Vjerovatno se svi slazu da ledo nije sta je vise bio i da nije vise konkurentan, sta zbog gubitka trzisnog udjela povezanog s agrokor staqgnacijom ili bolje receno propadanjem i brutalnom konkurencijom tipa lidl koji sve vise grabi tko je god bio prije bio u lidla i sada vidi ogromnu razliku u kvaliteti, a sta se tice sladoleda tu ledo jednostavno ne konkurira cijenom, a kvaliteta je poprilicno ista, tako da je realno pitanje koliko stvarno ledo vrijedi danas jer sta kaze kolegica 3 godine stagnacije u vodjenju napravi poprilicno stete, tako da tko god kupi ledo od lokalnih i to preplati pitanje je jel te pozitivno za tu kompaniju na kraci rok pa se bas i ne bi veselio tom preuzimanju po nekim vecim multiplama da sam dionicar, mozda jedino ATGR bi to na pravi nacin i brzo postavio na noge i imao bi povjerenja da znaju sta rade.
Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)
-
-
-
Za očekivati je da ne uključuju s obzirom da su razdvojeni nagodbom koja tamo nije priznata a posebno se i navode u objavama.
-
Izvješće za 2019. kaže za Ledo plus sljedeće
Prihodi oko 940m
Dobit 50m
EBITDA oko 120m
Novac 165m
Kapital oko 400m
Ukupne Obveze oko 1.8 milijardi
Drugim riječima to vrijedi uistinu nategnuto možda 600m. Ali kuna.
Ledo je bio 2016. ovakav, pogledajte koliko se sve pogoršalo.
Prihodi 2181m
Dobit 261 m
Kapital 1314m
Prihodi su 2019. na oko 42% onih iz 2016. godine.
Jedino ako brojke za Ledo plus iz 2019. ne uključuju Frikom i Dijamant, jeste li to provjerili Manu ?Frikom se vodi kao ovisno drustvo matice tj fortenove tako da ono nije ukljuceno
-
Za očekivati je da ne uključuju s obzirom da su razdvojeni nagodbom koja tamo nije priznata a posebno se i navode u objavama.
U tom slučaju, evo nekonsolidirani izvještaj Leda za 2016. godinu:
https://zse.hr/userdocsimages…1Y-REV-N-HR.pdf
Sam Ledo je 2016. imao 1202 milijuna kn prihoda, a 2019. 940 milijuna kuna. Radi se o padu od 22% prihoda.
Dobit samog Leda prije Lexa je bila na oko 190-200 milijuna kuna prije poreza, i oko 160 milijuna kuna poslije poreza. 2019. g je dobit bila 50 milijuna kuna. -
a koliko je LEDO bio prije sloba agrokora ?
Dionica je bila preko 10.000 kn, znači tržišna kapitalizacija je bila barem 3,4 milijarde kuna. Ali čak i tada se Ledo tržio s P/B ispod 1 i P/E ispod 10, znači realno vrijedio je barem još milijardu kuna više, nekih 4,5 milijardi kuna po mojoj procjeni.
Ledo plus nije isto sta i ledo prije pa svaka usporedba je bespredmetna
-
Znate li sto ce onda biti sa prevarenim malim dionicarima Leda? Hoce li oni mozda profitirati? Nisam uopce pratila te Agrokorke.
Kolegice nadam se da se ne šalite...puno malih je pogubilo sve na Agrokorkama...
Prodaje se LEDO PLUS d.o.o....prevareni dioničari su vlasnici LEDO d.d. u kojem su ostali samo dugovi...i sjećanja...
Nisam pratila uopce sto se dogadjalo sa Agrokorkama. Znam samo da sam smatrala da Agrokor mora u klasican stecaj, a da je sve ostalo dogovorna ekonomija.
Nazalost znam da je US rekao da je Lex ustavan, kao i ove mjere zatvaranja opcina, gradova i otoka.
Pa se ti pitaj zasto danas na ZSE nema investitora, a mladi odlaze u inozemstvo.
-
Izvješće za 2019. kaže za Ledo plus sljedeće
Prihodi oko 940m
Dobit 50m
EBITDA oko 120m
Novac 165m
Kapital oko 400m
Ukupne Obveze oko 1.8 milijardi
Drugim riječima to vrijedi uistinu nategnuto možda 600m. Ali kuna.
