1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 525
  • 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 25, 2021 at 1:08 PM
    • #2,361
    Quote from looserst
    Quote from migra

tiku taku nikad nitko nije pobijedio pa neće ni kinezi :saint:

Mora se priznat da im dobro ide zasada X/

Ne mora se priznati.

Potez ocajnika koji bi s jedne strane htjeli sto vise sirovina iz uvoza, a s druge strane odredjivati cijene tih istih sirovina. Moze se, nakratko, i to kao sto se vidi naustrb zaliha. Na malo dulji rom naustrb GDP-a, i to grdo. Pa da vidimo da li su frajeri. A nakon toga ili ako nece to onda puna cijena s premijom. Vec za koji tjedan.

Australija bi trebala smanjiti proizvodnju za 10%. Otislo bi na 250 USD iron ore preko noci. Cisto da ih sibne kijacom po ledjima.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • May 25, 2021 at 2:13 PM
    • #2,362

BCI 31054 -1771

BPI 25285 -273

BSI 26945 233

BHSI 23885 124

BDI INDEX 2809 -72

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 25, 2021 at 2:30 PM
    • #2,363
    Quote from 5. Element
    Quote from looserst

Mora se priznat da im dobro ide zasada X/

Ne mora se priznati.

Potez ocajnika koji bi s jedne strane htjeli sto vise sirovina iz uvoza, a s druge strane odredjivati cijene tih istih sirovina. Moze se, nakratko, i to kao sto se vidi naustrb zaliha. Na malo dulji rom naustrb GDP-a, i to grdo. Pa da vidimo da li su frajeri. A nakon toga ili ako nece to onda puna cijena s premijom. Vec za koji tjedan.

Australija bi trebala smanjiti proizvodnju za 10%. Otislo bi na 250 USD iron ore preko noci. Cisto da ih sibne kijacom po ledjima.

šališ se?kineze?

pa vidiš da su i bez toga pred invazijom,kinezima možeš uzet kisik li za iron ore nema oprosta,to su budući tenkovi,nosači aviona,šmajseri,topovi.....

šalu na stranu ali u pravu si,ionako će kinezi čim budu mogli totalno izbaciti austr kao izvor,u toj situaciji bilo bi im mudro barem pošteno isprazniti riznicu.

dojma sam da sada kinezi nebi popustili da ih australci mole na koljenima,što je jedna od boljih stvari za dry bulk na skali desetljeća.

u africi se radi punom parom,biti će dodatih tonmilja ko salate,pijeska......

a i posljedica će biti ko salate,.....

:saint:

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 25, 2021 at 3:53 PM
    • #2,364

China’s carbon dioxide (CO2) emissions have grown at their fastest pace in more than a decade, increasing by 15% year-on-year in the first quarter of 2021, new analysis for Carbon Brief shows.

The post-pandemic surge means China’s emissions reached a new record high of nearly 12bn tonnes (GtCO2) in the year ending March 2021. This is some 600m tonnes (5%) above the total for 2019.

As a result, thermal power generation, dominated by coal, expanded 12%.

pitanje za mil$?

što će prevagnuti?

smanjenje emisija ili ljeto bez klime i frižidera?

na što se je puno mudrije kladiti :?:

koje će biti posljedice?:/

p.s.

ma naravno coal će biti mrtav za 10g -15g ali prije toga će mudri iskoristiti priliku

DA,onu iz kategorije once in a lifetime.....

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 5:18 PM
    • #2,365

Je li razmišljao netko o mogućem scenariju pomirbe Australije i Kine te reperkusije po dry bulk sektor? Jel prati netko politička događanja na tu temu? Meni bi stvarno bilo nevjerojatno da taj njihov spor potraje. Sve je počelo kada je australski premijer prozvao Kinu zbog korone i tražio da se istraži porijeklo i od onda se tenzije pojačavaju?!? Mislim, to mi sve skupa izgleda bezveze, vjerojatno ćese u nekom trenutku tenzije smiriti i ponovo će prevladati pragmatizam - Australija je najveći svjetski izvoznik željezne rude, Kina najveći uvoznik, stvarno bi mi bilo nevjerojatno da ne nastave trgovinu koju uspješno razvijaju zadnjih 20-ak godina.

"It is virtually impossible for China to replace Australian iron ore in the short term," Oliver said. "They'd still have a short fall ... It took a long time for Australia to build up so it will take a long time for other countries to do [the same]."

