evo ideje HZZO-u kako smanjiti pritisak na zdravstveni sustav.
baba/dida zaborave na lijek i samo ih ištekaš iz sustava
'Imagine The Compliance': Pfizer CEO Pitches Davos Elites On WiFi Microchip Pills | ZeroHedge
evo ideje HZZO-u kako smanjiti pritisak na zdravstveni sustav.
baba/dida zaborave na lijek i samo ih ištekaš iz sustava
'Imagine The Compliance': Pfizer CEO Pitches Davos Elites On WiFi Microchip Pills | ZeroHedge
"Beroš uvodi obvezne sistematske preglede za sve punoljetne građane"
Ok idea (osim obaveze). Sam si priuštim povremeno.
Baš me zanima kako će ovo upropastit i gdje je lova.
zdravstvo mu duguje skoro 10 miljardi a on uvodi sistematske. platit ce ih s cime?
obavljat ce se gdje? u prenatrpanim bolnicama gdje osnovni pregled uha cekas tjednima ?
ili ce mozda platit medikolu da obavljas to tamo (i sad drzavne institucije salju svoje radnike u medikol na sistematske ) jer je dobio susku pa mu je to kao zgodna ideja koju treba realizirat dok je jos ministar.
Kad pročitam - odlučiti će struka- dođe mi da uhvatim zaklon ispod stola
Još se sjećam odluka struke za vrijeme epidemije korone.
A ni riječ Obveza mi se ne mili. Miriši na prinudu.
No, ostaje pitanje, tko bi to obavljao ? Te preglede, u sustavu u kojem se na nalaz nakon obavljene CT pretrage čeka i do 3 tjedna, a na pregled oftalmologa 4 mjeseca.
Osim što to sa tim sistematskim nije baš jednostavno, to je cijela nauka. Koga, zašto, što, u odnosu na cost i benefit, i na ishod zdravlja nacije. Koja naprosto ne surađuje.
Pije, puši, prekomjerno jede, sjedne kad može kad ne može legne.
Volim se gibat, gibat nije u modi, viđam roditelje kako taksiraju djecu u školu, tako to počne
Nije loša ideja, ali ipet ima jačih firmi koje su sistematski davno uvele, banke i slično, ali kakva je reakcija ljudi? Nije jednostavno rješiti se navika.
Ideja nije losa. Tko bi ih provodio? Lijecnici opce medicine? Koliko imaju svaki pacijenata?
ovog odma triba smijenit, instant!
kako li se samo drznuo uvesti nekakvog reda u "sustav", sram ga može bit
Proširiti lepezu diagnoza bolesti pod hitno.
Međutim, svakako treba istaknuti da su u mnogim slučajevima i pacijenti krivci što im liječnici ispisuju uputnice. Naime, mnogi od njih više puta dolaze kod liječnika i inzistiraju na tome da ih uputi na MSCT, MR ili neku drugu pretragu, a kada ih on uputi, mnogi od njih se ili ne pojave u zadanom terminu, ili, ako se i pojave, nikada ne predignu svoj nalaz.
Tako na splitskoj Radiologiji zna ostati nepredignuto i do 20 posto nalaza, dok se na mamografiju, primjerice, odazove i manje od 40 posto pozvanih žena.
Dobro nam je kakvi smo.
Međutim, svakako treba istaknuti da su u mnogim slučajevima i pacijenti krivci što im liječnici ispisuju uputnice. Naime, mnogi od njih više puta dolaze kod liječnika i inzistiraju na tome da ih uputi na MSCT, MR ili neku drugu pretragu, a kada ih on uputi, mnogi od njih se ili ne pojave u zadanom terminu, ili, ako se i pojave, nikada ne predignu svoj nalaz.
Tako na splitskoj Radiologiji zna ostati nepredignuto i do 20 posto nalaza, dok se na mamografiju, primjerice, odazove i manje od 40 posto pozvanih žena.
Dobro nam je kakvi smo.
Neopravdani nedolazak ili neopravdano nepodizanje nalaza kaznjavat sa recimo 200 eura.
Mislim da je problem državnog zdravstva što smo ga naslijedili iz socijalizma, a nismo ga stvorili i osmislili za moderna vremena, to je slično kao odnos prema naslijeđenoj imovini i onoj koju smo sami stvorili kroz život.
Iz ravnateljstva KBC-a Sveti Duh za Index ne demantiraju snimku. Kažu kako se zbog nedovoljnog broja hladnjaka, tijela preminulih moraju, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice, dok se ne oslobodi hladnjak. Ministarstvo zdravstva, pak, komentiralo je da je krajnje neprimjereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka u Zavodu za patologiju KB-a Sveti Duh.
i onda neki zagovaraju jos novih poreza, nek prvo drzava postane drzava , smanje ili ukinu bespotrebne troskove..
Kak bi se osjecali zagovaratelji novih poreza da njihovi najmiliji leze po podu nekog podruma i cekaju ukop ?
Dal je to normalno ?
tko, uz dopunsko, ne plati i dodatno "osiguranje", crno mu se piše
'Nacija nam stari, a mladi liječnici odlaze. Tko će nas liječiti za 10 ili 20 godina?'
Ovo je problem koji malo ko doživljava čini mi se, a "problem" nije više ni prava riječ, zar nije svima cilj bit zdrav koja god opcija politike bili, koga god simpatizirali... Obiteljska medicina je postala površno štancanje uputnica, što dijelom i nije krivica na medicini , koliko doktori(ce) ulažu u sebe i doškolovanje nakon faksa, sve je to nedovoljno...
'Nacija nam stari, a mladi liječnici odlaze. Tko će nas liječiti za 10 ili 20 godina?'
Ovo je problem koji malo ko doživljava čini mi se, a "problem" nije više ni prava riječ, zar nije svima cilj bit zdrav koja god opcija politike bili, koga god simpatizirali... Obiteljska medicina je postala površno štancanje uputnica, što dijelom i nije krivica na medicini , koliko doktori(ce) ulažu u sebe i doškolovanje nakon faksa, sve je to nedovoljno...
cilj bi trebao biti šta manje ići u doktora.
zdrava ishrana, manje stresa, duboko disat, itd.
npr. ja uvijek prije nego platim doprinose duboko udahnem.
istina, nekad i cigaru zapalim, pa si skratim život za 8 min, ali i produžim pauzu za 8 min
Ovo kako trenutno radi obiteljska medicina, smatram da će u vrlo kratkom roku (kraćem od tih deset godina) slični nivo usluge moći pružati umjetna inteligencija, dosta da ostane sestra radi vađenja krvi...
piti puno tekucine i odmarati se, za sve ostalo, tu je sumamed