Vrijeme je da se napravi neka rang lista podlosti forumaša.
Da se i na taj način iskaže dobrodošlica novim generacijama forumaša.
Vrijeme je da se napravi neka rang lista podlosti forumaša.
Da se i na taj način iskaže dobrodošlica novim generacijama forumaša.
Kao sto sam rekao, kad bude 20% plusa objavit ce te kupnju i hvalit svoju pamet.... Samo treba imati karakter za druge nagovarati na prodaju jer sve se moglo napravit bez piskaranja i imati cist obraz.
Kolega pogledajte moje objave, ja sam u Atpl s 4000 komada kupljenih na 217 kuna i ne prodajem prije 2027...
Kao sto sam rekao, kad bude 20% plusa objavit ce te kupnju i hvalit svoju pamet.... Samo treba imati karakter za druge nagovarati na prodaju jer sve se moglo napravit bez piskaranja i imati cist obraz.
Kolega pogledajte moje objave, ja sam u Atpl s 4000 komada kupljenih na 217 kuna i ne prodajem prije 2027...
Ovo je definicija cjeloživotnog dugoročnog ulagača na ZSE, kupio dionice na 217kn i čeka kao Godot 2027kn da proda......Da li će dočekati? Vjerojatno ne, ali glavno da blati druge...Da, znam da je to godina 2027., ali do tada tko živ tko mrtav...a život je jedan i treba ga živjeti..
Prolistajte malo što sam pisao prošle godine, napisao sam citiram:
-kupiti ATPL na 350kn
-prodati ATPL na 550kn
Naravno dobio sam salve kritika i na jedan i na drugi savjet, kao i sada, ali nije ni bitno
Da ste me tada poslušali imali bi sada keša i za obveznice i za isti broj dionica ATPL koje
sada imate, a našlo bi se i za burek s mesom
P.S. Make Love not War, ja sam za mir u svijetu, a vi?
A čuj uvijek može napisat da je ušao pred 10-20 dana kad je već odrađen rast , ili da je prodao na vrhu, kad je već palo 20%.
Iako da je to i napravio kako kažeš mogao je tamo sa jako malo komada, ali kad imaš par sto ili tisuca komada, onda je to malo puno teže i odraditi.
Kolega Budfox da ja sam dugorocni ulagac bili na zse ili drugdje jer mislim da je to jedini nacin ULAGANJA. Poceo 2006 s 20 000 eura a sada na ono 408000 eura. Za mene ulaganje funkcionira.
Ja nikoga ne blatim pa ni vas ni hugh ali sam napisao ono sto mislim o vama kao "ulagacima".
Kolega Budfox da ja sam dugorocni ulagac bili na zse ili drugdje jer mislim da je to jedini nacin ULAGANJA. Poceo 2006 s 20 000 eura a sada na ono 408000 eura. Za mene ulaganje funkcionira.
Ja nikoga ne blatim pa ni vas ni hugh ali sam napisao ono sto mislim o vama kao "ulagacima".
Želim vam sve najbolje kao dugoročnom ulagaču na ZSE i da zaradite milione, ali iskreno, bez predumišljaja!
Također i svima ostalima želim da budu sretni i da zarade brdo para, pa tako i pišem po forumu uz puno zafrkancije!
Svatko radi onako kako misli da je najbolje za njega, ali bilo bi lijepo i bez blaćenja drugih, jer ne misle svi isto!
Mislim da je plasiranje obveznica od strane države dobar potez za ZSE i da će mnogi skrenuti oko na burzu, a
još kada bi pred izbore iduće godine plasirali npr. IPO HEP-a, e to bi bio potez koji bi razbucao ovo tržište kapitala.
Zašto ne bi ujednačeni portfelj imao recimo:
30% dionice (70% dividendne manje rizične i 30% rizične malo za podizanje adrenalina)
30% keš i/ili obveznice radi sigurnosti i životnih potreba
40% nekretnine u Zg, St, negdje na obali, pa još zarađivati od rente, kud ćeš bolje
Tako ste osigurani od kraha i inflacije, a ne bubati sve u jednu investicijsku klasu i to u jednu rizičnu dionicu...ali dobro, tema je BDI...
P.S. Moj moto je live and let live! Previše je rata i potresa da bi se još i na forumu prepucavali i svađali
China has started buying Australian #coal this month, signaling the end of an unofficial ban that ran for over two years, according to market sources and S&P Global Commodity Insights data. Around 1.4 million mt loaded from Australia.
Display MoreKolega Budfox da ja sam dugorocni ulagac bili na zse ili drugdje jer mislim da je to jedini nacin ULAGANJA. Poceo 2006 s 20 000 eura a sada na ono 408000 eura. Za mene ulaganje funkcionira.
Želim vam sve najbolje kao dugoročnom ulagaču na ZSE i da zaradite milione, ali iskreno, bez predumišljaja!
Svatko radi onako kako misli da je najbolje za njega, ali bilo bi lijepo i bez blaćenja drugih, jer ne misle svi isto!
Mislim da je plasiranje obveznica od strane države dobar potez za ZSE i da će mnogi skrenuti oko na burzu, a
još kada bi pred izbore iduće godine plasirati npr. IPO HEP-a, e to bi bio potez koji bi razbucao ovo tržište kapitala.
Zašto ne bi ujednačeni portfelj imao recimo:
30% dionice (70% dividendne manje rizične i 30% rizične malo za podizanje adrenalina)
30% keš i/ili obveznice radi sigurnosti i životnih potreba
40% nekretnine u Zg, St, negdje na obali, pa još zarađivati od rente, kud ćeš bolje
Tako ste osigurani od kraha i inflacije, a ne bubati sve u jednu investicijsku klasu i to u jednu rizičnu dionicu...ali dobro, tema je BDI...
P.S. Moj moto je live and let live! Previše je rata i potresa da bi se još i na forumu prepucavali i svađali
Pa ovisi koliko godina ima, dok si mlađi u naponu snage i rada obveznice je blesavo i imati... ali kad odeš u mirovinu onda je to veća baza imovine ili dobre stabilne dividendne dionice, ne samo kod nas, nego i vani, ili ETF sa takvim dionicama najbolje.
Ali mi smo dobri još kao društvo kad gledaš političare ili predavače na ekonomskom faksu, koju imaju 100k eura na tekućem, pa prebacili u obveznice???
Ono fak pa šta ti studente učiš ako sam nisi u stanju napravit analizu dionica, investiranja, rizika i podijeliti takav portfelj, osim ako ti je to 10-15% imovine pa ajde o ostalom šutiš,...
Uf, koje svađe.
Ja sam prodala Atpl u lipnju prošle godine. Od onda nisam puno pisala na temi. Čekala sam 340 kuna zimus za ulazak, ali ništa od toga nije bilo.
Kupila Atpl i Ulpl prije dva tjedna dok su i ovdje i na Poslovnom zazivali propast.
Moje kupnje/prodaje zabilježene na forumu.
BCI +47 %
leti leti
BCI 5TC 4754 1519
FFA vozarine dodatno ubrzale svoj rast, kao i strani bulk brodari
Uf, koje svađe.
Ja sam prodala Atpl u lipnju prošle godine. Od onda nisam puno pisala na temi. Čekala sam 340 kuna zimus za ulazak, ali ništa od toga nije bilo.
Kupila Atpl i Ulpl prije dva tjedna dok su i ovdje i na Poslovnom zazivali propast.
Moje kupnje/prodaje zabilježene na forumu.
Nema nikakve svađe, sve je ok i neka opet ostane zabilježeno za buduće generacije, preporuka za razmisliti o
kupnji ATPL, jer tehnički i fundamentalno dionica mi trenutno izgleda dosta dobro i moguće da je započeo novi
uzlazni trend. Znate onu nisam analitičar, ali mogu preporučiti savjet, koji možete, ali i ne morate poslušati, što
je možda još i pametnije, s obzirom da je besplatan savjet, a znate izreku o besplatnim savjetima. Izgleda mi kao
da se Kina budi iz zimskog sna, dijeli ogromne kredite developerima da završe započete građevinske projekte i
vjerojatno zato i vozarine sada rastu, jer kreće novi investicijski ciklus u Kini nakon gotovo 3 godine zero covid
politike.
BCI 5 T/C routes 180000 4754 1519
BPI 5 T/C routes 82500 10520 1963
BSI 10 T/C routes 58328 10336 745
BHSI 7 T/C routes 38200 8875 364
BDI INDEX 816 +142
BCI 5 T/C routes 180000 4754 1519
BPI 5 T/C routes 82500 10520 1963
BSI 10 T/C routes 58328 10336 745
BHSI 7 T/C routes 38200 8875 364
BDI INDEX 816 +142
Hm ovi što sada prodaju brodare, a ono sretno sa nekom boljom investicijom
Display MorePa nekidan vam je kolega napisao da je 900 idealno za ulaz. Šta se mi obični smrtnici imamo uopće misliti na 800
Da nebi bilo da se samo zaj... na temi evo doprinosim sa Eurodry vozarinama:
http://www.eurodry.gr/fleet/fleet-employment.html
Neke su baš super, leftoveri iz boljih vremena a neke novije i nisu baš.
Favorit mi je ovaj panamaks, baš ono blessed luck
BLESSED LUCK Panamax 76,704 2004 TC until Jan-23 $8,000 Tasos Panamax 75,100 2000 TC until Feb-23 $4,000
meni je još bolji ovaj gore po 4000$ do 23.02........
ima još jedan po 4000$ do istog datuma.....
njih dva dijele prvo mjesto.......tko prvi uhvati vozarinu što bliže nuli je pobjednik.....
konkurencija za hvatanje sve većih minusa postaje svakim danom sve veća.......
to svakako........jel vrijeme je kad kamate rastu a kompanija se visokim dugom počinje negativno poslovati na neodređen vremenski period.......takva su ulaganja visoko rizična i recept za gubitak novca......
evo da se podsjetimo malo što je hugh pisao nedavno
Mislim da se iza Hugh i BudFox krije isti lik