S velikim ste se vi krokodilima gospodo uhvatili u velikoj močvari.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
ovo je sve pila naopako... dobar retail sales a MM-i spuštaju tržište
zato druga trećina ALB pala u košaricu po $180 i kusur
DXY pada, US obveznica pada, srebro okreće u plus
pa sad... ili ništa sve to ne znači ili moram zatvoriti twitter i ne gledati ga više
jer tržište zna najbolje
-
No, samo primjer, Đeneral Motorz, tj pojašnjenje;
u subotu je objavljeno da Buffet kupuje a danas da je prodao 43% portfelja.
moja je teorija da se određene, popularne dionice u određenom momentu počinju hvaliti, dosta decetno, a sve vrijeme padaju.
Ljudi se love na ideju odbijanca, a ovi ih rokaju dalje. Raj za shortere.
-
-
Slabo pratim forum i jos slabije trgujem, ali vidim svi se punimo ALBom , to ne moze biti dobro 🤣
-
Đeneral Motorz ponovno beST buy po Zack s:
[kao i u ponedjeljak]
pa ako se nekom lovi dno...
New Strong Buy Stocks for August 16thGM, IBN, PIRS, GPI and MBWM have been added to the Zacks Rank #1 (Strong Buy) List on August 16, 2023.www.zacks.com -
ima li netko od cijenjenih forumaša neko mišljenje (ili je malo proučavao) PENN?
sektor: gejming i klađenje
u usporedbi s DraftKings, ili recimo Caesar's Entertainment te LVS ili Wynn ovaj je dosta podcijenjen po svim metrikama (P/S svega 0,7, P/E oko 6)
doduše budući P/E će biti dosta veći jer, u svjetlu nedavnog dogovora o monetizaciji klađenja u unutar Disneyovog ESPN-a, imati će značajna ulaganja, a to će pritisnuti maržu
prati li itko?
ni tehnički mi ne izgleda loše, za sada leži na liniji potpore, a nazire se i neki falling wedge: PENN 1W
-
ideja za trejdić na skorom skoku zlata i srebra
zove se Silver Standard Resources Mining (ticker SSRM)
trenutno tehnički gledano sjedi na liniji 50MA
ako povučete liniju na $15 vidi se da je to kratkoročni otpor, školski se odbilo i testiralo liniju 50MA
to kad probije, vrijedi novčane alokacije
-
silver +2,70% 👀
-
danas bi mi vrlo lako mogao biti najbolji dan od kada sam na US marketu, što se tiče trejderskih pozicija
sve long pozicije naravno
miners lijepo printaju (ALB, KGC, SSRM, VALE)
danas sam zatvorio poziciju u STNG, jer mi se ne sviđa razvoj na nafti?
narednih mjesec dana fokus na srebru + zlato
plus pokoja diona koja koketira s probojem iz konsolidacije (npr. pogledajte ASTE)
KMX možete probati ako stane padati... izgleda da je tako? ostao je u kanalu $78-$87 za dlaku
prema Balanu US10Y se od 4.30% odbio i završio topping
do Sep 20th mir i nirvana
popratimo...
a.
-
-
Ženidba, poput one na GM u, sada je na Jinko Solaru.
Počelo je prije par dana fenomenalnim izvješćem, potom izvrsnom perspektivom solara, potom ameeičkim sankcijama prema kineskim solarnim kompanijama koje NISU obuhvatile JKS...
Zack 's ga je barem pet puta u sedam dana obradio kao super kupnju i sada nosi rank strong buy #1.
Inače je padao al zadnjih par dana ubrzava, momentalno 3.5 posto minusa.
Moji postovi zadnjih mjeseci obrađuju temu shorta u dionica koje mrtva usta fale.
Da bude stvar bolja, solari koji "jesu pod sankcijama" rastu. Čak i DQ raste [ 4.5%] no on na Zack s ima rejtin strong sell #5
-
sve su to pump and dump sheme, pogledaj ENPH ili CSIQ, stavi weekly graf i uživaj
izgleda se nećemo dugo riješiti nafte, toči i vozi
te solare nek si kupuje ekipa koja ima vremena čekati profitabilnost/FCF
-
Zaključak: JKS short. Nema logike sa raste, hvale ga sva usta i probio je 52 week low.
Jeftina psihologija , ali funkcionira.
Velebni GM tek je sada počeo pipati dno. [ par postova gore, ista meta isto odstojanje ko sada JKS]
-
samo za znalce, oni koji vole hvatati visoke lopte, i baciti natrag još više: CLS (Celestica, Canada)
nakon zadnjeg ER i odrađene konsolidacije u bull flagu mislim da je spremna za dalje
povećanje prometa (znatno) unatrag mjesec dana
PE oko 16, PE(fwd) samo 7
također na samo 0.35 PS
fundamentalno vrlo dobro, tehnički prihvatljivo!
-
rekao sam na vrijeme...
-
AFTER TODAYS RALLY MICHAEL BURRY IS NOW DOWN 53% ON HIS “$1.6 BILLION” S&P 500 AND NASDAQ SHORT IF HE IS STILL HOLDING IT.
Nije lako biti medo.
-
AFTER TODAYS RALLY MICHAEL BURRY IS NOW DOWN 53% ON HIS “$1.6 BILLION” S&P 500 AND NASDAQ SHORT IF HE IS STILL HOLDING IT.
Nije lako biti medo.
stari je on medo... ne brini za njega
ima on dionica i za long, a ovo mu je čisti bet da će stvari poći nizbrdo prije nego pođu (opet) uzbrdo
mislim da njemu ništa ne mijenja sliku i da je spreman na nenormalno puno 'boli' dok ne dođe sve na svoje (ili njegovo)
-
....
KMX možete probati ako stane padati... izgleda da je tako? ostao je u kanalu $78-$87 za dlaku
ovo sam 'zvao' prije tjedan dana pa evo i prilog:
KMX
tanja plava linija (unutar zelenih linija standardnih devijacija) je VWAP od pretprošlog ER
kao što se vidi, u mini korekciji se u dlaku odbila cijena od te linije i sad ide gore
također prva mini prepreka na $81 je isto prošlo ok, sad je plava linija na redu, to je SMA50
trebalo bi sve ići prema gornjoj granici konsolidacijskog raspona, prema $86-$87
kao što vidite kalkulaciju ispada nekih 11% u vjerujem mjesec dana, ako bude sreće i pameti
volim kad se nacrtano posloži s općim uvjetima na tržištu i trejd ispadne dobar
trejdati je lako ako je dobra priprema i kad se ucrtaju linije potore i otpora, bile to VWAP-ovi ili cjenovni kanali ili nešto treće
-
Nije lako biti medo.
stari je on medo... ne brini za njega
ima on dionica i za long, a ovo mu je čisti bet da će stvari poći nizbrdo prije nego pođu (opet) uzbrdo
mislim da njemu ništa ne mijenja sliku i da je spreman na nenormalno puno 'boli' dok ne dođe sve na svoje (ili njegovo)
A look at all of Michael Burry's recent predictions.
In 2005, Predicted the collapse of the subprime mortgage market
-> Housing market crashes in 2008, Global Financial Crisis.On Dec 2015, he predicted that the stock market would crash within the next few months.
-> SPX +11% Next 12 monthsOn May 2017, he predicted a global financial meltdown-> SPX +19% Next 12 months
On Sept 2019, he predicted that the stock market would crash due to a bubble in index ETFs -> SPX +15% Next 12 months
On March 2020, he revealed a massive bearish bet-
-> SPX +72% Next 12 monthsOn Feb 2021, he predicted that the stock market would crash due to a speculative bubble. Shorts Tesla. -> SPX +16% Next 12 months
On Sept 2022, he predicted that the stock market warned of more failures, bottom not hit yet. -> SPX +21% Next 11 months
On Jan 2023, he predicts a recession and new round of inflation. Says “ SELL”
-> SPX +17% Year to DateOn Aug 2023, Reveals Short Positions on the SPY and QQQ
Dakle osim velkog uspjeha po kojem je snimljen i film jao onome tko ga prati.
-
A kako mu idu one zatvroske dionice, jel barem na njima zaradio?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun