Jeli itko prihvatio ovu ponižavajuću ponudu?
Ja ne bih, ali se bojim da me poslije ne istisnu po 10.25 pa me isto zanima kako dišu ostali ljudi
Ja ne bih, ali se bojim da me poslije ne istisnu po 10.25 pa me isto zanima kako dišu ostali ljudi
Kako po 10,25 ako je trenutni 3mj prosjek 10,54e?
Ako dosegnu 95% ponudom za preuzimanje onda istiskivanje ne mogu provest po cijeni manjoj od one u ponudi za preuzimanje. Tako kažu u zakonu o preuzimanju dioničkih...
Pitanje je koliki će biti tada tromjesečni prosjek. Mogo bi biti i manji ako naprave međusobni promet, to je najmanji problem. Samo kažem nisam pametan, ali mislim da ću se toga riješiti i uzeti nešto drugo
Ako dosegnu 95% ponudom za preuzimanje onda istiskivanje ne mogu provest po cijeni manjoj od one u ponudi za preuzimanje. Tako kažu u zakonu o preuzimanju dioničkih...
Mislim da su jako daleko od 95%
Mislim da su jako daleko od 95%
Daleko ili ne mgradicek se neosnovano boji istiskivanja po manjoj cijeni od one u ponudi. Ono što je izgledno i najavljeno u Ponudi jest da će MIP I Plodinec dokapitalizirati Ckml i razvodniti kapital ostalih dioničara.
još jednom se lijepo vidi kakvo je tržište kapitala taj ZSE
-----------
Čakovečki mlinovi su prema tada važećem Zakonu o tržištu vrijednosnih papira iz 2002. godine bili u obvezi listati svoje dionice na burzu (kotacija za javna dionička društva), iako nitko to nije želio, i to su mislim i obavili tijekom 2003. godine
tijekom svih godina na burzi (ova ili ona kotacija, svejedno) ne sjećam se da su koristili opciju sekundarnog izdavanja vrijednosnih papira u svrhe financiranja, uglavnom su to bili tekući krediti za poslovanje, a čemu bi burza trebala primarno i služiti
famozno 'otključavanje vrijednosti' i 'fer vrijednost', ma što to god značilo, su priče za malu djecu; uprava i vlasnici jako dobro znaju kolika je vrijednost društva i bez svakodnevne trgovine odn. kotiranja dionica, tako da je ovaj potez samo jedna u nizu od poruka da nama, u RH, tržište kapitala i mali dioničari samo smetaju i da su nužno zlo dok se ne steknu uvjeti za delist
------------
eno neki dan na TV čak i g. Raspudić je progovorio o tome kako su Pevecu ukrali Pevec d.d. (danas Pevex), a nakon toga su ga ukrali i svim malim dioničarima, i kako su obračuni unutar DP-a nastavak te sage o sitnim poslovnim interesima i komadanje stvorene vrijednosti (tzv. cargo kult)
e sad, da ga zapaprim do kraja: upravo objavljeno izvješće Maria Draghija The future of European competitiveness govori kako u ovom slučaju EU zaostaje zbog (pre)regulacije svega i svačega, nedostatkom inovacija, nedovoljno kvalitetnim radom (kadrovima) na sveučilištima... za US i kineskim tržištem i kako nije čudo da su u zadnjih 50-ak godina ameri uspjeli izgraditi nekoliko tech divova s trž. kapitalizacijom preko 1T dolara, dok u isto vrijeme nema niti jedne kompanije u EU koja je prešla vrijednost 100 milijardi dolara
sami stvaramo okvir poslovanja i sami smo si iz istog razloga krivi za prouzročenu 'štetu'
🤷
Kakvo istiskivanje kad su mirovinci unutra sa partnerom? Mislite kao na HIMR di Valamar i AZ imaju preko 95%?
Izdavatelj Čakovečki mlinovi, d.d., Čakovec, Mlinska ulica 1, OIB: 20262622069, sukladno odredbi članka 133. Pravila Zagrebačke burze, obavještava da će se dana 19. studenog 2024. godine održati sjednica Uprave na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o isplati dividende i povećanju temeljnog kapitala Čakovečkih mlinova d.d.
Opet divka, a bila je prije 20 dana
rekao sam ja da kad istjeraju raju iz dionice da ce sebi isplatit pare s kojima su takorec kupili firmu