Maritime Strategies International (MSI) said in a new dry bulk report: “In the event of war, grain and coal markets would be disrupted. The impact depends on the timing … but MSI would expect short-term disruption and increased demand for longer-haul trade — European long-haul coal imports would be strong, for instance. Overall, the impact of war would be positive for dry bulk freight markets.” https://www.hellenicshippingnews.com/shipping-brace…is-intensifies/
DRY BULK
-
-
-
Maritime Strategies International (MSI) said in a new dry bulk report: “In the event of war, grain and coal markets would be disrupted. The impact depends on the timing … but MSI would expect short-term disruption and increased demand for longer-haul trade — European long-haul coal imports would be strong, for instance. Overall, the impact of war would be positive for dry bulk freight markets.” https://www.hellenicshippingnews.com/shipping-brace…is-intensifies/
Da, vozarine za supramaxe bi mogle znacajno porasti.
-
BCI 5TC 16586 -1595
-
Russia suspends movement of commercial vessels in Azov sea – sources https://www.hellenicshippingnews.com/russia-suspend…ov-sea-sources/
-
BCI 5 T/C routes 180000 16586 -1595
BPI 5 T/C routes 82500 24204 -86
BSI 10 T/C routes 58328 26567 296
BHSI 7 T/C routes 38200 24914 545
BDI INDEX 2187 -57
Freight futures am update
Capesize down ~15%
Panamax down ~10%
-
Global commodity trading patterns set for upheaval in wake of Putin’s invasion of Ukraine
Eurostat data shows that Russia delivered 46.8% of natural gas imports to Europe during the first semester last year. Russia’s share of oil was 24.7%, ahead of Norway’s 9.1% and Kazakhstan’s 8.9%. The country is also the top supplier of coal to the continent. Russian and Ukrainian wheat exports combined, meanwhile, total about a quarter of the global trade. Any dislocation, whether as a result of sanctions or skirmishes, will inevitably push up the tonne-mile scenario for most shipping segments as Europe would need to source commodities from further afield. https://splash247.com/global-commodi…ion-of-ukraine/
-
Vec smo vise puta to istaknuli. vise tonmilja veca potraznja za brodovima= vece vozarine i zarada.
Kome to ne odgovara moze prodati,kupaca ima da preuzmu te dionice.
-
Global commodity trading patterns set for upheaval in wake of Putin’s invasion of Ukraine
Eurostat data shows that Russia delivered 46.8% of natural gas imports to Europe during the first semester last year. Russia’s share of oil was 24.7%, ahead of Norway’s 9.1% and Kazakhstan’s 8.9%. The country is also the top supplier of coal to the continent. Russian and Ukrainian wheat exports combined, meanwhile, total about a quarter of the global trade. Any dislocation, whether as a result of sanctions or skirmishes, will inevitably push up the tonne-mile scenario for most shipping segments as Europe would need to source commodities from further afield. https://splash247.com/global-commodi…ion-of-ukraine/
o tome smo si vjerovatno svi razmišljali i to je točno......ali?......vidim da i neki drugi razmišljaju i o ovome: hoće li biti dovoljno sirovina za prijevoz ako još više zagusti?........bit če više milja vjerovatno, a sad je pitanje hoće li biti dovoljno i tona da sve to izgura na dobro?.......jel malo nam milje znače ako se nema što prevoziti, odnosno ako nema dovoljno za prevoziti s obzirom na potražnju........jel tada će se brodari opet "gurati" u redu za teret ako ga ne bude za sve.......
-
Prevozit će se iz Ukrajine za Rusiju i to nažalost for free i kopnom
-
Sad će brodovi malo sporije vozit..... https://splash247.com/bunker-prices-hit-all-time-highs/
-
-
Tečaj američkog dolara sa posebnom pažnjom prate naši pomorci...........
SAD 840 USD 1 6,718510 6,738726 6,758942 -
Samo da ne bude gladi
Ukrajina zatvorila luke za trgovinuUKRAJINSKA vojska zatvorila je luke za trgovinu nakon invazije ruskih snaga, izjavio je savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednikawww.index.hr -
NM na krilima Q4 rezultata raste 10%
-
Ameri koji su probili 52w high ovih dana na kraju dana biti će u prosjeku u padu oko 2% do 3%...a eto mi nismo ni približno rasli kao oni ali smo danas pali preko 10%..naši ljudi vole gubit pare i gotovo.
-
Ameri koji su probili 52w high ovih dana na kraju dana biti će u prosjeku u padu oko 2% do 3%...a eto mi nismo ni približno rasli kao oni ali smo danas pali preko 10%..naši ljudi vole gubit pare i gotovo.
Da, ali mi smo pali na malom prometu. Ne mozes nista protiv nasih plasljivaca.
-
S obzirom na broj dionica protrgovanih zadnjih tjedana i ne-promjenama u top 10, izgleda da to prodaju uglavnom mali i netko pretace iz supljeg u prazno...
-
plitko smo tržište a atpl je dionica bez institucionalaca i to je to........očito ne možemo protiv toga.......žalosno ali tako je.....jače padamo u ovakvim i sličnim situacijama i teže se oporavljamo.......sjetimo se samo koliko je novaca trebalo prošle godine kad su vani rastom "parali nebo" da se uopče pomaknemo sa 190 kn........mi dugo vremena nismo ni krenuli dok su vani več odavno "letili"......vjerovatno ni ovaj put neče biti lako na "zelene grane"......danas je "lažni" nalog od preko 400 kom na bidu gurao prema gore nakon pada ujutro a kad je vidio da če stvarno kupiti pobjego čovjek........pličak.....a da ne pričam da ujutro na 400 ili više nije bilo ni komada na kupnji a završna cijena dan prije 434........nočna mora i za gledati i za trgovati.........mi koji smo tu duže smo navikli ali ostali kad to prođu ne vračaju se samo tako......
-
plitko smo tržište a atpl je dionica bez institucionalaca i to je to........očito ne možemo protiv toga.......žalosno ali tako je.....jače padamo u ovakvim i sličnim situacijama i teže se oporavljamo.......sjetimo se samo koliko je novaca trebalo prošle godine kad su vani rastom "parali nebo" da se uopče pomaknemo sa 190 kn........mi dugo vremena nismo ni krenuli dok su vani več odavno "letili"......vjerovatno ni ovaj put neče biti lako na "zelene grane"......danas je "lažni" nalog od preko 400 kom na bidu gurao prema gore nakon pada ujutro a kad je vidio da če stvarno kupiti pobjego čovjek........pličak.....a da ne pričam da ujutro na 400 ili više nije bilo ni komada na kupnji a završna cijena dan prije 434........nočna mora i za gledati i za trgovati.........mi koji smo tu duže smo navikli ali ostali kad to prođu ne vračaju se samo tako......
Lazni nalog od 500 komada je bio i na asku popodne dok se lijepo kupovalo na 370-380 kuna. Da je pad sa 435 kuna na 370(prva cijena ujutro) bijeda se slazem potpuno. Eto, nisu me naveli na prodaju danas. Predugo sam tu. Sve vec vidjeno.
-
Koliko sam ja primjetio taj nalog se dizao gore i realiziran je s nekoliko prodaja u odredjenom trenutku
-
Koliko sam ja primjetio taj nalog se dizao gore i realiziran je s nekoliko prodaja u odredjenom trenutku
tako je bilo, meni isto(ne samo danas) nalog koji je uvijek na "dometu" nije nikakav lažnjak, ali kada se poslije vidi da nema smisla kupovati skuplje, zašto se nalog ne bi i povukao, pa to se radi stalno, ovisno o novim informacijama, a danas ih sigurno nije nedostajalo
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun