Uzemo BTI na 37.49.
Ak treba pusit nek pusim s stilom
Uzemo BTI na 37.49.
Ak treba pusit nek pusim s stilom
Pitam se kako li je tim Amerima sada kad imaju mortgage na 7% i ide im na 8-9%, uz to studentski kredit otplaćuje i još ima dugove po kreditnim karticama...
Zeznuto vrlo
Pitam se kako li je tim Amerima sada kad imaju mortgage na 7% i ide im na 8-9%, uz to studentski kredit otplaćuje i još ima dugove po kreditnim karticama...
Zeznuto vrlo
zna to Powell, al neće stat dok ih ne iscijedi do kosti, jer unatoč svemu tome, i dalje troše ko da nema sutra.
zato Biden sad i reklamira oprost studentskih kredita ako opet izaberu Demokrate.
samo šta je široj javnosti puna kapa rasipništva na sve i svašta, pa i na rat u Ukrajini.
srećom, nema puno do raspleta.
ili će negdi grunuti "gljiva" ili će Demokrati popušiti 🤷
Zeznuto vrlo
Super im je i dalje jer je mortgage 95% kredita sa fiksnom kamatnom stopom, povecanje utjece sasmo na nove kredite pa onda urusava novu potraznju i refinanciranje stare ali ne narusava likvidnost postojecih zato ekonomija moze i trpit vece kamatne stope jer udar na sve sektore je ograniceniji za razliku od recimo nas gdje je veci udio variablinih kamata pa bi to imalo vise utjecaja i prije na potrosnju u sustavu
menseisto čini da je došla Kata Klizma. bio sam u prilici dočekati je stasito ali me uništio prošli tjedan i ovo tumbanje jučer. nisam bio pro burzi, a bio sam pohlepan.
A ništa.... Ni prva ni zadnja kriza.
Vi se ovdje sjajno zabavljate.
Na ZSE se bogate. Al' stvarno, bilo je prilike. Tankersk, Viro itd
U svjetlu iznesenog, mr. Powell, čini se da se ide na niže
3500 nije neizgledno
Pa ili short, ili stati sa strane
Sve skupa, bavimo se
kako crta i Zloćka, ide se dolje
pa sam evo napravio novu listu za short, ovdje i link
ima svega, da ne kažete da sam preferirao neke sektore
tu i tamo me potsjetite da ovdje pokažem osvježenu listu s rezultatima
opaska: uzeo sam cijenu kupnje dionica prije Powellovog govora, tako da već imamo sitni plus
zadnja lista je ako se sjećate urodila plodom i SVE dionice s nje su bile profitabilne za trejd
ovakve liste si možete i sami kreirati, za stupac trenutne (ili zadnje trgovane) cijene koristite funkciju 'GoogleFinance', ostalo je stvar osnovne matematike (zbrojanje, oduzimanje, množenje...)
Po meni, to što je Powell rekao uopće nije loše, odnosno odlično u odnosu na to što bi se dogodilo da je doista dao neki dovish signal. Pa S&p bi se digao na 4.200 već u petak, euforija je već bila spremna, go go plesačice, šampanjci u ledu, jastozi...
Tržišta su napeta ko praćka, a još uvijek je dosta pokvarenih jaja unutra. Vidjet ćemo sljedećih dana koliko smo danas uopće daleko od dna ili smo se već malo odbili od njega.
Investiram u brodove, dakle u osnovi to je neko fundamentalno ulaganje i još uvijek sam 50% u kešu kojeg ću koristiti samo ako mi favoriti popadaju najmanje 10%.
tko misli, a bilo je takvih komentara i ovdje, da veće kamate neće naštetiti i da su neki fiksirali otplate, evo upravo izašlo PR od RCL (kojeg btw. šortam, trenutno u PM trgovanju -7%)
pogledajte Liquidity & Financial Arrangements
po koliko su išle stare obveznice, a po koliko ove refinancirane s kojima su otkupljivali stare
ovo su već stope po kojima Buffett voli pozajmljivati, >10% p.a.
i svako daljnje zaduživanje može biti samo skuplje... i tako kroz 2023. i 2024.
tek toliko da znate, kad S&P i drugi indeksi padaju, zašto padaju
gledam ovaj RCL (iako još nema cjelovitog izvještaja)
neke se stvari ipak daju iščitati:
bolje očito ne može
Display Morekako crta i Zloćka, ide se dolje
pa sam evo napravio novu listu za short, ovdje i link
ima svega, da ne kažete da sam preferirao neke sektore
tu i tamo me potsjetite da ovdje pokažem osvježenu listu s rezultatima
opaska: uzeo sam cijenu kupnje dionica prije Powellovog govora, tako da već imamo sitni plus
zadnja lista je ako se sjećate urodila plodom i SVE dionice s nje su bile profitabilne za trejd
ovakve liste si možete i sami kreirati, za stupac trenutne (ili zadnje trgovane) cijene koristite funkciju 'GoogleFinance', ostalo je stvar osnovne matematike (zbrojanje, oduzimanje, množenje...)
ali ovako nam je puno lakse. ne moramo uopce zbrajat nego pit kavu u miru
Display Moretko misli, a bilo je takvih komentara i ovdje, da veće kamate neće naštetiti i da su neki fiksirali otplate, evo upravo izašlo PR od RCL (kojeg btw. šortam, trenutno u PM trgovanju -7%)
po koliko su išle stare obveznice, a po koliko ove refinancirane s kojima su otkupljivali stare
U premarketu -7%, u post +7% nije lako day trejdat bez obzira na realne negativnosti.
Display MoreDisplay Moretko misli, a bilo je takvih komentara i ovdje, da veće kamate neće naštetiti i da su neki fiksirali otplate, evo upravo izašlo PR od RCL (kojeg btw. šortam, trenutno u PM trgovanju -7%)
U premarketu -7%, u post +7% nije lako day trejdat bez obzira na realne negativnosti.
Nikad ne znaš što mi je promaklo 😬
Ostaje činjenica da je diona neprofitabilna u najboljem kvartalu valjda ikad. Netko kupuje, tko zna s kojim ciljem.
Danas se na mnogo dionica opet kupuje dip, valjda je to. Evo što kaže jedan analitičar:
Quote... Single Q interest expense now at full year 2019 levels. Share count 25% higher. Barely profitable this Q and big losses next Q DESPITE “historic” booking and pricing. $2B+ maturities next year. 25% of debt is floating rate. Reality will eventually set in...
Nikad ne znaš što mi je promaklo 😬
Ostaje činjenica da je diona neprofitabilna u najboljem kvartalu valjda ikad. Netko kupuje, tko zna s kojim ciljem.
Danas se na mnogo dionica opet kupuje dip, valjda je to. Evo što kaže jedan analitičar:
Quote... Single Q interest expense now at full year 2019 levels. Share count 25% higher. Barely profitable this Q and big losses next Q DESPITE “historic” booking and pricing. $2B+ maturities next year. 25% of debt is floating rate. Reality will eventually set in...
A do tad treba naci level gdje ce biti dobar ulaz sa SL ocito da ima jos igre tu prije kapitulacije
tko misli, a bilo je takvih komentara i ovdje, da veće kamate neće naštetiti i da su neki fiksirali otplate, evo upravo izašlo PR od RCL (kojeg btw. šortam, trenutno u PM trgovanju -7%)
hmmm.RCL
nadam se da ste na vrijeme izasli jer je u plusu 8-9% zavrsio danas
hmmm.RCL
nadam se da ste na vrijeme izasli jer je u plusu 8-9% zavrsio danas
Danas sam ulazio iznad $50 i dodao na ono što sam kupovao u listopadu. Poprilično sam siguran u priču koja se ovdje odvija. Tko je pratio CCL, zna što se tamo dogodilo, a to slijedi i ovdje: razvodnjavanje, debt to equity ili nešto sl. Svi su prezaduženi (uklj. NCLH). Brodovi stare, dug raste a kamate sve veće.
Jbg mogu čekati... Nije priša, recesija već 2023.
(Samo da indeksi poprate s padom, i bet će to ok). Ces't la vie
VIX pada zajedno sa marketom zadnjih tjedan dana ili tako nešto?.......jel s njim sve u redu?.....
VIX pada zajedno sa marketom zadnjih tjedan dana ili tako nešto?.......jel s njim sve u redu?.....
Nema volatilnosti, stabilno nizbrdo zato i pada 😜
Eto Kina se oporavlja, oko 4% plusa, cirka oko otprilike.
To su sada prilike za Babu, Jd. itd?