1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 12, 2021 at 6:54 PM
    • #1,541
    Quote from Moller
    Quote from LodeRunner

Pa naravno, na gospon Mollera. Nadam se da je dobro i da nije koju bolestinu uhvatio.

ma ništa ozbiljno, samo lagana alergija na ovu neorganiziranu šaku jada od države, sve sami foleri i manekeni, a kada se dogodi problem onda se prepušta narodu da si organizira samopomoć, hladno je i smrzao sam se, a kasno je, sutra se bumo pospominjali:sleeping:

Moller jeste bili možda na Banovini? Nije provokacija nego ste napisali da ste se smrzli pa možda neki info iz prve ruke?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 12, 2021 at 7:20 PM
    • #1,542

ne znam di ovo postati, pa ću ovdje

Otac weba pokreće novu mrežu, želi vratiti internet u ruke korisnika

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2245995

vidi čovjek da je ova priča sa cenzuriranjem otišla malo predaleko i da je njegov inicijalni izum postao taoc velikih sila i korporacija.

ljudi imaju apsolutno pravo komercijalizirati svoju privatnost (kao što to rade bilo koje osobe koje žele postati javne i živjeti od takve slave), ali ima i nas koji to ne želimo.

a pogotovo su opasni ovi sustavi sveopćeg nadzora.

primjera radi, dovoljno vam je vidjeti kako operiraju USKOK i DORH.

znaju oni sve jako dobro ono što trebaju znati, al to onda stoji u ladici dok netko iz vlasti ne da mig da se krene u akciju ili da se akcija suspendira (slučaj Kovačević, radi Jakova).

napredovanje cijele ove priče meni sliči na Yugoslaviju na steroidima di su i "zidovi imali uši", "državni neprijatelji nikad nisu spavali" i slične budalaštine ako bi se slučajno zamjerili nekom moćniku.

po meni, prvi bi protiv ovakvog terora trebali biti baš branitelji, koji su se borili protiv toga i dan danas imaju posljedice, psihičke ili fizičke, dok se baš njihova djeca sada šutke pokoravaju "globalnom neprijatelju".

nažalost, poznavajući naše stanje svijesti, borba će voditi između lijevih i desnih tko će biti taj koji će nadzirati ljude i te podatke kontrolirati, umjesto da se cijelom tom sistemu kontrole pokaže srednji prst.

daj Bože da ovaj novi projekt zaživi i da ljudi napokon osvijeste neke stvari, a onaj tko baš inzistira, nek ostane porobljen.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 12, 2021 at 9:52 PM
    • #1,543
    Quote from bbkk0000
    Quote from Moller

ma ništa ozbiljno, samo lagana alergija na ovu neorganiziranu šaku jada od države, sve sami foleri i manekeni, a kada se dogodi problem onda se prepušta narodu da si organizira samopomoć, hladno je i smrzao sam se, a kasno je, sutra se bumo pospominjali:sleeping:

Moller jeste bili možda na Banovini? Nije provokacija nego ste napisali da ste se smrzli pa možda neki info iz prve ruke?

nisam osobno išao tamo, ali smo isporučivali nešto robe i slali pomoć preko jedne navijačke skupine, tamo nedostaje svega, od najjednostavnijih alata, lopata, čekića, krampova i sl. a gospodin premijer se uplašio demontaže, pa čime molim vas da ovaj narod demontira svoju državu i zašto, sve su mu oduzeli, nije ovo vrijeme seljačke bune, pa da krenu vilama i motikama, ma nemaju ni to, eno nam hrvatski vojnici gledam istovaruju tucanik iz kombinirke plastičnom lopatom za snijeg, muči se kao Isus na križu, jer mu nitko nije u stanju dostaviti alat kojim se to radi, ako već mora ručno, mislim da će se tamo većina stanovništva odlučiti na iseljavanje, poglavito još ovo mlađih što je ostalo, jer su valjda svjesni da ova država nije u stanju zaštititi čak ni njihovu djecu, pa u svakom prilogu gdje pokažu djecu mogao bih zaplakati što sve oni trpe i prolaze, a zašto? jer su im nesposobnjakovići i lopovi već jednom uzeli ono što im je pripadalo, a čini mi se opet će, možda ne baš isti, ali slični, jer mi nemamo sustav, nego sve nekako klapa samo od sebe dok je sve normalno, ako se pojavi problem, svi se pogube u toj stihiji i ne znaš tko pije, al znaš tko plaća,

ne bi me začudilo da nakon svega neki kovačevići zalutaju u taj kraj i otkupe svu zemlju s gepek investitorima, te na prvim slijedećim izborima postanu načelnici, gradonačelnici, župani ili što se već bude nudilo

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • January 12, 2021 at 10:08 PM
    • #1,544

Di si bijo 91e.....šalu na stranu

Ja sam bio konkretno u Petrinji i okolnim selima 3 dana kao član jednog DVDa iz Dalmacije. Od 01.01 do 04.01. Ne znate mi ni ime ni prezime, i nemam potrebu za izigravanjem dobrotvora al ako Vas nešto konkretno zanima rado ću Vam reći a nagledao sam se nažalost jako puno tužnih, lijepih i odvratnih scena na jednom mjestu. Hrvatska u malom

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 12, 2021 at 11:05 PM
    • #1,545

demonteri delaju punom parom

https://www.24sata.hr/news/preslusal…ti-posao-739302

očito je njima pojam lokalna samouprava krivo tumačen u političkoj školi

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 13, 2021 at 7:03 AM
    • #1,546
    Quote from Optimistcro

Ja sam bio konkretno u Petrinji i okolnim selima 3 dana kao član jednog DVDa iz Dalmacije. Od 01.01 do 04.01. Ne znate mi ni ime ni prezime, i nemam potrebu za izigravanjem dobrotvora al ako Vas nešto konkretno zanima rado ću Vam reći a nagledao sam se nažalost jako puno tužnih, lijepih i odvratnih scena na jednom mjestu. Hrvatska u malom

Pričao sam sa čovjekom , ekipa iz njegovog kvarta neki kao off road klub sa terencima obilaze ta okolna sela..kažu da se jedva sa takvim autima probijaju do tih sela, tamo je jako teško .. navodno po gradovima ok,koliko može biti u toj situaciji...puno ljudi kojima netreba uzimaju pomoć a vidi se da su spremišta puna.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 13, 2021 at 1:31 PM
    • #1,547
    Quote from alias

Jos jednom. Ja nikome nisam NIKAD napisao da proda ATPL. Ja vam pišem šta je pametnije kupiti. Meni je uvijek rizik najvazniji. A svatko nek prosudi za sebe.

Lijepo od Vas što ste to naveli, jel baš kada ste postali o rizicima brodara nekoga je uhvatila lagana panika pa onda još jednog iza njega i evo atpl u minisu 5%....doduše sa onih zadnjih na silu prodanih 15 kom po bidu......vratit će se sad kad vidi da i vi imate brodare u portfelju.....😀......nemora bit da je tako ali vjerovatno je, jel smo plitka burek burza nažalost.....

• alias
    Guest
    • January 13, 2021 at 1:37 PM
    • #1,548
    Quote from hugh
    Quote from alias

Jos jednom. Ja nikome nisam NIKAD napisao da proda ATPL. Ja vam pišem šta je pametnije kupiti. Meni je uvijek rizik najvazniji. A svatko nek prosudi za sebe.

Lijepo od Vas što ste to naveli, jel baš kada ste postali o rizicima brodara nekoga je uhvatila lagana panika pa onda još jednog iza njega i evo atpl u minisu 5%....doduše sa onih zadnjih na silu prodanih 15 kom po bidu......vratit će se sad kad vidi da i vi imate brodare u portfelju.....😀......nemora bit da je tako ali vjerovatno je, jel smo plitka burek burza nažalost.....

