1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • December 14, 2021 at 4:12 PM
    • #5,641
    Quote from 5. Element
    Quote from StatusQuo

Ako ode u ovom smjeru i dalje pa i ako ostane, neki ce doslovno moci u 1Q napravit buyback i pokupit bar cetvrtinu firme na burzi s dobiti od ovog kvartala, zanimljiva vremena sta se tice valuacija i percepcije trzista oko istih.

Jednostavno je previse smeca u eteru.

Cak i Tesla pada. I Shitkojin.

Sto je zapravo dobro. Da se virtualni baloni ispusu i izadju iz mode bar na kratko.

Da, samo smo i mi value stocks fanovi na streljani trenutno, kao da smo pupčanom vrpcom vezani sa shitkojne i shitstocks pa se ne mogu ni naslađivati :rolleyes:

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 14, 2021 at 4:30 PM
    • #5,642
    Quote from looserst
    Quote from 5. Element

Jednostavno je previse smeca u eteru.

Cak i Tesla pada. I Shitkojin.

Sto je zapravo dobro. Da se virtualni baloni ispusu i izadju iz mode bar na kratko.

Da, samo smo i mi value stocks fanovi na streljani trenutno, kao da smo pupčanom vrpcom vezani sa shitkojne i shitstocks pa se ne mogu ni naslađivati :rolleyes:

Da, pada i Shitcoin i TSLAcoin, pa i GOGLCoin, DSXcoin i ATPLcoin.

Sve pada, a valuacije i P/E očito više nisu pri tome bitne, pa i kad

su P/E=2, kao kod nekih brodara, jer trenutno nisu više u modi.

Jednostavno, prati se moda i tehnička analiza, a ne fundamenti,

a Tesla(P/E=310) je trenutno u modi, isto kao i Shitcoin.

Evergrande je otišao u k... i sve zbog toga pada, pa i Dry bulk vozarine, pari mi se :/.

Ispravka, ne pada sve, plin raste, evo ga već na 120 Eur/Mwh, a bio je ispod 15 Eur/Mwh.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 14, 2021 at 6:01 PM
    • #5,643

Meni ova panika nema puno smisla.

Dry bulk ce profitirati zbog omicrona jer ce se zagusenje u lukama samo pojacavati.

Inflacija ce cijene ruda drzati visoko.

Znaci sve te negativne vijesti su pozitivne za dry bulk.

Evergrande je bankrotirao odavno. Kina je u 2022 najavila drzavne investicije sto ce anulirati taj gubitak.

Trziste je naravno uvijek u pravu. Da nema straha i panike neki ne bi zaradjivali🙃

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • December 14, 2021 at 6:26 PM
    • #5,644
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Padaju i kontejneraši iako su im vozarine ruše all time highove i imaju manje dugova od drybulka i mnogo manji P/E i sve. Kakve supre, kakvi hendiji, sve pada, idemo dolje, sutra ne postoji, omikron, tapering, nuklearne bombe i to... ^^

Ako ode u ovom smjeru i dalje pa i ako ostane, neki ce doslovno moci u 1Q napravit buyback i pokupit bar cetvrtinu firme na burzi s dobiti od ovog kvartala, zanimljiva vremena sta se tice valuacija i percepcije trzista oko istih.

ps. imaju manje duga ali i veci order book pa taj dug isto treba uzest u obzir kao dodatno veci u nadolazecem periodu.

Novogradnja Kasmarmaxa je 40 M$

Na 4 broda su u plusu trenutno laganih 23M$

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • December 14, 2021 at 7:49 PM
    • #5,645
    Quote from Infinity
    Quote from StatusQuo

ps. imaju manje duga ali i veci order book pa taj dug isto treba uzest u obzir kao dodatno veci u nadolazecem periodu.

Jesu li oni na kraju iskoristili opciju za dodatna 2 broda ili ne?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 14, 2021 at 7:56 PM
    • #5,646
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

Jesu li oni na kraju iskoristili opciju za dodatna 2 broda ili ne?

Mislim da ne

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • December 14, 2021 at 8:16 PM
    • #5,647

Prvi brod se pocima graditi u ozujku 2022 godine i bit ce u opticaju na pocetku 2023. Drugi brod ce biti spreman u prvoj polovici 2023. Druga dva opcionalna broda, prema mojim saznanjima ce se isto graditi, dogovara se sa financijskim institucijama da financiraju gradnju ta dva opcijska broda. Uglavnom taj kredit ce lako dobiti zbog pozitive oko rasutog trzista u buducnosti, te jedino da su ludi ne bi uzeli opciju.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • December 14, 2021 at 8:37 PM
    • #5,648

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ATPL/COI-ATPL-6bc19546d1d1cec0229f031c8a7ab100.pdf

Ovo je zadnja vijest.

Mislim da je Joker u rukavu.

U najmanju ruku su mogli preprodati ugovor jer od ove vijesti na dalje su novogradnje rasle do preko 43M$.

Iako je možda moguće uzeti 2-3 M$ ispod stola pa odustati.Dobro svima osim nama.Neznam kakvi su Kinezi po takvim pitanjima ali po škverovima i našem mentalitetu svega ima.

Ima neka vijest da su odustali?

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • December 14, 2021 at 8:45 PM
    • #5,649
    Quote from Infinity

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…31c8a7ab100.pdf

Ovo je zadnja vijest.

U najmanju ruku su mogli preprodati ugovor jer od ove vijesti na dalje su novogradnje rasle do preko 43M$.

Iako je možda moguće uzeti 2-3 M$ ispod stola pa odustati.Dobro svima osim nama.Neznam kakvi su Kinezi po takvim pitanjima ali po škverovima i našem mentalitetu svega ima.

Display More

Ma nisu odustali, tko je pustio te gluposti? Bila je vijest da su dogovorili zakljucno ta dva broda pa je opovrgnuto, na stranim stranicama o dry bulku, nista drugo. Pa nisu ludi odustati, vec i na tom ugovoru su zaradili masne pare.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • December 14, 2021 at 8:58 PM
    • #5,650
    Quote from KicanCRO
    Quote from Infinity

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…31c8a7ab100.pdf

Ovo je zadnja vijest.

Display More

Ma nisu odustali, tko je pustio te gluposti? Bila je vijest da su dogovorili zakljucno ta dva broda pa je opovrgnuto, na stranim stranicama o dry bulku, nista drugo. Pa nisu ludi odustati, vec i na tom ugovoru su zaradili masne pare.

Display More

Bila je ona falsa vijest da je sve skupa 6 novih pa se demantiralo

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 14, 2021 at 10:06 PM
    • #5,651

Evo novosti o nesreci na baltiku.

Potopljena 2 broda, nazalost.

Pijani skrenuli i potopili brod: 'To je veliki propust. Alkohol na brodovima je strogo zabranjen'
    Tijelo prvog danskog mornara koji je stradao u sudaru našli su u brodu. Za drugim je obustavljena potraga jer smatraju da je preminuo u ledenome moru
    www.24sata.hr

U USA danas isto igra potapanje brodova

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2Cgnk%2Csalt%2Cinsw%2Cnmm%2Cpanl%2Csb%2Csblk%2Cgrin%2Cdrys%2Cdsx%2Cegle%2Cesea%2Ciwm/view/v1?ltr=1&bypass=true

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 14, 2021 at 11:48 PM
    • #5,652

Jos jedna tuzna vijest uz danasnje crvenilo za one koji su imali i pratili pangaeu :(

Over the last 25 years, Mr. Coll guided the Company from Newport, Rhode Island to become a leading worldwide dry bulk owner/operator of a fleet of 25 owned ships, operating a total fleet of up to 60 ocean-going vessels each day, to and from ports around the world. With profound sadness, Pangaea Logistics Solutions Ltd. ("Pangaea" or the "Company") (NASDAQ: PANL) announces the death of Ed Coll, its Chairman and Chief Executive Officer and one of its founders.

• mariv002
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • December 15, 2021 at 12:32 AM
    • #5,653
    Quote from StatusQuo

Jos jedna tuzna vijest uz danasnje crvenilo za one koji su imali i pratili pangaeu :(

Over the last 25 years, Mr. Coll guided the Company from Newport, Rhode Island to become a leading worldwide dry bulk owner/operator of a fleet of 25 owned ships, operating a total fleet of up to 60 ocean-going vessels each day, to and from ports around the world. With profound sadness, Pangaea Logistics Solutions Ltd. ("Pangaea" or the "Company") (NASDAQ: PANL) announces the death of Ed Coll, its Chairman and Chief Executive Officer and one of its founders.

Mislim da je ta neizvjesnost (trajanje bolesti i neizvjestan ishod liječenja) u neku ruku i kočila rast dionice

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • December 15, 2021 at 8:44 AM
    • #5,654
    The slump in the best indicator of China’s commodity trade is all about iron ore
    The Baltic Dry Index suggests that the metal price will consistently trend downwards in the coming months.
    www.mining.com

“Some commentators have pointed to the slump in the Baltic Dry Index as a sign that shipping bottlenecks are easing. But we think it is more a symptom of lower Chinese steel output and plunging iron ore prices,” said Capital Economics Chief Commodities Economist Caroline Bain.

For now, China’s iron ore imports have held up relatively well given the downturn in steel production, but stocks at ports are rising and we think it is just a matter of time before imports plunge

Bit će zabave na capeovima :rolleyes:

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • December 15, 2021 at 8:56 AM
    • #5,655
    Quote from looserst

https://www.mining.com/the-slump-in-t…about-iron-ore/

“Some commentators have pointed to the slump in the Baltic Dry Index as a sign that shipping bottlenecks are easing. But we think it is more a symptom of lower Chinese steel output and plunging iron ore prices,” said Capital Economics Chief Commodities Economist Caroline Bain.

