Forumska kuhinja - recepti

  • ZG - burek Dolac

    burekdjinica od istog gazde od 1966., na Dolac se preseli 1987....stari ljudi kazu da je burek oduvijek isti, ja ne bi znao, ali sad je odlican


    necu ni pokusavati naplatiti reklamu - jer im ni ne treba :D

  • super, samo me sada vuče da sakupim bar za ćevape, a to ću morat još sačekati, možda nešto uleti do ručka ;)

  • ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

  • ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

    zvuci da bi moglo biti dobro, iako nisam ljubitelj bureka od mesa, vise od sira... ali kazu da sve drugo osim mesa niti nije burek..eh..ko bi sad znao


    po prometima danas nece biti ni za espresso

  • ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

    e hvala kolega, treba ovo dijeliti dalje, trebati će nam uskoro :)

  • kol. autor, od sira je još jenostavnije, 500gr. punomasni svj. sir, malo posoliti, ulje i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja i slažeš 2 po dve kore(može se jeda pa drugu nagužvaš) koje škropiš sa uljem i tekućinom samo paziti da nema previše sira jer pušta dosta vode, 500gr najviše


    inaće kol. Moller, znaš da ima smisla ovaj tvoj komentar...ovaj burek koji spremim doma sam poklopam i sit sam ali ovaj koji držim na zse ne znaš što je gorje, držati ga u škrinji pa da isuši ili se pak pokvari ili izvaditi ga pa ga drugi poklopaju ?(


    kol. buMBum, probo jednom kore iz konzuma, katastrofa, zasro cijeli burek...

  • buMBum davno sam prožvakao Kostolanija i Psihologiju burze a ovaj vikend planiram malo u vrganje i to preporućam svima, konstruktivna šetnja kroz šumu i eventualno kakav ručak u obližnjem opg da se izvjetri mozak od tjednih nakupljenih sr..nja


    treba sve prodati i krenuti uživati


    https://www.jutarnji.hr/dobrah…ih-gastro-regija-15025218


    a ne čekati BB (burzovni burek)

    kol Moller, kad si već spomenuo delicije, nije da se qurčim ali ipak da malo, imam vremena i volim tu i tamo skuhati:S

    upravo završio današnji ručak:

    -juha od vrganja, šampinjina i crv. batata

    -lunguć na medaljone na maslacu aromatiziranom sa češnjakom i ružmarinom

    -umak od vganja i šampinjina sa bj. vinom za prilog

    sve na old school način:)

  • Kad smo vec kod vrganja taman bio malo u sumsku nabavku, treba mi neki dobar prijedlog za juhu od vrganja tu sam jos u ucenju heh

  • malo sunc ulja preprziti glavicu luka kad pozuti dodati vrganje malo poprziti.dodati vodu i onda dodati pola krumpira.sol papar.kad se skuha stapni mikser.obavezno ribanac gore.


    malo sunc ulja preprziti glavicu luka kad pozuti dodati vrganje malo poprziti.dodati vodu i onda dodati pola krumpira.sol papar.kad se skuha stapni mikser.obavezno ribanac gore.

    inace ekipa stavlja vrhnje umjesto krumpira.

    Edited once, last by ZSEZSE: Merged a post created by ZSEZSE into this post. ().

  • Osobno uvijek kod takvih i slicnih juha zapocinjem przenjem sitno kosanog luka, kockica krumpira i malo mrkve na maslinovom. Kad se to izdinsta onda ide glavni materijal za juhu. To daje bazni okus tj. pojacava glavnu namirnicu i daje gustocu od skroba iz krumpira i celuloze iz mrkve. Takodjer daje prirodnu slatkocu iz karamelizirane mrkve. Ako se kasnije ide na mikser dobije se osjetno bolja tekstura.


    Drago mi je do smo na forumu presli na vrhunske recepte iz veselih kuhinja malih dionicara. Zima dolazi!

    Tko izgubi dobitak, dobije gubitak.

  • Izazov sa zadovoljstvom prihvaćen!


    Glavno jelo ću prepustiti nekoj gospodji ovdje, ako takve uopće smiju u ovaj Club+21, a ja ću ponuditi obzirom na sezonu


    Kolač od svježih jabuka

    Sastojci:

    5 kom svjeźih jabuka

    1.5 l vode,

    3 vrećice pudinga od burbon vanilije, od Podravka

    10 žlica šećera,

    2 vrećice burbon vanilin šećera od

    Podravke

    1 žličicu malu cimeta

    cca 200 g petit keksa

    Za ukrasiti:

    250 ml mlijeka,

    2 vrećice šlaga u prahu od Podravke

    Priprema:

    Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9

    žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.

    U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.

    U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.

    Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.

    Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti ribanom čokoladom.

    Sve izmjene i varijacije prihvaćam osim proizvoda od Podravke! :)


    Ah da, vino isključivo sa južne strane Pelješca kod mene. Prihvaćam i ostala i lagano povećavam omjer i unos crinih! Prihvaćam i sva ostala ali isključivo domaća!


    (Ulaganje u prvoklasna vina je izvrsna investicija!)


    Dobar tek!

    .

    buMBum

    Edited once, last by buMBum ().

  • ja suhi vrganj zdrepim na vrlo sitno i stavim ga u teglicu od zimnice, kada radim umake/juhu samo dodam jušnu žlicu direktno tokom kuhanja, isto tako napravim i crne trube ali njih fakat usitnim u mužaru da budu ko biber, ćesto dodajem umaku od šampinjona, ispadne okus bogovski...

    inaće, old school način zgušnjavanja je umutiti žutanjak/e i punomasno kis. vrhnje, začiniti po volji i ukuhati na kraju jela

    također, može i vrh za kuhanje ali samo dukat ili vindija jer druga mjenjaju okus jela a mnogi koriste i klasičnu blažu(manje paprike) zapršku...sve to dobro ispadne ali se treba igrati...evo, ja jučer skuhao cca 300gr. crvenog batata koji nije presladak, isto toliko vrganja i šampinjona, luk, češnj češnjaka, sol, vegeta, biber bosiljak i na kraju žl. kis. vrhnja i svj. peršin i juha je ispala super