Ma ne micemo mi cijenu. Rekao sam vam da sam radio kao analiticar, i ekipa koji odreduje dal ce gore ili dole ne prati forume. Znam iz prve ruke. Svi oni koji mene prate vjerujem da nemaju ATPL od prije :)

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 13, 2021 at 1:39 PM
    • #1,549

hugh@

i ja sam primjetio,klasičan primjer iluzije a nema boljeg signala za ono što nas čeka u budućnosti od toga da kreću iluzionističke predstave,nigdje gdje sam ih vidio nisam prošao ispod jako dobro,živi bili....

iluzionisti kada se nakrcaju najčešće kreću iluzije u suprotnom smjeru.)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 13, 2021 at 1:41 PM
    • #1,550
    Quote from alias
    Quote from hugh

Ma ne micemo mi cijenu. Rekao sam vam da sam radio kao analiticar, i ekipa koji odreduje dal ce gore ili dole ne prati forume. Znam iz prve ruke. Svi oni koji mene prate vjerujem da nemaju ATPL od prije :)

Vjerujem ja to što vi kažete, ali isto tako kad netko od forumaša nije siguran želi li biti u dionice ili ne i boji se pada onda i na najmanji šum ide van.....

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 13, 2021 at 1:50 PM
    • #1,551
    Quote from hugh
    Quote from alias

I još je stavio na sell 400 dionica po 180kn, što je prepalo sve...heheh

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 13, 2021 at 1:51 PM
    • #1,552
    Quote from hugh
    Quote from alias

Vjerujem ja to što vi kažete, ali isto tako kad netko od forumaša nije siguran želi li biti u dionice ili ne i boji se pada onda i na najmanji šum ide van.....

držim da je i u našem najboljem interesu da se čim prije neodlučni i strašljivi maknu iz dionice,kasnije će to ići citius altius fortius a ionako teško da će izlazak prije jeseni biti mudar potez pa...

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • January 13, 2021 at 1:56 PM
    • #1,553
    Quote from alias
    Quote from hugh

Dobro, to je moguce. Ali da je bas njih 10 procitalo mene, pa prodalo taj minut, tesko. Pisem na poslovnom nekih 16 godina i jos do sad nisam nikad pomaknuo dionicu, bilo pozitivno, bilo negativno. A nekad je tamo bilo, bar mi se cini, puno više ljudi gore. Budem drugi put napisao da sam kupio, pa vidimo :) Jos jednom za SVE. Ljudi, ne prodajte dionice na temelju mog pisanja. Rađe, ako vec imate sta novaca viška, kupite nekog brodara vani, a ne gurajte dodatnu lovu u ATPL, jer je, po meni, prilicno rizican. Dakle, ovo sta imate drzite, a disperzirajte rizik kupnjom nekog brodara vani. To je opcenito pametno.

Opet se slažem s Vama ali isto tako mislim da večini nije tako jednostavno i tako mali korak otiči trgovati na burze vani, konkretnije USA burzu......

• alias
    Guest
    • January 13, 2021 at 1:58 PM
    • #1,554

Ma otvori se racun preko interneta za 10 minuta. Nije to kao nekad ici kod brokera pa javnog biljeznika pa ovo pa ono. I ovako i onako cete morati pobjeci s ove nakaradne burze kad tad. Cim cim prije, tim tim bolje.

• PILAPILA
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,024
    • January 13, 2021 at 2:01 PM
    • #1,555

Puno lakše nego što većina misli...

