1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • January 13, 2023 at 2:03 PM
    • #8,781
    Quote from BudFox

Ovaj BBBY je u pre-marketu već na 5,5$, nemreš bilivit, +400% u par dana sa 1,35$.

Lako sada naknadno analizirati. Ako nisi informiran unaprijed = kockarnica.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • January 13, 2023 at 2:05 PM
    • #8,782
    Quote from Normani
    Quote from BudFox

Ovaj BBBY je u pre-marketu već na 5,5$, nemreš bilivit, +400% u par dana sa 1,35$.

Ma oko njega ni ne mozes biti informiran, te reddit dionice su navlakuse da klince istresu iz gaca

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 13, 2023 at 2:13 PM
    • #8,783
    Quote from Backdraft
    Quote from Normani

Ma oko njega ni ne mozes biti informiran, te reddit dionice su navlakuse da klince istresu iz gaca

mogao bi market nakon ovog rasta i jaće igraće istresti iz gaća.......postavio se vrlo dobar bullish set up vani i ako propadne bit će jako veselo.....

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 13, 2023 at 2:19 PM
    • #8,784
    Quote from hugh
    Quote from Backdraft

mogao bi market nakon ovog rasta i jaće igraće istresti iz gaća.......postavio se vrlo dobar bullish set up vani i ako propadne bit će jako veselo.....

Molim, neka mi netko pokaže, taj vrlo dobar bullish setup da se znam pozicionirati. A prije, neka pogleda ovaj graf.

Hvala.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • January 13, 2023 at 2:40 PM
    • #8,785
    Quote from Backdraft
    Quote from Normani

Kad pretjeraju s pumpanjem na takvoj nekoj smeće priči, čini se ok kupit put opciju na cca 6 mjeseci i čekati da se ludilo ispuše.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • January 13, 2023 at 4:16 PM
    • #8,786

treba to gledati i trpiti 6mj. ne znam kako je prošao onaj što je šortao teslu?

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 13, 2023 at 6:35 PM
    • #8,787

Evo za sve ljubitelje stng

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • January 13, 2023 at 8:42 PM
    • #8,788

prijelomni trenuci na GOOGL

a banke što su napravile... prvo zaron a onda katapult, vratile sve minuse i debelo sad u plusu C, BAC, JPM, WFC ...

evo na Wells Fargo je to bilo najimpresivnije

ne znam, kažu kad tržište ovako reagira na, naoko, loša izvješća (dosta rezervacija za loše kredite, otpuštanja...) da je dno blizu

barem ono privremeno

kad vidim što rade na RCL i BURL zašto ne bi banke isto došle na svoje

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • January 14, 2023 at 12:53 AM
    • #8,789

Opet sam odvozio dnevni trejd na PKI, isti gameplan. Gledaš što rade DHR i MTD iz grupe, a ova PKI se priključi s pola sata zakašnjenja.

Također dnevni na FRC koja je imala danas earnings report. I po gornjem obrascu priključio potom i CMA. Regionalne banke. Kad sam vidio da su glavne banke iščupale minuse znao sam što slijedi na ovima.

Od naftaša i dalje držim/trejdam DINO, LPI, PR. Na zatvaranju ostavio za idući tjedan samo njih.

Inače nemam ovoliko otvorenih trejdova. Ali kad tržište časti... nije bed. GOOGL se izvrsno drži i ako bude sve prema planu izlaz na razinama preko $100.

Komentira se po twitteru da je drugačija vibra. Trejderi kao da osjećaju floor na dionama. Jel ulaze fondovi zbog FOMO-a ili ne... nije ni bitno. Odavno sam zaključio da radim ono što i drugi rade. Danas se hvatao dip odmah u prvih sat vremena, tko klizi i nakon toga na dolje - ne diraj!

Mogao bi ovo biti konačno jedan pravi mjesec za trejd bez puno šaltanja između longa i šorta

👌🏻

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 14, 2023 at 9:14 AM
    • #8,790

O zloćka, zloćka

Otvorila sam vam temu, proširila horizont, a sada kao da govorite turski :)

Bravo svima !!!!!!!!

Nije lako, češće je teško nego lako, al' nema scenarija Tankerske, Vira ....

• Vergilije
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    1,080
    • January 14, 2023 at 11:52 AM
    • #8,791

Tesle po svijetu momentalno 20k USD jeftinije, a 🐒 gledaju kao da je to bullish na burzi. 😂

Dodao sam ju na listu za potencijalni short u veljači. Samo čekam da ju napucaju gore 🤷‍♂️

2+2=4

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • January 16, 2023 at 10:45 AM
    • #8,792
    Quote from BudFox

Trebalo je imati grande cojones i uložiti u Pre Chapter 11 priču na 1,5$, ali sreća prati

hrabre, bar tako kažu :thumbup:

U petak BBBY pao za -30% na 3,66$

Danas ne radi američka burza jer je praznik.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 17, 2023 at 10:13 AM
    • #8,793
    Quote from Vergilije

Tesle po svijetu momentalno 20k USD jeftinije, a 🐒 gledaju kao da je to bullish na burzi. 😂

Dodao sam ju na listu za potencijalni short u veljači. Samo čekam da ju napucaju gore 🤷‍♂️

sude mu, zato što svoje voli, baš čudno

:)

Musk na sudu zbog navodne prijevare investitora Tesle
    Suđenje koje su pokrenuli investitori u proizvođaču električnih automobila protiv glavnog izvršnog direktora Tesle i vlasnika Twittera Elona Muska trebalo bi…
    seebiz.eu
  • lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 17, 2023 at 7:42 PM
    • #8,794

DAC's Suez Canal (5,600 TEU) chartered out for up to 12 months at $25,500/d and DAC's Sao Paulo (4,253 TEU) chartered out for 6-7 months at $20k/d according to Tradewinds.

SeaLead fixes another large boxship at sharply reduced rate | TradeWinds
    Singapore operator takes in more tonnage with eye on strategic partnerships and new markets
    www.tradewindsnews.com

Break even je na 9.000$.

Dakle, u najgore vrijeme kada sve propada, DAC iznajmljuje stare kante s finom zaradom. A kad zarade ne bude, poslat će ih u staro gvožđe pa će opet bit zarade. Nema da nema.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • January 17, 2023 at 10:50 PM
    • #8,795
    Quote from lebowski

DAC's Suez Canal (5,600 TEU) chartered out for up to 12 months at $25,500/d and DAC's Sao Paulo (4,253 TEU) chartered out for 6-7 months at $20k/d according to Tradewinds.

https://www.tradewindsnews.com/containerships…ate/2-1-1389251

Break even je na 9.000$.

Dakle, u najgore vrijeme kada sve propada, DAC iznajmljuje stare kante s finom zaradom. A kad zarade ne bude, poslat će ih u staro gvožđe pa će opet bit zarade. Nema da nema.

Malo se danas opet mislim i o Zimu koji mi je nesto gubitka priskrbio prosle godine vidim poprilicno je potonia unatoc dobroj cash poziciji sentiment i pad vozarina je napravio negativan trend, gledam danas narastao za 5%, pa isao malo pogledat stanje i onda se mislim oni imaju dividend policy od 30-50% gdje kvartalno isplacuju 30%, a ostalih 20 ako odobre na kraju godine i onda sam isao racunat i gledam ako se odluce na tih dodatnih 20% dividenda bi mogla ispast oko 11$ sta je 60% trenutne cijene od 18$, cini mi se da bi se moglo riskirat nesto na ovoj cijeni, odluka je u 3 mjesecu kada izlazi izvjesce, bez obzira na odluku tada market bi vrlo lako mogao napravit pozitivni sentiment oko toga i dalo bi se nesto zaradit cini mi se jer izgleda i da je opceniti sentiment pogodan za takvo nesto.

Isto tako malo sam bacio oko na NMM, tu zavrzlamu u potpunosti ne znam ali i ta prica ne izgleda ni malo lose s obzirom da imaju sve tri klase brodova i dobar dio ugovorenog do sada, naravno da menagment radi diskont ali da je jeftino je i to.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    912
    • January 17, 2023 at 11:07 PM
    • #8,796

Misliš da će ići isplaćivati dividendu s obzirom na doom and gloom koji se najavljuje?
    I wonder...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • January 17, 2023 at 11:11 PM
    • #8,797
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Break even je na 9.000$.

