Nitko ne zna ili vam je ispod časti odgovoriti?
Porez na kapitalnu dobit
-
-
-
prodaja je prodaja. i ja sam prisilno prodao twiter.
dal je posteno ili ne nikakve veze nema.
-
Plaća li se porez ako se ostvari dobit prilikom istiskivanja?
Dakle, došlo je do prisilne prodaje.
Vjerojatno je odgovor DA, ali kako je to pošteno?
Plaća. Državu ne zanima što je pošteno. Nijedan porez nije pošten.
-
Treba li popunit obrazac ako znam da sam ostvario gubitak u 2022 ?
Mislim na dionice koje su kupljene unutar 2 godine, inače je plus.
-
Je li netko već popunjavao JOPDD?
Je li se mijenjala oznaka izvješća?
Izbacuje mi na ekranu neku obavijest Obrazac JOPPD koji ima oznaku izvješća 23xxx podnosi se u eurima.
Možda se zbog eura mijenjalo pa pitam
Zanemarite pitanje, oznaka se automatski ispuni kad se upiše datum - zadnji dan u 2022. godini pa se i poruka promijeni - tako da se sve upisuje u kunama.
P.S. Odgovor na gornje pitanje - Ako imaš ukupni gubitak, on se ne prijavljuje.
-
PKD ? Porez u drzavi placaju samo investitori u dionice.
Sve ostalo je tax evasion ili porezna oaza.. npr rentijerska nekretnina, kakva trafika koja pod okriljem noći prodaje alkohol i ne izdaje račune...
-
naknada brokeru se priznaje kao porezni odbitak
-
Molim vas savjet sa sljedećom situacijom.
Ukratko:
1. Trgovao sam na ZSE i tamo sam ostvario mali profit cca 3.200kn dionicama kupljenih u 2020. i 2021. (posjedovao sam ih manje od 2 godine).
2. Na Revolutu sam tijekom 2021. kupovao crypto, u međuvremenu također na Revolutu vršio zamjene jedne crypto valute u drugu, te prodao sve sa Revoluta u 2022. godini sa minusom od cca 15.000kn.
Imam li potrebu prijave poreza za kapitalnu dobit za 2022. ako sam u 2022. ukupno trgovao u minusu (kupljenim dionicama i cryptom koje sam posjedovao <2 godine)?
Zvao sam poreznu i pričao s čovjekom koji mi je rekao da normalno pišem JOPPD obrazac i plaćam porez na profit na trgovanje dionicama ZSE, a ovo što je minus na Revolutu... nikom ništa.
Da li to može biti istina?
Hvala! -
Ne, ignoriraj lika i ne prijavljuj ništa.
-
Ukratko:
1. Trgovao sam na ZSE i tamo sam ostvario mali profit cca 3.200kn dionicama kupljenih u 2020. i 2021. (posjedovao sam ih manje od 2 godine).
2. Na Revolutu sam tijekom 2021. kupovao crypto, u međuvremenu također na Revolutu vršio zamjene jedne crypto valute u drugu, te prodao sve sa Revoluta u 2022. godini sa minusom od cca 15.000kn.
Imam li potrebu prijave poreza za kapitalnu dobit za 2022. ako sam u 2022. ukupno trgovao u minusu (kupljenim dionicama i cryptom koje sam posjedovao <2 godine)?
Zvao sam poreznu i pričao s čovjekom koji mi je rekao da normalno pišem JOPPD obrazac i plaćam porez na profit na trgovanje dionicama ZSE, a ovo što je minus na Revolutu... nikom ništa.
Hvala!Nek ti taj to napise na pismeno ako smije.
Nista ne moras prijavit ako si u minusu.
-
-
poslao svoju prijavu sinoć na e porezna
-
Ukratko:
Hvala!Nek ti taj to napise na pismeno ako smije.
Ako si sveukupno za 2022. godinu u minusu nista ne treba prijavljivati, jer sve to ide u porez na kapitalnu dobit. Svakako skupiti dokaze da je crypto u minusu, ako domaci broker posalje pozitivan obracun na ZSE poreznoj (nisam siguran da li su u zakonskoj obavezi), pa porezna poslije posalje upit.
-
Mogu li oni uopće znati jesi li u minusu ili nisi? Mogu li oni znati da je on u inozemstvu npr. trgovao crypto valutama?
-
Najbolje skupi sve transakcije da ih imas pri ruci ako zatreba..
-
Mogu li oni uopće znati jesi li u minusu ili nisi? Mogu li oni znati da je on u inozemstvu npr. trgovao crypto valutama?
Mislim da ne vide strane transakcije, pogotovo crypto, ali nisam siguran, zato je najbolje skupiti sve na jednom mjestu.
-
Ne. al npr prijavljivao si porez na kapitalnu prosle ili pretprosle godine a ove nisi. i tu se pojavljuje upitnik poreznoj. onda valjda moze zatrazit uvid u zse (nisam to bas siguran) ili npr od IB (sto sam jos manje siguran da mogu) ali sigurno mogu tebi poslat dopis zasto nisi prijavio porez i da se izjasnis da nisi trgovao odnosno da si trgovao s minusom. onda ti imas obvezu odgovorit. odgovoris da si trgovao s minusom. i onda te mogu trazit tvoj izracun zasto si u minusu i poneki dokaz toga sto tvrdis. i onda lijepo prilozis to sto imas i sa ZSE i sa revoluta. .
s druge strane ako kazes da nisi trgovao onda je na njima da dokazu da jesi pa si sami moraju pribavit dokaze da si trgovao. al kad ih nadju mislim da neces lišo proc kao neki naši ministri...
-
Jedno pitanje JOPPD obrazac za 2022 ispunjavamo u kunskim iznosima???
-
Jedno pitanje JOPPD obrazac za 2022 ispunjavamo u kunskim iznosima???
Da, onda konvertiras i platis u eurima.
-
Odradio prijavu JOPPD obrasca preko e- porezne i izvršio uplatu poreza i prireza preko mobilnog bankarstva...riješeno u desetak minuta...
-
Odradio prijavu JOPPD obrasca preko e- porezne i izvršio uplatu poreza i prireza preko mobilnog bankarstva...riješeno u desetak minuta...
I koliko ste platili PKD-a, ako se smije znati?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner