Sa punim pravom

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
I dalje mi nije jasno kako imas dopustenje da mozes trgovati s tim instrumentima osim ako nisi svrstan kao profesionalni ulagac, jel tko od vas ostalih moze trgovat s tim instrumentom ?
Ukratko, jer ne trgujem preko IBKR nego preko meni omiljene ZABE, koja mi svaki ulaz izlaz naplati lijepih i veselih 50$ plus koji cenat za NASDAQ. Naravno meni uvijek smijesak na licu kada im to platim.
No tu su sada jos veci problem PTP ETFovi u dodatnom witholding tax rezimu koja moja omiljena banka zajedno sa SAXOm uopce ne razumije o cemu se radi. CIm stignem otvaram novu temu za duzu diskusiju.
-
Jos par odgovora koje sam propustio..
my moon , cuvam ovaj grah vec nekoliko tjedana za tebe ali nikako, vezano za rucak korekciju u 1800h.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. accountant , kao i za ostale koji prate glavne indexe. Cini mi se da se do kraja godine vracamo prema 400$, preciznije sa vrhom ispod 400$, vjerojatno do kraja slijedeceg tjedna. Zadnji tjedan ipak mislim daljni pad radi planiranih prodaja vezano za smanjenja PKDa. Druga mogucnost je nastavak rasprodaje prema 370$ pa onda nekakav rast prema novoj.
Obzirom da je ovo prvi tjedan nakon poveceg broja gdje smo zavrsili ispod 390$ prognoza iza nove ne izgleda bas bajno.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. I zadnje, pitali me privatno pa da onda ipak tu stavim. Rekao bi da je Tesla zavrsila na podrsci oko 150$ sa slijedecom blizu 100$. Samo sto je QQQ pri vrhu kanala sa osjetno vecom tendencijom odbijanja nego rasta i nisam siguran da bi ovdje kupovao. Do nekog odbijanca svakako moze doci radi prestanka pritiska od Elona kao i tehnickog mikro pozicioniranja.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
. .. Šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
Imam te u vidu, obećao sam update
malo sam zakurio ovih dana pa ne stignem se s tim baviti... situacija se znatno popravila u tom smislu zadnji tjedan.
Uglavnom Scott Minerd, nakon što je dao točnu prognozu za 4.100 S&P500 za prosinac, sad na Twitteru preporuča otvaranje šorta, dakle čak se više ne čeka Q1/23.
Hvala kol LodeRunner za prognoze. Tak se i meni čini da je bar za neko vrijeme 4.100 nedostižno, a QQQ stoji i lošije.
Ja i dalje držim šort poziciju u RCL, u koju sam opet prerano ušao pa sam morao dodavati na poziciju. Zatim u long poziciji sam u DINO i LPI, sitno CMA regionalna banka. Dakle nafta i financije. Tu i tamo koji dnevni trejd kad je prilika. Pa ćemo vidjeti...
Na manjem računu Trading212 sam otvorio 2x šort DAX
-
Kako je pukla kota 150 na TSLA, izlilo se oko 1,5 mil komada.
Pf.
-
šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
-
Hvala kol LodeRunner za prognoze. Tak se i meni čini da je bar za neko vrijeme 4.100 nedostižno, a QQQ stoji i lošije.
Nacvrckao sam se jucer TQQQa. Budemo vidjeli do kraja tjedna jel dobro ili lose crtam kanale.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Al(g)kosi recimo crtaju na milimetar.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
-
Predbožićni rally u punom sjaju!
Danas sam se opet lipario, umjesto da junački lupim po ask-u, ode moja opcija u nebo!
Sutra je novi dan!
-
Danas sam se opet lipario, umjesto da junački lupim po ask-u, ode moja opcija u nebo!
Sutra je novi dan!
Prije da je sve reakcija na BoJ: dolar dolje, dionice gore (pogledati srebro npr., pa i USOil). Za xmas rally mora ipak biti i koji follow through day. Vidjeti ćemo sutra, ako bude ovako ili bolje, onda bi i moglo potrajati do Božića.
-
-
Danas bi mogla biti short škola za pačiće male. Pogotovo u 18.00.
-
Danas bi mogla biti short škola za pačiće male. Pogotovo u 18.00.
oprez sa šortom!
FDX i NKE objavili fantastična izvješća (ok, Nike-u su se podebljale zalihe ali za sada algosi ne obraćaju na to pažnju...)
FDX je poznat po tome da može pogurati cijelo tržište, isto tako kako ga je i srušio na prošlom izvješću
-
Sutra je novi dan!
Prije da je sve reakcija na BoJ: dolar dolje, dionice gore (pogledati srebro npr., pa i USOil). Za xmas rally mora ipak biti i koji follow through day. Vidjeti ćemo sutra, ako bude ovako ili bolje, onda bi i moglo potrajati do Božića.
ovdje je baš gusto s linijama... kao neki supply zone za jedne i druge
možda i bude korekcija u 18h jel tako my moon
Nacvrckao sam se jucer TQQQa. Budemo vidjeli do kraja tjedna jel dobro ili lose crtam kanale.
vidim printer 3xQQQ lijepo printa
skoro 4% danas
bbrrrrrrrrrr
-
izgleda da ti je MU izvješće ubilo TQQQ trejd? a možda i ne?
-
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
je, skviiiiz ali na APE
APE pretvaraju u AMC redovnu dionicu
hahahahah
kakav menadžment! valjda su se natrpali APE dionica pa sad poravnavaju, arbitraža na djelu
-
Update charta!
Špic od CPI je bila potvrda da ćemo potonuti. Sad očekujem retest 11500 bodova, pa natrag dolje.....
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Da kvoutam svoj kvout, mali update. Sve po planu i programu!
Črna rupa se otvorila!
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
je, skviiiiz ali na APE
APE pretvaraju u AMC redovnu dionicu
hahahahah
kakav menadžment! valjda su se natrpali APE dionica pa sad poravnavaju, arbitraža na djelu
ovi ka da su se učili na našoj burzi 😅
Update charta!
Špic od CPI je bila potvrda da ćemo potonuti. Sad očekujem retest 11500 bodova, pa natrag dolje.....
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Da kvoutam svoj kvout, mali update. Sve po planu i programu!
Črna rupa se otvorila!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. dno je da nema dna
-
ovo bi se moglo i preokrenuti... jer recesije nema, izašao GDP koji pokazuje bolje stanje od očekiovanog (3.2% vs 2.9% QoQ), a jobless claims su flat
e sad... što će prevagnuti: strah od rasta kamatnjaka (dont fight the FED) ili božićni reli?
-
ovo bi se moglo i preokrenuti... jer recesije nema, izašao GDP koji pokazuje bolje stanje od očekiovanog (3.2% vs 2.9% QoQ), a jobless claims su flat
e sad... što će prevagnuti: strah od rasta kamatnjaka (dont fight the FED) ili božićni reli?
Ajmo reći da će biti valovito sa daljnjom tendencijom prema dolje, a dokle, tko to zna
-
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
odem AMC u ponor u par minuta..
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-