Malo se danas opet mislim i o Zimu koji mi je nesto gubitka priskrbio prosle godine vidim poprilicno je potonia unatoc dobroj cash poziciji sentiment i pad vozarina je napravio negativan trend, gledam danas narastao za 5%, pa isao malo pogledat stanje i onda se mislim oni imaju dividend policy od 30-50% gdje kvartalno isplacuju 30%, a ostalih 20 ako odobre na kraju godine i onda sam isao racunat i gledam ako se odluce na tih dodatnih 20% dividenda bi mogla ispast oko 11$ sta je 60% trenutne cijene od 18$, cini mi se da bi se moglo riskirat nesto na ovoj cijeni, odluka je u 3 mjesecu kada izlazi izvjesce, bez obzira na odluku tada market bi vrlo lako mogao napravit pozitivni sentiment oko toga i dalo bi se nesto zaradit cini mi se jer izgleda i da je opceniti sentiment pogodan za takvo nesto.

Isto tako malo sam bacio oko na NMM, tu zavrzlamu u potpunosti ne znam ali i ta prica ne izgleda ni malo lose s obzirom da imaju sve tri klase brodova i dobar dio ugovorenog do sada, naravno da menagment radi diskont ali da je jeftino je i to.

Display More

iako u ovom clanku ima dosta razloga za oprez

ZIM: The Market Is Bearish - A Contrarian Buy For The Brave | Seeking Alpha

Quote from stipe_Cro

Misliš da će ići isplaćivati dividendu s obzirom na doom and gloom koji se najavljuje?
    I wonder...

A ne zna hoce li ali vidim da market opcenito trazi neki rebound i pozitivu od pada inflacije do vec i nekih jeftinih prilika, lako se na marketu kreira euforija i suprotno zato i spomnijem da se moguce oko toga napravi sentiment, a ne moze se reci i da su valuacijski precijenjeni samo gledam mozda kao nekakav moguci trejd ne long term

Edited once, last by StatusQuo: Merged a post created by StatusQuo into this post. (January 17, 2023 at 11:15 PM).

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • January 18, 2023 at 2:44 AM
    • #8,798

Živi bili - pa vidjeli!

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • January 18, 2023 at 8:37 AM
    • #8,799
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Break even je na 9.000$.

Display More

NMM i DAC imam u portfelju. Na njima stvarno ne vidim nekih velikih rizika i namjeravam ih držati dugoročnije. Jednostavno i unatoč crnim scenarijima u budućnosti ne vidim zašto bi bili niže. Ne vidim bolje izloženosti drybulku od NMM jer im je flota impresivna i ima dobar upside ako ikad dođe do oporavka vozarina, a kao osiguranje ako drybulk bude loš imaju dobro ugovorene kontejneraše i očekujem da budu nešto ulovili u ovom periodu za product tankere i aframax/VLCC ako nekome istekne ugovor dok su im vozarine visoke. A na ZIM-u mi je više nepoznanica, cijena je jako niska. Vjerojatno market očekuje da će znatno smanjiti dividendu te početi raditi s gubitkom kroz godinu dana ili manje. I ja važem bi li barem kupio neke call-ove na 3 mjeseca pa šta bude.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • January 18, 2023 at 9:18 AM
    • #8,800
    Quote from Hrx84
    Quote from StatusQuo

NMM i DAC imam u portfelju. Na njima stvarno ne vidim nekih velikih rizika i namjeravam ih držati dugoročnije. Jednostavno i unatoč crnim scenarijima u budućnosti ne vidim zašto bi bili niže. Ne vidim bolje izloženosti drybulku od NMM jer im je flota impresivna i ima dobar upside ako ikad dođe do oporavka vozarina, a kao osiguranje ako drybulk bude loš imaju dobro ugovorene kontejneraše i očekujem da budu nešto ulovili u ovom periodu za product tankere i aframax/VLCC ako nekome istekne ugovor dok su im vozarine visoke. A na ZIM-u mi je više nepoznanica, cijena je jako niska. Vjerojatno market očekuje da će znatno smanjiti dividendu te početi raditi s gubitkom kroz godinu dana ili manje. I ja važem bi li barem kupio neke call-ove na 3 mjeseca pa šta bude.

Imam ih i ja, uz nedavni dodatak CMRE-a, Costamare, to je miks kontejnera i dry bulka, s tim da je lessor kao i DAC i NMM. NMM se čini kao super kombinacija svega, ali imam dojam da pada kada pada jedan od segmenata, bez obzira je li dry bulk, kontejneri ili tankeri, i da slabije raste kad sve raste. Naravno, ako Angelika pokaže da voli dioničare, NMM ima strahovit potencijal, a s obzirom na rast tankera i kontejnera (sad se zrela faza za lessore), i rezultati bi trebali biti sve bolji i bolji. ZIM mi je, u odnosu na ostale spomenute, previše rizičan.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,612 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy