Kolega chuck hvala ali ti se bavis predvidjanjima buducnosti uz to i predvidjanjima cijenama dionica i smjeru marketa.... Sa srecom....
DRY BULK
-
-
-
I vama svako dobro, ali ljude treba upozoriti sto sada i po ovoj cijeni kupuju, te sto gotovo pa sigurno dolazi krajem ove ili iduce godine. Litra benzina ce uskoro preko 15kn, a nafta je 2008. zadnji put bila preko 100$, a svi znamo sto je poslije bilo, dugotrajna recesija i kriza.
Slobodno upozoravajte dapače poželjno je ako uz upozorenja idu istinite činjenice a ne lažni podaci.
Samo vi gledajte kroz ruzicaste naocale, vidim da sam ovdje usamljen u upozorenjima, pa cu prestati. Svatko je odgovaran za sebe i svoje odluke, odrasli smo ljudi. Razlog zasto povremeno reagiram je propaganda koja postoji na ovoj i slicnim temama koja ljudima iskrivi percepciju.
-
evo jedne važne informacije popraćene kvalitetnim druk-gifom:
-
Slobodno upozoravajte dapače poželjno je ako uz upozorenja idu istinite činjenice a ne lažni podaci.
Samo vi gledajte kroz ruzicaste naocale, vidim da sam ovdje usamljen u upozorenjima, pa cu prestati. Svatko je odgovaran za sebe i svoje odluke, odrasli smo ljudi. Razlog zasto povremeno reagiram je propaganda koja postoji na ovoj i slicnim temama koja ljudima iskrivi percepciju.
Chuck
MešetaVozarine za Capesize i BDI bi uskoro mogli znacajnije porasti po FFA-ovima koji rastu vec drugi dan. Na Panamaxima i Supramaxima bi se uskoro mogao desiti novi preokret na gore, ako ce slijediti Capesize vozarine, ali vec su i sada oko 30k $ dnevno. Strani bulk brodari svi od reda imaju preporuku buy ili strong buy.
Lijepota foruma.......
-
Ma pustite kolegu Chucka, kratkim pogledom na postove vidim da mu jako teško pada očita prodaja određene dionice pa nas stalno napušta...očito neuspješno.
"Zabavljajte se vi dalje sa građenjem kula u pijesku, neću vam smetati."
"Vidim da vam ne odgovara da pišem ono što mislim na ovoj temi, pa ću vas sve ostaviti da se zabavljate."
"Ova diskusija je, čini mi se, na tom nivou, pa se povlačim."
I jako nam je žao što se kupili dionice Disneya na 150$, nadam ste da ste na vrijeme prepoznali krah am burze i izašli u manjem minusu. Ugodan dan
ps neupitno je da ćete jednom biti u pravu ali ovaj altruizam mi je blago sumnjiv
-
Chuck
MešetaVozarine za Capesize i BDI bi uskoro mogli znacajnije porasti po FFA-ovima koji rastu vec drugi dan. Na Panamaxima i Supramaxima bi se uskoro mogao desiti novi preokret na gore, ako ce slijediti Capesize vozarine, ali vec su i sada oko 30k $ dnevno. Strani bulk brodari svi od reda imaju preporuku buy ili strong buy.
Lijepota foruma.......
Ako pratite trgovanje dionicama vani preporuke strong buy se obicno daju kada fondovi i veliki investitori(smart money) prodaju svoje dionice, a retail kupuje, ali... this time it will be different...
Cetiri na jednoga nikada nije bio dobar omjer, pa se povlacim..za sada...vidim da me pokusavate diskreditirati samo zato jer ne pisem ono sto bi svi voljeli cuti...govorim o ovoj raspravi...
-
Pročitajte dio gdje se govori da su zbog smanjenja uvoza u Kinu vozarine trebale biti manje...Kad se Kina riješi lockdowna i kad krene trčati da nadoknadi prvu polovicu godine, bit će tu svega.
-
Ajde kad neće nitko, budem ja opet malo:
Capes top $30,000 a day as BDI climbs to highest level this year - Splash247Capesize rates have topped $30,000 per day, nearly doubling in May with many looking at the coming summer months in the northern hemisphere as a period where…splash247.com -
cape up 8.5%
-
Evo nama danas BDI između 3040 i 3050 ako Bog da.
Čini se da SVE ide u dobrom smjeru, pa baš zato treba biti skrušeno oprezan i pažljivo mjerkati plodove
-
-
Evo malo u dokolici povjesna analitika i usporedba sa sadašnjosću
Po starom izračunu najviši BDI 20.05.2008 11.793 a sto bi po danasnjem računanju bilo 13.495.
Po današnjem izracunu najvisi BDI bi bio onaj od 05.06.2008 koji je tada bio 11.689, a danas bi bio 13.751.
Ajme meni gdje smo mi od toga, zato ostavite svaku nadu........
-
Ne bih ja rekao da smo baš jako daleko, hendiji bi mogli preskočit vrlo brzo. Vidjet ćemo već u lipnju, kad se (nadam se) Kinezi probude, kako će bit. Te suludo visoke cijene inače sad dobivaju kontejneraši na spotu.
-
BCI 5 T/C routes 180000 31151 2448
BPI 5 T/C routes 82500 29848 357
BSI 10 T/C routes 58328 30345 135
BHSI 7 T/C routes 38200 29969 77
BDI INDEX 3052 +113
-
Uz dužno poštovanje ne bi želio za dobrobit zdravlja SVIH nas stavljati gornje vozarine sa npr diskontom od 40 - 50% u eventualnu prosječnu vozarinu po brodu. Takva računica bi mogla povećati HDL, a smanjiti LDL pa bi Beroš ostao ministar a Marić dobio migrenu
p.s. One iznad Jaskovog posta a i BDI nisam pogodio
-
Freight futures am update
Capesize up ~3%
Panamax up ~2%
#shipping #drybulk $BDRY
-
-
DSX 5.33 +0.33 +6.57% USD 9:39AM EDT 97,820 - 983,128 459.001M 65.43 +2.28 +3.61% USD 9:38AM EDT 33,093 - 421,226 890.797M 22.08 +0.53 +2.46% USD 9:38AM EDT 46,200 - 1.22M 929.619M 13.59 +0.41 +3.11% USD 9:39AM EDT 275,995 - 4.149M 2.804B Nastavlja se rast odnosno povratak izgubljenoga prije dva dana...nakon toga novi vrhovi....amer šema.
-
Nismo se samo mi pametni forumaši dotakli povijesnih vrhova u dry bulku, nego i desna ruka Mintzmyera
-
Poziv za GS će vjerojatno biti u trenutku kad se sve zeleni da se optimizam dodatno ojača najavom dividende. Danas je potencijalno dobar dan za to. Promatrajmo.
S obzirom da se danas baš i nismo zelenili, ali zato bismo sutra mogli s obzirom na smjernice iz USA, sutra bi ako već nije danas bio odličan dan za objavu poziva na GS, naravno sa prijedlogom visine dividende koji bi nas sve izuo iz cipela.
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k