"It's really a calculation between economic losses and political gain ... I think there would be some overall constraints on how far they can go," he said. "I remain optimistic."

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • May 25, 2021 at 5:37 PM
    • #2,366

Dilema na dilemu :)  :!: Velika analiza bez jasnog odgovora, zanimljivo sa vremenske distance

https://www.theguardian.com/business/2020/…tal-from-africa

• Jure
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    279
    • May 25, 2021 at 5:52 PM
    • #2,367
    Quote from mitkko

Mislim da do pomirbe neće skoro doći. Sjedinjene Države pokrenule su „rat na dvije fronte“ istodobno. U njega uvlače i EU, ali i pokušavaju uvući i svoje partnere u Aziji i Pacifiku.

https://www.geopolitika.news/vijesti/kinesk…ilnost-svijetu/

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 25, 2021 at 5:56 PM
    • #2,368

Ma bit ce sto ce biti. Ali da cemo sigurno imati diverzifikaciju iz Afrike i generalni svjetski porast potraznje za sirovinama i hranom to uopce nema dileme. I to strahovit. Pa najveci dio svijeta je i dalje sirotinja koja jedva da ima za japanke, a trebaju bickli, auti, stanovi. I imat ce ih.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 5:58 PM
    • #2,369
    Quote from gigic23

Dilema na dilemu :)  :!: Velika analiza bez jasnog odgovora, zanimljivo sa vremenske distance

https://www.theguardian.com/business/2020/…tal-from-africa

Dobar članak.

Prijelaz na uvoz afričke rude će potrajati 5-10 godina, dok uopće uspostave infrastrukturu za proizvodnju (tako piše u članku, a i Australiji je razvoj toga trajao više od desetljeća). Kina zabranom uvoza australske rude najviše sebi radi štetu - u doba kada planiraju jako velike post-korona investicije i potražnja za željezom je jako velika, oni stave embargo jer im je ego povrijeđen i tim potezom podignu cijenu rude na tržištu za više od 100%?!? Na kraju oni plaćaju tu rudaču 100% više. Taman da Australiji i padne proizvodnja rude, recimo 50% (što ne mislim da će se dugoročno održati jer će doći i već dolaze novi kupci umjesto Kine), cijena rude je porasla za 100% i još će rasti ako se ovo nastavi pa će tako vrlo lako kompenzirati eventualni smanjeni izvoz. U tim okolnostima najviše gubi Kina, zato sumnjam da će to potrajati.

Pogledajte naš primjer - Srbija i Hrvatska su vrlo brzo nakon rata ponovo uspostavile trgovinske odnose - tu se ne priča o ustašama i četnicima - posao je posao, što je i logično, tu se vodi interesima, nema tu emocija. Ako Kina već stvarno želi prijeći na drugog dobavljača, mudro bi bilo to napraviti postupno - prvo razviti infrastrukturu za uvoz rude iz Afrike pa tek onda napucati Australiju, dakle, pričamo u prijelaznom periodu u trajanju 5-10 godina. Tako bi to u poslu bilo normalno - ne radiš ovako ishitrene uvrijeđene odluke na svoju štetu. Ovako sami sebi pucaju u koljeno, zato mislim da to neće potrajati.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 25, 2021 at 6:16 PM
    • #2,370
    Quote from mitkko

Je li razmišljao netko o mogućem scenariju pomirbe Australije i Kine te reperkusije po dry bulk sektor? Jel prati netko politička događanja na tu temu? Meni bi stvarno bilo nevjerojatno da taj njihov spor potraje. Sve je počelo kada je australski premijer prozvao Kinu zbog korone i tražio da se istraži porijeklo i od onda se tenzije pojačavaju?!? Mislim, to mi sve skupa izgleda bezveze, vjerojatno ćese u nekom trenutku tenzije smiriti i ponovo će prevladati pragmatizam - Australija je najveći svjetski izvoznik željezne rude, Kina najveći uvoznik, stvarno bi mi bilo nevjerojatno da ne nastave trgovinu koju uspješno razvijaju zadnjih 20-ak godina.

"It is virtually impossible for China to replace Australian iron ore in the short term," Oliver said. "They'd still have a short fall ... It took a long time for Australia to build up so it will take a long time for other countries to do [the same]."

