i ovdje voda ide na naš mlin
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/CKML/FI-CKML-3b548e0ed8e4a078e68906c36b73cd35.xlsx
i ovdje voda ide na naš mlin
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/CKML/FI-CKML-3b548e0ed8e4a078e68906c36b73cd35.xlsx
Po meni je ovo vrlo dobar kvartalni izvjestaj. Ocito je da je segment trgovine dobro poslovao, marza je povecana, ocekujem poboljsanje parametara i u naredna 2 kvartala zbog uvodenja € i ukidanja vladinog ogranicenja cijene goriva. Takoder strateski su nabavljene vece kolicone psenice koja bi na slobodnom trzistu mogla jos rasti uslijed otkazivanja sporazuma o izvozu. Mislim da to otvara vrata jos jednoj lijepoj dividendi dogodine.
da ovo je napokon pravi izvjestaj podigli su marze restrukturirali neprofitni dio uglavnom jako sam zadovoljan
a dionica porasla samo 1,5 kn nešto tu ne štima, tko je zapalio žito
https://seebiz.eu/trzista/zitari…ak-65-1/284094/
A mislim kada pogledas sva navedena poskupljenja zapitas se kako smo samo na 10% inflacije nema nista ispod 10%
Cijene biljnih proizvoda porasle su za 22,7 posto, a stoke, peradi i stočnih proizvoda 21,3 posto.
Rast cijena biljnih proizvoda ostvaren je u svim skupinama biljnih proizvoda, osim u skupini voća, u kojoj su cijene pale za 8,1 posto, kažu statističari.
Na porast cijena biljnih proizvoda općenito najviše je utjecao porast cijena u skupinama žitarica (za 65,1 posto), povrća (za 30,4 posto) i vina (za 9,2 posto).
U skupini proizvoda koji imaju najveći udio u stočarstvu u usporedbi s istim tromjesečjem 2021. najviše su porasle cijene goveda (28,6 posto), svinja (19,5 posto), mlijeka (18,4 posto) te konzumnih jaja (42,5 posto).
Cijene su porasle i u drugim skupinama u stočarstvu.
Cijene dobara i usluga za tekuću uporabu u drugom tromjesečju ove godine u usporedbi s istim lanjskim razdobljem porasle su za 50,1 posto, a na taj rast najviše je utjecao porast cijena energije, gnojiva i stočne hrane.
Tako su cijene energije porasle za 90,7 posto, gnojiva za 189,9 posto i stočne hrane za 27,5 posto. Porasle su i cijene sjemena i sadnog materijala, za 17,9 posto, sredstava za zaštitu bilja za 3,1 posto, veterinarskih usluga za 3,2 posto itd.
Display Morehttps://seebiz.eu/trzista/zitari…ak-65-1/284094/
A mislim kada pogledas sva navedena poskupljenja zapitas se kako smo samo na 10% inflacije nema nista ispod 10%
Cijene biljnih proizvoda porasle su za 22,7 posto, a stoke, peradi i stočnih proizvoda 21,3 posto.
Rast cijena biljnih proizvoda ostvaren je u svim skupinama biljnih proizvoda, osim u skupini voća, u kojoj su cijene pale za 8,1 posto, kažu statističari.
Na porast cijena biljnih proizvoda općenito najviše je utjecao porast cijena u skupinama žitarica (za 65,1 posto), povrća (za 30,4 posto) i vina (za 9,2 posto).
U skupini proizvoda koji imaju najveći udio u stočarstvu u usporedbi s istim tromjesečjem 2021. najviše su porasle cijene goveda (28,6 posto), svinja (19,5 posto), mlijeka (18,4 posto) te konzumnih jaja (42,5 posto).
Cijene su porasle i u drugim skupinama u stočarstvu.
Cijene dobara i usluga za tekuću uporabu u drugom tromjesečju ove godine u usporedbi s istim lanjskim razdobljem porasle su za 50,1 posto, a na taj rast najviše je utjecao porast cijena energije, gnojiva i stočne hrane.
Tako su cijene energije porasle za 90,7 posto, gnojiva za 189,9 posto i stočne hrane za 27,5 posto. Porasle su i cijene sjemena i sadnog materijala, za 17,9 posto, sredstava za zaštitu bilja za 3,1 posto, veterinarskih usluga za 3,2 posto itd.
ulazak u Schengen je samo potvrda da je naša glupost bezgranična
Ovdje očekujem jako lijepo izvješće...zanimljivo da duga uopće nemaju a mirovinci guraju dividendu.
Dionica koja bi mogla za 2 godine vrijediti 20 eura a i prodaja kompanije je opcija.
Ovdje očekujem jako lijepo izvješće...zanimljivo da duga uopće nemaju a mirovinci guraju dividendu.
Dionica koja bi mogla za 2 godine vrijediti 20 eura a i prodaja kompanije je opcija.
prema navedenom o cijeni jaja, očito je da se neki ulagači drže one stare, nikako sva jaja u istu košaru, a to malo brenza dionicu
rekordno odlično, samo brana smeta
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/CKML/FI-CKML-cabf4bbb86e8cc3cdea0bfb457db084d.xlsx
je i to moraju MF pokriti ili nema rasta
rekordno odlično, samo brana smeta
Brutalna dobit. Očekivao sam dobro ali ovo je odlično.
A brana se lako rješi.
2-3 forumaša skupa gricnu i adio.. pitanje je koliko je to brana a koliko plašljivac da natjera na prodaju.
Vrhunska dionica. Ne raste, al ni ne pada, divka solidna.
Baš me zanima hoćemo li napokon gore, jer dobit je boli glava. Al sumnjam, jer ima drugih dobrih prilika, a i netko koči rast. Šteta.
samo strpljivo, ne treba treba kruha preko pogače,
sve će se to prodati kada netko bude htio kupiti
A kada i ako prodaju Trgovinu Krk, jel ide onda dividenda malo veća?
pa mislim da njih onaj fond što je kupio Studenac nišani već odavno, možda mu prepuste dio
Zašto bi prodali Trgovinu Krk? Kupili su ju zato da mogu plasirati proizvode pekare Radnik Opatija. A Radnik Opatija su kupili zato da mogu plasirati svoje brašno. Ja sam zadovoljan kako Trgovinom Krk u kojoj povremeno kupujem tako i kruhom pekare Radnik Opatija. Nažalost, njihove proizvode ne možeš kupiti u Sparu itd.
pa mislim da njih onaj fond što je kupio Studenac nišani već odavno, možda mu prepuste dio
Ma oni bi sve kupili ali mogući kupac može biti i netko drugi ..
Bez Trgovine Krk nema ni Čakovečkih mlinova. Mislim da im prodaja nije ni u primisli. Godinama se ustrojavaju da bi bili to što su sad.
Sad je berba i rezultati to pokazuju. Dionica doduše kilavi i pitanje je hoće li ikad gore. Jedino je dividenda solidna i to je dovoljan razlog da nađe svoje mjesto u mom portfelju.
Osim toga, ne treba smetnuti s uma da je Trgovina Krk suvlasnik NTL-a d.o.o.
A NTL je keš mašina. 🤑
Bez Trgovine Krk nema ni Čakovečkih mlinova. Mislim da im prodaja nije ni u primisli. Godinama se ustrojavaju da bi bili to što su sad.
Sad je berba i rezultati to pokazuju. Dionica doduše kilavi i pitanje je hoće li ikad gore. Jedino je dividenda solidna i to je dovoljan razlog da nađe svoje mjesto u mom portfelju.
ipak su kod nas strani lanci digli ljestvicu "poštenih trgovačkih praxi" ( što lošija i lakša roba i što više cijene uz blagi blagoslov DIH) na zavidan nivo i samo ih treba pratiti, ali vremena su mijenjaju i nije loše budan spavati
ne kažem da oni tako nešto rade, jer nisam njihov kupac,
ali nikako im ne bih želio ovakvu sudbinu,