Display MoreDisplay Morenisam radio prognozu i sad kad ste pitali išao sam škicnuti i po "papirima" koji su "ostali na stolu" vidim da je zadnja prognoza bila dobit za q2 2021 (još iz vremena kad je kvarkica djelila pehare za prvo mjesto )i fulao sam prognozu dobiti za nekih malo više od 2,5 mil(makar je računica iz koje sam došao do toga u izvješću bila drugačija)......odnosno prognozirao sam toliko manje.......ako me sječanje služi za q3 očekivao sam minimalno 40 ali se nadao da bi moglo i trebalo biti i puno više da bi opravdalo cijenu dionice od 570 kn uz več tada ako se varam padajuće vozarine i bdi.......ali u trenutku q3 izvješća nisam imao atpl.......a ni nakon toga (do stabilizacije ispod 400 i prestanka mumbo jumbo trgovine) i od tada sam par puta špekulativno ulazio i izlazio........
ja mislim da q1 neće biti veća dobit (vjerovatno ni približna) nego u q4 ali ne pada mi na pamet tako nešto tvrditi jel nemam pojma što su oni ugovarali u q3 i u q4 i na koji period......ja za sebe polazim od te pretpostavke jel do kraja q1 bit će valjda i koje dokovanje a ni brodovi ne voze puni gas nego se i čeka u leru na ukrcaje malo duže a vjerovatno ima i dosta praznog hoda na spotu što smo vidjeli i na utilizaciji na q3..........
a ne kužim ni zašto ovo "sigurni" u pitanju jel valjda nikada na forumu nisam pisao da sam u nešto siguran več baš zato koristim mnogo "ako" i "vjerovatno" kako me netko kasnije ne bi mogao "loviti" jel uvijek se i sam za sebe trudim imati neku svoju " if if" strategiju......
kad smo kod sigurnosti danas sam bio siguran da se na atpl nastavlja u petak pred kraj započeto dizanje dionice na malim prometima i "deseticama" po asku a "stoticama" istovaranje po bidu (htio sam oko 11 i napisati da to sljedi ali odustao da ne "drukam" bezveze i ne kvarim zabavu......jel prosječna u petak je bila 380, pa je sa 50- tak kom dignuta na zadnju od 387, kako bi danas usljedio nastavak.......nakon onog velikog pada se 570 svaki pokušaj večeg rasta na malim prometima bio je osuđen na propast.......
ja neznam kako će biti dalje ali vidim da su neki i prošli tjedan pisali o rastu vozarina što nije točno.....barem što se atpl tiće......capovi su se odbili jel nisu imali kud i neće valjda ispod nule......netreba bit Joakim da skužiš da su oko dna i da moraju gore......a manji tipovi brodova i dalje padaju bez obzira što su futuresi i prošli i pretprošli tjedan na kratko "lagali" da će okrenuti a danas su i futuresi okrenuli put dolje........
manji tipovi brodova dulje drže smjer kojim krenu za razliku od capova.......i dok capovi značajnije i na duži period od dan,dva ne okrenu, vjerovatno ni "mali" neće nikuda daleko a za sada ni ne pokazuju te namjere (rasta)........
isto tako to ne mora značiti ništa za cijenu ako netko ima koji miliun viška i žarko želi u atpl što prije isto kao i ako neki imaju 10-20 tisuća viška kojih se žele riješiti a znamo da neki imaju pa ih nema smisla "podmazivati" ako i sve dok trend jače ne okrene.......
Hvala na detaljnom odgovoru. frendica ce biti zadovoljna.
Nisam ni ja sigurna da ce1Q biti bolji od 4Q ali nebi bilo nikakvo cudo kako to neki imputiraju. jednostavno novi TC ugovori se i dalje potpisuju sa sve vecim vozarinama u odnosu na stare ugovore i dizu prosjek svih vozarina.
Vi cekate da cijena padne, napisite kada kupite.
Mislim da ste kao i mitkko promasili dno i da ce i dalje rasti "if" sve ono sto treba za rast
ma noooo.......neću pisati ni kad kupim ni kad prodam (niti je to kome bitno), niti ću ćekati da padne ako neće padati, niti kupovati ako padne a i dalje mi bude preskupa s obzirom na daljnja očekivanja,niti pisati imam li trenutno ili ne........
napišem onako kako trenutno vidim situaciju ili brojke kakve jesu....
uglavnom: ići ću vratiti se neću u ratu poginuti, a zarez ću staviti kasnije kao i svi........