Da, Interkapital zastupa Lukšiće u kupnji dionica. Nisam siguran kako će se provoditi kupnja i tko snosi troškove, tko sazna može javiti, ali piše da prodavatelj treba imati ugovor sa nekim brokerom. Sumnjam da će stavljati nalog na OTC platformu konkurentskih brokera pogotovo što se priča da i oni rade otc transakcije.
ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)
-
-
-
To znači da ćemo morati odregistrirati dionice kod postojećeg brokera i registrirati sa intecapitalom te platiti veću proviziju jer ćemo(većina) biti novi korisnici Intercapitala.
-
Budući da atln nije nigdje izlistan otc je ionako priča za sebe gdje brokeri za vas rješavaju ono što bi trebalo ići preko bilježnika/skdd. Ne treba nužno kod intercapitala imati račun, koliko vidim HITA mi nudi OTC transakcije po 2% (min 200 kn) što je nešto više nego da se ide preko njihovog HITA OTC (1.5% min 150 kn). Intercapital naplaćuje 3% (min 300 kn). Erste nisam našao koliko naplaćuju, mogu pitati, ali vjerojatno koliko inače naplaćuju za telefonsko zadavanje naloga (1.5% min 300 kn) ili više
-
Poslao sam sve papire i sad samo moram pričekati par dana da Lukšić skupi lovu da me isplati 😁
Ja sam preko Agram brokera to odradio i naknada je 0,8% ako nekog zanima.
-
Poslao sam sve papire i sad samo moram pričekati par dana da Lukšić skupi lovu da me isplati 😁
Ja sam preko Agram brokera to odradio i naknada je 0,8% ako nekog zanima.
Eto sto konkurencija uradi.... 😁
-
Gospon KAMA3, možda biste mogli podijeliti sa nama postupak prodaje??!!!
Kontaktirao sam i Intercapital i svoje brokere(HITA).Intercapital mi je odgovorio da se obratim svome brokeru, a HITA mi odgovara da se javim za nekoliko dana pa će onda vjerojatno prodavati preko OTC-a.....
-
Agram brokeri su mi poslali suglasnost koju sam potpisao i poslao im nazad da prodaju moje dionice i oni su izložili moje dionice na prodaju, ali mi je rekao čovjek da IC još uvijek nema sredstva od Lukšića , ali da ima njihov nalog za kupnju i da će to biti riješeno kroz par dana.
Ugl. na otvorenim nalozima vidim da su dionice stavljene na prodaju i sad čekam samo lovu.
-
Hmm, nikakvu postu u vezi toga jos nisam dobio... dali ste je svi dobili ili radite ove akcije nevezano dali ste primili ili ne?
-
Znate li gdje se može trgovati sa Crorom?
-
Hmm, nikakvu postu u vezi toga jos nisam dobio... dali ste je svi dobili ili radite ove akcije nevezano dali ste primili ili ne?
Dobio sam dopis od Intercapitala
-
-
Ja sam dobio obavijest od Intecapitala, obavijest je poslana 20.1. Oni su jedini ovlašteni kupovati u ime Excelsa nekretnina.
Očito je da će se Intercapital postaviti na Asku na 192kn, a naši brokeri će provoditi zadane naloge.
Ja sam kod prve ponude rekao da ne prodajem tj. da čekam da me nazovu i ponude cifru pošto imam četveroznamenkastu količinu.
Sada prodajem iako vjerujem da će preostala manjina koja neće prodati dobiti ponudu +200kn kad-tad.
-
Nadopuna
Transakcija je provedena danas u 18h
-
Agram brokeri su mi poslali suglasnost koju sam potpisao i poslao im nazad da prodaju moje dionice i oni su izložili moje dionice na prodaju, ali mi je rekao čovjek da IC još uvijek nema sredstva od Lukšića , ali da ima njihov nalog za kupnju i da će to biti riješeno kroz par dana.
Ugl. na otvorenim nalozima vidim da su dionice stavljene na prodaju i sad čekam samo lovu.
A tu suglasnost ste tražili telefonski ili mailom?
-
Telefonski. Nazoveš brokera i on traži da ju potpišeš i skeniraš ili slikaš i pošalješ nazad. Par minuta posla, nije nikakva znanstvena fantastika.
-
Danas je prošlo i 4 transakcije (493 komada) na HITA OTC. Za prodati na taj način ne treba dodatna suglasnost ako imate ugovor sa njima, preko telefona se zadaje nalog. I 1,5% je provizija
-
U HITA cjeniku stoji da je zadavanje naloga telefonom/e-mailom 1,3% za iznose 0-100000kn, a preko toga po dogovoru.
Gospon xdado, kako ste došli do iznosa 1,5%(koliko ste Vi platitli proviziju i kako ste zadali nalog). Kao što sam već spomenuo, imam veću količinu dionica pa mi je provizija bitna, isplati mi se čak odregistrirati sa HITE i prodati preko Agrama ako je stvarno 1,5%.
-
1,3% je zadavanje naloga telefonski za papire koji su izloženi na ZSE, 1,5% je zadavanje naloga koji se trguju preko HITA-OTC za papire kao ATLN koji nisu izlistani na ZSE, ali postoje ponude na njihovom HITA-OTC, a 2% je za ostale OTC transakcije gdje vjerojatno treba punomoć i rade direkt sa drugim brokerom. Možete im poslati upit ako je veći iznos možda Vam daju popust, ovo su cijene iz njihovog cjenika. 1,5% sam platio kada sam prodavao SNHA. Vjerojatno ako bude češće će i Agram dići cijenu jer je ovo ipak složenije nego trgovina preko ZSE pa mi nema logike da je ista naknada
-
Hvala xdado,
ponudili su mi 1%, ako mi konkurencija ponudi niže, ništa me ne košta prebaciti se.
-
ako nekoga zanima....prodao danas preko hite 495 kom, provizija 1% (uključuje sve troškove). nalog zadao telefonski. iako radim i preko hite, trgovina na OTC se izvršava preko brokera. dakle, ne možeš sam zadavati naloge. inače mi je provizja 0,55% što uključuje dozvoljeni minus od .....tisuća kn (ne moram imati sredstva na računu), pristup analizama, velikoj dubini tržišta, kojekakvim statistikama... itd. dugogodišnji sam klijent, preko njih trgujem malo, samo sa onim dionicama koje držim dugoročno. za ostalo je tu drugi brokerski račun sa upola manjom provizijom bez ikakvih dodatnih usluga i sredstva moraju biti na računu. a neke papire imam neragistrirane na poziciji slobodno direktno od izdavatelja.
-
desetak dana muka i tišine ovdje! gotovo je, nikog više nema unutra? onda ja moram ugasiti svjetlo.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner