1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • 1
  • 410
  • 411
  • 412
  • 531
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • October 11, 2022 at 3:28 PM
    • #8,201
    Quote from accountant

danas bi mogli imati dobar i uspješan dan za long pozicije, bar do četvrtka i CPI reporta

1) DXY konačno posustaje

2) US2Y i US10Y yield u padu

3) American Airlines upravo objavio ovo: AAL raises quaterly rev forecast

meni je to dovoljno

naravno, do četvrtka kad je biti ili ne biti jer upravo toč. 3) govori da su ljudi spremni platiti više za let, dakle koja ono recesija?! ;)

Display More

Ne znam ja ne vidim da DXY i yieldovi su nesto posebno pali ako gledam vece TF mozda na manjim TF ali da li je to dovoljno za prepoznat preokret, doduse na tjednom grafu je vidljiva macd divergencija vec kod 2y i 10Y pa valjda se i blizi taj okret brzo samo pitanje ocemo jos do tada jos malo zaronit ili je vec vrijeme za neke pozicije zauzimat

Sta se tice CPI od sljedeceg mjeseca imamo dva m/m izvjesca koja su prosle godine bila visoka dosta 0,9% i 0,8% posebno pod utjecajem core cpi, tesko da ce s obzirom na ovaj pad commoditija to ponovit pa bi moguce y/y inflacija trebala pocet padat pa bi market mogao pozitivno reagirat, a i fed je nesto u zadnje vrijeme spominjao da bi mogao nakon sljedeca dva hike-a pauzirat malo dizanje sta bi moglo bit dovoljno za rebound vjerovatno ali treba prezivit i izvjesca uz sve to.

United States Consumer Price Index (CPI) MoM
    Get the CPI (MoM) results in real time as they're announced and see the immediate global market impact.
    www.investing.com
    United States Core Consumer Price Index (CPI) MoM
    Get the Core CPI (MoM) results in real time as they're announced and see the immediate global market impact.
    www.investing.com
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 11, 2022 at 4:34 PM
    • #8,202

budući da nema ništa od jačeg i koliko toliko održivog refleksnog relija, možemo li, ukoliko uskoro ne okrene, s eventualnim nastavkom pada očekivati neke veče probleme velikih igrača na marketu koji mogu pokrenuti neku vrstu domino efekta zbog prevelike izloženosti i krive procjene kretanja marketa.......

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • October 11, 2022 at 5:43 PM
    • #8,203

Inače najveći pušioničari na Seeking alfa su AMD. jako s u forsirali, valjda već godinu dana tu dionicu, dva puta dnevno mi je trpali u in box iako je ne promatram

toliko o čip0vima

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

no danas krasan dip!!!!!

skoro 900$

uglavnom alvr ali imam i četiri druge dionice

lomim se da prodam prije korekcije u 18.00

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 11, 2022 at 8:05 PM
    • #8,204

Okrenulo. Vidjeti ćemo dokle.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 11, 2022 at 8:11 PM
    • #8,205
    Quote from Marielena

Vele da očekuju VIX i na 40 do kraja godine, a od tuda se može dogoditi praktički bilo što...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 11, 2022 at 8:57 PM
    • #8,206
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Marielena

Vele da očekuju VIX i na 40 do kraja godine, a od tuda se može dogoditi praktički bilo što...

VIX se bori da probije ovogodišnji vrh ali lako za tu medvjeđu i bikovsku borbu.......kreče ona važnija borba između crvenih bikova i plavih lavova.......ajmo plavi lavovi!......ima da i ovim bikovima danas ponestene daha.......

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • October 11, 2022 at 9:49 PM
    • #8,207

Sve sam prodo , nije baš bila nekakorekcija u 18.00.

No sad sam ju dočekao.

kupio sam annx

alvr

hes

icfi

tak , za laku noć, i vama :)

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • October 11, 2022 at 10:32 PM
    • #8,208
    Quote from my moon

kupio sam

annx

alvr

hes

icfi

Đe to samo nađe? Laku noć. :)

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • October 11, 2022 at 11:05 PM
    • #8,209

A nađe se... raspitam se tu i tamo. 20 deka kave, sladoledić , parfemić i sazna se....

Nego, jedna od mojih omiljenih dionica koju sam cijedio ovdje. Sada više ne trgujem s njom jer nemam pristup Pink tržištu:

LVMH Sales Rise as U.S. Tourists Splurge in Europe
    The Louis Vuitton and Dior owner expects further demand for luxury goods amid an uncertain economic and geopolitical backdrop.
    www.wsj.com
  • my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • October 12, 2022 at 7:16 PM
    • #8,210

MENI je ok.

Odabrao sam na kraju ALVR I DK za zaradu. Sada se bude.

[hes i dk su si tu negdje, ravnam jednog p0 drugom, kolko koji u dip kolko koji bi mogao rasti]

žai mi je što fulam ftch i car. ali zbrušu mi nekako, uvijek.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • October 12, 2022 at 8:38 PM
    • #8,211

ave sam prodal pa kupio Regn

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 12, 2022 at 9:53 PM
    • #8,212

koje kompanije vani su povezane sa vojnom industrijom da su izlistane na burzi, jel netko proucavao.

Ili jos bolje dali ima neki ETF koji je u tom segmentu. Moglo bi biti interesantno u narednom razdoblju

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • October 12, 2022 at 10:14 PM
    • #8,213
    Quote from D_artagnan

koje kompanije vani su povezane sa vojnom industrijom da su izlistane na burzi, jel netko proucavao.

Ili jos bolje dali ima neki ETF koji je u tom segmentu. Moglo bi biti interesantno u narednom razdoblju

https://finance.yahoo.com/quote/LMT/

Za pocetak, evo jedne

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 12, 2022 at 10:31 PM
    • #8,214

"zadnja crta obrane" na 3600 je procurila i potvrđena je zadnja 2-3 dana.......ako sutrašnji dan sa Cpi reportom dodatno potvrdi to, Vix bi mogao dobiti krila a mogla bi uletit i neka "službena" obavijest pravog bear marketa jel dugoročno je sve to još uvijek trenutno na tankoj liniji bull marketa?......

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 12, 2022 at 11:11 PM
    • #8,215
    Quote from hugh

"zadnja crta obrane" na 3600 je procurila i potvrđena je zadnja 2-3 dana.......ako sutrašnji dan sa Cpi reportom dodatno potvrdi to, Vix bi mogao dobiti krila a mogla bi uletit i neka "službena" obavijest pravog bear marketa jel dugoročno je sve to još uvijek trenutno na tankoj liniji bull marketa?......

A ne znam baš za bulla... Rekao bih da smo u bearu i da ćemo biti još najmanje godinu dana. Najmanje.

Ne vidim što ni u ovome trenutku ili u dogledno vrijeme snažno dignulo US tržišta. Hrpa precijenjenih papira za koje je ionako samo bilo pitanje vremena kada će puknuti. Tattooed Chef.. daj ajde...

Nije ovo nikakav bull, ni minimalni. Pogle samo broj IPOa ove godine u usporedbi s prošlom godinom i ranijim godinama. Već to nam jako puno govori.. Iz tih uglova vidim pak puno razloga da S&P ode prema ~2.900. A nisam siguran ni da će to biti pravo dno, ali bit će blizu.

Tek kad pukne Tesla onako jako, to će biti pravi bear. Ako/kad ekipa odustane od Applea, e to će biti pravo dno.

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • October 12, 2022 at 11:14 PM
    • #8,216
    Quote from Yieldchaser
    Quote from hugh

A ne znam baš za bulla... Rekao bih da smo u bearu i da ćemo biti još najmanje godinu dana. Najmanje.

Ne vidim što ni u ovome trenutku ili u dogledno vrijeme snažno dignulo US tržišta. Hrpa precijenjenih papira za koje je ionako samo bilo pitanje vremena kada će puknuti. Tattooed Chef.. daj ajde...

Nije ovo nikakav bull, ni minimalni. Pogle samo broj IPOa ove godine u usporedbi s prošlom godinom i ranijim godinama. Već to nam jako puno govori.. Iz tih uglova vidim pak puno razloga da S&P ode prema ~2.900. A nisam siguran ni da će to biti pravo dno, ali bit će blizu.

Tek kad pukne Tesla onako jako, to će biti pravi bear. Ako/kad ekipa odustane od Applea, e to će biti pravo dno.

Što mislite na koliko bi kupnja Tesle bila dobra kupnja? A na koliko kupnja Applea ili drugih tech dionica?

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • October 13, 2022 at 3:35 AM
    • #8,217
    Quote from Yieldchaser

Hrpa precijenjenih papira za koje je ionako samo bilo pitanje vremena kada će puknuti. (...) Ako/kad ekipa odustane od Applea, e to će biti pravo dno.

Mislim da su se u međuvremenu vrijednosti, barem veći dio njih, unormalile. Što ne znači da možebitno ne mogu potegnuti još malo prema dolje. Meni je sada zanimljivije pitanje što će biti u nastavku ili sljedećih godina s poslovanjem. Od Applea će teško odustati.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • October 13, 2022 at 6:37 AM
    • #8,218

U uvjetima gdje je 10y treasury na 4%

rizični tech na p/e iznad 25 ima smisla samo ako kompaniji dobro rastu prihodi i dobit. Čim to pokaže najmanje znakove usporavanja, ode to dolje.

Što se tiče Aapl i Msft trebao bi ipak biti armagedon da to jako padne, a daleko smo još od takvog scenarija.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • October 13, 2022 at 10:08 AM
    • #8,219
    Quote from Robbie
    Quote from Yieldchaser

Što mislite na koliko bi kupnja Tesle bila dobra kupnja? A na koliko kupnja Applea ili drugih tech dionica?

I Tesla i Apple bi bili u redu na oko stotinu USD, ali da se baš dogode te cijene i da moram uložiti samo u te dvije u postotku u kojem želim, najmanje 85% bih ubacio u AAPL.

Tesla Motors jednostavno ima preveliku konkurenciju i jako je teško predvidjeti budućnost EVa. Radi se o sličnoj histeriji kakva je bila u drugoj polovici 1990ih s internetom. Svi su bili opčinjeni tom tehnologijom...tu su bili Netscape i Yahoo, masa drugih kompanija. Netscape je nestao, jako malo mlađih ljudi ga se uopće i sjeća, a Yahoo je patuljak u usporedbi. Amazon nitko živ nije mogao predvidjeti. Tad je imao tako ludu volatilnost da je trebao veoma jak želudac za dugoročno ulaganje...pad od 95% sa 107 na 6 USD?! Cisco Systems i Intel? Kompanije koje su danas prilično snažne i uspješne. Koliko je bila cijena INTC uoči dot-com balona? Da je netko tada rekao da će za dvadesetak godina koštati manje nego tada, makar će imati čak tri puta veći prihod, udarili bi ga salvom svih zamislivih uvreda.

Što će biti s EVom? Tko će iz toga izaći kao pobjednik? Kako znamo da to neće biti etablirani proizvođači automobila koji također imaju svoj R&D i puno više casha na raspolaganju? S druge strane, Apple će se zadržati s nama, u to sam 99% uvjeren.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 13, 2022 at 2:37 PM
    • #8,220

no good......big downturn prijeti.....inflacija veća od očekivanja koja su iovako bila postavljena sa minimalnom dozom optimizma.....

• 1
    • 410
    • 411
    • 412
    • 531

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 14, 2025 at 12:19 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      884k
      1.9k
    3. dionicar

May 14, 2025 at 12:19 AM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 173

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 13, 2025 at 1:31 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      55k
      173
    3. All

May 13, 2025 at 1:31 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 439

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 1:30 PM
    2. Odgovora
      439
      Pregleda
      197k
      439
    3. All

May 13, 2025 at 1:30 PM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
    2. Odgovora
      0
      Pregleda
      65
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 11:28 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      827k
      1.9k
    3. DiAbLeRo

May 13, 2025 at 11:28 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

dionicar May 14, 2025 at 12:19 AM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 13, 2025 at 1:30 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

DiAbLeRo May 13, 2025 at 11:28 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,609 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 5 gostiju
  1. Privacy Policy