Sa punim pravom
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
I dalje mi nije jasno kako imas dopustenje da mozes trgovati s tim instrumentima osim ako nisi svrstan kao profesionalni ulagac, jel tko od vas ostalih moze trgovat s tim instrumentom ?
Ukratko, jer ne trgujem preko IBKR nego preko meni omiljene ZABE, koja mi svaki ulaz izlaz naplati lijepih i veselih 50$ plus koji cenat za NASDAQ. Naravno meni uvijek smijesak na licu kada im to platim.
No tu su sada jos veci problem PTP ETFovi u dodatnom witholding tax rezimu koja moja omiljena banka zajedno sa SAXOm uopce ne razumije o cemu se radi. CIm stignem otvaram novu temu za duzu diskusiju.
-
Jos par odgovora koje sam propustio..
my moon , cuvam ovaj grah vec nekoliko tjedana za tebe ali nikako, vezano za rucak korekciju u 1800h.
accountant , kao i za ostale koji prate glavne indexe. Cini mi se da se do kraja godine vracamo prema 400$, preciznije sa vrhom ispod 400$, vjerojatno do kraja slijedeceg tjedna. Zadnji tjedan ipak mislim daljni pad radi planiranih prodaja vezano za smanjenja PKDa. Druga mogucnost je nastavak rasprodaje prema 370$ pa onda nekakav rast prema novoj.
Obzirom da je ovo prvi tjedan nakon poveceg broja gdje smo zavrsili ispod 390$ prognoza iza nove ne izgleda bas bajno.
I zadnje, pitali me privatno pa da onda ipak tu stavim. Rekao bi da je Tesla zavrsila na podrsci oko 150$ sa slijedecom blizu 100$. Samo sto je QQQ pri vrhu kanala sa osjetno vecom tendencijom odbijanja nego rasta i nisam siguran da bi ovdje kupovao. Do nekog odbijanca svakako moze doci radi prestanka pritiska od Elona kao i tehnickog mikro pozicioniranja.
-
. .. Šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
Imam te u vidu, obećao sam update
malo sam zakurio ovih dana pa ne stignem se s tim baviti... situacija se znatno popravila u tom smislu zadnji tjedan.
Uglavnom Scott Minerd, nakon što je dao točnu prognozu za 4.100 S&P500 za prosinac, sad na Twitteru preporuča otvaranje šorta, dakle čak se više ne čeka Q1/23.
Hvala kol LodeRunner za prognoze. Tak se i meni čini da je bar za neko vrijeme 4.100 nedostižno, a QQQ stoji i lošije.
Ja i dalje držim šort poziciju u RCL, u koju sam opet prerano ušao pa sam morao dodavati na poziciju. Zatim u long poziciji sam u DINO i LPI, sitno CMA regionalna banka. Dakle nafta i financije. Tu i tamo koji dnevni trejd kad je prilika. Pa ćemo vidjeti...
Na manjem računu Trading212 sam otvorio 2x šort DAX
-
Kako je pukla kota 150 na TSLA, izlilo se oko 1,5 mil komada.
Pf.
-
šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
-
Hvala kol LodeRunner za prognoze. Tak se i meni čini da je bar za neko vrijeme 4.100 nedostižno, a QQQ stoji i lošije.
Nacvrckao sam se jucer TQQQa. Budemo vidjeli do kraja tjedna jel dobro ili lose crtam kanale.
Al(g)kosi recimo crtaju na milimetar.
-
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
-
Predbožićni rally u punom sjaju!
Danas sam se opet lipario, umjesto da junački lupim po ask-u, ode moja opcija u nebo!
Sutra je novi dan!
-
Danas sam se opet lipario, umjesto da junački lupim po ask-u, ode moja opcija u nebo!
Sutra je novi dan!
Prije da je sve reakcija na BoJ: dolar dolje, dionice gore (pogledati srebro npr., pa i USOil). Za xmas rally mora ipak biti i koji follow through day. Vidjeti ćemo sutra, ako bude ovako ili bolje, onda bi i moglo potrajati do Božića.
-
-
Danas bi mogla biti short škola za pačiće male. Pogotovo u 18.00.
-
Danas bi mogla biti short škola za pačiće male. Pogotovo u 18.00.
oprez sa šortom!
FDX i NKE objavili fantastična izvješća (ok, Nike-u su se podebljale zalihe ali za sada algosi ne obraćaju na to pažnju...)
FDX je poznat po tome da može pogurati cijelo tržište, isto tako kako ga je i srušio na prošlom izvješću
-
Sutra je novi dan!
Prije da je sve reakcija na BoJ: dolar dolje, dionice gore (pogledati srebro npr., pa i USOil). Za xmas rally mora ipak biti i koji follow through day. Vidjeti ćemo sutra, ako bude ovako ili bolje, onda bi i moglo potrajati do Božića.
ovdje je baš gusto s linijama... kao neki supply zone za jedne i druge
možda i bude korekcija u 18h jel tako my moon
Nacvrckao sam se jucer TQQQa. Budemo vidjeli do kraja tjedna jel dobro ili lose crtam kanale.
vidim printer 3xQQQ lijepo printa skoro 4% danas
bbrrrrrrrrrr
-
izgleda da ti je MU izvješće ubilo TQQQ trejd? a možda i ne?
-
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
je, skviiiiz ali na APE
APE pretvaraju u AMC redovnu dionicu
hahahahah
kakav menadžment! valjda su se natrpali APE dionica pa sad poravnavaju, arbitraža na djelu
-
Da kvoutam svoj kvout, mali update. Sve po planu i programu!
Črna rupa se otvorila!
-
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
je, skviiiiz ali na APE
APE pretvaraju u AMC redovnu dionicu
hahahahah
kakav menadžment! valjda su se natrpali APE dionica pa sad poravnavaju, arbitraža na djelu
ovi ka da su se učili na našoj burzi 😅
Da kvoutam svoj kvout, mali update. Sve po planu i programu!
Črna rupa se otvorila!
dno je da nema dna
-
ovo bi se moglo i preokrenuti... jer recesije nema, izašao GDP koji pokazuje bolje stanje od očekiovanog (3.2% vs 2.9% QoQ), a jobless claims su flat
e sad... što će prevagnuti: strah od rasta kamatnjaka (dont fight the FED) ili božićni reli?
-
ovo bi se moglo i preokrenuti... jer recesije nema, izašao GDP koji pokazuje bolje stanje od očekiovanog (3.2% vs 2.9% QoQ), a jobless claims su flat
e sad... što će prevagnuti: strah od rasta kamatnjaka (dont fight the FED) ili božićni reli?
Ajmo reći da će biti valovito sa daljnjom tendencijom prema dolje, a dokle, tko to zna
-
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
odem AMC u ponor u par minuta..
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-