desetak dana muka i tišine ovdje! gotovo je, nikog više nema unutra? onda ja moram ugasiti svjetlo.
Barem smo uspjeli zaradit nešto! A neki su čak i lijepo zaradili.
desetak dana muka i tišine ovdje! gotovo je, nikog više nema unutra? onda ja moram ugasiti svjetlo.
Pozdrav svima. Koliko vidim većina onih koji ovdje pisu su prodali ili ce prodati svoje dionice.
Ima li onih koji ih ni u ovoj rundi ne zele prodati i zasto?
kad bi mi barem svaki papir bio napola kao ovaj! jest da je prošlo šest i pol godina.....
Ima.
Smanjio poziciju za 3/4, a 1/4 ostala za istisnuće ili za mirovinu.
tu si, kolega!! nisi nestao u potpunosti!
sada čekati na OTC-u po 130-140 kn i kupovati, pa čekati skvizanje!
Usporila se pomalo prodaja. Čini se da ako ne nagovore državu da im proda ništa od squeez-a. A na HITA OTC bojim se da do daljnjega nećemo moći pokupiti ništa ispod 192 kn. Ako im je sada dobra cijena kako ne bi bila i za koji mjesec kada pomalo opet krenu dolaziti turisti...
U TOP10 dioničara već su vidljivi vlasnici sa 1500 komada, znači prodaje se, a Intercapital skuplja.Ja ću riješiti sve iako vjerujem da će najstrpljiviji dobiti +200kn.
Ne kužim zašto bi netko na OTC-u prodao po nižoj cijeni od one koju nudi Intercapital. Ako sam dobro shvatila ponuda nije vremenski ograničena. Bar su meni tako rekli moji brokeri?
Eh, mislim da nažalost više neće biti prilike za kupnju po tim cijenama...
Ponuda nije vremenski ograničena ali ima druga ograničenja, količinska! Kada Intercapital skupi predviđenu količinu ova ponuda više neće biti aktualna, (možda) neka druga....
sada (bez CERP-a) imaju 94,22% dionica. kada i ako skupe 95% vjerovatno će prestati kupnja. mislite da će kupovati neprestano? moguće, ali nikad neće skupiti 100% jer će uvijek ostati negdje netko zaboravljiv ili neupučeni nasljednik. i onda će se pojaviti na OTC-i. kada će to biti? mjesec-dva, godina... tako da skviz slijedi kad-tad. po kojoj cijeni? višu od sadašnje NE MORAJU ponuditi.
Još malo preko 10.000 dionica i prelaze 95%. Ovim tempom ako nastave to je oko mjesec dana. Što mislite, hoće li nakon toga prestati kupovati, i ide li nakon toga short squeeze i po kojoj cijeni. Budući da su bili relativno pošteni i zadnjih par mjeseci nude cijenu od prije godinu i pol nadam se da ne bi zadnjih 5% pokušali preuzeti po nižoj...
Budući da su kolege pričali na ovoj temi da nisu samoinicijativno krenuli u kupovinu nego potaknuti pitanjima dioničara koji su htjeli prodati, računam da im ipak nije squeeze u planu.
Kakva sezona čeka Dubrovnik? Sve mi se čini da ovisi o procjepljenosti i COVID putovnicama. Ako se do 7. mjeseca 20-30% EU cijepi, ako će se sa COVID putovnicama omogućiti jednostavnije letenje i cruiseri moglo bi u 7-9 mjesecu biti i zadovoljavajuće sezone. Pomoglo bi i da se dogovore COVID putovnice sa USA, GB i Rusijom, procjepljenost je i tamo na normalnim razinama samo mi malo kasnimo, i nadam se da naši ministri o tome razgovaraju na sastancima u EU.
Mislim da će sezona biti pušiona u rangu prošle.
Ukoliko ostvare ikakvu dobit bit će odlično. I veselim se bilo kakvoj dobiti.
A što se tiče InterCapitala. Mislim da će skupiti tih 10.000 dionica. Ali sporije i teže nego li mislite.
