Ili ako te zanimaju samo indeksi, https://www.balticexchange.com/en/index.html
Na vrhu je siva linija na kojoj se nakon sekundu-dvije pojave svi indeksi.
Tu je službena stranica pa se i najprije može doći do vrijednosti indeksa.
Ili ako te zanimaju samo indeksi, https://www.balticexchange.com/en/index.html
Na vrhu je siva linija na kojoj se nakon sekundu-dvije pojave svi indeksi.
Tu je službena stranica pa se i najprije može doći do vrijednosti indeksa.
jučer svi u crvenom danas svi u zelenom....
Ne znam pratite li, Nick Ristic ima odličnu prezentaciju:
Ne znam pratite li, Nick Ristic ima odličnu prezentaciju:
Ova Angelica Kemene mi je nova najdraza analiticarka
Sto to znaci high case? Aha mislite na tablicu? Ok tek sam sad vidio
Baltic Capesize-indeksen + 1,3 prosent til 38.096 dollar pr dag, ifølge The Baltic Exchange.
BDRY u premarketu skoro +9%.
Da, odbio se 50% od zadnjeg dna......no brodari vani nikako da odrade neki jači odbijanac ili rast, čak ni unatoč rastučem bdi-u?.........
Da, odbio se 50% od zadnjeg dna......no brodari vani nikako da odrade neki jači odbijanac ili rast, čak ni unatoč rastučem bdi-u?.........
Da, nezgodno je sto su vozarine vec znacajno porasle, a dionice nisu puno mrdnule. Zato ce biti zanimljivo pratiti sta ce se dogadjati sa dionicama kada/ako vozarine ponovo pocnu padati.
Kod obijanaca je taj vremenski otklon (vozarine/dionice) bitan faktor. Igru valja dobro tome prilagoditi.
Da, nezgodno je sto su vozarine vec znacajno porasle, a dionice nisu puno mrdnule. Zato ce biti zanimljivo pratiti sta ce se dogadjati sa dionicama kada/ako vozarine ponovo pocnu padati.
Kod obijanaca je taj vremenski otklon (vozarine/dionice) bitan faktor. Igru valja dobro tome prilagoditi.
Da, tako je bilo nezgodno i prije par dana kad je GOGL objavio neočekivano očekivano odličan Q3. Pa tržište nije reagiralo sve dok nije skočio 17% u jednom danu.
Tako da bih uzimao s rezervom izjave tipa tržište nije reagiralo na rast vozarina, odnosno futuresa.
Na dionice utječe puno više faktora, već smo vidjeli puno puta da ne koreliramo sa BDRY. Trenutno se odvija borba dobra (vozarine) i zla (sva market sra..a). Ne čudi me da ne rastu jer je strah velik ili preciznije ogroman (VIX spikeovi, Omicron strahovi, tapering i fed...nabroji dalje). Gledam neke zvijezde USA burze ove godine, pa to je prepolovljeno u par tjedana, strava
Gdje će dionice ako okrenu vozarine prema dole u ovakvome marketu mislim da ne treba ni reći
Ja sam osobno trenutno out iz bulka vanka ali looser kakav jesam...to samo znači da će se sve okrenuti i ide božićna radost
BDI 3171 (+56)
kakvi su futuresi?
Futuresi u dobrom plusu. Mislim da nema rasta dionica zbog nepovjerenja u dobar Q1. Svi misle da ce tad moci jeftinije kupiti. Moje misljenje je da ce biti zadovoljavajuc, nek budu supre 20 000. Ostatak godine ce biti odlican i bolji od ove.
BCI 5 T/C routes 180000 38096 492
BPI 5 T/C routes 82500 28154 883
BSI 10 T/C routes 58328 26741 318
BHSI 7 T/C routes 38200 28065 66
BDI INDEX 3171 +56
Freight futures am update
Capesize up ~4%
Panamax up ~4%
Evo jednog primjera gdje se šećer umjesto u kontejnere trpa u bulkeraše.
Znači, sve što stane u vreću, sve će više ići na bulk dokle god su cijene kontejneraša visoke. Ne trebaju nikakve preinake brodova, ali trebaju "preinake" ukrcavanja i iskrcavanja i slično.
Da, tako je bilo nezgodno i prije par dana kad je GOGL objavio neočekivano očekivano odličan Q3. Pa tržište nije reagiralo sve dok nije skočio 17% u jednom danu.
Tako da bih uzimao s rezervom izjave tipa tržište nije reagiralo na rast vozarina, odnosno futuresa.
Ne razumijem šta hoćeš reći. Nemam šta uzimati ili ne uzimati sa rezervom, pogledaš grafove pa se uvjeriš u činjenično stanje. GOGL je iznimka, manje-više svi drugi su rasli malo, nikako ili su čak i nastavili sa padom.
Evo pogledaj primjer DSX sa kojom se često volimo uspoređivati. Pogledaj graf DSX i usporedno prikazani grafovi ATPL i BDRY. Možemo vidjeti da su od dna vozarine porasle točno 50%, ATPL je u top periodu porasla 15%, a DSX je u tom periodu pala za 19%, evo je danas i na novom dnu.