"It's really a calculation between economic losses and political gain ... I think there would be some overall constraints on how far they can go," he said. "I remain optimistic."

S obzirom da "Money make the world go round" i samoj mi je ovo nelogicno, al ne nalazim vijesti koji bi ukazivale na skoru pomirdbu.

07.05.2021

Nema izgleda da ce se uskoro vratiti na prijasnje trgovinske odnose. Cini se da su i jedni i drugi odlucni ostati pri svom stavu.

“At the moment, what we’re seeing is a doubling down on hardening stances in Beijing (and) in Canberra,” Laurenceson told CNBC.

https://nullednow.in/business/no-pr…lyst-says/2021/

Beijing “suspends indefinitely” strategic economic dialogue between China and Australia

https://sydneynewstoday.com/beijing-suspen…stralia/172613/

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 6:20 PM
    • #2,371
    Quote from Kvark
    Quote from mitkko

S obzirom da "Money make the world go round" i samoj mi je ovo nelogicno, al ne nalazim vijesti koji bi ukazivale na skoru pomirdbu.

07.05.2021

Nema izgleda da ce se uskoro vratiti na prijasnje trgovinske odnose. Cini se da su i jedni i drugi odlucni ostati pri svom stavu.

“At the moment, what we’re seeing is a doubling down on hardening stances in Beijing (and) in Canberra,” Laurenceson told CNBC.

Beijing “suspends indefinitely” strategic economic dialogue between China and Australia

Display More

Te njihove političke izjave treba uzeti sa rezervom. To je demagogija, pokazivanje mišića, čiji je veći... Na kraju će razum prevladati, odjednom će se i kod jednih i drugih pojaviti prostor za časno uzmicanje i past će dogovor. Bit će samo važno da ne ispadne da je itko od njih nešto popustio ili nešto izgubio.

Kažem, jedni drugima trebaju, zato je to dosta nezgodna pozicija. Nije da je Kina zabranila uvoz recimo Končarevih veš mašina pa sada ne znaju kako će bez njih :)

China’s not winning its trade war with Australia

"China’s reliance on Australian iron ore for almost two-thirds of its steel industry’s requirements and Vale’s continuing struggles to restore production after its tailing dam disasters and pandemic-related disruptions in Brazil means there is little it can do to curtail purchases of Australian iron ore without hurting its steel industry and economy."

https://www.smh.com.au/business/marke…517-p57sjd.html

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (May 25, 2021 at 6:24 PM).

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • May 25, 2021 at 6:28 PM
    • #2,372

Svi redom promasujete poantu: cijena rudace nije porasla zbog tog sukoba, nego zbog potraznje iz Kine i svijeta. Rerouting se desio za ugljen, vino i neke druge stvari iz Australije. I to je nesto podiglo vozarine zbog duljeg puta. Ali najveci doprinos je porast potraznje, across the board. I kojo ce bitii jos veci.

I jos nesto: taman da se sutra Australija i Kina pomire nece rudaca zbog toga pasti jer nije zbog toga ni porasla. Mogla bi pasti tonamiljaza za ugljen, ali i to je upitno, jer i nove kupce ce se nesto pitati.

U svakom slucaju, rast vozarina je najvecim dijelom posljedica oporavka, cisto je organski, ne podlijeze politickim spekulacijama i dogovorima.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 25, 2021 at 6:31 PM
    • #2,373
    Quote from mitkko
    Quote from Kvark

07.05.2021

Display More

Te njihove političke izjave treba uzeti sa rezervom. To je demagogija, pokazivanje mišića, čiji je veći... Na kraju će razum prevladati, odjednom će se i kod jednih i drugih pojaviti prostor za časno uzmicanje i past će dogovor. Bit će samo važno da ne ispadne da je itko od njih nešto popustio ili nešto izgubio.

Kažem, jedni drugima trebaju, zato je to dosta nezgodna pozicija. Nije da je Kina zabranila uvoz recimo Končarevih veš mašina pa sada ne znaju kako će bez njih :)

China’s not winning its trade war with Australia

"China’s reliance on Australian iron ore for almost two-thirds of its steel industry’s requirements and Vale’s continuing struggles to restore production after its tailing dam disasters and pandemic-related disruptions in Brazil means there is little it can do to curtail purchases of Australian iron ore without hurting its steel industry and economy."

https://www.smh.com.au/business/marke…517-p57sjd.html

Display More

Pa sta pitas onda kad sve znas?! :))

I drugi razmisljaju na jednak nacin, ali za sada je tako. Vrijeme ce pokazati u kojem trenutku ce se situacija promijeniti.

