Hang Seng +8%, Šangaj +3,5%, fjućersi u plusu.. smiruje se sve ovo oko rata čini se. Iznenađenja i dalje moguća naravno.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Hang Seng +8%, Šangaj +3,5%, fjućersi u plusu.. smiruje se sve ovo oko rata čini se. Iznenađenja i dalje moguća naravno.
Čim nema nuklearnog rata, ne samo to, nema ni prestanka opskrbe naftom i plinom, a vrijeme ide, odmah market reagira
-
ima li kakvih novosti od Feda danas?
ovo je sve češći narativ ovih dana, ništa od slamming the brakes
već ispuhivanje $9T bilance i prvo povećanje kamata od 25 bodova
Paul Krugman Opinion (nytimes.com)
QuoteThe broader economic consequences of those earlier shocks, however, varied considerably. The oil shocks of the 1970s were followed by severe U.S. recessions; the 2010-11 shock didn’t derail the ongoing economic recovery at all. What was different?
Way back in 1997 Ben Bernanke, Mark Gertler and Mark Watson published a classic analysis of the effects of oil price surges on the U.S. economy. They concluded that the recessions that often followed oil shocks mainly reflected “the endogenous monetary policy response.” In English (more or less), recessions happened not because oil prices went up, but because the Fed, fearing a wage-price spiral, responded to rising oil prices by sharply raising interest rates.
And that’s precisely what didn’t happen in 2010-2011.
-
Nema više ni jeftine Alibabe
-
Ja sam prodao Marqetu u premarketu, bilo me straj
-
Opet, da će Kinezi u jedan dan rasti 30% je stvarno jedinstven događaj u povijesti. Najjači odbijanac ikad viđen.
-
Opet, da će Kinezi u jedan dan rasti 30% je stvarno jedinstven događaj u povijesti. Najjači odbijanac ikad viđen.
Najveći bouncevi se dogode upravo u medvjeđem marketu. Dug je bio i bolan pad prije ovog povratka. Već sutra ćemo vidjeti koliko će trajati FEDov 'sve je super i moramo stezati' narativ
-
Najveći bouncevi se dogode upravo u medvjeđem marketu. Dug je bio i bolan pad prije ovog povratka. Već sutra ćemo vidjeti koliko će trajati FEDov 'sve je super i moramo stezati' narativ
procjene rasta BDP-a smanjene sa 4% na 2,8% za 2022 a tržište poludilo od sreče........valjda slave što će nakon tolikog upumpano novca bar neki rast imati........
-
https://finance.yahoo.com/m/c1339f16-ec8c-3cf9-9468-5515fedadaac/buffett-buys-again-berkshire.html
Ako je dobro Buffetu, možda bi bilo dobro i nama. Long
-
Hm.
Buffet dakako sjedi na najvećoj hrpi casha ikada.
A mi sa druge strane, nama bi bilo pametnije ići sa short strane. Ipak i unatoč
Suglasna sam sa dobrim dijelom napisanog
Soaring Inflation at 40-Year High – Is a 100-Year High Ahead? | ZeroHedge
-
-
CEO Stephane Bancel: CEO Stephane Bancel Sells Stocks (cnbc.com)
prodao više od $400 mil vrijedne dionice
inače, Moderni je anti Covid-19 cjepivo (još uvijek) jednini proizvod
on je samo jedan od plejade izvršnih direktora koji su tijekom zadnje dvije godine prodavali dionice
ja se više ne češem po glavi, jasno vidim neke stvari
-
FB
Govor mržnje protiv Rusa razobličio dvostruke standarde FacebookaOdluka Facebooka da dopusti govor mržnje protiv Rusa zbog rata u Ukrajini krši njegova vlastita pravila i ukazuje na "dvostruke standarde" koji bi mogli…www.tportal.hrKoji užas!
Nije ni čudo što pada kao kamen ...
-
Panl odlicno izvjesce ( koliko se razumijem) a pada kao da je potonulo pola brodova. Malo nadokupio, spreman za jos
-
Taman sam kupio call opciju s dospjećem Jan24, strike 70 za ZIM po cijeni od 17$.
ZIM je danas 86$, tako da sam dobio call da mogu po 87$ kupit ZIM do početka 24.
Iako će sad trznut dividendu, pa će past za iznos mega dividende, skupiti će se za sljedeću naknadno.
Izgleda mi prejeftino na prvu dobit takvu opciju po 17$,a do dospijeća skoro 2 godine.
-
Bog brodarstva J počeo izlaziti iz zima na >80 i jučer se pohvalio da je skroz izašao. Ja sam izašao početkom tjedna negdje na 83$, ali me zasvrbio prst pa sam uzeo DAC i u dva dana digao 10% i sad sam all out.
Cca 110% plusa od studenog 2021. Nevjerojatno.
-
Bog brodarstva J počeo izlaziti iz zima na >80 i jučer se pohvalio da je skroz izašao. Ja sam izašao početkom tjedna negdje na 83$, ali me zasvrbio prst pa sam uzeo DAC i u dva dana digao 10% i sad sam all out.
Super kolega, čestitam!
Ja bi još pokušao cijediti na GSL, ATCO i TGH, dok ide ide
-
ima li netko za preporučiti neki commodity ETF a da je i za retail investitore? Zanima me.
edit, našao.
-
Super kolega, čestitam!
Ja bi još pokušao cijediti na GSL, ATCO i TGH, dok ide ide
Ma vidjet ću, dio love će mi trebati za neke druge stvari, ali ZIM i DAC su mi u fokusu i dalje, a i ako J na nešto snažno tipuje, onda bih uletio. Upao bih u SHIP ali sam u ATPL puno.
-
kreće vlakić... sad više Bullard nije sam samcat u prizivanju oštrijeg pristupa zauzdavanja inflacije:
Bullard: Let's Raise Rates Above 3%
jobs report im isto daje za pravo da stegnu jače
-
Naravno da neće.
Ništa jače, održavati će stanje vuk sit i ovce na broju
Imaju oni nekakve midterm izbore
-
-