Ledo je prije Lex Agrokora imao 2 milijarde i 200 milijuna kuna prihoda. Lani je znači imao samo 42% nekadašnjih prihoda, pa to je tragedija. Nekadašnja dobit je bila 300-400 milijuna kuna, a sada samo 50 milijuna kuna. Žalosni podaci.
Ispravit ću sam sebe ovdje, da ne bi dovodilo ljude u zabludu, Ledo plus je naveden nekonsolidirano, pa ga moramo uspoređivati sa starim Ledom bez Frikoma i Dijamanta.Evo nekonsolidirani izvještaj Leda za 2016. godinu:
https://zse.hr/userdocsimages/…O-fin2016-1Y-REV-N-HR.pdf
Sam Ledo je 2016. imao 1202 milijuna kn prihoda, a 2019. 940 milijuna kuna. Radi se o padu od 22% prihoda.
Dobit samog Leda prije Lexa je bila na oko 190-200 milijuna kuna prije poreza, i oko 160 milijuna kuna poslije poreza. 2019. g je dobit bila 50 milijuna kuna.
-
Nakon tri godine vladavine Izvanredne uprave Ledo sve vise liči na mačka u vreći ili zlatnu koku kojoj su podrezali krila .
U ovaj PR iz Fortenove da ima zainteresiranih kupaca koji bi dali za Ledo preko 600 milijuna eura ni najveći naivci ne vjeruju .
Tri godine stagnacije u ovom biznisu je katastrofa , konkurencija velikim koracima grabi naprijed .
Konzumu koji je najvažniji kanal za plasman ledovih proizvoda kontinuirano padaju prihodi , kupce preuzima Lidl koji ima kvalitetne sladolede i program smrznute hrane .
Ledo nije vise sto je nekad bio .
upravo to, ledo sam za sebe, bez distributivnog kanala ex agrokora, je jedan veliki balon a ova provala o eventualnom interesu podravke je na intelektualnoj razini nekoga koji nema blage veze o odnosima u ekonomiji i financijama pa vrti na glas svoje roze kombinacije i ideje
podravka je brand za sebe i jedino što joj eventualno nedostaje je vlastita maloprodajna mreža, a nikako neke tamo "forte" stečajuše
Bravo!
Uzmite u obzir par činjenica kad evaluirate Ledo danas:
Cijene sladoleda u Lidlu i ostale hrpe robnih marki
Broj trgovina Lidla i Kauflanda koje neprestano rastu
Pojavu Eurospina
Promet koji je Ledo radio kroz Konzum,Tisak i Velpro i poziciju tržišnog lidera koja je bila na izvolite...
Konzum i njegovu potrebu za robnom markom(Ledo mu za bitku ne odgovara treba imati robnu marku sladoleda), tu robnu marku može(ako) raditi Ledo, ali tu se profit topi.
Vidim da će mi jednog dana penzija još malo pasti malo im je bilo onih 80.000 dionica po 8.000 kuna što su spalili.
-
Uzmite molim Vas u obzir da nas ima koji smo samo jednom zadnjih godina bili u Lidlu i Kauflandu i nikada više!
Uzmite u obzir da je LEDO pojam i marka koja ima ogromnu, ogromnu vrijednost.
Proizvodi kao npr. sladoledi Vanilija Bourbon, King, Quatro, Lino Lada su isto tako pojam i izvrsne kvlitete. Tko je probao zna.
O ribi ne mogu reći ništa jer ne kupujem smrznutu ribu ali imaju široku paletu tako da sigurno vrijedi probati.
Široka paleta voća i povrća: grašak, bob, mahume i višnje odlične!
Tijesta: Zagorski štrukli npr. probao i opet bih prije LEDO nego neki drugi.
Gotova jela: Pizze probao - ne preporučam ostalo ne znam!
LEDO je ogroman potencijal tako da se nadam da će ga prepoznati i preuzeti netko tko će znati prodati navedene proizvode na EU trźištu i zaraditi ogroman, ogroman novac!
Obzirom na jučerašnju reklamu koju je najavila i napravila vlada, za očekivati je da to bude Podravka, jedna od rijetkih čija je cijena dionice i danas +3,7% u odnosu na cijenu od prošle godine.
Obadvije firme trebaju hrabrosti za iskorak na zapadna trźišta!
.
-
Uzmite molim Vas u obzir da nas ima koji smo samo jednom zadnjih godina bili u Lidlu i Kauflandu i nikada više!
Uzmite u obzir da je LEDO pojam i marka koja ima ogromnu, ogromnu vrijednost.
Proizvodi kao npr. sladoledi Vanilija Bourbon, King, Quatro, Lino Lada su isto tako pojam i izvrsne kvlitete. Tko je probao zna.
O ribi ne mogu reći ništa jer ne kupujem smrznutu ribu ali imaju široku paletu tako da sigurno vrijedi probati.
Široka paleta voća i povrća: grašak, bob, mahume i višnje odlične!
Tijesta: Zagorski štrukli npr. probao i opet bih prije LEDO nego neki drugi.
Gotova jela: Pizze probao - ne preporučam ostalo ne znam!
LEDO je ogroman potencijal tako da se nadam da će ga prepoznati i preuzeti netko tko će znati prodati navedene proizvode na EU trźištu i zaraditi ogroman, ogroman novac!
Obzirom na jučerašnju reklamu koju je najavila i napravila vlada, za očekivati je da to bude Podravka, jedna od rijetkih čija je cijena dionice i danas +3,7% u odnosu na cijenu od prošle godine.
Obadvije firme trebaju hrabrosti za iskorak na zapadna trźišta!
.
Dragi kolega uzmite Vi u obzir da Vam je Kaufland i Lidl vjerojatno budućnost.
Da se razumijemo Ledo ima dobrih proizvoda, ali uzmite u obzir da kad dosta ljudi radi za plaću od 5000 kn ne misli kupiti dva paketa štrukli za 50 kn ili king za 12 ukoliko ga u Lidlu dobije za 5-6 kn.
Ledov sladoled je bolji samo je pitanje da li je duplo bolji i da li će djeci netko tko ima 5000 kn plaću po ljeti kupiti multipack u Lidlu ili uzeti king u Konzumu za 12 kn.
Uvijek kad promatrate tržište nemojte gledati od sebe, nego gledajte prosjek.
Treba milijardu kuna prihoda pokupiti na ovakvom tržištu.
Male firme mogu gledati kvalitetu jer će uvijek naći ciljanu skupinu, velike firme moraju ići na balans količine i kvalitete.
-
-
Dragi Kolega
Uzmite u obzir povlačeje purećih ćevapčića i pljeskavica i ostalih proizvoda iz prodavnica koje navodite kada im obećavate sjajnu budućnost. Ja si to i posebno mojoj maloj obitelji za koju skrbim ne mogu priuštiti!
No, svakako da sam ja nebitan kada su u pitanju prodavnice koje pominjete jer moje kune neće vidjeti. Bitan je potencijal Leda Meda i Podravke sa srcem koji je ogroman!
Da li možete zamisliti njhove proizvode u navećim trgovačkim lancima EU i sjeverne Amerike?
Ja mogu iako ih nisam vidio kada sam bio tamo a znam i zašto ih nema jer sam godinama bio na tim tržištima.
Zamislite da neko od velikih, ali zaista velikih poklopi i jednog i drugog u zamjenu za borbene avione koji su ponovo aktualni!
.
Zamislite sky as limit!
.
-
Dragi Kolega
Uzmite u obzir povlačeje purećih ćevapčića i pljeskavica i ostalih proizvoda iz prodavnica koje navodite kada im obećavate sjajnu budućnost. Ja si to i posebno mojoj maloj obitelji za koju skrbim ne mogu priuštiti!
No, svakako da sam ja nebitan kada su u pitanju prodavnice koje pominjete jer moje kune neće vidjeti. Bitan je potencijal Leda Meda i Podravke sa srcem koji je ogroman!
Da li možete zamisliti njhove proizvode u navećim trgovačkim lancima EU i sjeverne Amerike?
Ja mogu iako ih nisam vidio kada sam bio tamo a znam i zašto ih nema jer sam godinama bio na tim tržištima.
