Display MoreI Engleska i Amerika i Kanada kao i Novi Zeland u odnosu na EU razlikuju se u jednoj maloj, skoro nevaznoj sitnici.
Nemaju rat na svojem teritoriju.
Ili, da budemo precizniji, na svojoj granici koji zahtijeva angazman vlastite ekonomije stavljene parcijalno u ratno stanje.
svejedno im ne treba da depozit facility iliti novac koji npr. UniCredit čuva kod ECB bude 0,5% negativan.
a šta tržište misli od tome dovoljno je bilo vidit kretanje Eura prema Dollaru dok Lagarde trenutno brlja po pressici.
žena je doslovce izjavila da su se sa svojom monetarnom politikom zaebali, al, eto, izbio je rat pa je sad sve ok.
ne znam za vas, al to meni ne zvuči kao ekonomija u koju želim investirati (a oni s milijaradama na računu još manje), a i obveznice izdane za financiranje "ratne" ekonomije treba netko kupiti ili ćeš završiti kao Njemačka poslije WW II, koja je bila dužnija od "Grčke", pa je to otplaćivala desetljećima kroz robnu razmjenu da bi sada i dalje bila dužna nekih 70% BDP-a.
meni to samo govori da je Evropa trenutno univestable i da će mi kuna/Euro služiti isključivo da kupim "kruh i mlijeko", a za štednju, investiranje i kapital općenito, daleko im polje.
kralj Dollar i dalje suvereno jaše, čak je ruska centralna banka povećala dolarske rezerve.
https://www.investing.com/economic-calen…erves-(usd)-969
toliko o svjetskoj dedolarizaciji i ostalim bajkama koje ni H. C. Andresen ne bi bolje napisao
U prijevodu, i nadalje možemo u Europi očekivati divljanje inflacije, par tečaja eura i rast burze ?
u prijevodu, rast dionica do prve objave tehničke recesije
kad ide objava bdp-a Njemačke za q1 2022?......jel njima bdp za q4 2021 bio u minusu?......