Pa oprosti, meni je puno atraktivniji BYD, ako ništa, imaju puno veće tržište...
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
-
The U.K.’s largest container port, Felixstowe, is essentially at a standstill after 1,900 members of the Unite union walked out for eight days over failed wage negotiations.
48% of all containers for the U.K .are processed at Felixstowe Port, and the strike could threaten the arrival of holiday products.
MDS Transmodal tallies the total value of containers impacted by the eight-day strike is estimated at $4.7 billion
Project44 shows the eight-day labor strike at the port of Felixstowe will have far-reaching consequences not only in maritime activity in the region but across Europe.
“The congestion is expected to worsen across Europe with an increase in blank (canceled) sailings and the container rollovers as a result of these cancellations will further impact the supply chain,” said Josh Brazil, VP of supply chain insights for Project44. “European ports have floundered in their attempts to reconcile with their striking labor force, causing ports like Rotterdam, Hamburg, and Bremerhaven to struggle with accommodating vessels, leading to vessel queuing off their coast. The average cargo lead time for the TransAtlantic route has climbed to 27 days in July, close to its all-time high of 29 days at the start of the year.”
Crane Worldwide Logistics told CNBC it will take around two months for this congestion to be cleared out.
$4.7 billion in trade to be delayed in eight-day strike at Port of FelixstoweThe U.K.'s largest container port, Felixstowe, is at a standstill after 1,900 Unite union members walked out for eight days over failed wage negotiations.www.cnbc.com -
Warren Buffett Just Did Something He Hasn't Done This Century | The Motley FoolThere's been a big change to Berkshire Hathaway's investment portfolio.www.fool.com
Copy/ Paste ,do it
A vidite što sam našla, i trljam okice, gdje je catch
Dividenda redovita, kažu da je održiva, 9,70%
Lumen
Ex dividend day 29.08, dividenda se isplaćuje kvartalno
Treba viriti u izvješće.
-
Uvijek padne oko i nakon dividend deja svaka dionica kao da će propast. tako da je ovo dobar porcijaš kojeg bi valjalo probati
-
danas dvije totalno različite strane tržišta: CRM i NVDA
oboje teško razočaranje u izvješćima
no na papiru NVDA je dosta novca bacila u vjetar, lošija nego CRM
CRM -7%
NVDA +0,21%
-
Nego... pitanjce za vas koji pratite kontejneraše (ZIM, Maersk i sl.)
Jel može biti da razlog pada vozarina nije u zagušenju luka i štrajkovima (što je po nekima od vas forumaša čak dobro) već u tome što sve više retailera javlja da imaju neprodane zalihe robe? Jučer čitam članak da su skladišta (i luke) toliko pune da se rentaju kamioni i šleperi koji onda puni robe stoje na do tad praznim lotovima (parkiralištima). Jedan veći trgovac kaže da je tako pospremio neprodanu robu još od prošlog Božića, koju nije uspio prodati jer mu je kasnila isporuka. Ergo neće ni naručivati novu robu dok bar ne proba prodati ove stare zalihe.
Pitam... Ne znam...
Čudno mi je to sve. Neke dione imaju PE oko 1 ili 2, a cijena i dalje pada
-
Jel može biti da razlog pada vozarina nije u zagušenju luka i štrajkovima (što je po nekima od vas forumaša čak dobro) već u tome što sve više retailera javlja da imaju neprodane zalihe robe? Jučer čitam članak da su skladišta (i luke) toliko pune da se rentaju kamioni i šleperi koji onda puni robe stoje na do tad praznim lotovima (parkiralištima). Jedan veći trgovac kaže da je tako pospremio neprodanu robu još od prošlog Božića, koju nije uspio prodati jer mu je kasnila isporuka. Ergo neće ni naručivati novu robu dok bar ne proba prodati ove stare zalihe.
Pitam... Ne znam...
Po mom skromnom misljenu i jedno i drugo. Ima viska zaliha kod nekih vecih igraca i smanjen je congestion koji je meni se cini vaznija varijabla (zanemaraju ga i drybulkeri kako se vidi). Problem je buduci E, zato padaju
-
Pitam... Ne znam...
Zagušenja smanjuju kapacitet pa negativno utječu na ponudu pa povećavaju cijenu. Zagušenja su i dalje prisutna, možda bi, da ih nema, pad cijena na spotu bio brži? Tko će ga znat. Što se tiče ove robe na skladištu i "preskakanja" sezone, vjerojatno bi, kada bi toga bilo puno, pao promet u lukama, a promet ne pada nego raste. Imali smo i prebacivanje iz "just in time" u "just in case" nabavke pa je i to dodatno pritisnulo potražnju.
E sad, zašto padaju vozarine? Moguće je da je prošle godine potražnja jednostavno bila prevelika i nastupila prebrzo pa je to dovelo do panike u kojoj su svi unaprijed osiguravali kapacitete za sljedeću godinu ili sljedećih više godina ne pitajući za cijenu. Na vrhuncu je na spotu bilo valjda i do 20.000$ po kontejneru. Ne po brodu, nego po kontejneru.
Zbog zagušenja su, čini se, retaileri ove godine krenuli ranije u nabavku školskog programa pa je to onda ispeglalo vrhunac sezone što je ustvari dobro za luke, a manje dobro za nas pohlepne vlasnike.
Treba reći i da spot tržište čini 10-ak posto tržišta, gdje smo i šta smo vidjet ćemo kad se krenu time charteri ugovarati. -
danas dvije totalno različite strane tržišta: CRM i NVDA
oboje teško razočaranje u izvješćima
no na papiru NVDA je dosta novca bacila u vjetar, lošija nego CRM
CRM -7%
NVDA +0,21%
NVDA na kraju jučerašnjeg dana +4%
ajmo trančirati ER (kod njih je zadnji report naziva Q2/2023, zbunjujuće):
- ovdje imate sažetak, velik pad bruto marže (Gross Margin), dok se zarada više nego prepolovila (sa 64 centa na 26 centi)
- ovdje pregled RDiG, obratite pažnju na mali rast prihoda, povećanje 'Cost of Revenue' i R&D troškova
- po divizijama rast (pad) prihoda kvartal na kvartal:
- Data center +1%, Gaming (-44%) (!), Pro Visualization (-20%) i Automotive +59% (Automotive ima mali udjel...)
- tijekom kvartala su (po ovim napuhanim cijenama) uk. vratili dioničarima $3.44B kroz otkup dionica i dividendu (mnogi financijaši se zalažu da se ovakav način 'vraćanja novca dioničarima' ukine ili ograniči jer prvo, uprava može to zbog krive procjene poslovanja činiti po većim cijenama nego što je fer i drugo, upitan je takav način držanja cijene dionice na višim razinama dok istovremeno imate i program nagrađivanja menadžmenta u dionicama, i to često po nekim unaprijed dogovorenim opcijskim cijenama koje su onda vezane uz performance )
Izgledi za slj. kvartal su katastrofa, jedno milijardu dolara manji prihod od očekivanja analitičara, + očekuju povratak bruto marže na >60% hhmmmm
Kripto se manje rudari, recesija i smanjena kupovna moć stanovništva se već naziru... ovo bi trebalo potrajati još jedno 2 kvartala u nizu
Pretpostavljam da će biti rezanja troškova
Pa ako nećete šortati dionice, onda koji putić s dospijećem pola godine-godinu dana uplatite, bolje nego euro-jackpot
Jer tko zna što će fodovi sad u kratkom roku, možda još malo dizati cijenu da uvuku sitni retail u igru?
No očito je da su i čipovi, poput automobila, ciklična industrija
-
-
Farfeć sam imao do prije sedam dana, nekoliko posto minusa zaradio pa sam izašao da bi sada , u pet dana, sa sadašnjim danom narastao 50%.
Prilika ima. ne znam što je gore; ne prepoznati ih, ili prepoznati pa ne iskoristiti. nijesamo farfeć, već i funko, dk, allovir itd
sve sam regularno izvjestio da sam unutra i da sam, prerano, vani.
sada sam u dvije dionice.
u jednoj sa 14 postoo.minusa dovukoh se do samo sedam.
u drugoj sam na minus 2 %.
inače koristim stop loss ovdje nisam jer sam računao na rizik.
ostajem u njima, makar bile titanic. ako se ne budem javljao onda jesu titanic.
znajte da je bilo časno !!
My Heart Will Go On
-
-
Dobro je zacrvenilo danas, Nasdaq -3,4%
FED je svoje rekao o inflaciji i kamatama
"Restoring price stability will likely require maintaining a restrictive policy stance for some time," Powell said in his remarks at the gathering in Wyoming. "The historical record cautions strongly against prematurely loosening policy.”
"Chair Powell’s speech forcefully reiterated the Fed’s intention to tighten policy enough to bring inflation down to target and then keep it here," Shepherdson wrote.
-
Danas kiflica.
Bumpy landing, rekao je Powelll.
Ha
-
Nasdaq skoro -4% u jednome danu.
A ne čini mi se da će stati rasprodaja, nego da će se to nastaviti i u ponedjeljak.
Ljudi moraju otvoriti oči u pogledu FEDa. Ako i ne bude recesije, visoke kamatne stope koje su imanentne ovoj (svjetskoj) situaciji dovest će do smanjenja cijena financijskih instrumenata.
-
A ne čini mi se da će stati rasprodaja, nego da će se to nastaviti i u ponedjeljak.
Ljudi moraju otvoriti oči u pogledu FEDa. Ako i ne bude recesije, visoke kamatne stope koje su imanentne ovoj (svjetskoj) situaciji dovest će do smanjenja cijena financijskih instrumenata.
A zaradu u shortu.
Sve skupa, probajte uključiti mindset mogućnosti zarade i u padu.
Slatki su to novci, jako slatki...
-
A zaradu u shortu.
Sve skupa, probajte uključiti mindset mogućnosti zarade i u padu.
Slatki su to novci, jako slatki...
Nije ih puno zaradilo na ovome shortu. Velika većina short sellera je zadnja dva mjeseca primila takve brutalne batine koje će pamtiti godinama.
Ovo su najnovije analize...
-
FED radi na svojoj vjerodostojnosti i gasi vatru pohlepe. Čim je inflacija prošla vrhunac, krenule su "analize" da je to to, FED će dignut za .50 i nakon toga nikom ništa, sve super, za godinu dana već će počet smanjivati. Kad ono, mauna!
-
Otvorila sam temu Trgovanje opcijama, pa se izvol'te vi egzotične ptice , koje zanima trgovanje opcijama, tamo preselite
Čim uhvatim vremena napisati ću par basic stvari / kupila sam su knjigu o opcijama , whoops /.
A vi koji ste u tijeku stvari, i imate praktičnog iskustva, budite ljubazni, primjerom pojasnite teoriju
Ne mogu naći, gdje je postavljena ?
-
Pitanja i savijeti \ trgovanje opcija
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-