Izgleda da će u post Covid eri države sve više krenuti sa mužnjom profitabilnih kompanija i regulacijom tržišta.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Izgleda korekcija još nije gotova, samo strpljivo
-
Izgleda da će u post Covid eri države sve više krenuti sa mužnjom profitabilnih kompanija i regulacijom tržišta.
Kao da to već ne rade! Države i politika se sve više miješaju u gospodarstvo i privatni sektor, to već ide neko vrijeme i apetit i su sve veći. Privatnim gigant ima i korporacija a to ne smeta, dapače, onemogućavanje im neku novu konkurenciju, što je pogubno za ostale i na kraju za građane
-
Prodao jutros 2000 SPPI po 3,24$ i kupio sada ponovo 2000 SPPI po 2,97$, novi prosjek oko 3,17$ na 5000 dionica i ubilježen minus od jutrošnje prodaje 115$
-
Ameri moraju izgleda odraditi "W" krivulju oporavka i do negdje 5 mjeseca ne očekujem puno zelenila. Kruzeri i avio mi dobro stoje ali ne želim prodavat dok ne bude to značajniji plus
.CDC Says Order Limiting Cruises Will Stay In Effect Until November
https://cruisefever.net/cdc-says-order-limiting-cruises-will-stay-in-effect-until-november/
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Svibanj bi mogao još biti loš za burzu
-
@alias
ako moze misljenje o blokadi Sueskog kanala.
Hoce li to povecat cijenu prijevoza? samim time podic brodare?kako se sad cini to ce potrajat minimum mjesec dana...
-
Sigurno da je dobro. Lose za brodare nikako ne može biti. Samo ovisi do kad ce potrajati. Kazu do ned, pon, jer da dolazi plima. Ali i to je ok. Ako bude duže još bolje.
-
ne slažem se... na koju je foru to bolje?
baviš se prijevozom koji ti je sad (dijelom) onemogućen
postojeća roba kasni, a ona kvarljiva može i propasti
nadam se samo da će onaj bagerčić obaviti posao, izgleda uzaludan
nego jeste li skužili zašto je jučer sve kinesko palo kao sjekira?
ne samo da kineska vlada uvodi joint venture firmu za nagledanje osobnih podataka firmi koje se bave on-line poslovanjem već i ameri prijete delistingom kineskih firmi ako ne pristanu na opsežniji auditing ili, koliko sam skužio, imaju/prime u NO predstavnika vlasti?
hebote ovaj svijet baš ide u krasni klinac
više ne znaš gdje uložiti pare
pobjegnem od ustaša i partizana, a gdje sam stigao?
-
Pa to je dobro jer nema slodobnih brodova za unajmiti, jer su svi zapeli ili moraju duljim putem ploviti, što tjera vozarine gore. Meni super jer se bas vracam u NMM Samo mi nitko u premarketu ne zeli prodati. Tek sad vidim da su imali odlican izvještaj.
Za delisting sam isto pisao tamo u 11. i 12. mj. 100 sranja, al na kraju se sve to smiri. Stvar je da vece kompanije sigurno nece pobjeci s americke burze, dok su manje u problemima jer sigurno lazu u bilancama. Ali treba biti pametan i ne siliti ako ne ide.
-
-
kažu za Holding Foreign Companies Accountable Act (HFCA):
Quote- the measure would kick companies off american stock exchanges if they fail to comply with US auditing standards for three years in a row
- the rule require firms prove to the SEC they are not owned/controlled by an entity of a foreign government like board members who are Chinese Communist Party officials
zakon je donesen u prosincu prošle godine, dakle ima vremena za usklađivanje, ali nije dobro kako god okreneš lomit će se koplja oko toga
-
Pa to je dobro jer nema slodobnih brodova za unajmiti, jer su svi zapeli ili moraju duljim putem ploviti, što tjera vozarine gore. Meni super jer se bas vracam u NMM Samo mi nitko u premarketu ne zeli prodati. Tek sad vidim da su imali odlican izvještaj.
Za delisting sam isto pisao tamo u 11. i 12. mj. 100 sranja, al na kraju se sve to smiri. Stvar je da vece kompanije sigurno nece pobjeci s americke burze, dok su manje u problemima jer sigurno lazu u bilancama. Ali treba biti pametan i ne siliti ako ne ide.
ispalo je da je 2020. završila lošije nego 2019., al dobro je što bi merger sa NMCI trebao biti gotov do kraja mjeseca, a cijena je već poznata.
lako je moguće da će neki iz NMCI sada ići na profit taking, taman dok se potpora fino ustabili, a onda možemo prema 44.
to na ovu cijenu ispada prinos x2, pa sad 🤷
-
Zakon je donesen u 12 mjesecu, ali se vec godinama prica o tome. Trump je to tokom cijele 2019 spominjao, ali ga je tek sad donijeo.
NMM je puno bolje poceo dijeliti informacije, pa je puno lakse napraviti analizu. AF je prodala brodove NMM-u za 39 mil $, sto je cijena na tržištu. Uglavnom, ima puno stvari koje se popravljaju sto se tice odnosa s investitorima. Zarada će biti brutalna, jer je vec 66% toga lockano, i s tim su svi troškovi do kraja godine plaćeni, plus ostane 12 mil$. Trecina brodova sad plovi i ostvaruje cistu zaradu. Ma odlicno.
-
Ako se te kineske budu prisiljene na delisting svejedno će se tržiti na OTC marketu,kao Tencent i ništa mu ne fali,samo što će kratkotrajno doći do prisilne prodaje fondova koji ne smiju ulagati na tom tržištu.
Slažem se sa aliasom da treba gledati samo ove veće kompanije.
-
ne samo da kineska vlada uvodi joint venture firmu za nagledanje osobnih podataka firmi koje se bave on-line poslovanjem već i ameri prijete delistingom kineskih firmi ako ne pristanu na opsežniji auditing ili, koliko sam skužio, imaju/prime u NO predstavnika vlasti?
Pobjegnemo od ustaša i partizana pa nas sad zahebavaju ameri i kinezi
-
Pobjegnemo od ustaša i partizana pa nas sad zahebavaju ameri i kinezi
To kao neki vic!
-
IB omogućuje konvert kineske adr dionice u HK listing.
https://ibkr.info/article/1834
Neka ostane na forumu,nikad se ne zna.
-
jutro sve zeleno. sppi skoro +10% JD plus CCIV plus - ma sve super. sad pogledam sve crveno- komunisti uzvracaju udarac
-
pa zna se koja je boja komunistima najdraža
sad da je Trump na vlasti, o'ma bi njih optužio za rušenje američke ekonomije
-
Prodao sav SPPI po 2,94$, minus preko 1000$, moram izračunati. na njemu sam od 01.03. zaradio 2.400$, tako da nije pre bolno
Biotech ne pokazuje znakove oporavka, a još kad cijela burza zvizne, ne želim to čekati, vidjeti čemo iza 01.04. šta će biti
-
-