A dobro nije bas tako, realno dionica je u zadnjih pola godine pala sa 120 na 25 s tim da od 100 prakticki nije imala rebounda, negdje ga mora naci sigurno da je ovo pozitivna informacija jer pokazuje djelovanje da se zaustavi negativni trend, trziste uvik to nagradi kratkorocno, najgore bi bilo da nisu nista napravili, da je dionica skupa je ali kad gledas usporedno s marketom postoje i skuplje kao sta je bila neki dan ona cloud, ova ipak ima neku povijest i nije neki startup koji ce odma propast, biznis model i klijente imaju samo je stvar konsolidacije da se zaustavi gubitak, zato je trziste nece odma otpisat kao neki startup.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
jučer Peloton, ne znam jel ste pratili tko?
daklem kompanija ostvari skoro pola milijarde dolara gubitka (kvartalnog!) na 1.13 mlrd prihoda
otpuštaju 20% ljudi, smjene CEO i CFO
za cijelu 2022. planiraju:
$(675) million to $(625) million Adjusted EBITDA, pazite ne neto gubitak, nego operativni gubitak prije amortizacije, poreza i kamata!
ako dobro čitam, za sljedeća dva kvartala planiraju ukupni prihod koliko su sad imali u ovom, veliki pad
inače model poslovanja su preplate na indoor vježbe te prihod od prodaje opreme (bicikli, fitness sprave)
navodno su na opremi mizerne marže, a u prvom segmentu naplate on-line 'poduke' im je konkurencija između ostalog i Amazon
pa ti vidi!
spominju se kupci njih redom tri-četiri da se hype podigne oko 'poželjne udavače', a ništa na papiru, nikakve službene objave
dionica naraste za 25%
pump and dump
samo još nije bio dump
previše oni imaju novaca, premalo pameti
kod nas na ZSE, imamo pameti al nemamo novaca kao oni
eno izašao članak kako angažman novog CEO znači odustanak ili barem preslagivanje prije prodaje PTON
što je i logično: onaj koji kupuje taj bira i novog CEO pa je ovo daleko od postupka prodaje
znači zaduženo društvo s padajućom Ebitda su jučer kupovali bezveznjaci i ignoranti
ostat će bagholderi do daljnjeg
-
80% dionica prvog izbora mi je prekrasno raslo i rastu.
ja sam naravno bio u ovih 20%.
izmaknulo mi je to tlo pod nogama, jednostavno sam izgubio trejderski ritam.
energetsko naftaške dionice padaju,pa i CNX i SWN, koje su "naśe".
možda se pripremati za njiov preokret?
-
jučer Peloton, ne znam jel ste pratili tko?
daklem kompanija ostvari skoro pola milijarde dolara gubitka (kvartalnog!) na 1.13 mlrd prihoda
otpuštaju 20% ljudi, smjene CEO i CFO
za cijelu 2022. planiraju:
$(675) million to $(625) million Adjusted EBITDA, pazite ne neto gubitak, nego operativni gubitak prije amortizacije, poreza i kamata!
ako dobro čitam, za sljedeća dva kvartala planiraju ukupni prihod koliko su sad imali u ovom, veliki pad
inače model poslovanja su preplate na indoor vježbe te prihod od prodaje opreme (bicikli, fitness sprave)
navodno su na opremi mizerne marže, a u prvom segmentu naplate on-line 'poduke' im je konkurencija između ostalog i Amazon
pa ti vidi!
spominju se kupci njih redom tri-četiri da se hype podigne oko 'poželjne udavače', a ništa na papiru, nikakve službene objave
dionica naraste za 25%
pump and dump
samo još nije bio dump
previše oni imaju novaca, premalo pameti
kod nas na ZSE, imamo pameti al nemamo novaca kao oni
eno izašao članak kako angažman novog CEO znači odustanak ili barem preslagivanje prije prodaje PTON
što je i logično: onaj koji kupuje taj bira i novog CEO pa je ovo daleko od postupka prodaje
znači zaduženo društvo s padajućom Ebitda su jučer kupovali bezveznjaci i ignoranti
ostat će bagholderi do daljnjeg
Ali ju pumpaju sad! Jučer sam mislio da će biti dump, nije.
Danas opet mislim da će biti dump. Možda.
-
zipa FCF kod PTON: FCF
ako nađem za 31.12. javim
-
Short snapa nije ispao kako sam se nadao da pa presao na peloton. Za sada nije lose, ali drzim ga sa stopom malo iznad prodaje
-
As Fed Prepares To Raise Rates, Beware The Feedback Loop | Investing.comMarket Overview Analysis by James Picerno covering: Bank of America Corp. Read James Picerno's latest article on Investing.comwww.investing.com
Ni Vrag od Burze ne zna kako će ovo završiti
-
On the economic data front, Thursday's Consumer Price Index (CPI) will be one of the most closely watched reports, and will likely show another multi-decade high print on inflation to further vindicate the Federal Reserve's more hawkish stance.
Ovo danas čekamo. Kada će to biti objavljeno, nakon zatvaranja marketa ?
Da neće biti aftermarket shorta ?
-
On the economic data front, Thursday's Consumer Price Index (CPI) will be one of the most closely watched reports, and will likely show another multi-decade high print on inflation to further vindicate the Federal Reserve's more hawkish stance.
Ovo danas čekamo. Kada će to biti objavljeno, nakon zatvaranja marketa ?
Da neće biti aftermarket shorta ?
thursday je sutra koliko znam
zato danas rasturamo... kao posljednji ples, bal
-
ja sam upravo zato rasprodao sve osim CNX koji pripada tom energetskom sektoru, i pozabaviti ću se šortanju svega i svačega osim energije i banaka
pa tako i ZIM-a
Gospon šortovalec, ajde ako ti nije problem samo nam javi kad si nam šortao ZIM, nadam se da si uspio.
-
-
Je. Whoops.
Nisam dobro brojala. Zanijela sam se.
-
ja sam upravo zato rasprodao sve osim CNX koji pripada tom energetskom sektoru, i pozabaviti ću se šortanju svega i svačega osim energije i banaka
pa tako i ZIM-a
Gospon šortovalec, ajde ako ti nije problem samo nam javi kad si nam šortao ZIM, nadam se da si uspio.
nisam lud šortat ZIM ili GOGL, dok je market u usponu
vidjet ćemo sutra... polako
-
nisam lud šortat ZIM ili GOGL, dok je market u usponu
vidjet ćemo sutra... polako
Udri oboje, yolo
-
E pa sad sam ja šortovalec. Vidim da je moj idol Mintzmyer prodao 98% ZIM-a, a kako kažu, jedan se obogatio što je stalno prodavao prerano. Uzeo sam jedno 60% negdje od listopada, za prvo američko iskustvo mislim da sam položio.
-
jučer su prodavatelji izostali u zadnjih sat vremena (mislim na fondove, institucionalce koji uobičajeno trguju na kraju dana)
iako su par dana prije toga (četvrtak, petak prošli tjedan i u ponedjeljak ovaj tjedan) zakucavali prema dolje
svi nešto čekaju... dok market ide gore
10YR bond se dobro drži iznad 1,9%
-
--- It is time for the Federal Reserve to start removing accommodation and raising interest rates, but it is not necessary for the central bank to launch its rate hike cycle with a half percentage point increase, Cleveland Federal Reserve President Loretta Mester said on Wednesday.
"I don't like taking anything off the table," Mester said during a virtual event. "But, you know, I don't think there's any compelling case to start with a 50 basis point" rate increase. She added that each meeting is going to be "in play" and the pace of rate increases will depend on what happens with inflation and the economy.
Fed's Mester says she doesn't see compelling case to start with 50 bps rate hike By ReutersFed's Mester says she doesn't see compelling case to start with 50 bps rate hikewww.investing.comIma jedan izraz za to, al' nije pristojan. FED dakle bi, ali baš i ne bi.
Najbolje bi im bilo da osnuju Povjerenstvo . Jer mi bi, al' ne bi i ne bi baš sada.
-
Malo sam uskočio u sedlo, al konji stvarno dobro praše...
cnx kupio premalo,izasao na vrijeme
gpro kupio previše na nuli
marqeta mogao zaraditi puno vise da se nisam prije jedno 10 dana polakomio na longu. i trejdam ju.
paypal odigrao dobro,ali usao sa malo novca. na longu pogubio gaće.
jako cudna vremena
-
Kupio sam Disney
-
odlična kompanija, taj PTON
i oni (mediji & analitičari) bi to odmah prodali?
vidim stoje u redu
u međuvremenu članak na SA: Sell the Dead Cat Bounce
-
odlična kompanija, taj PTON
i oni (mediji & analitičari) bi to odmah prodali?
vidim stoje u redu
u međuvremenu članak na SA: Sell the Dead Cat Bounce
Pa kad će više biti za short!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-