1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

SLRS (Solaris d.d.)

• Moller
  • January 18, 2021 at 10:33 AM
  • kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • January 20, 2021 at 3:40 PM
    Quote from Zlatek

kvart99

Što je tu čudno?

To što ti misliš da to ne vrijedi toliko?

Zar je bitno sto bilo tko od nas misli koliko nesto vrijedi ?

BV je toliko koliko jest.......kolega ranije kaze da je radio izracun da je fer vrijednost oko 800kn.....

a oni ce naci nekoga tko ce procijeniti vrijednost koja je njima prihvatljiva za isplatu (sto će evidentno biti ispod tih prosječnih tromjesecnih 468kn, koliko je otprilike moglo biti da su jos malo pričekali s pozivom na skupstinu).......jer tak to kod nas obično biva......

ali tu - za razliku od HMST gdje je squeez napravljen - jos postoji nada dok god su ti dionice na raspolaganju da po osobnom nahodjenju procijenis ima li ih smisla prodavati ili ne.....

Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 20, 2021 at 3:52 PM
    Quote from kvart99

BV je toliko koliko jest.......kolega ranije kaze da je radio izracun da je fer vrijednost oko 800kn.....

a oni ce naci nekoga tko ce procijeniti vrijednost koja je njima prihvatljiva za isplatu (sto će evidentno biti ispod tih prosječnih tromjesecnih 468kn, koliko je otprilike moglo biti da su jos malo pričekali s pozivom na skupstinu).......jer tak to kod nas obično biva......

ali tu - za razliku od HMST gdje je squeez napravljen - jos postoji nada dok god su ti dionice na raspolaganju da po osobnom nahodjenju procijenis ima li ih smisla prodavati ili ne.....

Izgledaš mi vrlo siguran u ovo što tvrdiš?

Imaš li neke inside info?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 20, 2021 at 3:56 PM
    Quote from kvart99
    Quote from Zlatek

kvart99

Što je tu čudno?

To što ti misliš da to ne vrijedi toliko?

Display More

Pa ja bi ih ako procijene manje od tromjesjecnog prosjeka, a imam prilično jake argumente da je vrijednost znatno veća ua početak ih prijavio Hanfi. Ima Hanfa direkciju za financijska izvješća gdje sjede uglavnom bivši revizori pa neka onda oni naprave procjenu vrijednosti i daju svoje misljenje o ponudi. Neka stanu iza te i takve procjene. Pored toga Hanfa se već bavila financijskim izvjescima Solarisa pa će vjerojatno biti upućeni i odmah i znati o čemu se radi. Nisu slučajno iz Solarisa oprezno pristupili cijelom postupku jer ni sami ne znaju kako da ga naprave. Znaju oni sto hoće, al povijest ih uci da to sto oni hoće ne znači da je to uvijek najbolji i pravi put za postići željeno.

Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 20, 2021 at 4:09 PM
    Quote from Flight

Pa ja bi ih ako procijene manje od tromjesjecnog prosjeka, a imam prilično jake argumente da je vrijendjost znatno veća prijavio Hanfi. Ima Hanfa direkciju za financijska izvješća gdje sjede uglavnom bivši revizori pa neka onda oni naprave procjenu vrijednosti i stanu iza te i takve procjene. Pored toga Hanfa se već bavila financijskim izvjescima Solarisa pa će vjerojatno biti upućeni i odmah znati o čemu se radi.

Ja sam optimist i ne očekujem da će procjena biti tako niska.

Činilo mi se da ti u prethodnim postovima "znaš" da će biti manje.

Ako bude manje, vidjet ću/ćemo što dalje poduzeti.

A ovo što se Hanfe tiče, pa ona bi trebala cijelo vrijeme biti uključene i štititi dioničare, poštivanje pravnih propisa, fer i poštenu igru na tržištu, a ne da mi trebamo prijavljivati i tražiti zaštitu. Pa ako nas netko prevari, a mi ne skužimo, nikom ništa ako nismo prijavili. Hanfa bi trebala djelovati po službenoj dužnosti ...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 20, 2021 at 4:25 PM

Eh, da se tu radi o vjeri i vjerništvu sve bi bilo mnogo lakše.... jel bi vjerovao recimo gladnom Grizliju u sumi da te zatekne kako ližeš med iz posude? I kako bi reagirao da ga ponudiš njime? Sigurno bi ti se još i zahvalio....

A reci mi jos, ti kad vidiš da netko prodje kroz crveno na semaforu i ugrozi nečiji život i imovinu to se odmah automatski riješi u policiji, a osumnjičeni bude kažnjen i cijeli postupak bude proveden bez prijave, po sluzbenoj duznosti?

Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 20, 2021 at 4:45 PM

Mislim da su ti primjeri jako loši.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 20, 2021 at 6:21 PM

Da misle platiti makar tromjesečni, ne bi išli u elaborat

Ovdje mali dioničari neće dobro proći. Tako si ja to mislim, poučena brojnim elaboratima

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 20, 2021 at 6:22 PM

Zlatek

A ja mislim da ćeš ti s takvim mindsetom i ponasnjem popusiti lovu ako se i dalje nastavis češljati dok “selo gori”.

Eto, bio si upozoren! Over and out.

Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 21, 2021 at 9:50 AM
    Quote from Flight

Zlatek

A ja mislim da ćeš ti s takvim mindsetom i ponasnjem popusiti lovu ako se i dalje nastavis češljati dok “selo gori”.

Aha, znači moj mindset je pogrešan?

Ili je pogrešno to što se dozvoljavaju takve stvari, koje ti, kao što vidim, podupireš, a napadaš mene koji sam "ispravan".

Ajde, neka znamo tko je na kojoj strani pravde i zakona!

• Clicker
    Student
    Reakcija primljeno
    73
    • January 21, 2021 at 10:56 AM
    Quote from Zlatek
    Quote from Flight

Pa ja bi ih ako procijene manje od tromjesjecnog prosjeka, a imam prilično jake argumente da je vrijendjost znatno veća prijavio Hanfi. Ima Hanfa direkciju za financijska izvješća gdje sjede uglavnom bivši revizori pa neka onda oni naprave procjenu vrijednosti i stanu iza te i takve procjene. Pored toga Hanfa se već bavila financijskim izvjescima Solarisa pa će vjerojatno biti upućeni i odmah znati o čemu se radi.

Ja sam optimist i ne očekujem da će procjena biti tako niska.

Činilo mi se da ti u prethodnim postovima "znaš" da će biti manje.

Ako bude manje, vidjet ću/ćemo što dalje poduzeti.

A ovo što se Hanfe tiče, pa ona bi trebala cijelo vrijeme biti uključene i štititi dioničare, poštivanje pravnih propisa, fer i poštenu igru na tržištu, a ne da mi trebamo prijavljivati i tražiti zaštitu. Pa ako nas netko prevari, a mi ne skužimo, nikom ništa ako nismo prijavili. Hanfa bi trebala djelovati po službenoj dužnosti ...

"bi trebala" su ključne riječi.
    Iskustvo RH burze kaže da manjinski dioničari ne prolaze dobro spram većinskih osim ako se bilo udruže ili su spremni tužiti se - tada se vrijednost ostvaruje.

lp

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 1:12 PM
    Quote from Zlatek
    Quote from Flight

Zlatek

Aha, znači moj mindset je pogrešan?

Ili je pogrešno to što se dozvoljavaju takve stvari, koje ti, kao što vidim, podupireš, a napadaš mene koji sam "ispravan".

Ajde, neka znamo tko je na kojoj strani pravde i zakona!

Display More

Nisi ti ispravan nego si vidi mi se naivan. Ako te netko ne želi, ne možeš ti promijeniti njegovo mišljenje ako on odlučuje o tome. Ja podupirem slovo zakona, a zakon je propisao način povlačenja dionica i što je potrebno za to. Zakon se ne miješa u vrijednost, već to prepušta procjenitelju odnosno revizoru. Al poanta je ta da ti nećeš izgubiti dionice već ćeš izgubiti neka prava iz njih. Na svakom je ponaosob da procjeni što mu se više isplati i kakvu će odluku konačno donijeti.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • January 21, 2021 at 1:19 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f03d1e47f41.pdf

....evo......drustvo odlučilo otkazati skupstinu jer su navodno "naknadno utvrdili da nisu ispunjeni svi uvjeti za njezino odrzavanje".....

....i to im je slučajno palo napamet samo par dana nakon prvotnog zakazivanja......kad je cijena, naravno, vec roknula 30%......upravo zbog razloga zbog kojeg je zakazana i njihovih planiranih poteza......

.....sve čista slučajnost - naravno......

....pa ti onda ozbiljno ulazi na ZSE......

PS: nemam dionice SLRS (trenutno)

Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 21, 2021 at 1:35 PM

Ha ha ha,

valjda nisu mogli naći revizora koji bi im potvrdio elaborat po cijeni koja bi bila "dovoljno" nisko.

To je znak da SLRS vrijedi više!

• xdado
    Student
    Reakcija primljeno
    122
    • January 21, 2021 at 2:14 PM

Zašto bi riskirali sa elaboratom koji teško da bi navukli ispod 500 kn a da se to ne da pobiti kada su se evo sami dioničari zakopali. Još 8 dana sa trgovanjem do kraja drugoga mjeseca i lijepo mogu opet sazvati, ovaj put po prosijeku. Trenutno je u 12. i 1. mjesecu prosjek 461 kn na 668 istrgovanih dionica sa 12 dana trgovanja. 12, 1. i 2. mjesec imaju 59 trgovinskih dana.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 2:29 PM
    Quote from xdado

Zašto bi riskirali sa elaboratom koji teško da bi navukli ispod 500 kn a da se to ne da pobiti kada su se evo sami dioničari zakopali. Još 8 dana sa trgovanjem do kraja drugoga mjeseca i lijepo mogu opet sazvati, ovaj put po prosijeku. Trenutno je u 12. i 1. mjesecu prosjek 461 kn na 668 istrgovanih dionica sa 12 dana trgovanja. 12, 1. i 2. mjesec imaju 59 trgovinskih dana.

Jašta. Al pobijanje elaborata je ionako ćoškav posao... Mjerenje kvadrture kruga.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • January 21, 2021 at 2:59 PM
    Quote from xdado

Problem kod elaborata je sta su vrlo ceste manipulacije, jedna od bitnih stavki kod racunanja cijene u elaboratu je procjena uprave o buducem poslovanju drustva koji se onda uzima u kalkulaciju, zato se dosta firmi odlucije na ovo sada je iz tog razloga sta ima je vrijednost u elaboratu lako oborit na temelju pretpostavki buduce zarade, a nitko im ne moze reci da su namjerno uzeli lose pretpostavke o buducnosti s obzirom na okolnosti, solarisu ne ide na ruku i to sta su vjesto izbjegavali prikazivali prikazati dobit svih ovih godina, tako da realno se mogu uhvatit na puno stvari ako zele oborit cijenu u elaboratu, a tu je i dug koji u kombinaciji s nedavanom losijom sezonom dodatno daje na tezini za biti oprezan.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 21, 2021 at 3:17 PM

Kod Solarisa je dodatan problem njihovog izvještavanja i petljanja sa stavkama amortizacije pa je nekad bila nemoguća izravna usporedba pojedinih pokazatelja profitabilnosti primjerice sa konkurencijom. Mislim da su to u međuvremenu uskladili sa slicnim kompanijama u sektoru, al pitanje i dalje ostaje kumulativnog efekta takvog izvješćivanja u prošlosti i stvarnog stanja pojedinih bilancinih stavki danas.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 21, 2021 at 4:00 PM

Haha evo su opozvali Glavnu skupštinu...https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/35228

Koga je naguzilo, naguzilo...Da, čestitam onima koji su kupovali između 400-450kn, laganini zarada.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • January 21, 2021 at 4:38 PM
    Quote from Marin83

Jesi ti ono stavio na bidu 400 dionica po 5kn??? heheh

Ne, nisam. :)

Trenutno kupnja ovih papirica po bilo kojoj cijeni je manje sigurna od posudjivanja love od kamatara da bi odigrao listic u kladionici. Samo za one koji se osjecaju jako sretnima.

"Do you feel lucky, punk?"

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 2, 2021 at 3:51 PM

Zar ovo nisu vec znali prije nego su se upustili u povlacenje, sad je pitanje koliko je to ograniceno trajanje, eh ta transparentnst

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…8027f65857e.pdf

Nakon objave poziva za glavnu skupstinu drustva koja je trebala biti odrzana 5. ozujka 2021.

godine, uprava drustva je utvrdila kako nisu ispunjeni uvjeti za prijedlog odluke o povlacenju

dionica s uvrstenja na uredenom trzistu. Naime, uslijed postojanja ugovora koje je drustvo u

tijeku svog redovnog poslovanja sklopilo s trecom osobom, a koji ugovor ima ogranideni rok

vazenja, drustvu nije dopusteno stjecanje vlastitih dionica, a time nema ni uvjeta za

odrzavanje glavne skup§tine drustva na cijem je dnevnom redu prijedlog odluke o povlacenju

dionica s uvrstenja na uredenom trzistu.

S obzirom na to da bi posljedica donosenja odluke o povlacenju dionica drustva s uvrstenja na

uredenom trzistu Zagrebadke burze bila obveza drustva da od dionicara koji glasuju protiv

takve odluke otkupi njihove dionice (odnosno da stekne vlastite dionice), uprava drustva je

procijenila da je u interesu drustva da opozove prijedlog odluke o povlacenju dionica s

uvrstenja, a time i poziv za skupstinu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago