kreće vlakić... sad više Bullard nije sam samcat u prizivanju oštrijeg pristupa zauzdavanja inflacije:
Bullard: Let's Raise Rates Above 3%
jobs report im isto daje za pravo da stegnu jače
Bullard je jedini glasavao da se digne za 0,5 sad
kreće vlakić... sad više Bullard nije sam samcat u prizivanju oštrijeg pristupa zauzdavanja inflacije:
Bullard: Let's Raise Rates Above 3%
jobs report im isto daje za pravo da stegnu jače
Bullard je jedini glasavao da se digne za 0,5 sad
Sto kazete na shortanje zima, sigurno ide dolje nakon dividende?
Ni čut, Zim je trenutno najjača mašina na svijetu. Prije druge polovice 2023. ni pod razno.
Zim je kod zadnje isplate dividende na dividend day pao više nego što je trebao, mislim da je bila gužva na izlazu zbog poreza izraelskih.
Zim se pokazao kao stvarno dobra dionica i firma u ovim turbulentnim vremenima. U godinu dana je porastao sa 20 na 84 $, sto je porast vise od 4x. Cestitam svima koji su na vrijeme uocili ovu priliku i imam pitanje za vas: Da li kod neke druge kompanije vidite ovakav potencijal za porast cijene u slijedecih godinu dana?
I ekipa, što očekivati od nadolazećeg tjedna? Nastavak ovog bulla, ili?
Nekako sam na strani ideje da će se sve zeleniti, tu i tamo koji dip.
Odavno su ekonomski pokazatelji pali u vodu, sad nekako burza jaše na...kokainu.
Rat je old news, ništa se preko vikenda drastično nije promijenilo, nafta stabilna...
Izgleda da čekamo.
Na mnogo papira koje pratim smo došli do vrha oko 15.02. (SPY također).
Sad ćemo vidjeti hoće li tu ostati, ili probijamo i taj otpor i idemo gore.
Situacija je bljutava.
Kina, oćel bit kaki dip prilika. Ja sam na JD.com ( mada je i csiq zaoravo Kinez)
Nafta?
Marqeta,kako doooooobro radi, e sad to je kao dionica koja bi trebala duplat, no nikako da krene.
Ima li netko prijedlog za zamjenu za Seeking alpha?
Meni ne funkcionira na Androidu, tj funkcionira loše.
Malo ste se svi uvukli u intelektualne ljušture. ajmo živo
Oxlc daje 1% dividende mjesečno,i isplaćuje ju, no sada kakti ore po dnu , da se ćapit još koji posto na raztu. ali, navodno da su svi (findovi) tog tipa malo u nevolji,pao mu je NAV, nešto insajdera razbježalo. u svakom slučaju dugo nije bio ovako nisko.
Triton i zim?
I ekipa, što očekivati od nadolazećeg tjedna? Nastavak ovog bulla, ili?
Nekako sam na strani ideje da će se sve zeleniti, tu i tamo koji dip...
Ja bih da nama to zlocesti nacrta
Osobno, očekujem retracement na SPY od dan-dva jer smo vrlo pregrijani
Onda, ovisno o razvoju na nafti i dr. robi, te Ukrajini, da se ponašamo sukladno: ako nafta i plem. metali nastave divljati, SPY može i dolje.
FED počinje stezati bilancu tek u svibnju, do onda su sve opcije 'na stolu'.
Nego, jel ima tko podatak kako su se u prošlom tjednu ponašali fondovi? Jel to kupuje sitni retail ili su fondovi pružili potporu? Dakle jel samo bull trap ili ima nešto više iza ovog rasta?
Postala sam link o tome.
Bilo je tanko ,taj rast.
Retail.
https://finance.yahoo.com/news/berkshire-hathaway-acquire-alleghany-11-094234451.html
Meni je to malo preveliki zalogaj, al' cijena Oxy je skočila više od 10% nakon što je Buffet počeo ulaziti
Umjetna gnojiva, koliko se sjećam.
Od kada smo prvi put razmatrali kupnju cijena je lijepo poskočila. Nakon što je pala, taman za ulazak
-But, since Wall Street doesn’t make fees on cash, maybe there is another reason they are so adamant you remain invested all the time.
Štrumfovi moji, tamo na ZSE se svi bogate.
Samo vani misle da je ovo jedan od posebno vicious relija u bear marketu
Jučerašnja candle je bila neodlučna, u najmanju ruku. Trguje se puno ispod ranijih standarda, a dokle može niže.. ha . Čini se da je tek počelo. Pad do nekih 50% fibo nije za neočekivati
Štrumfovi moji, tamo na ZSE se svi bogate.
Samo vani misle da je ovo jedan od posebno vicious relija u bear marketu
Jučerašnja candle je bila neodlučna, u najmanju ruku. Trguje se puno ispod ranijih standarda, a dokle može niže.. ha . Čini se da je tek počelo. Pad do nekih 50% fibo nije za neočekivati
odlično crtaš Zloćka
evo i jedan osvrt sa svima nam omiljenog investing.com: No Bottom Yet
loša likvidnost, povećanje spredova, sve više dionica koje rade 52W low
čak i ARKK kojeg autor spominje je u rally modu ali tek da bi dotaknula gornju liniju u downtrend kanalu
Ima li netko preporuku za ovu igru oko ZIM dividenda dan,opal je u predttrgovanju oko17%?
Dal da se kupuje u predttrgovanju, poslije, nikad?
Ima li netko preporuku za ovu igru oko ZIM dividenda dan,opal je u predttrgovanju oko17%?
Po pre-market trenutnih 73 je skuplja nego jučer na 88. A uzmi u obzir da ti Knesset uzima 25% dividende pa je i još skuplja.
Šta naravno ne znači da neće sad gore
Bog J je rekao da ZIM vrijedi 75$ poslije dividende, a to znači da ga treba kupovati na 65$ ili niže, ako se ikad tamo vrati. Možda J. nakon q1 poveća vrijednost, ali koliko vidim, on mislim da je taj početni dio ciklusa kontejneraša pri završetku i očekuje smirivanje cijena vozarina na nekoj nešto nižoj razini od povijesno najviših. On trenutno preporuča DAC i THG u tom sektoru.
Na ZIM-u ko da su svi čekali rješit se te male dividendice
A sada ponovno sprint na ZIM-u. 7% valjda gore u prvih dvadesetak minuta
Čudo od papira
Ja ga shortao jucer, za sada ostajem u tome