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • January 13, 2021 at 2:10 PM
    • #1,556

Lako poslati $$$ vani, samo ih treba i vratiti nazad 😂

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • January 13, 2021 at 2:16 PM
    • #1,557
    Quote from D_artagnan

Lako poslati $$$ vani, samo ih treba i vratiti nazad 😂

Ne bi vjerovao, jednako lagano (i slatko) vratiti veću količinu nego koja je poslana.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • January 13, 2021 at 7:24 PM
    • #1,558
    Quote from bbkk0000
    Quote from Optimistcro

Pričao sam sa čovjekom , ekipa iz njegovog kvarta neki kao off road klub sa terencima obilaze ta okolna sela..kažu da se jedva sa takvim autima probijaju do tih sela, tamo je jako teško .. navodno po gradovima ok,koliko može biti u toj situaciji...puno ljudi kojima netreba uzimaju pomoć a vidi se da su spremišta puna.

Hrvatska u malom... Sve ono najljepše i najgore u našem društvu je isplivalo na površinu gore....

Odmah nakon potresa, svi su se digli na noge.. Meni je u vrijeme potresa najveći problem bio što me zezala aplikacija za upravljanje podnim grijanjem i onda sam rekao sam sebi: Djeca spavaju u autima, moraš ići gore pomoći...

I vjerujem da su svi išli čistog srca gore da pomognu ljudima .. Naravno da uvijek ima pozera i avanturista, al to je tako...

Dođemo na dan Nove godine u Petrinju.

Metež živi.... Tisuće ljudi pristiglo pomoći al većina ne zna što treba raditi i i ne može raditi jer je 90% posla sanacija krovova i dimnjaka kako u gradu tako i u okolici....

I mnogi volonteri bez zadatka su samo kružili okolo i ostavljali namirnice.. Prebacivali cigle sa jedne hrpe na drugu i obratno.. Samo da nešto rade.

Uglavnom kao u svakoj izvanrednoj situaciji tko god je želio, mogao je profitirati, ukrasti prevariti, okoristiti se na 100 načina...

I toga je bilo i među žiteljima koji su iskorištavali situaciju i pomoć, i među lešinarima iz drugih dijelova Hrv koji su došli varati, i među nekim volonterima...

Međutim ono što me najviše razveselilo gore je čista ljudskost, oslobođena predrasuda i politike..

Navijaći, vatrogasci, kuhari, volonteri, službe... nitko nikom nije brojao krvna zrnca...

Vodeći hrv kuhari, vlasnici restorana sa michelinovim zvjezdicama danima i noćima na hladnoći kuhaju.. Nitko ne broji tanjure drugom...

Zaista prelijepa slika za viditi u tim ruševinama. Osjećaš ljude, osjećaš povezanost i onda odjednom buuuum...

Dolaze pozeri, dolazi politika,dolaze lingvisti, netko u Baniju netko u Banovinu, dolazi gazda iz banskih dvora, dolazi pupovac brojati krvna zrnca, dolazi Trut, dolazi comandos Zoki, dolaze kojekakvi Pleteri, klošari pijavice i jednostavno se sve razvodnilo. Ljudi ponovo ubijeni u pojam i svi podvijenog repa odlaze na svoje strane svijeta.. A ljudi na tom prostoru, neka im je Bog na pomoći

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 13, 2021 at 8:10 PM
    • #1,559

kad se male ruke slože

https://www.24sata.hr/news/imao-optu…e-snimke-739339

malo je problem što to treba samo pomnožiti sa 127 gradova, 428 općina i 20 županija

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 14, 2021 at 8:32 AM
    • #1,560

jedva čekam cirkus kad opet zimsku službu iznenadi snijeg zimi 🤦

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2246402

mi u Splitu se već pripremamo da malo ublažimo ovaj polarni udar

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2246418

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 940

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 4:11 PM
    2. Odgovora
      940
      Pregleda
      493k
      940
    3. slovojed12

May 29, 2025 at 4:11 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 2:25 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 2:25 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      375
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 29, 2025 at 9:38 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 29, 2025 at 9:38 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

slovojed12 May 29, 2025 at 4:11 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 2:25 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt