ima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?
eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore
ima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?
eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore
Nije više ni burek što je nekada bio izgleda. Sve je tanji i teško do njega doći.
ima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?
eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore
Mostovi, Zagreb, Radnička 1a
Provjereno, Izvrsno!
http://www.mostovi.hr/hr/en/jelovnik
.
Reklamu ću naplatiti prilikom prve slijedeće posjete!
.
ZG - burek Dolac
burekdjinica od istog gazde od 1966., na Dolac se preseli 1987....stari ljudi kazu da je burek oduvijek isti, ja ne bi znao, ali sad je odlican
necu ni pokusavati naplatiti reklamu - jer im ni ne treba
Display Moreima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?
eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore
Mostovi, Zagreb, Radnička 1a
Provjereno, Izvrsno!
http://www.mostovi.hr/hr/en/jelovnik
.
Reklamu ću naplatiti prilikom prve slijedeće posjete!
.
super, samo me sada vuče da sakupim bar za ćevape, a to ću morat još sačekati, možda nešto uleti do ručka
ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni
ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni
zvuci da bi moglo biti dobro, iako nisam ljubitelj bureka od mesa, vise od sira... ali kazu da sve drugo osim mesa niti nije burek..eh..ko bi sad znao
po prometima danas nece biti ni za espresso
ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni
e hvala kolega, treba ovo dijeliti dalje, trebati će nam uskoro
kol. autor, od sira je još jenostavnije, 500gr. punomasni svj. sir, malo posoliti, ulje i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja i slažeš 2 po dve kore(može se jeda pa drugu nagužvaš) koje škropiš sa uljem i tekućinom samo paziti da nema previše sira jer pušta dosta vode, 500gr najviše
inaće kol. Moller, znaš da ima smisla ovaj tvoj komentar...ovaj burek koji spremim doma sam poklopam i sit sam ali ovaj koji držim na zse ne znaš što je gorje, držati ga u škrinji pa da isuši ili se pak pokvari ili izvaditi ga pa ga drugi poklopaju
kol. buMBum, probo jednom kore iz konzuma, katastrofa, zasro cijeli burek...
ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni
Nejde vam svinjetina u burek
ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni
Nejde vam svinjetina u burek
nije to sarajevski, to je zagrebački
Nejde vam svinjetina u burek
nije to sarajevski, to je zagrebački
Onda nije burek
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…a-roba-15025656
treba sve prodati i krenuti uživati
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pro…regija-15025218
a ne čekati BB (burzovni burek)
buMBum davno sam prožvakao Kostolanija i Psihologiju burze a ovaj vikend planiram malo u vrganje i to preporućam svima, konstruktivna šetnja kroz šumu i eventualno kakav ručak u obližnjem opg da se izvjetri mozak od tjednih nakupljenih sr..nja
treba sve prodati i krenuti uživati
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pro…regija-15025218
a ne čekati BB (burzovni burek)
kol Moller, kad si već spomenuo delicije, nije da se qurčim ali ipak da malo, imam vremena i volim tu i tamo skuhati
upravo završio današnji ručak:
-juha od vrganja, šampinjina i crv. batata
-lunguć na medaljone na maslacu aromatiziranom sa češnjakom i ružmarinom
-umak od vganja i šampinjina sa bj. vinom za prilog
sve na old school način
Display MorebuMBum davno sam prožvakao Kostolanija i Psihologiju burze a ovaj vikend planiram malo u vrganje i to preporućam svima, konstruktivna šetnja kroz šumu i eventualno kakav ručak u obližnjem opg da se izvjetri mozak od tjednih nakupljenih sr..nja
treba sve prodati i krenuti uživati
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pro…regija-15025218
a ne čekati BB (burzovni burek)
kol Moller, kad si već spomenuo delicije, nije da se qurčim ali ipak da malo, imam vremena i volim tu i tamo skuhati
upravo završio današnji ručak:
-juha od vrganja, šampinjina i crv. batata
-lunguć na medaljone na maslacu aromatiziranom sa češnjakom i ružmarinom
-umak od vganja i šampinjina sa bj. vinom za prilog
sve na old school način
Kad smo vec kod vrganja taman bio malo u sumsku nabavku, treba mi neki dobar prijedlog za juhu od vrganja tu sam jos u ucenju heh
malo sunc ulja preprziti glavicu luka kad pozuti dodati vrganje malo poprziti.dodati vodu i onda dodati pola krumpira.sol papar.kad se skuha stapni mikser.obavezno ribanac gore.
malo sunc ulja preprziti glavicu luka kad pozuti dodati vrganje malo poprziti.dodati vodu i onda dodati pola krumpira.sol papar.kad se skuha stapni mikser.obavezno ribanac gore.
inace ekipa stavlja vrhnje umjesto krumpira.
Osobno uvijek kod takvih i slicnih juha zapocinjem przenjem sitno kosanog luka, kockica krumpira i malo mrkve na maslinovom. Kad se to izdinsta onda ide glavni materijal za juhu. To daje bazni okus tj. pojacava glavnu namirnicu i daje gustocu od skroba iz krumpira i celuloze iz mrkve. Takodjer daje prirodnu slatkocu iz karamelizirane mrkve. Ako se kasnije ide na mikser dobije se osjetno bolja tekstura.
Drago mi je do smo na forumu presli na vrhunske recepte iz veselih kuhinja malih dionicara. Zima dolazi!
mrkvu ne stavljam radi slatkoce, imam svoje maslinovo ulje ali nije mi to za to.svatko kako voli, bitno je samo dobro zaprziti.ukoliko su suhi vrganji vecer prije potopit u mlijeko.
Izazov sa zadovoljstvom prihvaćen!
Glavno jelo ću prepustiti nekoj gospodji ovdje, ako takve uopće smiju u ovaj Club+21, a ja ću ponuditi obzirom na sezonu
Kolač od svježih jabuka
Sastojci:
5 kom svjeźih jabuka
1.5 l vode,
3 vrećice pudinga od burbon vanilije, od Podravka
10 žlica šećera,
2 vrećice burbon vanilin šećera od
Podravke
1 žličicu malu cimeta
cca 200 g petit keksa
Za ukrasiti:
250 ml mlijeka,
2 vrećice šlaga u prahu od Podravke
Priprema:
Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9
žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.
U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.
U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.
Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.
Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti ribanom čokoladom.
Sve izmjene i varijacije prihvaćam osim proizvoda od Podravke!
Ah da, vino isključivo sa južne strane Pelješca kod mene. Prihvaćam i ostala i lagano povećavam omjer i unos crinih! Prihvaćam i sva ostala ali isključivo domaća!
(Ulaganje u prvoklasna vina je izvrsna investicija!)
Dobar tek!
.
ja suhi vrganj zdrepim na vrlo sitno i stavim ga u teglicu od zimnice, kada radim umake/juhu samo dodam jušnu žlicu direktno tokom kuhanja, isto tako napravim i crne trube ali njih fakat usitnim u mužaru da budu ko biber, ćesto dodajem umaku od šampinjona, ispadne okus bogovski...
inaće, old school način zgušnjavanja je umutiti žutanjak/e i punomasno kis. vrhnje, začiniti po volji i ukuhati na kraju jela
također, može i vrh za kuhanje ali samo dukat ili vindija jer druga mjenjaju okus jela a mnogi koriste i klasičnu blažu(manje paprike) zapršku...sve to dobro ispadne ali se treba igrati...evo, ja jučer skuhao cca 300gr. crvenog batata koji nije presladak, isto toliko vrganja i šampinjona, luk, češnj češnjaka, sol, vegeta, biber bosiljak i na kraju žl. kis. vrhnja i svj. peršin i juha je ispala super