1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 18, 2023 at 7:14 PM
    • #4,481
    Veliki prosvjed: 'Je li ovo liječničko proljeće? Plenkoviću, spasite hrvatsko zdravstvo'
    Liječnici, nezadovoljni svojim statusom i uvjetima rada, očekuju da će njihove zahtjeve čuti oni koji donose odluke, s premijerom Andrejem Plenkovićem na čelu
    www.vecernji.hr

Smanjit drzavni aparat i povecat place.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 18, 2023 at 7:26 PM
    • #4,482

povecat poreze !

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 19, 2023 at 1:12 AM
    • #4,483

evo intervju sa jednim američkim "Lošom" :S

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 19, 2023 at 9:44 AM
    • #4,484

U Stanju Nacije Šprajc je kroz ironiju otvorio temu narkotika u HV, možda ni sam nije svjestan kakva je tu dubina problema općenito za funkcioniranje našeg društva i interes utjecajnih i moćnih struktura u državi da tržište droga podržavaju i žele širiti na zdrave dijelove društva

• ivan0003
    Guest
    • March 19, 2023 at 10:08 AM
    • #4,485
    Quote from st-brajo

zaebano je kad ti pofali likvidnosti :S

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ndex_tid=331370

U bearu mazni finu i kupi kripto p2p, nitko je ne može naći niti utvrditi, unutra znaš zašto ležiš, dok izađeš si resetiran i u lovi. top plan.

Quote from plavi05

U Stanju Nacije Šprajc je kroz ironiju otvorio temu narkotika u HV, možda ni sam nije svjestan kakva je tu dubina problema općenito za funkcioniranje našeg društva i interes utjecajnih i moćnih struktura u državi da tržište droga podržavaju i žele širiti na zdrave dijelove društva

"Zdrave dijelove društva" ? imamo ih? koji su to?

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 19, 2023 at 11:54 AM
    • #4,486

Zdravi dijelovi društva još uvijek postoje ali svakim danom su manji, oni su tihi i za njih se ne čuje ali još uvije postoje i pet je do dvanaest da pokušamo spasiti što se da spasiti. Naša kuća gori i moramo početi gasiti požar. Još uvijek postoje radišni ljudi koji vjeruju na riječ čovjeka više nego papiru koji može biti ovjerenu od bilo koje institucije države

• ivan0003
    Guest
    • March 21, 2023 at 9:41 AM
    • #4,487
    Quote from st-brajo
    Quote from Sheriff

BTC. Ponzi vamo ponzi tamo.

Sustav je osuđen na propast, sad je jako očito ono sto je odavna jasno, centralne banke upale printere i štancaju pare iz ničega kad se nešto slomi. Drže neodgovorne banke na životu da se sustav ne uruši.

Sve je naopako, loše vjesti su dobre vjesti. Kad pukne job market to je dobro jer Powel ne bude agresivno dizao kta, ako je job market dobar onda ga ožeži. Ma joj.

Matket pokisava frontrunnati shemu kada će se pare upumpavati u ekonomiju.

Znaci oslanja se na likvidnist i upumpavanja $ u sustav. Ko te pita za fundamente. U takvoj igri između 2 ponzinomic sheme biram btc.

meni se čini da ovom postojećem sustavu vjeruju samo ultra bogati.

njima nikad ništa, a samo se gura neka šuplja priča, jer samo oni ne odgovaraju za svoje postupke.

čak ni ova priča koja gura Peovićka nije rješenje, jer ultra bogati uvijek imaju način da se "sklone".

ovo će se na kraju raspetljati na način da će, kao i uvijek, naebati neka viša srednja klasa, jer i sad kad banke spašavaju, neće spašavati imatelje dionica banaka.

ovo sada je doslovce rat između najbogatijih i onih ispod njih, a mi "mali" sad trebamo biti pametni i diverzificirati svoju imovinu di god možemo.

ne znam je li crypto neko "najsretnije" rješenje, al definitivno sve više razmišljam da nešto imovine i tamo alociram, a opet, i u crypto svijetu BTC je "too big to fail" 🤷

Display More

Bravo kolega. Iako sam mislio da ste već malo zagrizli u kripto..

Ako vam bude trebala kakva pomoć, tehnička ili iskustvena, tu sam vam na raspolaganju..

Iako se sjećam da nismo nikako krenuli kad ste Admin bili, sad sam baš naklonjen vama, jer napredujete, borite se, tražite drugo, treće rješenje.. inače sam prof tjelesnog po stuci, a trenerskog poziva sam tako da kad vidim da netko lomi u sebi postavke, ograničenja i pomiče granice, ja sam oduševljen koliko je to danas rijetko i svaka vam pohvala, ali tek kad napravite korak..

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 21, 2023 at 9:52 AM
    • #4,488
    Quote from ivan0003

Ako vam bude trebala kakva pomoć, tehnička ili iskustvena, tu sam vam na raspolaganju..

