Čitam da na SKDD još nisu riješili prijelaz na EUR, odn. treba neke kolone podijeliti u prikazu s 7.5345 i umjesto kn staviti eur
Pa sad bi ti kolega da ja njima prepustim obračun moje obveze? Stvarno ispada da je najbolje sve sam u ovoj državi...
Čitam da na SKDD još nisu riješili prijelaz na EUR, odn. treba neke kolone podijeliti u prikazu s 7.5345 i umjesto kn staviti eur
Pa sad bi ti kolega da ja njima prepustim obračun moje obveze? Stvarno ispada da je najbolje sve sam u ovoj državi...
https://www.tportal.hr/komentatori/cl…e-foto-20230224
a ja mislio da je taj obrazac JPDOPD ili kak se vec pise samo problem meni.
kad eto problem je i drugima, sad mi je odma lakse... cak sam ponosam sto mi je to problem kao i njma
da je pameti napravili bi u ministarstvu financija jedan youtube video sa primjerom šta i kako napraviti,
Evo video klip:
treba promjeniti oznaku izvješća
ima i ovo
Super, ali to bi trebala porezna ili ministarstvo financija napraviti… oni se prave mutavi
Popunjavam JOPPD obrazac preko e-porezne i skroz kod provjere dobijem pogrešku:
Za oznaku primitka, iznos u koloni 16.2 mora biti jednak: 13.3-14.1-14.2+15.2
Koliko god gledam, cini mi se da sam popunio ok.
Netko imao slican problem?
Stavi prt sc pa ti kažem što da ispraviš...
Ne znam koliko su vam susretljivi u poreznoj, ali prijava ovog poreza je jedna od rijetkih stvari koje rješavam uživo. Ako zamolite lijepo i budete pristojni, provjerit će tamo na licu mjesta je li sve okej, ako nešto ne valja ispravi se kemijskom odmah tamo, daju mi papir crno na bijelo di da uplatim iznos i idem svojim putem. e-Građani je super za veliku većinu stvari, ali ovo mi je nekako bolje po starinski obzirom da svake godine nešto mijenjaju i jedino sam ovako siguran je sve 100% po PS-u (ili budu male izmjene obrasca ili se plaća na drugi račun npr. grad / država što je bila diskusija ranije ili druga stopa prireza ili whatever). I tako ću do daljnjega...
Ne znam koliko su vam susretljivi u poreznoj, ali prijava ovog poreza jedna je od rijetkih stvari koje rješavam uživo. Ako zamolite lijepo i budete nadležni, provjerite da li je tamo na licu mjesta sve okej, ako nešto ne valja ispraviti se kemijskom odmah tamo, daju mi papir crno na bijelo da uplatim iznos i idem svojim putem. e-Građani su super za veliku većinu stvari, ali ovo mi je nekako bolje po starinski s obzirom da se svake godine nešto mijenja i jedino sam ovako siguran da je sve 100% po PS-u (ili budu male izmjene obrasca ili se plaća na drugi račun npr. . grad / država što je ranije bila diskusija ili druga stopa prireza ili što god). I tako ću do daljnjeg...
Bas tak, kak sam cini mi se prosle godine napisao, cokoladu pod ruke, osmijeh i cure sve rijese.
Ma isao sam i ja prijasnjih godina u poreznu, ali htio sam ove godine vidjeti kako ide preko e-porezna.
Ajmo malo o prirezu mada je tema porez
Znaci od 1.1.2024 se ukida prirez i gradovi mogu uvest veci porez za tu razliku.
koliko sam shvatio gradovi mogu dic porez na dohodak tih 2% a ne na kapitalnu dobit (npr Zagreb) da nadoknade izgubljeno na prirezu(ZG 18%)
znaci od 1.1.2024 vise necemo placat prirez na kapitalnu dobit ?
onda podpitanje. posto se porez placa za proteklo razdoblje najvjerojatnije cemo ipak morat platit prirez na sve sto smo zaradili u 20023.
ima li netko dugaciji pogledan na ovo?
Daleko je kraj godine, budu oni još uveli porez na porez za extra profit
Ova ekipa iz krajnje lijeve stranke Možemo zbilja mrzi nas na burzi i svaki oblik poduzetništva. Druženje s Katom Peović je ostavilo psihičkog traga. U nijednom trenutku ovoj ekipi nije palo napamet da režu rashode umjesto da gledaju gdje dodatno ugrabiti.
QuoteŠto se tiče prijedloga izmjena Zakona o porezu na dohodak, koji će gradovima oduzeti prihode od prireza te im omogućiti da ih nadoknade podizanjem stopa poreza na dohodak, Bakić kao najveću zamjerku ističe što gradovima nije omogućeno da gubitak kompenziraju podizanjem poreza na kapital i imovinu.
"Zagreb je od poreza na dohodak od kapitala i imovine u 2022.godini ukupno uprihodio približno milijardu kuna. Samo po toj osnovi Grad će ostati bez 15 posto na godišnjoj razini, što je oko 20 milijuna eura", rekao je.
"Porez na dividendu je 10 posto. Neki direktor koji si isplaćuje minimalnu direktorsku plaću platit će minimalno poreza i doprinosa, ali će si isplatiti na kraju godine dobit, odnosno dividendu, na što će dati 10 posto poreza, a ostalo ide njemu. Pri tome će za doprinose platiti manje nego učitelj ili učiteljica, to nije pravedno", kaže Benčić.
Kekin se u saboru zapjenila što se ukida prirez na dividendu:
cim je vidis znas da je social justice warrior, ne treba je ni slusat, crazy eyes
vidi je kako je zapjenjena, hahahahahaha
zasto sam uopce kliknuo na play, unisten mi dan
idem na pivo
Display MoreOva ekipa iz krajnje lijeve stranke Možemo zbilja mrzi nas na burzi i svaki oblik poduzetništva. Druženje s Katom Peović je ostavilo psihičkog traga. U nijednom trenutku ovoj ekipi nije palo napamet da režu rashode umjesto da gledaju gdje dodatno ugrabiti.
QuoteŠto se tiče prijedloga izmjena Zakona o porezu na dohodak, koji će gradovima oduzeti prihode od prireza te im omogućiti da ih nadoknade podizanjem stopa poreza na dohodak, Bakić kao najveću zamjerku ističe što gradovima nije omogućeno da gubitak kompenziraju podizanjem poreza na kapital i imovinu.
"Zagreb je od poreza na dohodak od kapitala i imovine u 2022.godini ukupno uprihodio približno milijardu kuna. Samo po toj osnovi Grad će ostati bez 15 posto na godišnjoj razini, što je oko 20 milijuna eura", rekao je.
"Porez na dividendu je 10 posto. Neki direktor koji si isplaćuje minimalnu direktorsku plaću platit će minimalno poreza i doprinosa, ali će si isplatiti na kraju godine dobit, odnosno dividendu, na što će dati 10 posto poreza, a ostalo ide njemu. Pri tome će za doprinose platiti manje nego učitelj ili učiteljica, to nije pravedno", kaže Benčić.Kekin se u saboru zapjenila što se ukida prirez na dividendu:
https://fb.watch/lzPSJnhyV1/
pri konzumaciji previše toplog piva može se pojaviti pjena na ustima,
ona se razumije u TK kao i MUKK
Kako je uopće moguće volti rad a mrziti kapital, to je prava shizofrenija, kad znamo da rad ne može bez kapitala, a ni kapital bez rada
cim je vidis znas da je social justice warrior, ne treba je ni slusat, crazy eyes
vidi je kako je zapjenjena, hahahahahaha
zasto sam uopce kliknuo na play, unisten mi dan
idem na pivo
Ivana Kekin - psihijatar, iskustva pacijenata
Sudjelovala sam u grupnoj psihoterapiji na Rebru kod dr. Kekin i iako je program dobro osmišljen i organiziran, ne bih se opet vratila. Smatram da doktorica nema ljubavi prema svom poslu, niti dovoljno empatije i poštovanja prema pacijentima. Nazivala je ljude “psihički bolesnima” i “prepunim iracionalnih strahova”, što su po mom mišljenu etikete.
pozdrav,
Ima li netko iskustva s obracunom poreza na kapitalnu dobit ako imas vise investicijskih racuna.
Pa tako npr. U 1 banci imas racun za trejdanje, a u 2. Za dugorocnije drzanje.
I sada ako kupim dionicu Hrvatskog Telekoma:
1.1.2023. Kupovina 10 komada kod brokera u banci 1
1.2.2023. Kupovina 10 komada kod brokera u banci 2
10.2.2023. Prodaja 10 komada kod brokera u banci 2
Kako bi se u ovakvim slucajevima pratila prodaja zbog obracuna poreza na kapitalnu dobit,
da li se uvijek obracunava prema FIFO metodi kod svakog brokera posebno?
Ili prema FIFO metodi prema vlasniku imovine bez obzira kod kojih sve brokera ima iste dionice?
inozemni brokeri kao interactive brokers, nude da si besplatno kreiras vise investicijskih racuna sto zapravo ponekad nije uopce losa ideja, samo neznam kako to sve pratiti.
Sva iskustva i misljenja su od pomoci.
Ako netko ima neki stavak zakona koji potvrduje bilo sto od ovoga ili bar okvirno u kojem zakoniku?
Pozdrav
FIFO je po racunu, sve ostalo nema logike.
Poštovani kolege molim za pomoć!
Znam da je još daleko veljača za prijavu poreza, ali ja se volim unaprijed pripremiti.
Ovako, prije 3 godine slučajno sam aktivirao E poreznu, i moram priznati jako sam se namučio da preko njih popunim Jop obrazac, koji nije isti kao kod agram brokera. Postajala je mogućnost učitaj Jop obrazac kao excell datoteku, ali meni je stalno error izbacivao tako da sam sve ručno morao popunjavati. Pitanje; jel netko prijavljivao porez putem e-porezne i kakva je iskustva imao?
Evo ako se neka dobra duša može javiti i objasniti!
Unaprijed se zahvaljujem!