Bili smo na otvorenju Mravinačke rampe u Solinu!
Projekt vrijedan 2.2 milijuna eura, gdje je IGH pružao usluge stručnog nadzora, ima iznimnu važnost za svakodnevni život građana Solina i okolice.
Novom rampom rješava se problem povezanosti značajnog dijela Solina sa Splitom preko rotora u Bilicama. Ujedno, planirana rampa preusmjeravat će vozila koja se kreću od Solina prema ulazu na Poljičkoj ulici na gornji denivelirani kolnik državne ceste D8, što će značajno rasteretiti raskrižje Ulice Zbora narodne garde i Ulice Domovinskog rata.
Čestitamo predsjedniku Uprave Hrvatske Ceste d.o.o. i potpredsjedniku Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na još jednom uspješnom projektu!
IGH (Institut IGH d.d.)
-
-
-
Održana sjednica Nadzornog odbora.
-
Bez panike molim...
-
Izvješće dobro.
Prihodi od prodaje su porasli, a prošle godine je bilo taman 1 mil. većih ostalih prihoda, tako da bi rezultati bili jednaki i ove.
Slijedi rast.
-
Slijedi rast.
Jos samo 120 komada po bidu i eto nas nazad dolje otkud smo i krenuli.
To se zove kruzna ekonomija!
-
Igi treba tražiti izlistanje s burze...ovdje jedna budala s životnom ušteđevinom od 7 tis eura zatuče dionicu 20 %
-
Igi treba tražiti izlistanje s burze...ovdje jedna budala s životnom ušteđevinom od 7 tis eura zatuče dionicu 20 %
Ta budala ju je sigurno i digla 😀
-
Izvješće je u redu, tako da ne znam tko bi prodavao ovako jeftino
Prodaje ispod 25 nema.
-
Da imam viska love lupio bi 300 komada na prodaju cisto da padne 50% 😀
-
Dionicu su praktički digli njih 3-4 iz top10. Trenutno u fokusu nekolicina drugih dionica. Morat ćemo ipak sačekati godišnje izviješće koje će sigurno biti bolje od ovih dosadašnjih. Tu je nekolicina friških u TOP 10 kojima se ovaj pad neće svidjeti tako da... Vjerujem kad ovi ratovi stanu da će sve ove dionice jednostavno eksplodirati. Do tada kako kaže g. Presjednik (sakriti se ispod stola)
-
-
Čini mi se da su se sada zaigrali znalci, koji bi htijeli ubiti svaku volju i nadu u Vama. Dečki savjet, (svi ispod stola) jer ovo će sigurno proći...
-
Pala je jer je izvješće lošije nego prošle godine i prošlog kvartala.
Ne znam zašto su toliko lošiji rezultati. Ako u ovom boomu građevinarstva nisu uspjeli izvući najviše, što će onda kad počne padati?
-
Pala je jer je izvješće lošije nego prošle godine i prošlog kvartala.
Ne znam zašto su toliko lošiji rezultati. Ako u ovom boomu građevinarstva nisu uspjeli izvući najviše, što će onda kad počne padati?
Kolega, možete li to malo potrjepiti sa brojkama?
-
Priopćenje uprave društva IGH d.d. 10.07.24g.
Skraćeno radno vrijeme u petak 12.07.24. USPJELI SMO ! misija je dovršena.
Ovo je zaista poseban dan za IGH. S ponosom vam javljamo da smo uspjeli okončati dugotrajan postupak predstečajne nagodbe. To je značajni povjesni trenutak za našu tvrtku i sve nas koji smo dio IGHove obitelji. Kako bismo proslavili ovu pobjedu i izrazili našu zahvalnost svima vama koji ste sudjelovali u ovom procesu ovaj petak 12.07.24g raditi ćemo skraćeno do 12h. Zahvaljujući vama uspješno smo podmirili dugove u ukupnom iznosu od 1,9 milijardi kuna odnosno 252milijona eura. To je ogroman uspijeh i potvrda naše snage i stabilnosti. Ovo je tek početak. Pred IGH-om se prostire svijetla budućnost sa vama našim zaposlenicima, partnerima nastavit ćemo graditi snažno i uspješno poduzeće. Duboka zahvalnost svima koji su sudjelovali. Želimo izraziti duboku i iskrenu zahvalnost svima koji su dali doprinos našem opstankui konačnom uspjehu. . Našim partnerima . Našim kolegama, podizvođačima i dobavljačima. . Svima koji su na bilo koji način doprinjeli rijepavanju ovih problema.
Bruto dobit za 1.kvartal 2024g - 534.000eur
2.kvartal 2024g - 508.000eur
3.kvartal 2024g - 511.000eur
4.kvartal 2024g objava 28.02.2025g
Za poslovnu 2024g objava 30.04.2025g
-
Pa je li u konsolidiranom izvješću iskazana dobit za 3.kv. od samo 7.000 Eur, a 2023. je bila 1.300.000 Eur ?
A zbirna za 3 mj. samo 510.000, a prošle godine je bila 5.300.000 Eur.
Znam da je to sigurno bilo zbog nekih računovodstvenih stavki prošle godine, ali ove sadašnje dobiti će biti onda relativno niske.
-
Sad si me isprovocirao i krenulo me zanimati koliki će biti P/E na kraju ove godine.
Ovako to nekako ide, Ako uprihode predviđenih 25 milijuna € uz očekivanu maržu od 15 %, to je otprilike neto oko 3,75 milijuna €. Kad to podijelimo sa ukupnim brojem dionica (R-A i R-D), ispada zarada od oko 2,53 € po dionici. Ako cijena dionice do kraja godine ostane na trenutnoj razini i podijelimo je sa zaradom po dionici, ispada P/E negdje oko 8,3.
Po tome, cijena bi u prvoj polovici slijedeće godine bila puno realnija na nekakvih 30 € ili više za dionicu.
Na cijeni 30 €, P/E će biti 11,8.
3Q je samo prolazno vrijeme. Godišnji FI je Amen za tu godinu.
-
Sad si me isprovocirao i krenulo me zanimati koliki će biti P/E na kraju ove godine.
Ovako to nekako ide, Ako uprihode predviđenih 25 milijuna € uz očekivanu maržu od 15 %, to je otprilike neto oko 3,75 milijuna €. Kad to podijelimo sa ukupnim brojem dionica (R-A i R-D), ispada zarada od oko 2,53 € po dionici. Ako cijena dionice do kraja godine ostane na trenutnoj razini i podijelimo je sa zaradom po dionici, ispada P/E negdje oko 8,3.
Po tome, cijena bi u prvoj polovici slijedeće godine bila puno realnija na nekakvih 30 € ili više za dionicu.
Na cijeni 30 €, P/E će biti 11,8.
3Q je samo prolazno vrijeme. Godišnji FI je Amen za tu godinu.
Prihodi su u prva 3Q kumulativno cca 15M pa mi nije jasno zašto bi bilo "predviđeno" 25M pogotovo što su prihodi u opadanju.
Ni ovih neto 3,75 ne drže vodu na osnovu prva 3 kvartala ukoliko se ne očekuje zlatni Q4
Kolega što je ovo postao a Vi prenijeli bez ikakva objašnjenja je danas prodao HPB tako da ima municije za sljedeći radni dan udriti barem do 26€,možda danas nije ima vrimena.
Na Investiramo.com je izgleda neka greška,
Tamo su brojevi za dobit po dionici izgleda netočni jer nisu uključene sve dionice u izračun kojih je ukupno 1 481 463 kom te bi izračun za P/E bio drukčiji...
-
Prihodi su u prva 3Q kumulativno cca 15M pa mi nije jasno zašto bi bilo "predviđeno" 25M pogotovo što su prihodi u opadanju. Prihodi u prva 3Q komulativno iznose 1,553M. Prihodi nisu u opadanju. I. 0,534M II. 0,508M III. 0,511M Ne znamo što će se sve uknjižiti u zadnjem kvartalu. Tko zna kakve naplate potraživanja slijede do kraja godine? Napisali su što očekuju za 2024. godinu. Ne vjerujem da su to napisali napamet.
Tamo su brojevi za dobit po dionici izgleda netočni jer nisu uključene sve dionice u izračun kojih je ukupno 1 481 463 kom te bi izračun za P/E bio drukčiji... Dobit po dionici je točan. Uključene su sve dionice u izračunu. Izračun za P/E također točan.
Ne razumijem, čemu tolika briga kad je IGH tako neperspektivna dionica.
-
Prihodi su u prva 3Q kumulativno cca 15M pa mi nije jasno zašto bi bilo "predviđeno" 25M pogotovo što su prihodi u opadanju. Prihodi u prva 3Q komulativno iznose 1,553M. Prihodi nisu u opadanju. I. 0,534M II. 0,508M III. 0,511M Ne znamo što će se sve uknjižiti u zadnjem kvartalu. Tko zna kakve naplate potraživanja slijede do kraja godine? Napisali su što očekuju za 2024. godinu. Ne vjerujem da su to napisali napamet.
Tamo su brojevi za dobit po dionici izgleda netočni jer nisu uključene sve dionice u izračun kojih je ukupno 1 481 463 kom te bi izračun za P/E bio drukčiji... Dobit po dionici je točan. Uključene su sve dionice u izračunu. Izračun za P/E također točan.
Ne razumijem, čemu tolika briga kad je IGH tako neperspektivna dionica.
Ok,prihodi stagniraju,dobit u opadanju a obveze u porastu.
U zadnja 4Q jedino je prošlogodišnji Q4 bia u minusu ali ove godine očekujemo da će biti top.
Q4/23 - 789.17k
Q1/24 +551.74k
Q2 +158.14k
Q3 +82.77k
Ukupno +3 480€ ÷ 1481463= 0.0023490293 dobiti po dionici
21.8 ÷0.0023490293 = P/E 9280.42
Nema brige,samo san bia kolegu upita par detalja pa me uputia gdje ću naći totalni broj dionica,zahvaljujem ovim putem, ostalo da odradim sam.Nakon tog je priložio svoj izračun,isti onaj koji ste vi prenijeli pa me zainteresiralo dok nisam shvatio da su ,to čini mi se, izmišljeni brojevi.
Jako loše poznajem ovu dionicu i ovo sam sve sad odradia jednostavno i nabrzaka putem mobitela pa postoji mogućnost grešaka.
Često se piše o nekim očekivanjima a nekako mi se činilo da se nije ispunilo pa kažem možda bi bio pravi trenutak ali jok.
Možda sad budu bolje radili s manje radnika pa se situacija okrene.(zadnja rečenica bi mogla biti sarkazam).
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti
September 18, 2020 at 8:28 PM - Tržišta kapitala - USA