Iako se sjećam da nismo nikako krenuli kad ste Admin bili, sad sam baš naklonjen vama, jer napredujete, borite se, tražite drugo, treće rješenje.. inače sam prof tjelesnog po stuci, a trenerskog poziva sam tako da kad vidim da netko lomi u sebi postavke, ograničenja i pomiče granice, ja sam oduševljen koliko je to danas rijetko i svaka vam pohvala, ali tek kad napravite korak..

mogu samo reć da s moje strane nikad nije bilo ništa osobno.

jednostavno, vidim da se svijet ubrzano mijenja pred mojim očima i želim shvatiti kakva je moja budućnost u njemu.

pratim i prikupljam šta više informacija mogu i pokušavam donijeti ispravnu odluku.

u zadnje vrijeme sam puno uložio u sebe, išao i na neke edukacije, usavršavao se i shvaćam da će "novi" svijet jednostavno funkcionirati na drugačijim pravilima od "staroga".

koliki će bit "imapct" promjene, to još nisam u stanju percipirati, al pokušavam se ubrzano prilagoditi.

naravno, svaka pomoć u tome i više je nego dobrodošla :)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• ivan0003
    Guest
    • March 21, 2023 at 10:01 AM
    • #4,489
    Quote from st-brajo
    Quote from ivan0003

mogu samo reć da s moje strane nikad nije bilo ništa osobno.

jednostavno, vidim da se svijet ubrzano mijenja pred mojim očima i želim shvatiti kakva je moja budućnost u njemu.

pratim i prikupljam šta više informacija mogu i pokušavam donijeti ispravnu odluku.

u zadnje vrijeme sam puno uložio u sebe, išao i na neke edukacije, usavršavao se i shvaćam da će "novi" svijet jednostavno funkcionirati na drugačijim pravilima od "staroga".

koliki će bit "imapct" promjene, to još nisam u stanju percipirati, al pokušavam se ubrzano prilagoditi.

naravno, svaka pomoć u tome i više je nego dobrodošla :)

Display More

Odrasli smo ljudi i sve vas razumijem.. i sam sam prošao taj proces prilagodbe i snašao se..

Jako mi je drago za vas.. izuzetno

ps. nemojte oklijevati i slobodno se javite, ja sam često u Splitsko-dalmatinskoj, ako ST-brajo ima veze sa Splitom :)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 21, 2023 at 10:05 AM
    • #4,490

radi kave smještam ovo u temu birtija, to što je guvernerov intervju u pitanju ionako nema nikakve veze s ničim, on i tako samo služi kao europski konobar. ali je plaćen dobro, što je je

Vujčić: U Hrvatskoj je poskupjela jedino kava
    ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić u razgovoru za Novu TV komentirao je može li se bankarska kriza preliti u Hrvatsku, piše Dnevnik.hr.
    seebiz.eu

jaka konkurencija premijeru i carskom

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 21, 2023 at 10:49 AM
    • #4,491

Neka ti udica bude uvijek bačena. U jezeru u kojem najmanje očekuješ, pojavit će se riba.

Prepoznajte veliko dok je još malo.

Poduzetnik opaža prilike koje većina previdi.

Najznačajniji razlog stalnog uspjeha nekih tvrtki su stalne promjene.

Plaćanje poreza boli. Više boli kad ne morate plaćati porez.

Bogat u tučnjavi čuva sebe, a siromah kaput.

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.

I neprihvaćanje rizika veliki je rizik.

Veće riskiranje ne smije biti stalna praksa.

Najlakši put do dobre ideje – imati mnogo ideja.

Ukoliko lista ciljeva ne staje na Post-It papirić – previše ih je.

Ne planirati znači planirati neuspjeh.

Nakon šest mjeseci praćenja utroška svog vremena, većina ljudi uvidi da njime dominiraju beznačajnosti.

Pogreške se ne mogu izbjeći. Možete se samo nadati da vas neće preskupo koštati.

Imate li deset sekundi za akciju, razmišljajte devet.

Neki ljudi dugo nišane. Dotle patke više nema.

Bez obzira koliko ste zaposleni, uvijek morate naći vremena za čitanje ili ćete ostati neuki.

Morate vjerovati u sebe jer ste katkad jedina osoba koja vjeruje u vaš uspjeh.

Velike ljubavi i velika dostignuća traže velike rizike

Pobjeda bez rizika je kao trijumf bez slave.

Postoje rizici i cijena za svako djelovanje, ali oni su daleko manji od rizika dugoročno ugodnog nedjelovanja.

Najveći uspjesi se otvaraju pred vama samo ako poduzimate najteže rizike, izbanlansirane hladnokrvnim pronicljivim rasuđivanjem.

Najveći rizik ne poduzima nikakav rizik.

Malo o rizicima i poslovnom uspjehu .