For now, China’s iron ore imports have held up relatively well given the downturn in steel production, but stocks at ports are rising and we think it is just a matter of time before imports plunge

A vi ste baš u potrazi za crnjacima, pa vadite i bitno i nebitno i čupate iz konteksta. Vidi se da ste konstantno u potrazi za objektivnim i up to date člancima, pa nečiju jednu ili dvije rečenice otprije tri tjedna zdušno s nama dijelite i upućujete nas. Čitam baš sinoć vaš upis na tankerašima i ono što piše u članku je dosta au contraire sa onim što vi iznosite kao siže.

Ne morate se toliko truditi jer je ionako sad sezona kiselih krastavaca i u brodarstvu, kao i opčenito na burzama. I cijene gotovo je sigurno neće poletjeti u nebo.

A bilo bi lijepo da ponekad napišete i koji afirmativan članak ili stavite neki više balansirani unos koji ne bi konstantno potapao brodove. Sigurno postoji neki papir ili branša u koji bi vi uložili. Ne trebate se sramiti da to podijelite s nama.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • December 15, 2021 at 9:45 AM
    • #5,656
    Quote from Roman
    Quote from looserst

https://www.mining.com/the-slump-in-t…about-iron-ore/

A vi ste baš u potrazi za crnjacima, pa vadite i bitno i nebitno i čupate iz konteksta. Vidi se da ste konstantno u potrazi za objektivnim i up to date člancima, pa nečiju jednu ili dvije rečenice otprije tri tjedna zdušno s nama dijelite i upućujete nas. Čitam baš sinoć vaš upis na tankerašima i ono što piše u članku je dosta au contraire sa onim što vi iznosite kao siže.

Ne morate se toliko truditi jer je ionako sad sezona kiselih krastavaca i u brodarstvu, kao i opčenito na burzama. I cijene gotovo je sigurno neće poletjeti u nebo.

A bilo bi lijepo da ponekad napišete i koji afirmativan članak ili stavite neki više balansirani unos koji ne bi konstantno potapao brodove. Sigurno postoji neki papir ili branša u koji bi vi uložili. Ne trebate se sramiti da to podijelite s nama.

Display More

"Čitam baš sinoć vaš upis na tankerašima i ono što piše u članku je dosta au contraire sa onim što vi iznosite kao siže." -> ne iznosim ja ništa kao siže, siže je kolega ako bolje pogledate naslov članka, mog komentara na njega nema, samo link na članak.

Na tankeraškom forumu imate miljun superobjektivnih postova pa je baš moj link sa investing.com problematičan? Svi ste brutalno zaradili na tankerima ove godine čitajući pozitivne prognoze?

A ovaj za cape i ore iako nije frišak mi je naletio jutros i postao sam ga. Nebi rekao da je kratkoročan i da danas nije aplikabilan? Vi mi iz njega izvadite slobodno bitan dio. Meni je zanimljiv ovaj jer smo na forumu pričali o ironore stockpiles u Kini i kada bi moglo doći do većeg importa rude.

I još jednom nemojmo precjenjivati forum, nije forum market maker i neće cape ffa pasti radi nekog linka ovdje. Inače mislim da sam postao više afirmativnih članaka nego "crnjaka" ali to je nebitno

Neću Vam savjetovati nikakav papir ni branšu, nije na meni da to radim, ja sam tu radi čitanja i dijeljenja informacija, dobrih i loših a siguran sam da sami znate gdje uložiti svoje novce i sretno Vam!

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • December 15, 2021 at 9:49 AM
    • #5,657

Ma nije vaš uopće problematičan, meni vam je svejedno. Al dosadno je stalno gledati u isti obrazac. Okrenite ploču, pišite sa više arguemenata. Svatko može štancati izjave iz ionako prezagušenog etera informacija i dezinformacija. I ne ide to vas, nego sviju s jedne ili druge strane navlačenja.

Vi ste tu još nemušt koliko mi se čini, drugi imaju mnogo sofisiticiranije alate.

Naprosto mislim da možete, znate i razumijete više pa bi bilo bolje da izbalansirate priču da i mi koji nismo stručnjaci u području, naučimo nešto novo ili dobijemo i pogled iz drugog rakursa. Hvala unaprijed.

• noname
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    230
    • December 15, 2021 at 10:27 AM
    • #5,658

No respite for Capes today. C5 said done at $10.15/t (-20% vs yday index)

Jan FFAs -6%

FE discharge congestion falling fast (14% since the weekend), releasing vessels for Aus loading

The Atlantic also seems well supplied

The BCI could easily fall more than -10% today as well https://t.co/Oxsm5kieiU

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • December 15, 2021 at 10:47 AM
    • #5,659
    Quote from noname

No respite for Capes today. C5 said done at $10.15/t (-20% vs yday index)

Jan FFAs -6%

FE discharge congestion falling fast (14% since the weekend), releasing vessels for Aus loading

The Atlantic also seems well supplied

The BCI could easily fall more than -10% today as well https://t.co/Oxsm5kieiU

Vidim da ovdje ima sve više onih koji ulažu u kompanije koje imaju capove.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • December 15, 2021 at 11:03 AM
    • #5,660

We have now breached the 17K support on Q1 Capesize. The previously suggested festive shift in fundamentals now sees us staring down the 13K support line. Ho Ho Holy Sh....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt