Još treba dodati da je LPLH bila jedini turist na ZSE koji je ostvario dobit u 2020 te da je ovogodišnji sjajan rezultat postignut u uvjetima u kojima još nema cjelovitog oporavka. Mislim da za 2-3 godine, LPLH može bez problema isporučiti 20-25 mil. kn dobiti godišnje, pogotovo nakon najavljenih dodatnih ulaganja u kampove za koje je poznato da daju najbolji omjer uloženog i dobivenog. Trenutna tržišna kapitalizacija je svega nekih 86. mil. Siguran sam da će dionica kroz neko vrijeme pratiti rastom ovaj rast poslovanja, pogotovo kad ulagači nisi ni svjesni što je u bilanci tj. kako se to nerealno jeftino vodi u knjigama. Nimimada, možda bi trebali na skupštini, mi mali dioničari, postaviti pitanje o vrednovanju nekretnina u bilanci. Npr. mislim da brodogradilište u centru Malog Lošinja vode u knjigama po 5.5 mil kn. a realna vrijednost je bar 10x veća. Lošinjska plovidba svojih preko 500.000 m2 u knjigama vodi po cca 80kn po m2. To je ludost, da se vrijednost realno iskaže u bilanci po tržišnim a ne nabavnim cijenama, dionica bi bila bar na 350-400 kn.
LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)
-
-
-
Slažem se sa svime Mark.
Bilo bi dobro otići na skupštinu i pitati neke stvari, tu se može puno vidjeti. Bio sam na nekoliko skupština ali ne Lplh, daleko mi je.
-
Bio sam ovo ljeto na skupštini, svakako odite, dobro je da imamo predstavnike malih tamo.
Mislim da nema potrebe (barem za sada) raditi revalorizaciju imovine u bilanci jer to može dovesti samo do vecih poreza (dobit + eventualni kasniji porez na imovinu).
Kada napravimo sva ulaganja pa se bude jedino moglo isplacivati velike dividende i otkupljivati dionice, onda mozemo razmisliti da nam se jos vise isplati preko revalorizacije imovine.
Za sada mislim da je to nepotrebno.
-
Igor prodaje dionice, prema 6 sklopljenih ugovora.
-
Igor prodaje 14.200 dionica, a na skupštini odlučili da ne prikažu pravu vrijednost imovine. Koliko je ovom odlukom prodavač dionica, koji ima i znatna glasačka prava izgubio. Ovdje ima i nekih skrivenih igara, sliči mi Adrisu i Kukurinovu prodaju svojih dionica?
-
S Apple marine INC prebačene dionice na Sven Delija. Zna li se tko je gospodin?
Ima li kakve veze s prethodnim preslagivanjima?
-
Brodogradilište u ovom kvartalu puno kao kutija šibica. . Nadam se rekordnim rezultatima kao prošli kvartal u turizmu.
-
Danas promet na lplh vrijedan spomena, pogledao sam unazad 4 godine jednom je bio veći.
Brodogradilište u prošlom kvartalu puno, tako je počela i godina.
Od PU ni čestitke ni objave za male dioničare.
-
Dojam je da netko na ovoj slabo likvidnoj dionici dobro brine da cijena ostane tu gdje Je.
Prošle godine kada su i purani letjeli i kada je zabilježen rekordan rast dobiti i poslovanja općrnito ovdje pozitivna nula.
Ova godina krenula u istom tonu. Vidjeti ćemo kako će završiti, važno je da se radi kako se radilo posljednjih sezona.
-
Novac se na tržištu kapitala ne zarađuje kada se kupuje ili prodaje dionica, nego kada se ne radi ništa i čeka. Tržište može samo kratkoročno ignorirati uspjehe ili neuspjehe. U slučaju LPLH radi se o sve većim uspjesima, tako da se ne brinem što je to skoro jedina kompanija koja stoji na mjestu zadnjih par mjeseci. Trenutno se događaju dosta velike promjene među top 10 ulagača, a budući da cijeli sektor tek čeka prava konsolidacija, ovo je jedna sigurna deep value pozicija, pogotovu u uvjetima galopirajuće inflacije. Puno ljudi nažalost ne razumije da gotovina na računu dugoročno sigurno nije dobro ulaganje a misle da su pozicije tipa LPLH rizične, što je po mojem mišljenju totalna glupost, pogotovo kad se uzme u obzir trenutna tržišna kapitalizacija i budući razvoj kompanije.
-
-
Dojam je da netko na ovoj slabo likvidnoj dionici dobro brine da cijena ostane tu gdje Je.
Prošle godine kada su i purani letjeli i kada je zabilježen rekordan rast dobiti i poslovanja općrnito ovdje pozitivna nula.
Ova godina krenula u istom tonu. Vidjeti ćemo kako će završiti, važno je da se radi kako se radilo posljednjih sezona.
Prilika za dokup, što se i radi u tišini...sve što se ponudi do 135kn se počišti vrlo brzo. Zadnjih dana je jako teško nešto kupiti ispod 130kn, jer te odmah preskoče nalozima.
-
Sretno u dokupu Marine
-
Gledam ovaj sumanuti rast cijena nekretnina pa ovu turisičko nekretninsku tvrtku i cijenu njene dionice.
U rastu tržišta krajnje suzdržana u padu solidarna.
Brodogradiliše puno kako prošli kvartal tako i u Siječnju, čekamo rezultate...
-
Ima li kakve šanse da dionica pređe u kontinuiranu trgovinu
-
Ima li kakve šanse da dionica pređe u kontinuiranu trgovinu
Pa počnite trgovat sa njom, ja vam radim barem petinu prometa zadnja dva miseca sa stalnim ulascima na 127kn i izlascima na 134-137kn..
-
a kako uspijete kupit na 127
-
LPLH najbolji godišnji izvještaj do sada.
Čestitke upravi i radnicima.
TK manje od 83 miliona kn, dobit 4,7 miliona kn.
Najave daljnjeg proširenja kampa Lopari za sezonu 2023. te popunjenosti brodogradilišta u prvoj polovini 2022.
-
Nakon sto je cerp riješio prvih 2000 komada po 128, evo novih 2000, ali cijena je malo porasla, točno tako sam i predviđala osim sto sam novi kontingent očekivala tek u ponedjeljak dok se ask malo nadopuni.
Evo odgovor na vaše pitanje kolega Marine tko su ti koji kupuju i zašto prije rasprodaje iz državnog portfelja.
-
Nakon sto je cerp riješio prvih 2000 komada po 128, evo novih 2000, ali cijena je malo porasla, točno tako sam i predviđala osim sto sam novi kontingent očekivala tek u ponedjeljak dok se ask malo nadopuni.
Evo odgovor na vaše pitanje kolega Marine tko su ti koji kupuju i zašto prije rasprodaje iz državnog portfelja.
Što mislite kolegice , zašto je cijena porasla??? Možda zato što vide da se prelako prodaje???
-
Što mislite kolegice , zašto je cijena porasla??? Možda zato što vide da se prelako prodaje???
Lplh je slabije likvidna dionica, a prodaja ide, rekla bih uobičajenim tempom, možda čak malo bolje jer su neki tek sada uvidjeli podcijenjenosti ove dionice.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner