ovo bi valjalo provjeriti, zanimljiva teza
SUKC (Sunce hoteli d.d.)
-
-
-
Ovaj clanak je jucer izasao:
https://lider.media/poslovna-scena…i-biznis-132592
QuotePrema informacijama s turističkog tržišta, dugogodišnji hotelijer Jako Andabak priprema prodaju svog turističkog portfelja, Bluesun hotele koji unazad godinu dana posluju pod objedinjenim imenom Sunce hoteli. Sva dokumentacija bila je, kako saznajemo, pripremljena i prije koronakrize, tako da slabiji turistički rezultati hotelskog sektora zbog koronakrize nisu razlog njegove namjere o prodaji.
-
Ovaj clanak je jucer izasao:
https://lider.media/poslovna-scena…i-biznis-132592
QuotePrema informacijama s turističkog tržišta, dugogodišnji hotelijer Jako Andabak priprema prodaju svog turističkog portfelja, Bluesun hotele koji unazad godinu dana posluju pod objedinjenim imenom Sunce hoteli. Sva dokumentacija bila je, kako saznajemo, pripremljena i prije koronakrize, tako da slabiji turistički rezultati hotelskog sektora zbog koronakrize nisu razlog njegove namjere o prodaji.
Cini mi se da nismo otvorili SUKC temu. Da ne otvaram nove prazne teme radi jednog ili dva posta, vezem se na ovo.
Neki dan ide, danas opet nejde. Ti novinari, nikako da se dogovore. To znaci da slijedeci put skoro sigurno ipak ide.
-
Pa to su rekli da oni ne akviziraju niti se spajaju s nekim. A nisu rekli da njih neće akvizirati. 😁
Čitao sam intervju i način na koji je Veselko odgovarao meni sugerira da je htio zamumuljati i izbjeći direktan odgovor. Odnosno da je naglasio riječ trenutno sto ne znaci da nije bilo ispipavanja tržišta i neformalnih upita. To je inače bio naručeni PR intervju jer je to novi predsjednik uprave nakon sto je Jako otjerao prethodnog, Tončija Borasa.
-
u tišini lijepih +30ak% lagano ovih dana, ako i neće mijenjati vlasničku strukturu, neki jako krenuli u kupnju
-
Nitko nije primijetio da je izdavatelj u segmentu promatranja...
-
već nekoliko puta posljednjih mjeseci
-
već nekoliko puta posljednjih mjeseci
Nije nekoliko. Drugi puta od srpnja.
Cini se da se povremeno netko vrzma oko firme valjda zbog njezine prodaje. Bas me zanima kak će to završiti, al zanimljivo je da jedan skrbnički u top 10 konstantno sakuplja.
-
https://www.nacional.hr/pregovori-u-za…merickom-fondu/
Izgleda da Sunce ide u prodaju
-
Sunce mira nešto radikalno napraviti, inače ih neće biti. Imaju hotele na fantastičnim lokacijama na Makarskoj rivijeri, ali hoteli su zapeli u drugoj polovici 80-ih, svima odreda treba velika preobrazba i pokoja nova zvjezdica.
A to košta jako puno. Pa ili će u prodaju ili po skupljanje novca, bilo kroz dokap ili kreditiranje. Bez snažnog ulaganja u kapacitete, za pet godina će se pretvoriti u objekte poput mnogih radničkih odmarališta koja su mahom na odličnim lokacijama, a imaju u sobama Vuteksove deke...
-
-
Ne mora Jako Andabak ništa radikalno napraviti jer je očito da se firma prodaje, ako već nije prodana. Imaju oni dosta obnovljenih hotela i solidno oni rade. Prihodi po smještajnoj jedinici su na razini vodeće konkurencije, a profitabilnost je niza. Naprosto jer je sezona kraća. SUKC ima cudo na Braču u Zlatnome ratu, uz natpolovično vlasnistvo nad aerodromom i upravljanje WTA turnirom.
Za razliku od Valamara Jako nije imao financijske kapacitete ni stručnjake da napravi posao te razine. A i nije htio nekome drugome dati kontrolu nego ostati većinski vlasnik. A većinsko vlasnistvo košta, ali se u situaciji prodaje može i izdašno naplatiti. Slazem se da su pozicije hotela u Brelima i Tučepima fantastične.
-
-
kako je već pisano
sad je jasno zašto cijena raste.
kao i po običaju, mali uvijek zadnji saznaju razlog.
-
Ma ništa još nije potpisano, danas ćemo saznati.
-
goldfinger niste li rekli da je to propalo?! kako sad, promijenili ste kavu?
-
niste li rekli da je to propalo?! kako sad, promijenili ste kavu?
Jeasm.
Šalicu nisam okrenuo tri puta u smjeru kazaljke na satu.
Pričekajmo još malo
-
opet zanimljiv članak, ako je sve odrađeno još sredinom prosinca, onda oni koji to znaju mogu i dalje kupovati, a mi neka sačekamo objavu na ZSE, nije li ovo taj neprovjereni novinski napis radi kojega je nastupio segment promatranja
-
vjerovatno jest, ali su i dvaputa mislim tražili očitovanje izdavatelja o rastu cijene.
-
prije 3 mjesece izgledalo je da ovu dionicu nitko ne prodaje i nema, a vidi sada, ask se puni brže od hotela u najboljoj godini
-
kakova su očekivanja u eventualnoj prodaji? po mojoj visokospecijlnojsamoukoj analizi, ispala je brojka 186,77kn.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin