Koliko vidim zadnjih mjesec dana je nadrljao onaj tko je držao dolare

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Uzeo 10 komada put opcija, strike 395, za 0.54$ sad sam prodao zadnju na 1.34.
Pf.
-
Koliko vidim zadnjih mjesec dana je nadrljao onaj tko je držao dolare
točno.
trenutno dollar ni tehnički ne izgleda dobro, ali ako su se jedan Agrokor i Optima, koji su stabilni biznisi sa odličnom EBITDA maržom mučili plaćati kredite po kamati 4-8%, šta misliš koliko će tržište tolerirati npr. jedan Uber kad mu isteknu pandemijske 0% kamate?
a koliko je samo plin skočio, skoro pa 5x, sa 25 na 125 EUR/MWh trenutno, a ni države taj trošak neće vječno moći preuzimati na sebe.
ako EU države to nastave "posušivati" postoji samo jedan smjer za $/€ 🤷
-
Zakljucak powela je dok god nezaposlenost se ne poveca nema spustanja kamata jer vide jos uvik da je tight labor market, s tim da su i povecali terminal rate nego prije, ocekuju da inflacija najmova jos ostane jer ocekuju da najmovi koji izlaze se zakljuce na vise.Powel je rekao bih negativniji nego se ocekivalo ali market nije reagirao toliko negativno kao i dolar.
-
Stavite MULN / Mullen / na watch listu.
Pišu da je mogući short squeeze.
376,7 milijuna komada papira, 175,5 shortano
Bome aktivno prema gore. Lijep watch. Mislio ga piknut no nemam taj ticker na trade-u.
-
Zakljucak powela je dok god nezaposlenost se ne poveca nema spustanja kamata jer vide jos uvik da je tight labor market, s tim da su i povecali terminal rate nego prije, ocekuju da inflacija najmova jos ostane jer ocekuju da najmovi koji izlaze se zakljuce na vise.Powel je rekao bih negativniji nego se ocekivalo ali market nije reagirao toliko negativno kao i dolar.
pa Powell je pravnik, ovaj ekonomski mumbo jumbo njemu ništa ne znači.
on će pivot-irati tek kad počnu stizati Chapter 11-ice.
tek tad će bit siguran da će ući u povijest kao Paul Volcker, a ne Arthur Burns 🤷
btw., i u ECB-u je isti klinac sa Kristinom Lagarde, tako da nemojmo misliti da smo mi u EU nešto bolji od ovih u USA, osim šta smo više naprintali
-
Bilo kakvo dalje zatezanje s ovih razina nije potrebno. Jedino ako mu je cilj izazvati kaos na emerging marketima te chaptere11 to je nešto drugo. Do danas je sve ovo odradio izvrsno, dalje bi bilo preoštro.
-
pa Powell je pravnik, ovaj ekonomski mumbo jumbo njemu ništa ne znači.
on će pivot-irati tek kad počnu stizati Chapter 11-ice.
tek tad će bit siguran da će ući u povijest kao Paul Volcker, a ne Arthur Burns 🤷
btw., i u ECB-u je isti klinac sa Kristinom Lagarde, tako da nemojmo misliti da smo mi u EU nešto bolji od ovih u USA, osim šta smo više naprintali
kristina je američki čovjek u našim redovima i bit će nam kako na oni skroje ali po našim leđima.
-
Tko dugoročno vjeruje u neodrživost niskih cijena nafte, imati će vjerojatno priliku ući u Oxy oko 55 dolara
-
Pa ne mogu ja na sve paziti
Zašto sam sigurna da sam crtala NETI dok je bio u fazi akumulacije
U međuvremenu je krenuo upmarket, a papir izgleda bullish
-
-
Korekcija u 18h je danas krenula ranije..
Više mi ništa nije jasno zašto sada padaju,
a još ima 1.5h do 18h
-
Emileeeeeeeeeee...... ascending scallops
Target oko 40 dolara
-
Ovo je isto nekakva energija ?
Čini se razložnim ući oko 9 dolara, izaći na 11 dolara, ne zaboravite postaviti stop
Da ne bude scuba diver tragedy
-
Idem si kosicu počupati sa glave, kada vidim što sam sve propustila
-
Evo Mintzovih top pickova u brodarstvu
-
Tko dugoročno vjeruje u neodrživost niskih cijena nafte, imati će vjerojatno priliku ući u Oxy oko 55 dolara
Sad nam je 75 USD po bacvici wti nafte niska cijena. A usd skoro ko ojro. Sta jedna godina inflacije napravi, svi imaju nova mjerila.
Ali stoji, jeftino je to. Prije je za pivu od 30 kuna trebalo do hvara skoknuti a sad je toliko u lokalnoj krcmi
-
Update charta!
Špic od CPI je bila potvrda da ćemo potonuti. Sad očekujem retest 11500 bodova, pa natrag dolje.....
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Propao mi graf, ovo se samo izlijeva...
Bilo je danas nekoliko bil. put opcija za izvršiti, pa eto... tu smo oko 11000.
-
ide push gore
ovaj quad witching je baš fora!
-
Baš me izludio quad witching, sada sam išao vidjeti što je to. Dugo nisam bio tako sluđen trgovanjem ( radio sam i drugi posao).
zaradio , pogubio, ošo u minus na MRNA, potom sve vratio sa ALVR i ANNx i tako....
No došlo je vrijeme za raeviziju parangala.
Već duže na vrhu, a nikako da ga uvrstim, no sada je zablistao sa 14 od mogućih 16 bodova, već sam spominjao ovdje, brodar, ASC ( 14 od 16 bodova)
Drugo mjesto, 13 od 16 ima TGLS, jučer sam si ga malo strejdo, moglo se
treće mjesto sa 12 točk djele SQM, MPLX LP, YI, BNTX i GLP i JKS (!? za potonji)
Nisam davao svoje bodove jer sam krepan, a njih dajem kad pogledam krivulju odoka
šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
počeo sam tražiti malo behementnije dionice većeg prometa, nebil se s njima igrao, veći ulog, pol posto jedan posto....
Prekrižio sam BA i MCD a kao ušlo NVO i ERJ. Ovih apleova , mikrosofta i slično se još bojim
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Banke i bankarske usluge u RH 70
- machor12