Zamislite da neko od velikih, ali zaista velikih poklopi i jednog i drugog u zamjenu za borbene avione koji su ponovo aktualni!
.
Zamislite sky as limit!
.
O kvaliteti neću.
Meso ne kupujem po lancima, premda nekad mislim da je kontroliranije tamo nego po mesnicama.
Mogu zamisliti.
https://www.poslovni.hr/domace/ledo-sl…-u-sad-u-297389
Da li to ide i dalje?
Pustite priče o zapadu i brzom uspjehu...
Ja osobno navijam za F-16 od Amera, riječi Vam se pozlatile!
-
Očekivanja Fortenove za cijeli ‘frozen’ segment iznad 600 milijuna eura, interesenti barataju s 450
Malo su precijenili vrijednost mlade za udaju.QuoteRaspon vrednovanja koja su dosad neslužbeno dospjela u javnost nije mali. S jedne strane, tvrdi se da očekivanja Fortenova grupe za “frozen” diviziju nemalo premašuju 600 milijuna eura, dok se s druge strane (potencijalnih kupaca?) u novije vrijeme barata brojkama oko 450 milijuna eura. U financijskim krugovima nerijetko se čuje kako pritom, osim uobičajenih multiplikatora za slične transakcije u branši, treba imati na umu da je tržišni udjel Leda danas ipak manji nego koju godinu prije
-
Stanje trgovine na malo u 2019
Prikaz tržišta trgovine na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo u Republici Hrvatskoj u 2019.
-
Gledam to sve malo sa strane, drago mi je za kolege u Podravci, strpljenje nagrađeno
Al' gledam to i sa strane. Mirovinski fondovi su valjda malo spušili novaca u Ledu, oni su imali Ledo, nisu li.... sada će ponovno dati za svoj Ledo koliko se to od njih bude tražilo. Kroz Podravku. Odakle će Podravka izvući taj novac, 600 milijuna eura
Dva put plaćena ista kompanija.
Ako mirovinci nisu imali Ledo, onda sam na krivom tragu, isprike svima, i sretno im bilo
Sretno im bilo u svakom slučaju, drže naše penzije.
-
Gledam to sve malo sa strane, drago mi je za kolege u Podravci, strpljenje nagrađeno
Al' gledam to i sa strane. Mirovinski fondovi su valjda malo spušili novaca u Ledu, oni su imali Ledo, nisu li.... sada će ponovno dati za svoj Ledo koliko se to od njih bude tražilo. Kroz Podravku. Odakle će Podravka izvući taj novac, 600 milijuna eura
Dva put plaćena ista kompanija.
Ako mirovinci nisu imali Ledo, onda sam na krivom tragu, isprike svima, i sretno im bilo
Sretno im bilo u svakom slučaju, drže naše penzije.
Hvala Vam!
Pogledajte molim Vas i zalihe Podravkinih proizvoda koje kupijete a i ostale kada ste u kupovini.
Probajte nešto novo što nikada niste.
Od 1000+ proizvoda sigurno ima 500 najmanje koje nikada niste probali!
https://www.podravka.hr/proizvodi/
Probajte nagradnu igru!
Vrijedi probati - Možda sa receptim od 4 sastojka i žlicom Vegete postanete svjetska zvijezda a mi koji smo unutra se zamijenimo za mjesta sa Gatesom, Buffettom i onim trećim ćelavim!
-
Sve je OK sa Podravkom, razmišljam sa pozicije osiguranika mirovinskih fondova, i generalno o bizarnosti svega toga
Ako je Ledo na bubanj, neka ga kupi Podravka, ako si ga može priuštiti. Da država ima manji upliv U Podravci ne bih nikada oklijevala uložiti u Podravku
-
Sve je OK sa Podravkom, razmišljam sa pozicije osiguranika mirovinskih fondova, i generalno o bizarnosti svega toga
Ako je Ledo na bubanj, neka ga kupi Podravka, ako si ga može priuštiti. Da država ima manji upliv U Podravci ne bih nikada oklijevala uložiti u Podravku
Neće još dugo!
-
Ostvaruje se polako ovo objavljeno prošle godine:
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-