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 21, 2023 at 1:26 PM
    • #4,492

evo, i političarima fali likvidnost :S

Marijana Puljak: Moramo dignuti kredit za kaznu od 100.000 kuna. Nećete nas slomiti
    GRADONAČELNIK Splita Ivica Puljak izvijestio je u ponedjeljak da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i…
    www.index.hr

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 21, 2023 at 1:32 PM
    • #4,493
    Quote from st-brajo

https://www.index.hr/mobile/vijesti…na/2448258.aspx

Da, a ti im likvidnost ne bi dao. Jer ju ne bi ni tražio. ^^

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 21, 2023 at 2:34 PM
    • #4,494
    Quote from st-brajo

Jao, koja patetika :D ...ljudima su puna usta prave države i pozivanja na rad prave države i sad kad je ta pravna država pokazala rad na njihovog primjeru kmečanje i patetika...bdw za Pelnkovićev HDZ ne bih glasao da mi je zadnje u životu...

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 21, 2023 at 2:40 PM
    • #4,495

Da da, niko ne glasa za Hdz a uvijek pobjeđuje i to vrlo dobrim rezultatima. A Puljak stvarno nije kriv za ovu kaznu . Neka onda svima oderu koji su u prekršaju.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 21, 2023 at 3:07 PM
    • #4,496
    Quote from Junius
    Quote from st-brajo

Jao, koja patetika :D ...ljudima su puna usta prave države i pozivanja na rad prave države i sad kad je ta pravna država pokazala rad na njihovog primjeru kmečanje i patetika...bdw za Pelnkovićev HDZ ne bih glasao da mi je zadnje u životu...

Bas imamo puno za birat :)

Ovo dole namjerno pisem malim slovima ;)

hdz.......................................plenkovic

sdp.......................................grbin

mozemo..............................tomasevic

most....................................petrov

domovinski pokret............penava

socijaldemokrati.................vidovic

suverenisti,.........................

radnicka fronta.................

ids

hss

fokus

hsls

kljuc hrvatske

Kao na Hugu

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 21, 2023 at 3:14 PM
    • #4,497
    Quote from havi

Bas imamo puno za birat :)

Ovo dole namjerno pisem malim slovima ;)

socijaldemokrati.................vidovic

ovdi barem znamo da je Zvane krcat dionicama :)

ali, imaju, od nedavno, i Ribića :(

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 21, 2023 at 4:38 PM
    • #4,498
    Tomislav Saucha mora na tri godine u zatvor, tajnica u Vladi će 4,5 godine biti iza rešetaka!
    Neslužbeno doznajemo da je Vrhovni sud odbio žalbe njih oboje na presudu Županijskoga suda
    www.jutarnji.hr

Imat ce sve besplatno ( tak su navikli ) jedino kaj sobe nisu jednosobne. Budu se navikli kroz godine.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 21, 2023 at 6:05 PM
    • #4,499
    Quote from havi

Imat ce sve besplatno ( tak su navikli ) jedino kaj sobe nisu jednosobne. Budu se navikli kroz godine.

Pi*da (= karakterna osobina) je nešto bio glasao u Saboru protiv svoje izvorne stranke, ne sjećam se više što je to bilo, jer je mislio da će se ulizati HDZ-u i da će se izvući. Beskičmenjak! Što je više takvih u zatvoru ili van pogona na bilo koji način, to će nam biti bolje i ljepše.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 22, 2023 at 11:44 AM
    • #4,500

U nedostatku trgovanja i prometa na burzi jedna sretna vijest, Joža Manolić danas slavi 103. rođendan :thumbup:

S 19 godina primljen je u KPJ, s 40 je završio pravo, a danas slavi 103. rođendan
    Nakon sloma Hrvatskog proljeća 1972. smijenjen je sa svih dužnosti i umirovljen. Godine 1989. postaje jedan od osnivača HDZ-a i najbliskiji suradnik Franje…
    www.vecernji.hr

P.S. On se vjerojatno još sjeća one stare burze prije 2. svjetskog rata, na mjestu gdje je sada Hrvatska narodna banka :)

Trgovalo se dionicama i drugim vrijednosnicama, valutama i robom, a tijekom I. svjetskog rata Zagrebačka burza ne posluje, da bi 1918. ponovno započela s radom pod nazivom 'Zagrebačka burza za robu i vrednote' (Pravila su odobrena 3. 12. 1918.). Burza je uživala ugled stranih klijenata, osobito iz Beča i Praga, postavljajući tako temelj jakog domaćeg bankarskog i financijskog sustava uopće.

Godine koje su slijedile bile su izuzetno uspješne te 1923. počinje gradnja nove Burzovne zgrade prema nacrtu Viktora Kovačića, oca moderne hrvatske arhitekture.

U nove prostore Burza se preselila 1927. U središnjoj burzovnoj dvorani bile su smještene 52 telefonske kabine za posjetitelje pa je Zagrebačka burza tom modernom tekovinom nadmašila sve tada postojeće europske burze.

Godine 1945. Zagrebačka burza je zatvorena, a arhiv Burze većinom uništen, no o toj ranoj povijesti Burze možemo reći da je imala izuzetno značajnu ulogu u uklapanju hrvatskog gospodarstva u kontekst europske ekonomije.

Povijest do 1945.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt