Ja se nazad nakrcao NMM-a na prosjek 23 i placem od srece. Jos ako ovo potraje sa vozarinama zbog sueskog bit ce ludilo. Danas sam iz -600$ dosao na +300. Kinezi nesto padaju, ali NMM sve vratio. Ma odlicno. Nema do NMM-a
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Prodao sav SPPI po 2,94$, minus preko 1000$, moram izračunati. na njemu sam od 01.03. zaradio 2.400$, tako da nije pre bolno
Biotech ne pokazuje znakove oporavka, a još kad cijela burza zvizne, ne želim to čekati, vidjeti čemo iza 01.04. šta će biti
malo si prebrz bio. ja svoje nisam . jos sam gledao da nadokupim al nisam bio na otvaranju pa sam odustal kad je 2.95 preso
sad samo trebam odlucit dal cu cekat 3.3o ili da ga se rijesim an 3.10
Bas sad kad bi se dalo zaradit na udji izadji ja nemam vremena gledat u graf....steta a vidim da to lijepo ide gore dole ...
-
To i je problem zašto sam spušio pare, radio sam to usput i to ne ide tako, ako se nećim baviš onda tome moraš posvetiti i vrijeme, a sada nemam vremena za burzu.
U svakom slučaju ide SPPI još dosta dolje, Demokrati će raditi na tome da sruše cijene lijekova, XBI će trpiti štetu a sa njim i cijeli sektor.
-
Postoji pravilo trečeg dana pada da se kupuje, zato i skok cijene, ali nisam optimističan do 01.04. zbog kraja kvartala, mogla bi burza još dolje, biotech posebno i onda i SPPI
-
napokon sam skužio onu situaciju sa SLR.
u biti, banke će morati prodati obveznice mirovinskim fondovima i osiguranjima.
da priča štima proizlazi iz toga što su zadnjim stimmy-em ovi naprintani novci dani mirovincima koji će taj cash na ovaj način biti prisiljeni iskoristiti, a u tome će pomoći i averege Joe koji špekulira na burzi.
jedini zaeb može biti da, u cijeloj toj pretumbaciji, na bilanci mirovinaca ne bude dovoljno mjesta (nešto otprilike kao lanjski ožujak kod nas).
onda će se morati prodavati dionice da se to mjesto napravi.
u konačnici, američki mirovinci će postati kao i europski, a prije toga japanski.
ono što me čudi u cijeloj priči je to što je trenutna volatilnost jako niska, a nisam nigdje našao rok do kojeg moraju bilance uskladiti po ukidanju SLR exceptiona koji ističe, ni manje ni više, nego za još 3 trgovinska dana.
ako netko ima više info, neka podijeli, jer bi idući tjedan moglo biti, hm, zanimljivo 🤷
-
ova prevara od WeWork-a sad izlazi na burzu preko SPAC-a 🤦
kad se ovakve stvari počnu događati, bome je zrelo za korekciju.
bilo bi stvarno zdravo da tržište, uz one kineske prevare, napokon ukloni i ove koje napucava japanski SoftBank.
sad je pravo vrijeme da sve ove spalionice para odu u "papar" i da ostane samo ono što stvarno ima pravi potencijal.
-
dok se ovo gore navedeno ne dogodi, evo nam emil u akciji
-
ova prevara od WeWork-a sad izlazi na burzu preko SPAC-a 🤦
kad se ovakve stvari počnu događati, bome je zrelo za korekciju.
bilo bi stvarno zdravo da tržište, uz one kineske prevare, napokon ukloni i ove koje napucava japanski SoftBank.
sad je pravo vrijeme da sve ove spalionice para odu u "papar" i da ostane samo ono što stvarno ima pravi potencijal.
Da se to napravi, pola dionica od ovih šta kotiraju bi ostalo 😊 sa čime bi se onda vrtilo, postali bi ko naš ZSE, spor i dosadan. A o korekcije se priča već par godina, zaziva se a ona nikako da dođe
-
Stara je burzovna da brže pada , nego raste.
Al' pišu i da je strah eksplozivnija emocija, i da kraće traje nego pohlepa. Ona polako.
Nešto na SPPI nije kako treba, neko dumpa papire. Linija A/D pada, Cijena raste Chaikin neg., dodirnuo je suport na 3 dolara, a nekako izgleda da će još barem par stepenica dolje
Gledam što bih kupila kada se ovo ispuca
-
XBI - 3%, SPPI u plusu sa jako malim volumenom, očito neke manipulacije sa opcijama
-
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bila je na +17% , trenutno +14%
-
Da se to napravi, pola dionica od ovih šta kotiraju bi ostalo 😊 sa čime bi se onda vrtilo, postali bi ko naš ZSE, spor i dosadan. A o korekcije se priča već par godina, zaziva se a ona nikako da dođe
ma ono što mene pomalo brine je to što su ovi trejderi koje pratim, a koji su uvijek bullish, već tejkali profit i sad čekaju, a vide da se neke čudne stvari događaju.
npr. nedavno je skoro sve testiralo 50 EMA, da bi danas bio bull run, a s obzirom na ovo sve s ovim SLR-om, čudno im je kako je volatilnost mala, pa i oni već sumnjaju da to netko shorta da još malo squeez-a profita.
vikend je vrijeme za edukaciju, pa ću pogledati još malo podcast-a da možda nađem neko drugo mišljenje 🤷
-
ma bitno je da je nama TSM povuko +5% pred kraj
bit ce za bureke prek vikenda
-
https://www.investing.com/news/stock-mar…is-week-2459462
Vrlo neobično veliki blokovi dionica su se u petak prodali, budemo vidjeli sutra kako će to burza primiti
-
https://www.investing.com/news/stock-mar…is-week-2459462
Vrlo neobično veliki blokovi dionica su se u petak prodali, budemo vidjeli sutra kako će to burza primiti
https://www.seebiz.eu/trzista/goldma…ca-zasto/254706
posljedice SLR?
ma neka pajdaši likvidiraju.
ako baš moraju, neka likvidiraju brodare, a ostave sebi ove prepucane "tech" stocks
-
Kažu da u Europi se ne očekuje ništa posebno danas, ali ovo u Americi izgleda crveno i moglo bi se preliti i kod nas kasno poslije podne ili sutra:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Kakav je po vama star bulk carriers, ima li ga tko? Ja se trenutno igram sa niom 3x long 😁
-
Kupio 2000 SPPI po 3,11$, i 300 KPTI po 10,00 $
-
ja sam se odlučio za AUUD,
Schroedinger i Alteryx,
Ovu ću krizu pokušati prečućati u njima ne bi li se obogatio , ali dugoročno . jako su pale, a meni su oči kronično umorne od buljenja u monitor.
posvetiti ću se nauci, prijateljima i bližnjima.
Možda skočim i do ovdašnje birtije , no tamo me još uvijek gađaju čašama zbog eksplozije brodara.
-
eto, već mi zarađuju, šta će tek biti za godinu, dvije.
bit će ovima žao što me šikaniraju
-
-