao poslovni plan iz radne bilježnice ovog brzog doktorata i specijalističkih weekend studija ekonomskog fakulteta u Osijeku za članove vladajuće partije i simpatizere, direktore državnih, samoupravnih preduzeća i slično. Fiskalna politika i porezna uprava se ne spominju jer ne rade weekendom a i ako ima potrebe to onda rješavaju kumeki, pajde i glasni krkani!

Sve ide, a zna se i kako i dokle!

buMBum

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • April 16, 2021 at 8:35 AM
    Quote from Sony
    Quote from ZSEZSE

U zadnjih par godina prodaja rabljenih ide ko luda,svi uvoze rabljene pa ćak i ove velike auto kuće,najviše se prodaju ovi između 15-20 tisuća €.

U biti od 10-20 tis € najbolje se prodavaju, ali zarade su do cak 4tis€,zavisi.

Najtezi period je sam pocetak, kao u svemu, prva par auta.

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • April 16, 2021 at 9:00 AM
    Quote from Neo

Pored crypta... vi razmišljate o polovnim autima....

Preusmjerite malo energiju u taj crypto svijet. Siguran sam da će vam se isplatiti.

• Plase
    Početnik
    Reakcija primljeno
    51
    • April 16, 2021 at 10:04 AM

Prodaja više od tri auta godisnje ( govorim o fizickoj osobi) se tretira kao poslovanje i porezni ( a i prekrsajni) dogadjaj.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 16, 2021 at 10:06 AM
    Quote from buMBum

I dok mi ovdje mudrujemo i smišljamo Best Buy ovi u vrtiću u Zaprešiću trguju na velko i malo!

Kažu da čak i vagu imaju ali cijenu nisu otkrili jer vrijedi zakon ponude i potražnje.

.

da nije dava djeci da prepakiraju onako uz igru, kad se male ruke slože

• Neo
    Guest
    • April 16, 2021 at 7:04 PM
    Quote from Plase

Prodaja više od tri auta godisnje ( govorim o fizickoj osobi) se tretira kao poslovanje i porezni ( a i prekrsajni) dogadjaj.

Pa ima poprilicno kandidata u rodbini koji ce pomoci. :D

Quote from jack_zg
    Quote from Neo

Pored crypta... vi razmišljate o polovnim autima....

Preusmjerite malo energiju u taj crypto svijet. Siguran sam da će vam se isplatiti.

Display More

Puno toga sam namjeravao pa nisam. Tako sam malo isprobao platforme i virtualno trgovao svim i svacim. Ispala zarada mizernih 4.7% nakon par mjeseci probe. Preopasne su to igre.

Meni je zao sto sam imao namjeru kupovati bitcoin i cekao razine ispod 3000 dolara, a isti pao do 3300 i sad je na 57.000. Da sam imao hrabrosti i nisam skrtario mogao sam sad komotno u mirovinu. Ovako treba delati jos 20g. ;(

Edited once, last by Neo: Merged a post created by Neo into this post. (April 16, 2021 at 7:08 PM).

tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • April 16, 2021 at 8:05 PM

zašto sputavate kolegu neo u namjeri!!???

to su ti mladi lavovi koji tjeraju ekonomiju naprijed! i dižu BDP za nekoliko postotnih poena!

sretno ti bilo, neo!

• Neo
    Guest
    • April 16, 2021 at 8:44 PM

Hvala kolega.

Ma ja uopce ne sumnjam da ce to ici..samo je pitanje koliko cesto. Jer jako tesko je naci dragulj i uzeti ga uz snazan popust.

Glede prodaje i zarade tu uopce nemam sumnje jer imam jednostavno prejake trgovacke sposobnosti i moc uvjeravanja da sam cak jedno vrijeme i drugima prodavao stvari koje im ne trebaju.

Npr susjed mi kaze ne znam kome cu prodati bicikl,stari je model, nece to proci..ja kroz pricicu spomenem 10 ljudi i oni valjda novih 10..i naletio kupac bez truda... nasao kupca i bez oglasa za 4 dana.

Sredjivao garazu, tamo bar 20 stvari koje zauzimaju mjesto i ne trebam. Svi mi govorili baci to u smece, a ja sve uvaljao preko oglasa i zaradio 2500 kn.

Dapace mislim da je za trgovinu jako vazno da mozete sjediti podosta u kaficu, sretati ljude i uvaljati strucno robu svima i svakome.

I isti ljudi su vam i zahvalni jer ste njima prvo ponudili. A tih prvih ponuda moze biti na stotine.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 16, 2021 at 10:16 PM
    Quote from Neo

Hvala kolega.

Ma ja uopce ne sumnjam da ce to ici..samo je pitanje koliko cesto. Jer jako tesko je naci dragulj i uzeti ga uz snazan popust.

Glede prodaje i zarade tu uopce nemam sumnje jer imam jednostavno prejake trgovacke sposobnosti i moc uvjeravanja da sam cak jedno vrijeme i drugima prodavao stvari koje im ne trebaju.

Npr susjed mi kaze ne znam kome cu prodati bicikl,stari je model, nece to proci..ja kroz pricicu spomenem 10 ljudi i oni valjda novih 10..i naletio kupac bez truda... nasao kupca i bez oglasa za 4 dana.

Sredjivao garazu, tamo bar 20 stvari koje zauzimaju mjesto i ne trebam. Svi mi govorili baci to u smece, a ja sve uvaljao preko oglasa i zaradio 2500 kn.

Dapace mislim da je za trgovinu jako vazno da mozete sjediti podosta u kaficu, sretati ljude i uvaljati strucno robu svima i svakome.

I isti ljudi su vam i zahvalni jer ste njima prvo ponudili. A tih prvih ponuda moze biti na stotine.

Display More

Tako vam neo uvali i dionicu u kafani na forumu :P

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • April 18, 2021 at 3:15 PM

Moj best buy:

Saponija, ovo ce biti jako dobra godina za Saponiju, nisam usao na vrijeme, ali i dalje ce rasti, bit ce tu jos dobrih kvartala.

Atlantska plovidba, losa proslost ali su vozarine takve da bi i najgora uprava zgrnula novce, sto duze potraje to ce dionica biti primamljivija.

Valamar, prezaduzen, sa jako dobrom upravom. Sezona je upitna ali Valamar je brend, sa prvim zrakama sunca cijena ce narasti. Iako mi svi pokazatelji govore da je ovo losa kupnja, za zaraditi dvi, tri kune po dionici u mjesec, dva dana, isplati se. Kupovati nakon izvjesca.

Tankerska next gen- moj osobni best buy, podcjenjena 50 %, trenutne losije vozarine uz jako jako dobru buducnost. Zbog losih vozarina smanjena vrijednost imovine koja ce se na kraju ove godine opet dignuti, te ce i time dobrano narasti BV. Uskoro se podize proizvodnja nafte a netko to mora i prevesti. Dugorocni best buy.

VLEN.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • April 18, 2021 at 3:54 PM
    Quote from KicanCRO

Moj best buy:

Saponija, ovo ce biti jako dobra godina za Saponiju, nisam usao na vrijeme, ali i dalje ce rasti, bit ce tu jos dobrih kvartala.

Atlantska plovidba, losa proslost ali su vozarine takve da bi i najgora uprava zgrnula novce, sto duze potraje to ce dionica biti primamljivija.

Valamar, prezaduzen, sa jako dobrom upravom. Sezona je upitna ali Valamar je brend, sa prvim zrakama sunca cijena ce narasti. Iako mi svi pokazatelji govore da je ovo losa kupnja, za zaraditi dvi, tri kune po dionici u mjesec, dva dana, isplati se. Kupovati nakon izvjesca.

Tankerska next gen- moj osobni best buy, podcjenjena 50 %, trenutne losije vozarine uz jako jako dobru buducnost. Zbog losih vozarina smanjena vrijednost imovine koja ce se na kraju ove godine opet dignuti, te ce i time dobrano narasti BV. Uskoro se podize proizvodnja nafte a netko to mora i prevesti. Dugorocni best buy.

VLEN.

Display More

Ček, ček, na atlanskoj dobre vozarine a na tankerskoj NG dobre? Je li možda riječ o različitim vozarinama, ne znam :) :/

Krivo sam napisao, ne na tankerskoj dobre vozarine, već sam mislio napisat loše vozarine, ispravak

Edited once, last by zm1: Merged a post created by zm1 into this post. (April 18, 2021 at 3:58 PM).

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 18, 2021 at 4:36 PM
    Quote from KicanCRO

Moj best buy:

VLEN.

Display More

Samo bih dodala da ne vjerujem da je RIVP trenutno dobra kupovina jer ne vjerujem u ovu sezonu.

Moguce nakon nekog veceg propada (ako ga bude) uci pa izaci na tehnickom odbijancu.

Ostalo bih se slozila.

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • April 18, 2021 at 6:58 PM

Pa nisu iste vozarine, da atlantska plovi po top vozarinama, a tpng po spot vozarinama koje su osrednje. Misate vrste vozarina.

RIVP je takva dionica da ni ne treba pokazatelje da bude visoko, znaci proslu sezonu su imali 32 posto 2019, ove sezone ce imati 50-60 posto, ako, sto je zbog nagomilanog duga lose, a pogledajte na kojima razinama se drzi, skoro je 1.5. Nek padne broj oboljelih, lagano ce gore 2-3 kn, ne kazem da treba zadrzati dionicu.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • April 18, 2021 at 7:57 PM

Pa da, nije mi jasno za ove su dobre vozarine a za ove druge loše

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • April 18, 2021 at 8:23 PM
    Quote from zm1

Pa da, nije mi jasno za ove su dobre vozarine a za ove druge loše

Sto Vam nije jasno tocno?

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • April 18, 2021 at 8:26 PM
    • #1,000

Ne prevoze isti teret nit je ista potraznja za svim resursima pa im ni cijena prijevoza nije ista. Uglavnom sve sto vas zanima oko toga imate na temi dry bulk i TPNG( admin je kao Pierluigi Colina, lak na kartonu, voli me iskljuciti pa da ne duljim).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago