KMX kojeg sam zazivao da će na $86-$87 dakle na vrh konsolidacijskog kanala... se totalno raspao nakon reporta
a dobro se držao VWAP-a
no fundamenti ipak 'crtaju' po svom
KMX kojeg sam zazivao da će na $86-$87 dakle na vrh konsolidacijskog kanala... se totalno raspao nakon reporta
a dobro se držao VWAP-a
a dobro se držao VWAP-a
ma trenutni market je skupljanje novčića ispred valjka.
samo, već smo treći mjesec za redom u crvenom.
svaki put dosad, kad je tako bilo, nije bilo dobro + šta je ovaj treći mjesec listopad, koji je, i povijesno gledano, jedan od najgorih mjeseci ![]()
Da neće ovo još dolje ?
Dow je propao kroz ovu dijagonalu.
zato ga i shortam + šta ima neke nepopunjene gapove na 28 i 24.
Hm
Ono se moze i odbiti od fibo linije ??
Hm
Ono se moze i odbiti od fibo linije ??
sve je moguće, al trebalo bi biti na oprezu ako su veće vjerojatnosti da će ova dijagonala postati otpor, a ne potpora ![]()
btw., junk corporates nude prinos 5,82 %, znači trenutno samo 1% više od long bonds, a Russell, čije su ovo sastavnice, tehnički izgleda loše, ali, svejedno nikako da propadne.
evo, zamolit ću kolegicu zlocesti da pogleda, a mogu i ostali.
kad analitičari već, očito, ništa ne gledaju, nek barem tehničari kažu šta oni misle ![]()
nafta skocila. dal to znaci ak imam naftase da moram navijat za sto vise ratova ?
5% skok nakon napada a palestinci kolko zna mnafte nemaju a izraelci nesto rade u par rafinerija.
a tek lockhead martin....
nafta skocila. dal to znaci ak imam naftase da moram navijat za sto vise ratova ?
5% skok nakon napada a palestinci kolko zna mnafte nemaju a izraelci nesto rade u par rafinerija.
Iran gledaj. Kalkuliraju sa sankcijama ako se dokaže suučesništvo
Anas Alhajji, pratim ga na Twitteru, ima dobar izraz, politička premijera na cijenu nafte. Nije tu toliko bitan ni Izrael, a kamoli Palestina, ali Irak, Hezbolah, Saudijska Arabija... Puno se tu nafte proizvede.
ovo je jako bitno:
ako nastave dizati, nešto će puknuti... i to preko noći, da ekipa s dionicama ne može izaći
zato dobro gledajte zarade banaka ovaj petak, 13.10. i koliko će prikazati nerealiziranih gubitaka, vjerujem da će biti enormni iznosi
čuvajte se petka 13.-og ![]()
meščini da bi moglo puknuti i bez FED-a.
ali ne danas.
danas, dok se u Izreal-u sijeku glave, na Wall Street-u se mlati pa janjetni, vuku "crte" i svira Vuco.
i slavi se šta je izbilo shortere ![]()
meščini da bi moglo puknuti i bez FED-a.
ali ne danas.
danas, dok se u Izreal-u sijeku glave, na Wall Street-u se mlati pa janjetni, vuku "crte" i svira Vuco.
i slavi se šta je izbilo shortere
tako je! evo danas na defense contractor-ima:
ja sam se , zarad ranjavanja oko duše od strane akcija, povukao u konteplativne vode. stoga sam se specijalizirao za dividenduše ( što već i vrapci znaju)
OXLC sam skupljao oko 4.9, i to mu je općenito dno, za sada se odbija,. što je onomad ( oko 4.9 potvrđeno i grahom, ne tetovcem već tehničkim). Dividenda je mjesečno isplativa i iznosi 20% momentalno, pa ako se nekom bere oko 1,6666666666666666666666666666667 dividende mjesečno, neka izvoli. ja računam, i na prirodni prirast, morti se odgega i do preko 6, i tako u ciklusima, do penzije...
U manjoj mjeri, slično, ali preporučam više trejda, pažnje i opreza su i
CRT
EFC
AGNC
Sve mjesečne isplate.
bacte oko i na nemjesečne no masne dividende na
RC
TRMD
i na kraju ljubav mog života, strasna, puna uspona i padova, krvi , suza i smijeha ALVR. taj ne daje dividendu i zapravo se ne zna zašto postoji no po sveopćem konsenzusu slijedi mu u prosijeku 1000% (tisuću) posto rasta. Lijepo pada desetke posto mjesečno, veselte se shorteri, Gilead je ušao na oko 3,5 a sada je na 1.95..
bavi li se netko naftom. bubnule su dvije naftaške dolje, jedna je već spomenuti CRT a druga je BORR.
CRT , uranij, jako dobro za short, guraju ga ko Conan mlina naprijed ali uvijek puzne nazad, ko fol na neku vijest
radite li vi šta il samo kukate ?
JKS je isto počeo skakutat pa su tu i gor i dolj da uvatit
sve se slaže, za sada, u dobrom tonu...
market breadth je puno bolji, USD i yields popuštaju
par slikica popratnih
za sve koji imaju volje, evo intervju sa Paul-om Tudor-om Jones-om
Quote...And right now the real problem is, the two guys that put us in this situation, and I think that’s what the bond markets kind of recognizes as we get closer to primaries, are the, are the ones that are our choices for president... P. T. Jones
![]()
rat jedan, rat drugi, inflacija, americki izbori
nekako mi dodje da izadjem iz marketa i cekam u cashu dok sve to ne zavrsi sljedece godine
al sa druge strane , imam osjecaj ako izadjem da ce market otici 30 posto gore ![]()
rat jedan, rat drugi, inflacija, americki izbori
nekako mi dodje da izadjem iz marketa i cekam u cashu dok sve to ne zavrsi sljedece godine
al sa druge strane , imam osjecaj ako izadjem da ce market otici 30 posto gore
ovo s Ukrajinom se taljiga, al se sad se dalo malo "gasa" (čeka se još Iran i Kina), a market se već počne oporavljat i prije nego sve bude gotovo.
meni bet sa short-om Dow Jones-a ističe negdje u 9. mjesec dogodine, tako da mi je samo bitno da market do tada fino otrese 🤷
![]()