Pise se i da ce u drugom dijelu godine Kina smanjivati proizvodnju celika i pokusati smanjiti emisiju CO2.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 25, 2021 at 6:53 PM
    • #2,374

na temu trg rata kina austr mogu i dalje ponoviti izrečeno još poč- godine.

ne očekujem smirivanje jer:

dva velika naroda,dva velika ega dvije bogate države od kojih jedna pati za priznanjem statusa u svijetu,želi poslati poruku svima da će stradati ako se suprostave močnoj kini + postaje svakim danom agresivnija prema susjedima,stvara umjetne otoke kako bi zauzela ocean,svako malo prijeti amerima da oni nisu rusi,biti će tu još svega,u nekoj dalekoj budućnosti nebi bilo iznenađenje s jedne strane kine s druge strane ameri a ostali bi morali izabrati stranu po principu ako nisi saveznik tada si neprijatelj.

ne očekujem da će se to smiriti jer kinezi imaju alternativu(afriku),činjenica ne preko noći provedivo ALI kada para imaš "na bacanje" + imaš tehnologiju projekti se brzo realiziraju.

Da u africi treba napraviti par stotina km željezničke infr.ima li netko da sumnja u kinesku sposobnost i znanje gradnju željezničke infrastrukture?

zaboravite na "5-10 godina".

oni već voze od tamo a rast količina će biti za mnoge veliko iznenađenje.

nebi bio u koži onih koji se klade da neće biti tako,jer taj rast tonmilja će biti zapisan velikim slovima u povijesti dry bulka.

proces je već počeo,i opet će biti "a to tako smije?" ;)

evo prozovite me nekad po investitorski da sam pogriješio :saint:

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • May 25, 2021 at 6:58 PM
    • #2,375

Neupitno je da situacija s australijom pomaze stanju s vozarinama kao sta svi isto razmisljaju u jednom trenutku neko pomirenje ce doci medjutim oni za sada jos pokazuju zube i pogorsavaju odnose nije da postoje naznake promjena pristupa, s druge strane kako ste svi primjetili ukoliko ce se stvari okrenit i jedna i druga strana ce trazit casni uzmak da mogu prikazat kakvu takvu pobjedu,a koliko god bi vodje treba bit odgovorne cesto svjedocimo da se ne razlikuju puno od malih ljudi i da mogu tjerat inat na stetu svojih interesa, a sta se potraznje svijeta tice tu se tek zahuktava ulaganje u infrastrukturu tako da ostatak svijeta ima jos za povuc, uostalom kina je na putu tranzicije iz industrijske u consumer based samo joj je ocito problem napravit taj iskorak nije to lako kada drzava ima prste u svemu i kontrolira sve, s trece strane koliko god gledate da je ovo povecanje svega lose za kinu i druge morate gledat i drugu stranu da je to povecanje u kontroliranoj mjeri i pozeljno za sve jer njima svima je najveci cilj postic inflaciju jer jedino na taj nacin ima napredtka jer se jedino tako dugovi smanjuju i omogucava novo zaduzivanje, s obzirom da su sve drzavne i lokalne jedinice nikad zaduzenije i da je jedini nacin rijesenja tog problema inflacija, di ces bolje inflacije ukoliko mozes za opravdanje nac i opravdat globalnu situaciju, tako da bih bio slobodan pa rekao da je vecina toga ipak smisljena i ciljana, uostalom zasto svi gledaju i slusaju sta fed radi i govori i ostale centralne banke jer tu je izvor svega, cilj i sredstvo i bit ce tako dok oni ne odluce drugacije

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 25, 2021 at 7:20 PM
    • #2,376

kina ima sve što je htjela,ako i nisu uskoro će biti prvo gospodarstvo svijeta,ono najvažnije za njih imaju tehnologiju i mogu šta žele,na mjesec,na mars,samo pokazi prstom,samo zamisli i oni to mogu,ma mogu i jeftinije od drugih.

ono što kina nema a silno želi to je priznanje i još važnije poštovanje svjetske zajednice a za to moraš kao ameri imati vojnu silu i kina će je imati i to bojim se i najmoderniju na svijetu kada se odluče na nju.

možda žele i strahopoštovanje kako bi ono što su i drugi kroz povijest radili,spisak je malo dulji... :/

australija se je tu našla možda i ne baš slučajno,ako uspiju što žele jednu bogatu državu natjerati na ispriku ili časno uzmicanje,svjetska zajednica više nikad istim očima neće gledati na kinu jer što mogu tada bitno manje i bitno siromašnije države očekivati u srazu sa kinom?

posredno se tu šalje i poruka amerima da se ne mješaju gdje oni ne žele,kina želi za početak da se svijet podijeli na zone interesa i prava na...

u sljedećoj fazi će vjerojatno pokušati uzeti sve.

DA ovo sa ausrtralijom ima svoju cijenu ALI trg suficit kine je najveći u povijesti,pare nisu problem više...

covid je jedna jako sumljiva priča koja navlači sumnju,nikad kinezi nisu dozvolili da se dokaže da nije stvoren u labaratoriju.

da su čisti bilo bi im u interesu da se to dokaže?

kina je mnogoljudna država i bolesti kao covid puno više rade štete zapadnom svijetu nego njima.

možda je to bio i test za neka buduća vremena,ako bi došlo do najgoreg.

pomalo zabrinjavajuće zvuči da se niti jedna država svijeta osim kine nije pokazala sposobna nositi i rješiti covid pandemiju.

što bi bilo da je bio virus smrtonosniji?

ovo već zalazi u teorije zavjere ali ako želiš naći krivca prvo nađi motiv,ostalo je lakši dio.

ameri su primili poruku,držim da je to bio cilj kine.poslati poruku da ima i močnijih oružja od nosača aviona,nuklearnih podmornica.......

p.s.

ne zaboravimo jednu veliku slučajnost a to je da se covid pojavio u jeku trg rata kojim je trump prijetio na silu,carinama značajno naštetiti kineskom gospodarstvu?

kada je pokušao cijeli svijet navesti na uvođenje carina kinezima.

bila je to za kinu značajna ugroza budućih planova,bojim se da je covid bio odgovor.

a možda samo velika slučajnost?

hmmm...

da amerima nije svjededno dokaz i da opet traže nove istrage.sljede nove runde prepucavanja,

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 25, 2021 at 9:30 PM
    • #2,377

The main driver of steel and other industrial expansion is real-estate construction.

Official figures show the area of floor space under construction increased by 13% in the first four months of 2021, compared with 2019.

A proxy of construction activity, the production of elevators, escalators and lifts increased by 85%, based on data from the National Bureau of Statistics

brazil je ključ za capesize ali i za ostalu braću vrlo važan faktor

slika zamjenjuje puno riječi,još ako dodamo da VALE planira povećanje proizvodnje za 2h,pomalo potpaljuje maštu :/

lakše je pratiti rasplet sa palube iako možda i griješim,nebi bilo.....

SH market i dalje pretežito pozitivno,usprkos velikom rastu zadnjih mjeseci

p.s.

ovo je weekly ;)

Files

image_2021-05-25_212746.png 121.1 kB – 0 Downloads image_2021-05-25_213406.png 352.08 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • May 25, 2021 at 10:23 PM
    • #2,378

Ni ovako ostar pad nisam vidia dugo. Zanimljivo mi je da su jucer rasli iako su futuresi padali, cak i jace nego danas. Koliko je danas iron ore?

Files

11A435C6-8C59-433C-A57E-886B4DD8CD09.jpg 65.91 kB – 0 Downloads
  • tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • May 25, 2021 at 10:36 PM
    • #2,379
    Quote from KicanCRO

Ni ovako ostar pad nisam vidia dugo. Zanimljivo mi je da su jucer rasli iako su futuresi padali, cak i jace nego danas. Koliko je danas iron ore?

Don"t worry for us dioničare. ^^

Postavite se na 350 i molite da Vam netko proda tj. netko tko ne kuži koliko se zarađuje trenutno a koliko će se zarađivati u budućnosti ;( ;(

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • May 25, 2021 at 10:47 PM
    • #2,380
    Quote from KicanCRO

Iron ore up US$3.40 a tonne or 1.8% to US$191.65 a tonne. (CFR Tianjin port).

• 1
    • 118
    • 119
    • 120
    • 525

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt