https://www.zerohedge.com/markets/bigger…d-emerge-summer
Ovdje piše da dolazi vrijeme za kontejneraše ?
A ?
Ma tko bi rekao...
https://www.zerohedge.com/markets/bigger…d-emerge-summer
Ovdje piše da dolazi vrijeme za kontejneraše ?
A ?
Ma tko bi rekao...
"It's a bear market that no one called; I think the bear market is over." – Jimbo Cramer 25.03.22
mislim da danas napuštam brod zvan CNX Resources
došlo vrijeme za oproštaj
u izvješću za Q1/22 me čekalo (nije da je neočekivano) visoki gubitak zbog hedžiranja, te je to popalao cijelu akumuliranu dobit
obzirom da ne znam kud to dalje vodi, i da iskreno ne razumijem tko i kada (kako) ispostavlja račun na naplatu, bolje da se oprostimo i svaki svojim putem dok je cijena preko $21
inače, podigli su očekivanja za FCF za dodatnih $100 mil (za cijelu 2022.), evo ovdje i prikaz smanjenja brojda dionica i duga
međutim, cash flow i income statement su ovdje dvije nespojive realnosti pa me frka
. . . . .
inače kakva su vam očekivanja?
za dva kapitalca koji objavljuju danas po zatvaranju: AAPL i AMZN
redom svi koji su danas objavili zarade... rastur do rastura
zazelenili burzu samo tako!
longići moji, da ne bi bilo da samo šortamo evo ideje za long
- vijest jučer da je Barclay's proglasio TGT za top pick što se tiče retaila (TP $280): link
- dodano na jučer, danas imamo friški apgrejd cijene još jednog analitičara na $300 (trenutna cijena u PM $231.70) daje nekih 30% upside
- inače je vrlo jak već neko vrijeme cijeli sektor s COST, DG i WMT koji su već pobjegli dok mislim da TGT tek počinje, jer je na jačem prometu probio
liniju otporaiz njihovog RDiG se vidi kako zarada po dionici raste brže čak i od prihoda jer smanjuju broj dionica (ovdje pod Financing Activities, Repurchase of Stock se vidi da su aktivni svake godine ali prošle su se baš isprsili)imaju tzv. pricing power da rast cijena prebace na potrošače prvo, jer to rade i svi drugi retaileri a drugo, onaj tko voli kupovati u Targetu kupuje uvijek u Targetu
ako se još čega sjetim, dodat ću... mislim da su u dobroj poziciji
evo usporedba TGT s nekim dionama iz grupe, nije loše: fool.com
GDP Usa q1 -1,4%.......prognozirali su +1,1%......
Meni se nekako čini da taj podatak neće špekulante ni okrznuti.
Samo je pitanje hoće li okrznuti velike igrače.
Revijalno zelenilo za sad. Kasnije, vidjeti ćemo.
Napokon zatvorio taj cresy s otvaranjem burze, to nije bio option nego warrent, sta god to bilo i kako god to zavrsilo kod mene. Ostao bez 170 dolara, ali nesto i naucio 🤣
Warrant je isto kao i opcija. Razlika je samo u tome s kime trgujes. Opcijama kupujes ili prodajes drugom investitoru. dok warrantom kupujes ili prodajes direktno kompaniji za cije dionice imas izdani warrant.
Znaci, tvrtke na burzi imaju mogucnost izdati taj instrument po kojem ti imas pravo kupiti dionice od te tvtke po cijeni i do datuma naznacenom na instrumentu. Sredstva koje platis idu direktno toj tvrtci.
No, i dalje ostaje misterija sto si i gdje poklikao..
Warrant je isto kao i opcija. Razlika je samo u tome s kime trgujes. Opcijama kupujes ili prodajes drugom investitoru. dok warrantom kupujes ili prodajes direktno kompaniji za cije dionice imas izdani warrant.
Znaci, tvrtke na burzi imaju mogucnost izdati taj instrument po kojem ti imas pravo kupiti dionice od te tvtke po cijeni i do datuma naznacenom na instrumentu. Sredstva koje platis idu direktno toj tvrtci.
No, i dalje ostaje misterija sto si i gdje poklikao..
Treba na interactive uvest umisto parental control, senior control
Meni se nekako čini da taj podatak neće špekulante ni okrznuti.
Samo je pitanje hoće li okrznuti velike igrače.
Revijalno zelenilo za sad. Kasnije, vidjeti ćemo.
Normalno.
Da su objavili -2,4 rasli bi 4%.
Gospe mu
Gospe mu
Kad me pitaju kako je trgovati kod murikaneca samo posaljem ovaj gif.
definitivno jako čudan market.
da mi je netko rekao da ću moći kupovati Facebook po P/E 13 ili Google po P/E 20, rekao bi mu da je lud.
al da bi indeksi mogli još dolje, mogli bi, jer je još hrpa firmi u indeksima precijenjena.
ista stvar kači i brodare, jer su u small caps indeksu di je većina firmi na suludo velikim P/E, a većina marketa u USA se kreće po pasivnim ulagačima koji kupuju indekse, a nisu stock pickeri.
p.s. argument za bull case je taj što su Japanci odlučili braniti 0.25% na 10y yield, što daje plafon za yieldove i u USA.
stoga je očito da će najvjerojatnije rast dollara nešto polomiti na marketu i da će doći likvidacijskog eventa, a kad će se to manifestirati i što će biti okidač, ostaje za vidjeti.
slažem se s kolegom accountant, ne spavati u papiru.
s druge strane, ništa još ne pokazuje ni da je vrijeme za ići full short.
čini se da je još uvijek jedina ispravna intraday long/short strategija, s čime god da trgujete 🤷
Display Moredefinitivno jako čudan market.
da mi je netko rekao da ću moći kupovati Facebook po P/E 13 ili Google po P/E 20, rekao bi mu da je lud.
al da bi indeksi mogli još dolje, mogli bi, jer je još hrpa firmi u indeksima precijenjena.
ista stvar kači i brodare, jer su u small caps indeksu di je većina firmi na suludo velikim P/E, a većina marketa u USA se kreće po pasivnim ulagačima koji kupuju indekse, a nisu stock pickeri.
p.s. argument za bull case je taj što su Japanci odlučili braniti 0.25% na 10y yield, što daje plafon za yieldove i u USA.
stoga je očito da će najvjerojatnije rast dollara nešto polomiti na marketu i da će doći likvidacijskog eventa, a kad će se to manifestirati i što će biti okidač, ostaje za vidjeti.
slažem se s kolegom accountant, ne spavati u papiru.
s druge strane, ništa još ne pokazuje ni da je vrijeme za ići full short.
čini se da je još uvijek jedina ispravna intraday long/short strategija, s čime god da trgujete 🤷
Brodari su na suludo VELIKOM P/E?
Na koji segment brodarstva misliš, može li neki primjer?
Na koji segment brodarstva misliš, može li neki primjer?
nisu brodari, nego druge dionice u small caps indeksu.
a kad krene likvidacija, sve se likvidira, pa i brodari, koji su trenutno jeftine dionice, jbg. 🤷
Na koji segment brodarstva misliš, može li neki primjer?nisu brodari, nego druge dionice u small caps indeksu.
a kad krene likvidacija, sve se likvidira, pa i brodari, koji su trenutno jeftine dionice, jbg. 🤷
Ako misliš da su brodari jeftini zbog panike u kojoj sve stradava, to se slažem. Ako misliš da će brodari ostati jeftini, to se ne slažem nimalo. Fundamenti su naprosto prejaki.
Nema nas puno koji trgujemo ovim i slicnim specificnim instrumentima. Mozda samo kao podsjetnik sebi samome.
https://www.proshares.com/globalassets/proshares/documents/leteveryoneinvest_1.pdf
QuoteThe Financial Industry Regulatory Authority (“FINRA”) issued a notice on March 8, 2022 seeking comment on measures that could prevent or restrict investors from buying a broad range of public securities designated as “complex products”—which could include the leveraged and inverse funds offered by ProShares. The ultimate impact, if any, of these measures remains unclear. However, if regulations are adopted, they could, among other things, prevent or restrict investors’ ability to buy the funds.
Svi ćemo mi još malo na candle, intraday.
Scalp, da budemo precizni
Danasnji dan sa druge strane bare.
Danasnji dan sa druge strane bare.
otišao ti je i TSLA u minus
'ostali samo dugmići, dobar pos'o napravio Pantelija...'
zadnja svjećica sve govori: NAS100
ja otšortao svoje, pozatvarao pozicije prije drugog tjedna
u utorak je 'so FED day'
da ne bi bilo odbijanca
šortao sam SPOT, SNAP i na kraju dana poslastica: ROKU
dobro je roknuo
Display MoreDanasnji dan sa druge strane bare.
otišao ti je i TSLA u minus
'ostali samo dugmići, dobar pos'o napravio Pantelija...'
zadnja svjećica sve govori: NAS100
ja otšortao svoje, pozatvarao pozicije prije drugog tjedna
u utorak je 'so FED day'
da ne bi bilo odbijanca
šortao sam SPOT, SNAP i na kraju dana poslastica: ROKU
dobro je roknuo
da se i ja pohvalim.
otvorio prekjučer IBRK, prvi dan sve moguće greške napravio i završio s 18$ plusa.
jučer cijeli dan proveo u groznici (38.7)
danas mi bilo bolje pa sam malo vozio NVDA i FB.
lagani trejdovi, bez puno rizika, čisto na setup i čekanje prilike i za jedan dan piknuo plaću tete u Konzumu.
nije puno, al čovika veseli