Ja osobno ne izlazim vanka dok me ne izbace. Trenutno mislim kako ne vrijedi novca koji nude, već manje. Ali za 5-10 godina vjerujem da puno više vrijedi.
xdado
ako pročitaš zapisnik sa zadnje GS, već tamo su rezervirali sredstva za daljnji otkup koji je uslijedio u siječnju ove g. po meni... 19-ta je bila loša, 20-ta katastrofa, a oni đentlmentski ponudili istu cijenu.
xdado
ako pročitaš zapisnik sa zadnje GS, već tamo su rezervirali sredstva za daljnji otkup koji je uslijedio u siječnju ove g. po meni... 19-ta je bila loša, 20-ta katastrofa, a oni đentlmentski ponudili istu cijenu.
Nisam primjetio da je izašao zapisnik, hvala na informaciji. Ali koliko ja čitam iz njega objašnjenje gospodina Ruskovića, to je je sve vezano uz dionice otkupljene u delistu i njihovo brisanje, koliko znam rezerve za vlastite dionice se naknadno formiraju na kraju godine, ne treba ih unaprijed rezervirati.
Ali druge stvari sam se sjetio, ako su koristili potpore za COVID ne bi smjeli otkupljivati dionice. Ali pogledao sam na stranicama HZZ - travanj i svibanj samo po 68000 kn, u lipnju više nisu, niti u prosincu, tako da pretpostavljam ni ostale mjesece. To su vjerojatno onda vratili.
Prestali su kupovati prije mjesec dana kada su došli do 2%, 28.4. je to prebačeno na većinske, i sada prije par dana im je CERP prodao još malo manje od 15k dionica tako da su sada na 95,24%
Trenutnih TOP 10:
1 ADRIATIC INVESTMENT GROUP (05210076578) O 2.939.654 95,24
2 CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) Z 42.848 1,39
3 TADIĆ TOMISLAV (14582507869) O 5.000 0,16
4 ALVIŽ NICOLAS (14777202235) O 4.558 0,15
5 DUMBOVIĆ TOMISLAV (18596985926) O 2.753 0,09
6 KREMER DAVORIN (18626642303) O 1.988 0,06
7 BAHOVEC D.O.O. (08740642924) O 1.764 0,06
8 ČORAK NIKICA (24463377416) O 1.180 0,04
9 MAURAC KREŠIMIR (92798678766) O 1.173 0,04
10 KATALINIĆ ČORAK TAMARA (49635373170) O 1.081 0,04
Izašlo je i godišnje izvješće. Pozitivna nula do koje je došlo zbog prodaje nekretnina iznad vrijednosti u knjigama dogovorene 2019. i početkom 2020. Obavljen je remont žičare koji je planiran za 2022. Uređuju ljetnikovac Pucić vjerojatno tako da se može iskoristiti cijela zgrada, to bi bio baš lijepi butik hotelčić i sigurno bi više pasao tamo nego DM... Izrađuju projektnu dokumentaciju za obnovu nečega što su kupili u Dubrovniku 2008. Lagano nastavljaju ulaganja i nadaju se uspješnijoj sezoni, prošla je bila samo 10% prihoda od karata od 2018.
Što nas čeka. Prešli su 95%, mogu nas se riješiti, nadam se da ako to odluče da će bar biti po cijeni po kojoj su otkupljivali do nedavno.
dado
daj mi reci koji ti je motiv bio ostati unutra? znaš da su 19-tu završili kako-tako, za 20-tu se moglo pretpostaviti da će biti koma. nakon stjecanja 95% i katastrofalne dvije sezone bez problema mogu u eventualnom squeezu dati cijenu daleko nižu od dvaputa ponuđenih 192 kn.
hint hoteli maestral... u ponudi 430, a u squezu 160 kn!
Zbog ovog dobrovoljnog otkupa po cijeni iz delista (a bez problema bi i po 150 pokupili skoro toliko dionica) računam da nam ipak neće to izvesti. A planiram ju držati kao dugoročnu dividendnu jer kada se vrati turizam u Dubrovnik opet žičara postaje cash mašina, a do sada su uredno isplačivali dobar dio dobiti kroz dividendu.
nadam se da neće, ali mislim da će squeez vrlo brzo. nema više nikakve prepreke.
Nema prepreke ni na JLH, pa nisu istisnuli.
Ja sam većinu prodao, zadržao oko 300 dionica koje mislim držati koliko god mogu, jer ovo vrijedi puno više od 190 kn.