1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • April 14, 2022 at 3:31 PM
    • #6,541
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

I Engleska i Amerika i Kanada kao i Novi Zeland u odnosu na EU razlikuju se u jednoj maloj, skoro nevaznoj sitnici.

Nemaju rat na svojem teritoriju.

Ili, da budemo precizniji, na svojoj granici koji zahtijeva angazman vlastite ekonomije stavljene parcijalno u ratno stanje.

svejedno im ne treba da depozit facility iliti novac koji npr. UniCredit čuva kod ECB bude 0,5% negativan.

a šta tržište misli od tome dovoljno je bilo vidit kretanje Eura prema Dollaru dok Lagarde trenutno brlja po pressici.

žena je doslovce izjavila da su se sa svojom monetarnom politikom zaebali, al, eto, izbio je rat pa je sad sve ok.

ne znam za vas, al to meni ne zvuči kao ekonomija u koju želim investirati (a oni s milijaradama na računu još manje), a i obveznice izdane za financiranje "ratne" ekonomije treba netko kupiti ili ćeš završiti kao Njemačka poslije WW II, koja je bila dužnija od "Grčke", pa je to otplaćivala desetljećima kroz robnu razmjenu da bi sada i dalje bila dužna nekih 70% BDP-a.

meni to samo govori da je Evropa trenutno univestable i da će mi kuna/Euro služiti isključivo da kupim "kruh i mlijeko", a za štednju, investiranje i kapital općenito, daleko im polje.

kralj Dollar i dalje suvereno jaše, čak je ruska centralna banka povećala dolarske rezerve.

https://www.investing.com/economic-calen…erves-(usd)-969

toliko o svjetskoj dedolarizaciji i ostalim bajkama koje ni H. C. Andresen ne bi bolje napisao :S

Quote from zlocesti

U prijevodu, i nadalje možemo u Europi očekivati divljanje inflacije, par tečaja eura i rast burze ? :/

u prijevodu, rast dionica do prve objave tehničke recesije :S

Display More

kad ide objava bdp-a Njemačke za q1 2022?......jel njima bdp za q4 2021 bio u minusu?......

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 14, 2022 at 3:42 PM
    • #6,542
    Quote from hugh

kad ide objava bdp-a Njemačke za q1 2022?......jel njima bdp za q4 2021 bio u minusu?......

Q4 je bio u minusu, a Q1 bi valjda trebao krajem mjeseca, al ima neka rezvizija krajem svibnja, a u svibnju ima još puno lipih stvari (FED, ECB, BoJ,...)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 14, 2022 at 3:43 PM
    • #6,543
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

I Engleska i Amerika i Kanada kao i Novi Zeland u odnosu na EU razlikuju se u jednoj maloj, skoro nevaznoj sitnici.

Nemaju rat na svojem teritoriju.

Ili, da budemo precizniji, na svojoj granici koji zahtijeva angazman vlastite ekonomije stavljene parcijalno u ratno stanje.

svejedno im ne treba da depozit facility iliti novac koji npr. UniCredit čuva kod ECB bude 0,5% negativan.

a šta tržište misli od tome dovoljno je bilo vidit kretanje Eura prema Dollaru dok Lagarde trenutno brlja po pressici.

žena je doslovce izjavila da su se sa svojom monetarnom politikom zaebali, al, eto, izbio je rat pa je sad sve ok.

ne znam za vas, al to meni ne zvuči kao ekonomija u koju želim investirati (a oni s milijaradama na računu još manje), a i obveznice izdane za financiranje "ratne" ekonomije treba netko kupiti ili ćeš završiti kao Njemačka poslije WW II, koja je bila dužnija od "Grčke", pa je to otplaćivala desetljećima kroz robnu razmjenu da bi sada i dalje bila dužna nekih 70% BDP-a.

meni to samo govori da je Evropa trenutno univestable i da će mi kuna/Euro služiti isključivo da kupim "kruh i mlijeko", a za štednju, investiranje i kapital općenito, daleko im polje.

kralj Dollar i dalje suvereno jaše, čak je ruska centralna banka povećala dolarske rezerve.

https://www.investing.com/economic-calen…erves-(usd)-969

toliko o svjetskoj dedolarizaciji i ostalim bajkama koje ni H. C. Andresen ne bi bolje napisao :S

Quote from zlocesti

U prijevodu, i nadalje možemo u Europi očekivati divljanje inflacije, par tečaja eura i rast burze ? :/

u prijevodu, rast dionica do prve objave tehničke recesije :S

Display More

Rusima je po tom linku pala rezerva dolara

Sve vise se potvrdje stagflacijska prica

Ps. nadam se da si se na vrijeme rijesio onih obveznica

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 14, 2022 at 3:46 PM
    • #6,544
    Quote from StatusQuo

sad je otišlo sa 606.5 na 609.4 B, a to, barem u mojoj matematici, nije pad, a za tebe ne znam :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 14, 2022 at 4:13 PM
    • #6,545
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

sad je otišlo sa 606.5 na 609.4 B, a to, barem u mojoj matematici, nije pad, a za tebe ne znam :S

ja uvjek pogledam vise razdoblja, pogotovo u ovom slucaju je bitno gledat ono prije i poslje rata jer prije rata se kretalo oko 630-640b

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 14, 2022 at 4:24 PM
    • #6,546
    Quote from StatusQuo

ja uvjek pogledam vise razdoblja, pogotovo u ovom slucaju je bitno gledat ono prije i poslje rata jer prije rata se kretalo oko 630-640b

razumin, al ovo je indikator promjene trenda.

Rusi jako dobro menadžiraju rizik, tako da mene ova promjena na više ne iznenađuje.

nema straha za dollar dok god se Rusija, Kina i Indija ne dogovore za neku zajedničku valutu razmjene kojom je nemoguće manipulirati (najvjerojatnije SRD - posebna prava vučenja, koja se već prilično dugo koriste kao valuta u pomorskom pravu).

u dollar se, još uvijek, bježi kad je kriza pred vratima

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 14, 2022 at 5:21 PM
    • #6,547
    Quote from st-brajo
    Quote from StatusQuo

razumin, al ovo je indikator promjene trenda.

Rusi jako dobro menadžiraju rizik, tako da mene ova promjena na više ne iznenađuje.

nema straha za dollar dok god se Rusija, Kina i Indija ne dogovore za neku zajedničku valutu razmjene kojom je nemoguće manipulirati (najvjerojatnije SRD - posebna prava vučenja, koja se već prilično dugo koriste kao valuta u pomorskom pravu).

u dollar se, još uvijek, bježi kad je kriza pred vratima

Mislim da se jos ne moze rec kakav ce biti trend rezervi rusa jer ovo sad do sada su bile interventne mjere rusije u cilju povecanja rezervi dolara, tipa jedna o obaveznom pretvaranju dolara u rublje poduzeca sta je sigurno jednokratno povecalo naglo rezerve, ali dok god placamo ovolike iznose na njihov uvoz ne trebaju se bojat nestasice dolara ili eura, ovo je dugorocna igra moglo bi potrajat godinama, a cini mi se da bi jedino svjetska recesija, padom potrosnje indirektno nastetila uvozu ruskih sirovina kroz potraznu i kroz cijenu sirovine i jake kamatne stope koje bi srusile zlato i sirovine i s tim im dodatno smanjile rezerve CB i platnu bilancu, te tri stvari bi jako nastetile rusiji, a mogle bi se odigrat istovremeno za koju godinu ukoliko inflacija se bude trebala rijesavat s drasticnim kamatnim stopama, trenutno za nas je pitanje inflacije i gdje ce ona zapravo koliko je sve ovo kratkotrajno ili dugorocno, gledam u povijest i puno toga podsjeca i na 30-te i na 70 te i na 2000, a svaki put je bilo drugacije i ima puno slicnosti.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 14, 2022 at 9:14 PM
    • #6,548

Peter Schiff: Peak Inflation Is Just Wishful Thinking | ZeroHedge

Inflacija uistinu je puno veća od trenutno iskazane.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 14, 2022 at 9:22 PM
    • #6,549

Oil Surges To Session Highs After Report EU Drafting Ban On Russian Crude | ZeroHedge

Bila sam u pravu za naftu, long

Samo, ako sam toliko pametna zašto nisam bogata :/ :S

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 14, 2022 at 9:24 PM
    • #6,550

Kralj svih kraljeva vratio se u zim.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 14, 2022 at 9:33 PM
    • #6,551
    Quote from lebowski

Zanimljivo danas dry rastura i to dobri postotci, a dac i zim u laganom minusu

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • April 14, 2022 at 9:43 PM
    • #6,552
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Sta samo znaci da treba uzeti profit sa bulka i utrpati u ZIM i DAC 8o

Neznam za danaos, gsl i esea skroz pristojno rastu (da nema raspasoja na bulku reklo bi se vrhunski) . Doduse i zakucali su ih prosli tjedan dobro

• Milijarder
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,428
    • April 14, 2022 at 9:54 PM
    • #6,553
    Quote from zlocesti

https://www.zerohedge.com/commodities/oi…n-russian-crude

Bila sam u pravu za naftu, long

Samo, ako sam toliko pametna zašto nisam bogata :/ :S

Za to još fali samo malo više hrabrosti i manje straha!

I eto Milijunašice! :) :S

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 14, 2022 at 9:57 PM
    • #6,554
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Posebno me veseli što se bulkeri ponašaju skroz suprotno od ostatka general marketa koji je u finom minusu.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 14, 2022 at 10:47 PM
    • #6,555
    Quote from mitkko
    Quote from StatusQuo

Posebno me veseli što se bulkeri ponašaju skroz suprotno od ostatka general marketa koji je u finom minusu.

Ne samo to nego na zatvaranju nije bilo pada cijene, cesce je uobicajeno da se pozicije zatvaraju prije kraja i ruse cijenu danas toga nije bilo, sve ovo oko brodara izgleda jedna ljepa orkestrirana igra vecih igraca akumulacije i distribucije.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 15, 2022 at 12:42 AM
    • #6,556
    Quote from lebowski

Tko JM ili

Ovo je JM izjavio 5 tog

I generally agree with the premise that although $ZIM is very cheap here, it's much riskier now and the valuations aren't as compelling as they were in the past. I sold the last of my $ZIM a few weeks back, but had been long since $11-$14 range after the IPO. Life changing stock, and nothing but respect for the management so far. It has been a great ride for many of us, and I hope it keeps going up!!

Personally, I believe there is far better risk/reward in the lessor companies like $DAC $GSL and even better yet in the container leasing firms like $TGH $TRTN. That is where I have my money now and during yesterday's carnage, that's where I was adding more.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 17, 2022 at 2:06 PM
    • #6,557
    The ECB IS Stuck Between A Rock And A Hard Place: Euro Base Soon? | Investing.com
    Market Overview Analysis by David Jones covering: EUR/USD - Евро Доллар США, S&P 500, US Dollar Index Futures, Crude Oil WTI Futures. Read David Jones's latest…
    www.investing.com

Kina objavljuje podatak o GDP u ponedjeljak

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 18, 2022 at 8:58 AM
    • #6,558

---------------With most of Europe, as well as Hong Kong, Australia, and New Zealand on holiday today, the focus of the day has been on this morning’s tier-1 data releases from China. China GDP YoY for Q1 beat expectations, rising by 4.80% (4.50% exp), and rising 1.30% QoQ (0.60% exp). Industrial Production in March fell to 5.0% YoY from 7.50% in February while Retail Sales had a big miss, slumping to -3.50% YoY (-1.60% exp.) in March from 6.70% in February. Meanwhile, Unemployment in March rose to 5.80% from 5.50% previously, and Capacity Utilization fell to 75.80% from 77.40% previously.

Overall, the data suggest that China started the year well, but as the quarter has moved on the headwinds have gotten stronger. A slowing property market, sweeping COVID restrictions, the Ukraine invasion pushing up base commodity and energy prices, and a central bank still intent on deleveraging sectors of the economy, have all combined to weigh on China's growth. About the only thing missing is a meaningful rise in inflation, which is some small sliver of comfort.--------------------

Asia Session: China GDP Beat Reveals Cracks; U.S. Futures, Regional Indices Slump | Investing.com
    Market Overview Analysis by MarketPulse (Jeffrey Halley) covering: EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, AUD/USD. Read MarketPulse (Jeffrey Halley)'s latest article on…
    www.investing.com
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 19, 2022 at 7:41 AM
    • #6,559
    Quote from mitkko

Nasdaq, ovo drzim na oku... trenutno se formira to potencijalno desno rame.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

With yesterday's candle, NASDAQ looking good for a possible medium-term bottom. For a H&S bottom reversal price needs to rally from here towards the neckline at 15,300.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 19, 2022 at 8:30 AM
    • #6,560

The Fed Lied… QE Didn’t End… Protect Your Portfolio From Inflation Now! | ZeroHedge

Sve skriveno biva otkriveno

Hope da ekipa ne govori istinu.

Preneseno iz zerohedge

----------We were told the Fed ended its Quantitative Easing (QE) on March 9th 2022. That’s a strange claim given that the Fed’s balance sheet has expanded by $55 BILLION since that time. Heck, the Fed just bought ~$25 billion worth of Mortgage Backed-Securities (MBS) last week.---------

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 3.1k

• harpun
      • February 12, 2020 at 6:36 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 23, 2025 at 10:26 AM
    2. Odgovora
      3.1k
      Pregleda
      1M
      3.1k
    3. SILVIO2024

June 23, 2025 at 10:26 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 23, 2025 at 10:20 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      848k
      1.9k
    3. SILVIO2024

June 23, 2025 at 10:20 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 23, 2025 at 10:09 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. All

June 23, 2025 at 10:09 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 22, 2025 at 1:19 AM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 22, 2025 at 1:19 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 776

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 21, 2025 at 9:49 PM
    2. Odgovora
      776
      Pregleda
      424k
      776
    3. Kayser Sose

June 21, 2025 at 9:49 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 June 23, 2025 at 10:26 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 June 23, 2025 at 10:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

All June 23, 2025 at 10:09 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 22, 2025 at 1:19 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Kayser Sose June 21, 2025 at 9:49 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 21, 2025 at 10:22 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All June 20, 2025 at 2:26 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

JoSko111 June 18, 2025 at 1:59 PM
  • Što smo danas tržili

All June 17, 2025 at 2:59 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

Jure June 16, 2025 at 3:02 PM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,623 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 član i 19 gostiju
  • mariv002